תגובה להודעה: דיון בנושא התהפכות ולקחים !!!
עיגון הרכב רצוי, רק אם באמת יש סיכוי סביר שהרכב ימשיך להתהפך ולהדרדר. אחרת, המחלצים פשוט יגרמו למסכנים ברכב ההפוך לחכות זמן רב כשהם מעורבבים אחד עם השני, ואולי פצועים קשה וזקוקים לעזרה מיידית.
לצערי, נוכחתי בכמה התהפכויות בשטח. חלקם במקומות מאוד לא סימפטיים ובשעות הלילה. בכל המקרים, הדבר הראשון שנעשה וטוב שכך, היה חילוץ האדם מהרכב. בכל המקרים, היתה סכנה שהרכב יקרוס על האדם, או ימשיך להתהפך, או יטפטף עליו שמן רותח. כאשר החילוץ, היה פשוט ומהיר.
ניתוק המצבר עצמו, והתעסקות במנוע הרכב ההפוך עלולים ליצור ניצוץ בפני עצמם ומסוכנים.כל עוד לא נוגעים בכלום, ותא המנוע נשאר שלם, אין סיבה שיהיה ניצוץ, ולמעשה גם דלק שנשפך בתא המנוע. בינתיים בכל הפעמים האלה, הדבר היחידי שנשפך בתא המנוע היה שמן מנוע, כשהרכב הפוך על גגו בלבד.
ערן,
שים לב, אתה מדבר מתוך הניסיון הסוביקטיבי האישי שלך. ומה שכתבת לא עלוה בקנה עם השיטות והתול"ים המקובלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
עיגון הרכב רצוי, רק אם באמת יש סיכוי סביר שהרכב ימשיך להתהפך ולהדרדר. אחרת, המחלצים פשוט יגרמו למסכנים ברכב ההפוך לחכות זמן רב כשהם מעורבבים אחד עם השני, ואולי פצועים קשה וזקוקים לעזרה מיידית.
במקרה הנ"ל יש סיכוי סביר שהרכב ידרדר. ואין סכנת חיים.
מידה וישנה סכנת חיים מהפציעה, זו אופרה אחרת. במידה ואין סכנת חיים ויש "יידיים פנויות" כמו בסרט. למה לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
לצערי, נוכחתי בכמה התהפכויות בשטח. חלקם במקומות מאוד לא סימפטיים ובשעות הלילה. בכל המקרים, הדבר הראשון שנעשה וטוב שכך, היה חילוץ האדם מהרכב. בכל המקרים, היתה סכנה שהרכב יקרוס על האדם, או ימשיך להתהפך, או יטפטף עליו שמן רותח. כאשר החילוץ, היה פשוט ומהיר.
לא נכון ככלל לחלץ את הפצוע מהרכב מהר ככל האפשר. אני יכול לתת לך מספר דוגמאות מפורסמות שחילוץ מהיר גרם למוות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
ניתוק המצבר עצמו, והתעסקות במנוע הרכב ההפוך עלולים ליצור ניצוץ בפני עצמם ומסוכנים.כל עוד לא נוגעים בכלום, ותא המנוע נשאר שלם, אין סיבה שיהיה ניצוץ, ולמעשה גם דלק שנשפך בתא המנוע. בינתיים בכל הפעמים האלה, הדבר היחידי שנשפך בתא המנוע היה שמן מנוע, כשהרכב הפוך על גגו בלבד.
אני חולק על דעתך גם במקרה זה. אני הייתי נוכח בהתהפחות בה בזמן החילוץ הנוסעים, הרכב החל לבעור. תחקיר העלה שניתוק המצבר לפני תחילת עבודה היה מונע את ההתלקחות.
