-
תגובה להודעה: טויוטה,אמינות או אגדה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
#2 ירוק - התייחסתי לזה באשכול אחר, ואני חוזר ומזכיר את הנושא. יצרנים מתמודדים לא רק עם השאלה של עמידות הרכב שהוא בשימוש, אלא גם ההתפרקות של החלקים לאחר השימוש. ישנם חומרים שנאסר עליהם השימוש בכלל, וישנם חומרים שיש קנסות. השאלה זה לא רק איך יראה הדש-בורד אחרי 10 שנות שימוש, אלא מה לעשות עם הפלסטיק הזה אחרי.... בקיצור, החומרים האלו, כולל גומיות, פלסטיקה,....מתוכננים להתפרק!
.
...
זה סיפור יפה שרץ כבר כמה שנים טובות
ואני אומר שזה אחד הטריקים אולי הטריק החזירי ביותר .
אין שום סיבה שבעולם ( חוץ מחזירות לשמה חמסנות וחמדנות ) שכל הרכב יהיה מחובר
בקליפסים .
כאשר חלק מהקליפסים הוא חד פעמי
חלק אינו ניתן לפתיחה בלי ספר הוראות \ וכלי עבודה לעובד מיומן בעל אצבעות פסנתרן מתקדם .
ואז מתברר לך שהקליפס עולה כמה עשרות שקלים ( ואתה צריך הרבה יותר מאחד )
ואז מתברר לך שהקליפס בכלל אינו חלק חילוף .
ואז מתברר לך שהקליפס אינו במלאי ( העולמי \ הארצי )
מה שמביא אותך לאילתורים הנזק \ העצבים \ בלאי עצמי מיותר לעוד מערכות .
ועוד יבואו ויספרו כמה שהמוצר ירוק
המוצרים של היום יותר שחורים משחור . בכל מה שקשור לתחזוקת הסביבה .
כשאני רואה איך ניראה מנוע דיזל חדיש בתקן יורו 6 ( ולא רק במשאית )
איזה מערכות פועלות בו
איזה תחזוקה נדרשת
איזה אחריות \ מיומנות נדרשים מהנהג וממערכת התחזוקה .
אני ממש מחייך מהתגובות .
וזאת רק ההפסקה לפני המערכה השניה.
מה שממתין לנהג \ בעל הרכב עוד תעלולי חמסנות .
על כל מערכת טובה שמתקינים ברכב . יש עשרות מלכודות . שתפקידם להשבית ולחסל את המוצר
לפי לוח זמנים ידוע מראש ( רק ליצרן ) .
מענין מי יכול להרשות לעצמו הוצעות רכב של כ 5000-10.000 ש"ח לחודש . ( ולפעמים הרבה יותר ) .
מה זה משנה איפה אתה מוציא את הכסף
בקנית המוצר החדש
בתיקון מערכת מסוימת ( גיר מנוע סרן )
בעליות פרמיה ביטוח
או בהפסד ישיר בזמן מכירת המפלצת .
לאחר חשבון כלכלי יתברר לכל משפחה שיש סעיף הוצעות רכב שהוא כבד ביותר ולפעמים המשפחה לא יכולה לשלם !
איציק
.
-
לאחר קריאת התגובות,אוכל לומר שמבחינתי הלכה האמינות ,נשארה האגדה.
הנחמה היחידה היא שכנראה כל זמן שהאגדה שורדת, אוכל למכור את הרכב
במחיר טוב .
בראיה לעתיד,הרי שבשיקולים לחיפוש רכב אחר,שטח או פרטי,טויוטה לא
תהיה בעדיפות ראשונה,למעשה כל מערכת השיקולים תשתנה ואולי הוצאות תחזוקה
יעמדו בראש לפני מותג,פוטציאל שיפורים,יכולות שטח או כביש וכדומה.
