תגובה להודעה: מחשבה להחלפת מנוע בסמוראי
אני חושב שאיתי מתכוון לזה שבגלל שיש לך קיט, אתה מתחיל לשחק משחקי עבירות עם הרכב וניסויים עם הגיר, כדי לראות כמה לאט אתה יכול לנסוע בקטעים טכניים וכד' ואיך האוטו מתנהג ובלה בלה בלה. ואם אתה לא יודע לזהות מצבים שבהם למשל צריך להיות יותר מהיר, אתה עלול להגיע למצבים מסוכנים כמו למשל להגיע לזוית שפ"צ חריגה שאמורים לעבור במהירות אבל בגלל המשחקים אתה עובר באיטיות והופס הגלגל שבאויר מלחיץ אותך והרכב על הצד או שאר אופציות.
בקיצור, מדובר במיומנויות נהיגה בעיקר ולא קשור ישירות לשיפור עצמו אלא לנהג.
אין מה לעשות כנגד זה,למעט ללמוד לנהוג ולהכיר את היכולות שלך כנהג ושל הרכב אחרי השיפור.
דרך אגב, לא ציינו עוד יתרון בקיט הפחתה, אפילו שהוא מיועד לאלה שבאמת רוצים עבירות קיצונית והוא היכולת לשים נעילה קדמית מבלי לשרוף קלאצ' במהלך תיקול מכשולים. היעדר המומנט של המנוע בא לידי ביטוי בחיסול קלאצ'ים בקצב אם הרכב נעול כפול, המומנט המשופר שנותן הקיט, חוסך את זה.
(אני יוצא מנקודת הנחה שיש כבר אחת כזו מורכבת אצל כל מי שרוצה להתקין קיט טרנספר. נעילה אחורית היא השיפור הראשון. נקודה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אני חושב שאיתי מתכוון לזה שבגלל שיש לך קיט, אתה מתחיל לשחק משחקי עבירות עם הרכב וניסויים עם הגיר, כדי לראות כמה לאט אתה יכול לנסוע בקטעים טכניים וכד' ואיך האוטו מתנהג ובלה בלה בלה. ואם אתה לא יודע לזהות מצבים שבהם למשל צריך להיות יותר מהיר, אתה עלול להגיע למצבים מסוכנים כמו למשל להגיע לזוית שפ"צ חריגה שאמורים לעבור במהירות אבל בגלל המשחקים אתה עובר באיטיות והופס הגלגל שבאויר מלחיץ אותך והרכב על הצד או שאר אופציות.
"משחקי העבירות" שאמיר קורא להם, יכולים להכניס אותך למצבים מאוד מסוכנים. בירידה, בגלל שהיחס מאוד גבוה, אתה אולי יכול לרדת עם בלימת המנוע בלבד אבל הדבר משול כמעט לירדיה על הברקסים ונעילת גלגלים. הגלגלים מסתובבים כ"כ לאט שהם לא מספיקים לפתח אחיזה ולכן מתחילים לאבד אחיזה. אתה תחשוב פעמיים לפני לחיצה על הגז בגלל הכוח העצום שיש לקיט הזה שפשוט בולע תושבות בקצב למי שמרביץ עליו חזק. לפעמים מה שאתה צריך כדי לא להיכנס לשיפוע זה קצת גז.....
דרך אגב, לא ציינו עוד יתרון בקיט הפחתה, אפילו שהוא מיועד לאלה שבאמת רוצים עבירות קיצונית והוא היכולת לשים נעילה קדמית מבלי לשרוף קלאצ' במהלך תיקול מכשולים. היעדר המומנט של המנוע בא לידי ביטוי בחיסול קלאצ'ים בקצב אם הרכב נעול כפול, המומנט המשופר שנותן הקיט, חוסך את זה.
(אני יוצא מנקודת הנחה שיש כבר אחת כזו מורכבת אצל כל מי שרוצה להתקין קיט טרנספר. נעילה אחורית היא השיפור הראשון. נקודה)
אתה מתכוון בפיסקה השנייה לנעילה אחורית נכון?
אין ספק שאם תלמד לנסוע עם הקיט ותלמד אותו, תפיק ממנו את המרב ולא יהיו לך בעיות. יש כאלה שלומדים את זה תוך טיול שניים ויש כאלה שלוקח להם הרבה זמן...... (אני מכיר אחד כזה :twisted::twisted:)
איתי.
איתי , אני מדבר על נעילה קדמית - יוצא מנקודת הנחה שנעילה אחורית כבר יש. שילוב של שתי נעילות גומר את הקלאצ' מהר מאד וקיט ההפחתה מונע את זה. אם אין נעילה אחורית, אז קודם כל לשים אותה ורק אח"כ קיט.
4.16 לא בולע תושבות כמו 6.54 , צריך לדעת להבדיל, יש הבדל יותר מכפול במומנטים בין הקיטים . אתה לוקח את הרכב שלי כדוגמא שלילית למצב שלחלוטין לא מייצג את מה שפותח השרשור מתכוון אליו.