הניתוק עצמו לעיתים אינו אפשרי, ובמקרים באלו יש לקחת בחשבון שהדבר אפשרי, והגדיר אדם רצוי עם מטף\ים שעומד בכוננות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כשלון נורא כזה בעלייה פשוטה כמוה יש רבות בשבילי המדבר בארץ, מעלה בי תחושות קשות. שזה יכול לקרות גם לי. אני מאמין לאופיר שמדובר על נהג וג'יפאי בעל נסיון רב, לפחות כמו לרבים מאיתנו שנוהגים הרבה שנים בשטח. אבל זה בטח קרה לו בנקודה שבה הנסיון שלו לא עזר לו - ברגע של זחיחות דעת, עייפות, חוסר ריכוז, שיחה (אולי ויכוח?) עם האישה. אולי הבירות משפיעות... הרי השביל הזה נראה כמו חלק שגרתי מהטיול, משהו שאני לא מבין למה בכלל טרחו לעצור ולצלם. זה יכול לקרות גם לכם. יונתן נתן פה דוגמא קלאסית. אני התהפכתי בשטח גם בנסיבות דומות - עלייה שנכשלה, אבל שנכנסתי אליה כעלייה שגרתית, חלק משביל, לא מכשול עבירות. לי זה קרה פעמים אחדות שנחרטו בזכרון. בשתיים מהן זה הסתיים ברכב הפוך על הצד.
הייתי מציע לכל אחד לחשוב טוב ולהזכר במקרה דומה שקרה לו, שהסתיים בתהפכות או לא - זה כבר לרוב באמת עניין של מזל. וזה יתן פרופורציות חדשות לתגובות המלומדות. ומי שמפשפש בזכרון ולא מצליח להזכר במקרה כזה - שיזהר! הוא הבא בתור.
קשה שלא להסכים.
קודם כל - טוב לראות שזה נגמר בשלום (יחסי) ושאמצעי הבטיחות עובדים: כלוב מלא, חגורות בטיחות, מושבים עם תמיכה צידית... החבר'ה האלה בפירוש חייבים את חייהם וחיי הכלב שלהם לאבזרי הבטיחות שהותקנו בג'יפ שלהם. תחשבו איך ייראה רכב-שטח ישראלי טיפוסי בסוף התהפכות כזו...בררר...
גם אני מאמין לאופיר שמדובר בג'יפאי מנוסה מאוד. לפי מה אני יודע? כי אם הוא היה טירון, מישהו היה מכוון אותו... אני נתקל בזה כמעט בכל טיול שאני משתתף בו. כולם רצים לכוון את הטירונים או את אלה שאנחנו לא מכירים ולא תמיד סומכים עליהם, אבל ברגע שמגיע תורו של אחד מהחבר'ה הותיקים לעלות? נאדה. דממה. נותנים לו את ה"כבוד" להתמודד לבד. הוא הרי מנוסה מספיק...:rolleyes:
זו נראית עלייה מהסוג שיש בנגב לפחות כמה וכמה ואפילו ללא שמות מיוחדים שמצדיקים ייסוד אגדות ומיתולוגיות כמו "מעלה X" או "מצוק Y". ברור גם שמהכורסה בבית קשה לנחש בדיוק למה האדון ויילד-ביל וזוגתו כבדי המשקל התהפכו...
- האם טעות נהיגה? סיבוב ההגה ימינה במקום שמאלה?... ייתכן, אבל הכל קרה בשבריר שנייה. לא היה לו בכלל זמן להעריך את מצבו ולהחליט מה הוא עושה.
- האם הסיבוב אשם?
- ואולי הבור?
- האם העצירה ללא סיבה? (האמת? אולי. בהחלט ייתכן)
- היעדר מכוון?
- צידנית הבירות שעל המינשא? (ממש לא. ראיתם באיזה סטייל החבר'ה האלה מטיילים? הג'יפ והציוד מובלים לשטח וממנו בתוך קרון, ולמסלול סוחבים רק צידנית קטנה עם בירות... לא כמונו שמטפסים עם המזרנים, האוהלים, המנגלים, שקי הפחמים, כמה משטחים על הגג בשביל מדורה, פויקה מס' 8 ששוקלת כמו עוד גלגל ספייר, צידניות מתפקעות מעשרות ק"ג מזון ומשקה, עשרות ליטרים מים למקלחת... שכחתי משהו?...)