כמו שאמרתי בהודעה הראשונה,אם תהיה לי שנה שקטה דיינו. אולי אני באמת
עברתי שנת יישור קו בגלל תחזוקה לקויה של הבעלים הקודם ומהיום והלאה
אזכה לקצת נחת.
שבת שלום
יובל
-
ה-73 שלי בן 10 שיהיה בריא מעל 200K,רק טיפולים שמן ,מים ודלק מה עוד אפשר לבקש. מוסך זוהיא מילה גסה עבורו, איך אמר עליו פעם שגיא אדילסון ממוסך "בכל הדרך" אוטו בלי פרנסה.
-
איציק,
לדעתי, דווקא הקליפסים שאתה מתאר הם לא תוצר של "ירוק" אלא של הוזלת היצור של הרכב (ע"י הקטנת זמן היצור), ולא שזה מנחם.
אבל תזכור, שב sixs פשוט אין פלסטיק, אז גם לא היו קליפסים ;)
אנחנו רוצים פינוק של רכב חדש, ולא רוצים פנלים פלסטיק.
רוצים מנוע חזק וחסכוני... ופשטות של קרבורטור ללא מחשב.
אין ארוחות חינם -תעשה כמו חיים רכס, פעולה ראשונה להפשיט את הפלסטיק.
להיות רציני - בסוף הקיטורים צריך לקחת החלטות.
כולנו לא אוהבים את מה שקורה, אבל אנחנו לא יכולים להשפיע, אז אין ברירה, אנחנו צריכים להתאים את עצמנו.
אנחנו נמצאים בתקופת מעבר, ויש עדיין מלאי די גדול של רכבים בגילאי 8-12 שנה שעדיין בנויים במתכונת הישנה, אבל זה הולך ונגמר.
לדעתי מי שרוצה רכב אמין, ועלות סבירה לתחזוקה, יצטרך להתמקד בגילאי 3-10 שנה.
דרך אגב, זו תחושה שלי על סמך מה שאני מכיר, יהיה מעניין לבדוק את המספרים האלו על אוכלוסיה גדולה יותר.
-
נכון, לפחות עוד אפשר להשיג היום רכבים מהדור הישן.
אם החרם הערבי היה נמשך עוד כמה שנים גם לא היה כאן היילקס "ברזלים" שהאמריקאים חולמים עליו ונאלצים ללכת אחורה עד שנת 86 אאל"ט.
התקופה הנוכחית אשכרה תיזכר כתור הזהב של שוק יד 2 - ניתן לקנות במחירים סבירים מאוד את כל הטווח, מה שלא יהיה ניתן בעוד 10 שנים (מי רוצה לרדת לשטח עם דיבקברי 3 עם 200K ק"מ?)
my 2 cents
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה מערבב שמחה בששון, אל תשווה מקרה טנדר עבודה לרכב שלך.
תקרא מה כתב חנן,
אתה נוסע ברכב עם פי 2 כ"ס ביחס להיילקס רק שאצלך מותקנים מכלולי הינע חלשים ביחס למה שמותקן בהיילקס האטמוספרי עם המנוע מכונת כביסה.
לשם השוואה, בלנדקרוזר 75 בעל הספק מנוע עדיין נמוך משלך אך בנוי באותה הגדרת אמינות ישנה יש מכלולים חזקים יותר מהטנדרים של טויוטה שבתורו בעל מכלולים בעלי יתירות גבוהה יותר מהרכב שלך שיש לו יותר כ"ס משניהם.
כשהם רצו עמידות ואמינות הם ידעו בדיוק מה לעשות כמו שידעו מה לעשות כשרצו לחסוך.
זה בדיוק כמו שחנן כתב, יש הפחתה משמעותית ביתירות של חוזק החלקים- הרכב שלך נוסע עם
דורון,
אני מבין מדבריך שהמנוע שלי סובל ממכלולי ההנעה החלשים ולכן הלך לו לעולמו? נו שויין.
