גם לא את הרדיאטור, את הקרבורטור ולא את הפנס הקדמי-שמאלי... איך המפלג קשור לגיר???
Printable View
בפירוק הגיר יורדת גם מערכת הקלאץ נכון??
לביא,
מה כל כך קשה-קיבלת פה קישור לכתבה של שיה על החלפת קלאצ' בסמוראי, שם יש הסבר נרחב ומפורט על פירוק והרכבת גיר. קיבלת המלצה-תשיג ספר שילווה אותך במהלך העבודה (באופן כללי אתה צריך אחד שיהיה לך ליום יום, אם עוד לא קנית\הדפסת\השגת, זה הזמן). פתחת אחד מהם? אם תפתח תדע בדיוק מה מפרקים ומה לא, ולא תצטרך לנחש.
בסה"כ הפעולה של פירוק והרכבת גיר אינה מסובכת, והיא פשוטה עוד יותר ברכב כמו סמוראי, שהגיר בו לא משודך ישירות לטרנספר, והגיר קטנטן וקל משקל אפילו יחסית לפרייבטים מסויימים. למי שמעולם לא עשה את זה קודם, ויודע לעבוד עם ראצ'ט וכמה מפתחות, סיפור של שעה וחצי-שעתיים עבודה. אם אין לך ספר שילווה את העבודה אל תתחיל לחשוב לכיוון של שיפוץ גיר, כי אתה פשוט לא תצא מזה, בהתבסס על ההנחה שלי שמעולם לא פירקת גיר בעבר, ואין לך מושג איך הוא נראה מבפנים, איך כל דבר עובד שם ואיך מזהים חלק לא תקין.
בתשובה לשאלתך, הקלאצ' נשאר על גלגל התנופה כשהגיר יורד, המזלג שלו ומיסב הלחץ מתפרקים עם הגיר.
בהצלחה-קובי
לא חייבים לפרק מפלג, אפשר לשים פיסת עץ שתמנע את המגע של המפלג עם קיר האש ועדיין תאפשר גישה לכל מקום שצריך בשביל הפירוק וההרכבה.
מניסיון של כמה הורדות גיר, פירוק המפלג מקל מאוד על כל עיניין ההוצאה וההכנסה של הגיר.
צריך לדעת לכוון את המפלג כי בזמן הפירוק וההרכבה המנוע יכול להסתובב.
אם אתה עובד לבד, פירוק המפלג יקל עליך מאוד.
לגבי שאר פירוקים - כמו שאמרו קודמי - סטרטר, דריישפט מרכזי (בין הגיר לטרנספר) דריישאפט קידמי, יש מוט שעובר שעובר לרוחב השילדה ונמצא מתחת לגיר.
את מכלול הידית את מפרק מלמעלה - 4 ברגים שמחזיקים את הכיסוי ושלושה ברגים שמחברים את הידית עצמה אל הגיר. לפני ההורדה הסופית אל תשכח לנתק את היוניט רברס, הגישה אליה היא דרך תא המנוע מצד נהג.
תכין ג'קים/בוקים כדי לתפוס את הגיר ולהוריד אותו בהדרגתיות. לא נעים כשהוא צונח עליך.
איתי.
* שלא תחשוב להתחיל את כל העסק בלי ספר.
קובי לא צריך להתנצל כולם פה בשביל ללמוד וללמד....
תודה לכולם על ההסברים אומנם אין לי ספר אבל יש לי קובץ pdf סרוק האיכות לא משהו אבל קראתי את הפרק על הגיר אפשר להבין משם....
אם השריקה לא תעלם או תתגבר אני מקווה למצוא את הזמן והאומץ לפירוק הגיר תודה לכולם על האינפורמציה כרגע אני מבין יותר את השלבים של פירוק הגיר מה שהיה נראה לי תורה מסיני בהתחלה...
אהלן.
לגבי פירוק הגיר, ישנה פה: http://jeepolog.com/199.html
כתבה נהדרת של שיה על החלפת קלאצ'.
פרק בכתבה עוסק בפירוק והורדת הגיר.
ממליץ מאוד להדפיס את הכתבה ולרדת איתה אל מתחת לרכב, מדהים כמה שהכל יותר ברור ככה...
אם אתה הולך בהיזדמנות הזו גם על קלאצ' חדש, תעשה לעצמך טובה ענקית ותסיג ממישהו תותב למירכוז הקלאצ'. חוסך יומיים מיתרים של תיסכול וכלים שלא ילכו לאיבוד כי זרקת אותם בעצבים על מישהו.....
אם הלכת באמת על עבודה עצמית, צלם כמה שיותר.
לאחר שתסיים, שב לכתוב ותידע את מנהל הפורום, באמת חסרה כתבה טובה על שיפוץ גיר (לסופות כבר יש אחת כזו)
וואלה אתה גאון!
בזמנו, יומיים נאבקתי, ניסיתי, הייתי בטוח שאוטוטו... ולא!
כמויות העצבים שקיבלתי, אפשר להילחם איתם באירן...
עד שאחד, חבר פורום, נדיב, צדיק, גדול מהיקום , השאיל לי תותב פשוט מגוש אלומניום.
5 דקות והקלאצ' סגור.
עוד שעה והגיר במקום (ברור שכל פעם שחשבתי שהצלחתי העלתי גיר ו...נו מילא, תירגלתי.).
באה מנוחה ליגע.
ועכשיו אתה אומר לי "עיפרון עם איזולירבנד", איפה הייתי כשהייתי צריך, אה?
אז להדגיש למען יזכרו כולם : עיפרון עם איזולירבנד !!!
חלילה שאצחק!
בשיא הרצינות, דיברתי בזמנו בטלפון עם טובי בחורינו פה בפורום (נו, כמעט עם כולם, מסתבר..),
אף אחד לא ידע לספר לי על הפטנט.
כבר התחלתי לפרק את הגיר כדי להשתמש בציר המרכזי (הילוך 0?) בעצת אחד מהם. מזל שלא הצלחתי ...
העוצמתיות של העניין והשימושיות בו, מצדיקה לדעתי שינוי כותרת השירשור להקלה על חיפוש בעתיד!
הנה דוגמה מצויינת ליחס מחיר / תועלת אופטימאלי...