- יותר מדי שיפורים ברכב? (ממש לא. רכב לא משופר כנראה שלא היה עובר את הסיבוב הזה בכלל, וגם הצ'רוקים שעלו שם לפניו לא נראים פחות משופרים ממנו...)
הכל חברים, מנקודת מבטנו שמאחורי מסך ומקלדת ולא תכל'ס בשטח - רק ספקולציות.
מסקנתי היחידה היא שזה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו כאן בכל רגע נתון, בכל גיחה למדבר שאיננה מוגדרת מראש כטיול משפחות תמים בעליל. וככל שתהיו מנוסים ומשופרים יותר - כך תיתקעו במקומות המסובכים יותר... שלא תגידו שלא הוזהרתם מראש...:lol:
בררר..באמת מפחיד לראות עלייה פשוטה כביכול ומה נהיה...
חלק מהתגובות/ הפקת הלקחים כאן מצחיקות/ או עצובות...ראבק אני צריך לעבור דיאטה כדי לנסוע בשטח ולא לחשוש ..הרי אני נמנה על קהילת ה XXXL ...מה זה בכלל קשור...
אההה בעצם מצאתי את הקשר, ארגז הבירות...
לדעתי צריך להדגיש את הדברים החשובים באמת והנכונים שנאמרו בתגובות...
לעולם לא להיות שאננים בשטח, תירגול ועוד פעם תירגול של היחלצות מעליה שנכשלה, והכי הכי חשוב אביזרי הבטיחות שיהיו מותקנים ברכב וייעשה בהם שימוש (חגורות בטיחות..)
ה"שיפור" הראשון שכנסתי בסופה שרכשתי בזמנו ושיפצתי/ שיפרתי, היה כלוב התהפכות.
הסירטון הזכיר לי שגם הכירכרה הנוכחית לא יזיק לה כלוב התהפכות..אלא שכאן הסיפור יותר מסובך ויקר...
הזכיר לי להקפיד על חגורות הבטיחות גם בשטח ואפילו שזה לא נוח...
ולא אין לי כוונה לעשות דיאטה....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הלקחים שלי מהסרטון -
#1 מבלי לפגוע, זו עוד הוכחה לחשיבות של רמת הנהיגה. הצ'ירוקים , כבדים יותר, ארוכים יותר, וצמיגים קטנים יותר, לוקחים את הנתיב הנכון, ועוברים את הסיבוב ללא בעיה, הרכב שהיה אמור לעלות הכי קל (קצר, קל, גבוה), לוקח תוואי לא נכון (חותך את הסיבוב), ומסתבך.
ההסבר הזה גם לא נכון וגם סותר את המשך ההסבר שלך לגבי ההבדל בין רכב טיולים לרכב עבירות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הכי חשוב - הכיול של הרכב. לפעמים אנחנו מתבלבלים בין רכב טיולים לבין רכב שמיועד לתחרות עבירות. מי שמטייל לא צריך, ואסור, לנסוע ברכב כזה - זה מסוכן. להערכתי, מהכורסא בבית, רנגלר רגיל, רצוי נעילות, אבל עם צמיגים בגודל מקורי וללא הגבהה, גם בסדר פעולות הזה לא היה מתהפך. ההגבהות המוגזמות, ללא מוט מייצב, נראות מרשימות בכל התמונות היזומות של גלגל על מדרגה של מטר, אבל זה מסוכן, ומיותר לטיול. ?.
נתחיל בזה שרכב ארוך יציב בהרבה מרכב קצר במקומות כאלו- לראיה בסרטון ההבדלים בין זויות האף שמגיעים אליהם הצ'רוקים ביחס לג'יפ הקצר שהתהפך, כמה שהרכב ארוך יותר הוא נשאר בתחום השיפוע של המדרוןם ולא יוצר לעצמו שיפועים מקומיים גדולים יותר כמו שקורה ברכבים קצרים על כל מדרגונת.