טויוטה ואמינות כניראה לא באמת הולכים ביחד אחרי בציר 97 :)
אבל אני לא מתייאש, גם על לנדרובר אמרו דברים רעים ...
רון.
-
איציק כל כך צודק. אתה קונה היום רכב חדש, שלוש שנים של שקט (בדרך כלל) נגמרת האחריות ופתאום כל חלקי הפלסטיק נשברים, כמו שעון. רדיאטור מפלסטיק, משאבות, חשמל וכל השאר.
היום חברות הליסינג נהנות מהאחריות אחרי זה שעם ישראל ישלם.
זה לא סתם, גם הרכב נהיה מוצר צריכה, תשתמש וזרוק לפראיר הבא שישלם את הוצאות המוצצת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ron_gal
דורון,
אני מבין מדבריך שהמנוע שלי סובל ממכלולי ההנעה החלשים ולכן הלך לו לעולמו? נו שויין.
טויוטה ואמינות כניראה לא באמת הולכים ביחד אחרי בציר 97 :)
אבל אני לא מתייאש, גם על לנדרובר אמרו דברים רעים ...
רון.
זה לא מה שאמרתי,
התייחסתי למערכת ההינע- טרנספר, דיפ' וציריות.
-
כול השרשור ההזוי הזה ניראה לי שחכתם מה מייצגת הטיוטה ?
אני בכול אופן...פה...כי זה אתר שטח, זאת אומרת הרכבים שאנחנו מדברים עליים בם בד"כ לשטח.
לכן,
הטיוטה היילקס, שלי הייתה בכול אופן 99,
שנעשה השוואה מול כול הטנדרים בשנים האילו,
טויוטה היילקס
איסוזו אייפון
ניסאן ווינר
מזדה B2500
מציבושי מגנום/L200
גי אמ סי סונומה
השאר בטח לא רלוונטי...
הטיוטה, הגבוהה מכולם, נעילה אחורית, לוקרים מקדימה, צמיגים 31 נכנסים דיי בקלות.
מכוללי הרכב היו טובים,
כרכב שטח לדעתי הוא היה הטוב מכולם בשנים האילו, ולדעתי ההשוואה אפשר לעשות רק מול הרכבים הללו שמודבר בשנים האילו.
** ומי שמחליף חלקים אורגינלים או מחפש תמיד מקורי, חיי בסרט, רכב ישן, יש חלפים הטובים יותר מהמקוריים, צריך רק למצוא.
תמיר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
מענין מי יכול להרשות לעצמו הוצעות רכב של כ 5000-10.000 ש"ח לחודש . ( ולפעמים הרבה יותר ) .
מה זה משנה איפה אתה מוציא את הכסף
בקנית המוצר החדש
בתיקון מערכת מסוימת ( גיר מנוע סרן )
בעליות פרמיה ביטוח
או בהפסד ישיר בזמן מכירת המפלצת .
לאחר חשבון כלכלי יתברר לכל משפחה שיש סעיף הוצעות רכב שהוא כבד ביותר ולפעמים המשפחה לא יכולה לשלם !
איציק
.
...ועוד לא דיברנו על הנעה היברידית... אתם יודעים שהמקסימום שמותר לחשמלאי/ מכונאי רכב לטפל בו זה 50 וולט? וכלי הרכב מונעים ב.... פי הרבה יותר. אז מי יטפל בהם? קבל-על שהורג אותך ממכת חשמל רק מלהסתכל עליו... מי יטפל בו? מנועי זרם-ישר-ממותג, כשהחשמלאי הממוצע בקושי יודע מה זה מנוע מגבים... ואז בוא נדבר חמש דקות אחרי שנגמרה האחריות על הטויוטה פריוס.
אסף.
-
הם נותנים 8 שנות אחריות לסוללה ולמערכת ההנעה ההיברידית.
מצד אחד זו האחריות הכי ארוכה בענף הרכב.
מצד שני קשה לי להאמין שמישהו בטויוטה באמת התכוון שהמכונית הזו גם תיסע אחרי 8 שנים... מקסימום שימחזרו אותה ויעשו ממנה טפטים.