בנוסף,
שיפור במידה הוא דבר בטיחותי בשטח, המחזה של רכבים שמטיילים לרוחב מעלות בנסיון אומלל לטפס או לעבור מדרגה מקומית שייך לחלוטין לרכבים עם צמיגים קטנים ביחס למכשול, לרוב צמיגים 50% כמו שאוהבים לכנות, חסרי נעילות וחסרי מהלך מתלה.
במקום שרכב כזה מתפרע בגז וחופר לכל הכיוונים כדי למצוא נתיב ואחיזהלצמיגים הא מתאימים שלו ולכפר על מהלך מתלה רכב משפור במידה יעבור "בהליכה" ובצורה נשלטת בהרבה.
נעילות בשטח הן אביזר בטיחותי כיודעים להשתמש בהן, בדיוק כמו לדעת איך להתנהג עם ABS בכביש שהרבה מאד לא יודעים כי לא חוו מעולם בלימת חרום עם דוושה רוטטת וגם הם עוזבים את הדוושה ונכנסים במשהו..
ת'כלס יש כאן טעות בשיקול דעת עם רכב בעייתי מתכלחילה במתאר כזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
שאתם מטילים, תשאלו את עצמכם, כמה פעמים יש מכשול אמיתי במסלול (לא מעבר מכוון להקשות), שרק הרכב הכי גבוה והכי מוגזם מצליח לעבור? מי צריך את השוויץ הזה?.
זה לא שהאחרים לא עוברים (לרוב) זה הקלות של המעבר, יכולת השליטה ברכב כי לא צריך להשקיע כוח והשמירה על המכלולים.
כמה פעמים אני רואה את זה?
כל הזמן, גם במסלולים הכי מוכרים כמו נקרות שלדוג' יש בו גם בולדרים באמצע, מדרגונת ביציאה לכיוון הארדון וגם את מעלה דקלים שיכול להיות נבזי בדיוק לרכבים קצרים ו/או מאותגרי שטח ואז מתחילה החגיגה, יצא לי כמה וכמה פעמים לראות תחרויות עבירות ובניות שלא היו מביישות אף גשר רומי כהלכתו כדי לעבור את המ שרכב עם טיפלה הגהה או רחמנה לצלן נעילונת היו עוברים ללא דרמות וללא עצירות באמצע המדרגה ומנסים להתחיל תנועה מחדש.
זה מתחיל בגודל גלגל של הקטנים בחבורה שכל גולה מהווה אתגר לגלגל ולמצמד, זה ממשיך ביחסי העברה נמוכים יותר שמאפשרים לזחול על סלעים ולא לקפץ או לשחק עם הקלאצ' כל הזמן גם אם זה קטע של 20 מטר וזה כולל גם מדרגונת של חצי מטר שהרכב בולע בלי לגלגם ובלי דרמה ואני מדבר על רכב לא גבוה במיוחד ועם גלגלים במידה החוקית ואגב זה נכון לכל רכב שהתאמת שטח שלו גדולה יותר מאשר האבזור כביש ש לו.
אם תשימו לב כבר בעליה הראשונה לא הלך לו חלק היו כל מיני גמגומים.עוד נתון במנועי סולר אין פירפורים כמו בבנזין . ולמה צמיגים כאלה בומבות כשיוצאים לשטח טכני שכזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודד זנטון
יונתן, הרי עשית בדיוק את מה שאמורים לעשות במצב כזה,
הסיכוי שתתהפך בירידה שהרגע עלית, בהנחה שאתה יודע אינסטנקטיוית למה יש הגה
עודד, זו בדיוק הנקודה. ברגע אמת, כשאתה לא מספיק אפילו להבין מדוע הרכב מתנהג כמו שהוא מתנהג (אם בכלל שמת לב לזה...) זה או שתצליח או שלא.
אין דבר כזה: "בהנחה שאתה יודע אינסטנקטיוית". מה שאתה יודע הוא לא אינסטינקט, ואינסטיקט אתה לא יכול ללמוד... אתה יכול לתרגל (כמו שכולם מאד ממליצים) ולקוות שברגע האמת אתה תתפקד כראוי.
המסכנה שלי מהמקרה שלי ומהסרטון גם יחד (וזה גם הקשר בין המקרים) היא שאתה לעולם לא יכול לצפות כיצד תגיב בשבריר השנייה הזאת שהרכב עובר ממצב של שליטה מלאה למצב של חוסר שליטה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
זה נכון, אבל יש עוד שיטה, בה אתה אפילו יכול לעצור גם אם הברקסים האחוריים שלך לא עוצרים טוב ברוורס (כמו גם אצלי בג'יפ). השיטה היא לתת גז וחצי קלאץ'. זה תחליף שעובד, והשתמשתי בו מספר פעמים.
נו אז מה? בסדר, שיטה טובה. הכל בתנאי שאתה מצליח למנוע מצב של חוסר שליטה... אם הצלחת- מעולה. ואם לא??
במקרה שלי אני לא בטוח שזה היה עובד, גם בגלל העובדה שהסיבה שעצרתי הייתה בגלל ירידת המומנט והשתנקות הרכב, אבל בעיקר בגלל העובדה שעצרתי כדי להעביר ל- LOW בלי לצפות שתהייה איזושהי בעייה. ברגע שהפסקתי תנועה הרכב פשוט התחיל להתדרדר אחורה. (ואני עם ברקס עד הרצפה...)
היו לי בערך שתי שניות עד שהייתי מטפס על הסוללה ומתגלגל למטה. אני חושב שעזיבת הברקס ותיקון ההגה היה הדבר הנכון למזלי באותו רגע...
יש פה המון עצות, עם חלקן אני מסכים, עם חלקן אני לא, אבל נראה לי שהסיבה העיקרית לתאונות בשטח, אצל נהגים מנוסים היא פשוט זלזול.
לא מבין למה הכניס לרוורס {מנורת הרוורס נדלקת}.
ברי
מסכים עם כל מילה של דורון.
לא השיפורים הם שגורמים בדרך כלל לתאונות וגם במקרה הזה לא השיפורים ברכב הם שגרמו לתאונה.
כמו שערן אמר - זילזול...ואני קראתי לזה שאננות...
בשטח ובכביש לעולם לא להיות שאנן ולעולם לא לזלזל...
שלמה ודורון,
תסכלו טוב על ההתהפכות. הוא מתהפך כמעט בכיוון הכי לא הגיוני, לאחור (שמשקל המנוע מלפנים, הרכב לא עמוס מאחור, שני אנשים מקדימה).
אין שום ספק, מהלך מתלים ארוך, בולמים וקפיצים רכים מדי, וכנראה מוטות מיצבים מנותקים.
דורון, אני לא נגד שיפורים, וגם בציטטה שלקחת ממני, כתבתי רצוי נעילות.
אני גם לא נגד הגדלת צמיגים. כל מה שאמרתי, שלדעתי,במקרה הזה, רנגלר עם צמיגים רגילים וללא הגבהה היה עובר ולא היה מתהפך. לא המלצתי לא להגביה, רק נסיתי לחדד את המחיר והמשמעות.
כל מה שאני מנסה להגיד-
צריך לשמור על פורפורציה בשיפורים. אנשים מגביהים את עצמם למוות ללא כל צורך.
שאתה משנה משהו באוטו, אתה צריך להבין מה המחיר והאם זה נכון.
מה שנכון על טנדר (כמו שלך) לא יהיה נכון על SUV וההפך. אנשים רואים איזה שינוי, איזה קיט, ורצים להתקין בלי להבין מה זה עושה לרכב שלהם.
שמגביהים \ מגדילים צמיגים \ מנתקים מוטות יצוב.... צריך לעשות את החשבון ולהבין מה זה עושה לרכב ביום יום, והאם זה שווה את השיפור בעבירות, את "הסטייל" של המעבר החלק בלי להאיט לפני המכשול.
ברשותך הערה אישית. הרכב שלך משופר למופת, להערכתי, 99% מהמסלולים אתה עובר בלי לנתק מוט מייצב. למרות זאת, אתה נוהג בשטח שהמוט מנותק :confused:
לדעתי זו טעות.