כמו רוב המכוניות של טויוטה, אין ויכוח שגם זו מכונית מגעילה.
מצד שני ולמרות התיחכום הרב שלה, היא מוכיחה אמינות יפה מאוד ועם זה קשה להתווכח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
...ועוד לא דיברנו על הנעה היברידית... אתם יודעים שהמקסימום שמותר לחשמלאי/ מכונאי רכב לטפל בו זה 50 וולט? וכלי הרכב מונעים ב.... פי הרבה יותר. אז מי יטפל בהם? קבל-על שהורג אותך ממכת חשמל רק מלהסתכל עליו... מי יטפל בו? מנועי זרם-ישר-ממותג, כשהחשמלאי הממוצע בקושי יודע מה זה מנוע מגבים... ואז בוא נדבר חמש דקות אחרי שנגמרה האחריות על הטויוטה פריוס.
אסף.
110 וולט 3 פאזות
AC TO DC
והפוך DC TO AC
איציק
-
ת'שמעו, אם אתם בראש של חשמל ו 4X4 ללנדרובר יש גרסה חשמלית (נדמה של דיסקו 3, לא בטוח).
למה לא תקנו, יש מיסוי מצחיק, והרכב יעלה חצי מהמגביל עם מנוע רגיל - יופי של קומבינה ;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ת'שמעו, אם אתם בראש של חשמל ו 4X4 ללנדרובר יש גרסה חשמלית (נדמה של דיסקו 3, לא בטוח).
למה לא תקנו, יש מיסוי מצחיק, והרכב יעלה חצי מהמגביל עם מנוע רגיל - יופי של קומבינה ;)
למה לנדרובר, לא מזמן היתה פה כתבה של דרור על רנגלר EV חשמלי....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
יקל עליכם את החישוב:
http://cars.themarker.com/tmc/articl...20090708_33779
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
כול הטיפול במתח גבוה זה לא משהו חדש, אפילו דיי ישן.
יש אלפי מלגזות חשמליות ומכשור חשמלי שעובר טיפול במוסכים,
הרבה מהמלגזות עובדות על 72V.
תמיר
-
בוקר טוב לכם!!!
תרבות הצריכה השתנתה, מזל טוב על ההבנה, אני לא יודע אם שמתם לב, אבל מדיח הכלים כבר לא מחזיר כמו שהחזיקו אלו שעשו לפני עשרים שנה, המקרר כבר לא אמין כמו פעם (איפה הסיפורים על התדיראן שהחזיק 20 שנה, קיבלנו לחתונה ועד היום הוא עובד ואיפה החדשים) טלוויזיות, מכונות כביסה ההההההככככככככלללללל...
חברות הבינו שאת עיקר הכוח שלהם הן שואבות ממוצרים משלימים או חלקי חילוף, אז כמובן שיש איזון אתה לא יכול לייצר מוצר שישבות למחרת בבוקר, אבל האמינות היא כבר לא משהו לכתוב עליו.
המוצרים זולים יותר היום, כולל הכל (אולי חוץ משוק הרכב הישראלי) שואב אבק ב200 שקל בהום סנטר, ינקה לך איזה שנה, מצד שני גם היקרים כבר מתקלקלים, אלא אם אתה קונה אחד שיעלה כמו רכב (קירבי וחבריו) אז הם עושים עליך את הכסף כבר בהתחלה ויכולים לישון בשקט - וחתשבו ממה נובע פערים המחירים של פי 5!!! ממכשירים מקבילים של חברות אחרות (שגם נחשבים יקרים וטובים).
תעשיית הרכב לא שונה, הרכבים היום פחות אמינים, כי המוצר זול יותר לייצור, כבר לא משקיעים כמו שהיו משקיעים פעם.