המסר שלי מהסרט הזה, הוא בדיוק למקרים כמו שלך. אין ארוחות חינם, כל ההגבהות והשיפורים שכולנו עושים, יש להם משמעויות בטיחותיות שאנחנו נוטים להקל בהם.
לדעתי, עדיף מעט פחות שיפורים, קצת יותר קשה ב 1-2% מהזמן, הרבה יותר בטוח ב 98-99% מהזמן.
תזכרו דבר אחד, מעלה \ מעבר קשה, ניתן לעצור ולהתכונן, ניתן לחזור בהזדמנות אחרת...
לעומת זאת, חיים, רק פעם אחת :rolleyes:
asafk .
את מצערת היד, קבלתי עם הגיפ.
הבעיה שהגיפ קופץ,גם אתה קופץ ,וכמובן הרגל שלך על הגז,נותנת מכה .
מכאן ועד ,קפיצת הילוך ,אושבירת צריה וכדומה ,הדרך קצרה.
וכמובן ,כול שימוש במצערת ,או עזרת מחצית ברקס.
דורש זהירות ומחשבה .
סוף מעשה, במחשבה תחילה.
ZIVO.
אתה טועה, בשטח ניתוק המייצבים הוא זה שיציל אותך מהתהפכות.
אם המייצבים היו מחוברים הרכב היה מניף גלגל על כך אבן.
לדעתי כל הבעיה כאן נבעה בגלל רכב קצר, בסיבוב, כנראה עם 2 נעילות נשלטות מופעלות שמנסה לתקן קצת לאחור, אך אינו מנתק את הנעילות ,לא שומר על היגוי נכון ולכן נכנס למצב של איבוד אחיזה. קורה גם לטובים ביותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
ZIVO.
אתה טועה, בשטח ניתוק המייצבים הוא זה שיציל אותך מהתהפכות.
.
תחשוב פעם נוספת על המשפט הזה .
את מה בדיוק מייצבים המייצבים ?
הרי בשטח תפקידם הוא לרסן את גילגול גוף הרכב .
בכביש בנסיעה מהירה תפקידם לרסן את עוצמת המכות מבורות ( בנוסף לבולמי הזעזועים )
איציק
אותי המייצבים הצילו, ובסיס גלגלים של "125 .
עלייה מאד דומה רק עם מדרגה יותר גדולה וסיבוב חד אחריה, הטאטא לא אוהבת דברים כאלה, מה עושים?
בונים, רק שבזמן שההגה מסובב ימינה נכבה המנוע (מי אמר שלא צריך גז יד :mad:) והאוטו התחיל להחליק.
אין הגה אין ברקסים - שמע ישראל זה מה שנשאר, נעצרתי בשפ"צ שיתוש על המראה היה הופך אותי. (לאלון יש תמונות).
כמובן שצריך לשמור על תנועה, ממולץ בחום לנתק ABS (ABS+דרדרת= אין ברקסים)
אם כבר נכנסתם להחלקה לקחת בחשבון שרצוי לפעמים להאיץ קלות ולא לבלום, כל עוד הגלגלים
מסתובבים יש היגוי.
לפני עליה/ירידה להרים חלונות כדי שהיד לא תזרק החוצה, רצוי לשחרר קצת את חגורת הבטיחות או
להכין סכין (כשהאוטו על הצד הן לא משתחררות), לבדוק שילוב ובדרדת לשלב לנמוך- האוטו לא יגיב
בעצבים ללחיצה על דוושת הגז, לכבות רדיו ולבדוק קשר- בכדי שאם מישהו יחליט לכוון אפשר יהיה לשמוע אותו,
ובשום פנים ואופן לא לזלזל גם אם יש לכם מערכת מתלים ב 15K נעילות ונאונים סגולים
כי מרפי הוא בן זונה חולרע מניייייייייייייייייייייייייייק
וכמובן שקצת מזל לא יזיק:grin:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
שלמה ודורון,
תסכלו טוב על ההתהפכות. הוא מתהפך כמעט בכיוון הכי לא הגיוני, לאחור (שמשקל המנוע מלפנים, הרכב לא עמוס מאחור, שני אנשים מקדימה).
הוא מתהפך בכיוון הכי הגיוני כי השטח או השיפוע לא משקר או לא מתחכם- הסרט מעוות את תמונת המצב.
בנוסף,
ברכב קצר כל שיפוע אורכי נכנס מהר מאד לתחום שמעבר לנקודת האיזון של מרכז הכובד האורכי של הרכב, תחשוב על זה דרך שפ"צ- כשאתה עובר את מרכז הכובד אתה מתהפך, עכשיו תחשוב על רכב בגובה דומה עם מטר+ לאורך בהקבלה לרכב עם מטר+ לרוחב, בגלל זה אתה רואה האמרים נוסעים בשפ"צ לא הגיוני בעליל בלי יותר מידי בעיות ולרוב הם מחליקים הצידה כי אין אחיזה לפני שהם מגיעים למגבלות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אין שום ספק, מהלך מתלים ארוך, בולמים וקפיצים רכים מדי, וכנראה מוטות מיצבים מנותקים.
דוקא לי יש ספק כי אנחנו לא באמת יודעים מה הסידור של הרכב-מה שכן ברור זה שלחץ האויר נמוך מאד, מה שתרם בודאות לקריסה של הצמיג כשכל משקל הרכב היה עליו ושינה בבת-אחת את מרכז הכובד לכיוון המדרון וההמשך ידוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
כל מה שאמרתי, שלדעתי,במקרה הזה, רנגלר עם צמיגים רגילים וללא הגבהה היה עובר ולא היה מתהפך.
לדעתי רנגלר רגיל ללא מהלך מתלה וצמיגים וכנראה גם נעילות לא היה מגיע עד למדרגה הזו..
לצורך השוואה ראית איך במדרון עם ההצלבות והדרדרת שלפני "מעלה נוף" חיים היה צריך ל אלתר נתיב מהצד כדי להמנע מההצלבות משולבות הדרדרת, לחפור לא מעט ולבסוף לשבור צירייה.. בעוד שהרכבים הנעולים עלו כמעט בלי להזיז משהו ולהזכיר היכן הויטארה הסטנדרטית "הבטוחה" נשארה?
אתה חושב שהיה בטוח באיזו צורה להוריד אותה בירידה הסלעית לואדי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
כל מה שאני מנסה להגיד-צריך לשמור על פורפורציה בשיפורים. אנשים מגביהים את עצמם למוות ללא כל צורך.
נכון מאד אבל הרנגלר הזה לא כ"כ גבוה, יש לו גלגים גדולים מאד, תראה את המרווח של הצמיג לבתי הגלגלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ברשותך הערה אישית. הרכב שלך משופר למופת, להערכתי, 99% מהמסלולים אתה עובר בלי לנתק מוט מייצב. למרות זאת, אתה נוהג בשטח שהמוט מנותק :confused:.
לא תמיד, במקומות שהמתלה מנצל את המהלך שלו המוט המקשר למוט המייצב (בורג מקורי)מתעייף מאד מהר ונשבר, הניתוק שומר עליו וגם מאפשר נסיעה חלקה בהרבה כי המתלה עוקב אחרי תוואי השטח ולא מתנגד לו בנסיון ליישר את הרכב- מסיבה זו בדיוק אני נוסע עם מוט מייצב מחובר בכביש.
בעבירות קיצונית זה בולט עוד יותר יותר שרכב שיכול לנצל את המהלך יציב יותר, הרכב נשאר מפולס ולא מתנדנד על גלגים נגדיים אלא מסוגל לשלוח גלגלים רחוק בתוך המהלך ולהשאיר את הרכב יציב.
מייחסים לי קצב נסיעה של זקנה על קלנועית (לא שהגמל רחוק מזה גם אם נרצה יותר..) כך שהרווח הוא בנוחות נטו.