זה נכון שיש מגבלות חמורות יותר היום על שימוש במוצרים ועל אביזרי בטיחות, אבל בנינו לבין עצמנו, זה לא קשור לזה שהדיפרנציאל הפך לקטן יותר והציריות לדקות יותר כשהתחלף דגם ועלה ההספק של המנוע ברכב, זה כבר סתם תירוצים של התעשייה.
העולם הוא דינאמי, מוותרים על מוצרים מסוימים משנים מוצרים אחרים, ואולי בהקשר הזה הכתבה הזו: http://www.jeepolog.com/684.html נראית מוזרה, או שינוי מגמה. ואולי אם נתעקש (למי שמוכן לקנות רכבים חדשים) לקנות רכבים מדגמים ישנים יותר, אמינים יותר, לא אני ואתם כפרטים אלא בעלי הרכבים בקבוצה, הביקוש יעבור ליצרנים (שאגב עדיין מייצרים את רוב הרכבים האלו לשווקים אחרים) ויביאו גם את הרכבים הישנים העמידים והטובים גם לכאן.
אפרופו, דווקא בנקודה הזו של כשל השוק, כשהביקוש גדל לסוג מוצר מסוים וכאשר אין ביקושים למוצרים אחרים של אותו יצרן, הנכונות שלו להתגמש עבורך הרוכש גדולה יותר (עקרונית, תיאורטית ולא תמיד מעשית :()
my 2 robels
whisky
-
אני לא מסכים איתך שרכבים חדשים פחות אמינים.
כמה לנדקרוזרים/פאג'רואים חדישים אתה פוגש במדבר עם מכסה מנוע פתוח וללא יכולת להניע? אם לא התערבו להם כל מיני "מתקיני מערכות" עבריים במערכות החשמל עם כל מיני קודניות ועלוקות, התשובה תהיה אפס. אפס עגול.
לעומתם, כמה סיקסים/סופות/דיפנדר/דיסקברי/סמוראי/היילקס וכו' אתה פוגש באמצע שומקום בעיצומו של תיקון שטח? לא מעט. נכון שב-99% מהמקרים כל תיקון מאולתר עם חוט ברזל וג'פקה יוציא אותם בנסיעה לכביש הקרוב, נכון שכל כניסה למוסך עם "רכב-ברזלים" ישן תעלה חמישית מאשר עם SUV חדיש, אבל עדיין אין מה להשוות שכיחות תקלות ו"אמינות" נטו של רכב בן 15 שנים לרכב בן 0-5 שנים.
כשאתה מתכוון "פחות אמינים" אתה מצביע על העובדה שהכלים החדישים לא מתוכננים לשרוד לאורך שנים. זה נכון. שתחזוקתם יכולה לגרום לך לפשוט רגל - גם זה נכון. סביר להניח שהדיפנדר שלך והסופה שלי יסעו גם עוד 20 שנה, אבל יזדקקו לתחזוקה שוטפת (פשוטה אמנם) בתדירות הרבה יותר גבוהה.
אנשים התרגלו למכוניות של טויוטה שנוסעות שנים על שנים בלי להתקלקל. זה היה פעם. למי ששוכח, באמצע שנות ה-90 אנשים ייללו ככה גם על הגולף שהתקילה אותם בבעיות של רכב מודרני כמו אלקטרוניקה רגישה ואבזור חשמלי בעייתי, כי גם פולקסווגן היתה מין "טויוטה" שכזו פעם, והם התרגלו לפולקסווגן (חיפושית) שנוסעת 30 שנה ולא מתקלקלת. גם וולבו. אבל אין יותר. נגמר. שם היצרן רב המוניטין נשאר, אבל המכוניות כבר לא אותו דבר: גולף מצוייצת היא לא חיפושית ספרטנית, S80 מטורבתת ומהירה היא לא 144 טנקיסטית של זקנים, פיז'ו 308 מעוצבת היא לא 404 מוצקה, וטויוטה ויגו עם DVD ופלסטיקים מיטליים מכל הכיוונים הוא לא היילקס אפריקאי/אוסטרלי מודל 96' עם מנוע חקלאי ושני סרנים חיים.