יצא לי לנסוע ברכב שהמוט המייצב שלו השתחרר בבת-אחת במהלך נסיעה בכביש בירידות לסדום, ההבדל היה מיידי לרעה.
ורק לדייק, מדבריך נשמע כאילו הרכב שלי מוגבה מאד, אתה מוזמן למדוד, ההבדל מהמקורי עם קפיצים חדשים זניח, אני יודע כי הקפיצים הקדמיים (מקורי של טויוטה) הותקנו ברכב כשהיו במצב חדש וברשותך נשאיר את הרכב שלי בחוץ :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לדעתי, עדיף מעט פחות שיפורים, קצת יותר קשה ב 1-2% מהזמן, הרבה יותר בטוח ב 98-99% מהזמן.
.
לדעתי זה לא המקרה כאן, יש בסרטון נהג שלא מכיר במגבלות הרכב שלו או לפחות היה שאנן ובא בקלות ראש ברמה כזו שהרשה לעצמו לעצור ולהתחיל לשחק באמצע הקטע הכי בעייתי של העלייה או כמו שערן כתב "זלזול".
גם אם הרכב שלי מסוגל לעבור לבד ללא נהג חלק גדול מהדברים אני עדיין יורד ובודק ברגליים לפני שאני עובר, גם כשיש עוד רכבים ביחד איתי ובטח כשאני לבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
תחשוב פעם נוספת על המשפט הזה .
את מה בדיוק מייצבים המייצבים ?
הרי בשטח תפקידם הוא לרסן את גילגול גוף הרכב .
בכביש בנסיעה מהירה תפקידם לרסן את עוצמת המכות מבורות ( בנוסף לבולמי הזעזועים )
איציק
איציק, חשבתי אפילו יותר מפעם אחת... לדעתי בלבד ואולי אני טועה..
המייצבים נועדו לרסן את גלגול המרכב דווקא בכביש, בתימרון חד או בסיבוב מהיר חייבים מייצבים מחוברים בשביל הביטחון, על זה אין עוררין.
אבל... אם ניתן לנתק אותם בשטח, מקבלים רכב בעל מרכב הנשאר ישר ויציב בעוד שהסרנים "משחקים" ומשאירים את 4 הגלגלים תמיד על הקרקע.
למעט מצב של נסיעה בשפ"צ קיצוני במיוחד שאולי יגרום לרכב מנותק זוית גלגול חדה יותר בכל תנאי השטח האחרים הרכב המנותק ישרה ביטחון רב יותר.
כל הנאמר מתייחס כמובן לרכב בעל 2 סרנים חיים כדוגמת הרנגלר.
חברים,
בתור אחד שחדש בתחום וכן רוצה לטייל ולא רק על שבילים (ליסינג אתגרי) , איך בעצם עושים זאת בביטחה? לפי הסירטון החברים לא נראו חובבנים וכמו שהעידו על עצמם חברי הפורום קרה גם להם.
איך יודעים רגע לפני ומפסיקים לנסות?
מצד שני כל עליה לעלות ב-LOW ולהפעיל נעילות (כנראה?) יוריד את הסיכון אבל האם זו הדרך?
אני כן יכול להעיד מגוף ראשון שבתחילת הדרך גם מדרגות/עליות קלות נראו לי כבילתי אפשרי במיוחד כי לא הכרתי את יכולות הרכב ושלי עצמי.
אז איך בעצם עולים/יורדים/מטיילים וחוזרים בשלום??
חג שמח,
אדי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
ערן,
שים לב, אתה מדבר מתוך הניסיון הסוביקטיבי האישי שלך. ומה שכתבת לא עלוה בקנה עם השיטות והתול"ים המקובלים.
.
החיים הם לא תול"ים!! לא כל מה שנאמר בצבא נכון מה לעשות. לפי מה שאני מבין אין סיבה שתנתק מצבר, מה שיכול לגרום לניצוץ.
לפי מה שאני יודע הדבר הראשון הוא להרחיק את הפצועים בבטחה ולדאוג לשמור על הצוואר שלהם ועמוד השדרה.