צמצום שרידותו של הרכב לאורך שנים הוא היום אינטרס ראשון במעלה של היצרן עצמו.
מוצר מודרני הוא נוח, מהיר ובטיחותי הרבה יותר מקודמיו - אבל כדי שהיצרן שלו ירוויח, הוא מתוכנן לאורך חיים מסוים ומוגבל ותו לא. כל זה במקביל (אם לא בתיאום מלא) לחקיקה הולכת ומחמירה ברחבי העולם המערבי, ששמה לה למטרה את צמצום הכדאיות הכלכלית של החזקת רכב ישן (החמרת תקנות זיהום-אוויר, אגרות רישוי יקרות, בדיקות רישוי שנתי שהולכות ומחמירות וכו' ולא רק אצלנו). במדינות מערביות אין טעם לנסוע במכונית בת 5 שנים ומעלה. זה תענוג (?..) שעם חלוף השנים הופך להיות יותר ויותר מפוקפק ויקר.
-
דרור אני מסכים איתך לדעתי לגמרי:
כשכתבי שיש נקודת איזון שיצרן לא יכול לייצר מכונה שתשבות למחרת בבוקר, בדרכי שלי (יש שיטענו המוגזמת לפעמים) זו הייתה הכוונה.
הכוונה שלי כמובן הייתה באמינות לאורך זמן, וביכולת השרידות.
זה לא בהכרח רע, זה פשוט שינוי ההתנהגות הצרכנית, שנובע בין היתר מהביקוש הגובר לסוג כזה של רכבים. מה לעשות שאנחנו רוצים משהו שיטפס איתנו על הבולדר ואם נשבר נוכל לקחת פטיש 5 אלקטרודה ומצבר ולסדר אותו, אבל רוב העם היושב בציון, וגרוע מזה רוב העם היושב במדינתו של מר חוסיין אובמה רוצים רכב, זול, שיניע אותם בין שנתיים לארבע שנים, בזמן הזה יש אחריות, יהיה נוח ומפנק... והוא לא חייב שלא לומר עדיף שלא יכנס לשטח.
בכל מקרה, עם החוט ברזל והג'בקה עד שרק ג'וקים יחיו כאן וחושך על פני המצלעות...
whisky
-
Whisky ודרור,
עכשיו שכולנו מסכימים על העובדות על תעשית הרכב (והכלכלה העולמית), תרשו לי להחזיר אותכם לנקודה שאני הצטרפתי לדיון הזה- המשמעויות הנגזרות (מהמגמה העולמית) על תחום ה 4X4 הישראלי.
לאור כל האמור לעיל ניסתי להגיד שאנחנו, "אנשי ה 4X4 יד שניה ומעלה" צריכים להפנים את מה שעובר על התעשיה.
יש לנו שתי בררות-
או לנסוע ברכבים ישנים (מאד) ופשוטים (מאד) שילכו ויזדקנו (כי לא מיצרים יותר כאלו)...
או להתחיל "להצעיר" את הרכבים שאנחנו נוסעים (זה לא אומר יותר יקר ממה שישלמנו בעבר, זה כן אומר, לא הכי זול שיש).
בניגוד לעבר, רכב בן 10 ו 300K ק"מ - צריך לצאת לגמלאות!
נקודה נוספת שדרור מזכיר והיא חשובה ללא קשר לגיל הרכב - הרכבים נהיו מסובכים.
הרבה בעלי מקצוע לא מבינים את הטכנולוגיה, וחסרים את הכלים ע"מ לנהל ולנטר אותה.
כל "המתקינים" שחותכים חוטים ללא הבחנה, מלפפים את החוט שלהם, ועוטפים באיזורליבנד שחור.... זה נזק! תבדקו את הסטיסטיקה, איזה אחוז מהתקלות נגרם מההתקנות האלו.