4.16 הרבה יותר מתון ונכון לסמוראי והרבה יותר טוב למי שלא מחפש להתחכם ורוצה רכב עבירות מצוין עם ביצועי שביל/כביש ושאר סוגי שטחים מצויינים גם כן.
וכמו שאמרתי - למידה של הרכב לאחר השיפור תניב תוצאות מעולות.(למשל הילוך 2-3 בירידה במקום הילוך 1 וכד')
וואלה, איזו חפירה הבאנו פה על שאלה פשוטה עם תשובה פשוטה ועוד שהכל ידוע מראש ונטחן עד דק בעבר הפורום הזה :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YAARIZDELUXE
השאלה שלי מופנת לבעלי סמוראים שהחלפו את הטרנספר והתקינו את הקיט , האם יש הבדל משמעותי בנסיעה בכביש\שטח ?? או שיש הבדל קטן ומורגש בקטנה??
תודה ניר
נתחיל מזה שמנוע 1.6 כנראה לא תתקין.
ונמשיך בזה שסמוראי תמיד יהיה רכב שטח עם מנוע קטן וחלש ייחסית לכל אחיו הגדולים.
לי יש סמו 97. כלומר דגם זהה לשלך.
גם כן נועל 215 (יתכן שזו הסיבה שבכביש אתה מרגיש שהסמו מעט חלש)
יומיים אני עם טרנספר 1000.
ההבדל לא סתם מורגש- ההבדל עצום!
בכביש הרכה מגיב יותר "חזק" אפילו ה-5 קיבל משמעות חדשה.
בשטח, האוטו עושה עבודה מדהימה,
בHI האוטו חזק יותר ולא צריך לשלב ל LOW בכל עליונת קטנה.
והLOW נהדר- לאט, נשלט, וחזק - בדיוק מה שרציתי ולדעתי במידה הנכונה לצרכים שלי.
(ברור לי שאין הרבה מקום להשוות לקיט, אבל המחיר+הצרכים של כל אחד שונים)
אבל אני אספר לך דווקא על כמה חסרונות-
1. האוטו נהייה איטי במהירות סופית בכביש.
אם פעם יכולתי לשייט ב 110 עם ייחסי העברה או טרנספר 1000 מדואנחנו מדברים על 90 קמ"ש.
יתכן שישתפר מעט עם עלייה במידת הצמיג ל 235... לי אין נסיון ואשמח לשמוע אחרים בנשא.
2. טרנספר שרשרת ( 96-98 ) שקט יותר מטרנספר ג"גש- אז אם יש לך סמו סגור
תתכונן לשמוע סמפוניה חדשה. (אם יש לך סמו פתוח לא מאמין שתרגיש הבדל...)
בקיצור, אני אישית לא שלם עם השדרוג הנ"ל.
הנסיעה בכביש נפגעה קשות (רעש+מהירות שיוט) אבל כנראה שצריך לקבל את זה או לוותר על ייחסי העברה.
אתה מוזמן ליצור קשר, לבוא לעשות סיבוב ולהתרשם.
עמרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
איתי , אני מדבר על נעילה קדמית - יוצא מנקודת הנחה שנעילה אחורית כבר יש. שילוב של שתי נעילות גומר את הקלאצ' מהר מאד וקיט ההפחתה מונע את זה. אם אין נעילה אחורית, אז קודם כל לשים אותה ורק אח"כ קיט. אשמח להסבר מעמיק על זה.
4.16 לא בולע תושבות כמו 6.54 , צריך לדעת להבדיל, יש הבדל יותר מכפול במומנטים בין הקיטים . אתה לוקח את הרכב שלי כדוגמא שלילית למצב שלחלוטין לא מייצג את מה שפותח השרשור מתכוון אליו. אז אתה מסכים איתי ש 6.54 כן בולע תושבות?
4.16 הרבה יותר מתון ונכון לסמוראי והרבה יותר טוב למי שלא מחפש להתחכם ורוצה רכב עבירות מצוין עם ביצועי שביל/כביש ושאר סוגי שטחים מצויינים גם כן. אז אתה מסכים איתי ש 6.54 לא כזה מתאים לרובנו שמטיילים ולא מתחרים כבדים?
אם תענה ב"כן" על שתי השאלות האלה, אנחנו נשים סוף לויכוחון שחוזר אצלנו שוב ושוב...
וכמו שאמרתי - למידה של הרכב לאחר השיפור תניב תוצאות מעולות.(למשל הילוך 2-3 בירידה במקום הילוך 1 וכד')
וואלה, איזו חפירה הבאנו פה על שאלה פשוטה עם תשובה פשוטה ועוד שהכל ידוע מראש ונטחן עד דק בעבר הפורום הזה :)
אנחנו אוהבים לקשקש..
איתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itay
איתי.
אני לא מסכים קיט 6.54 הוא קיט נהדר וממש ויכול להתאים לכל מי שרוצה יותר מהאוטו שלו ויש לי רק דברים טובים להגיד עליו גם ב HI וגם בLOW
איתי, מתי היה לנו ויכוח על נחיצות הקיט 6.54 ? שים לב שאני גם לא המלצתי עליו לפותח השרשור.
6.54 מיועד למי שרוצה עבירות טכנית קיצונית, מי שמתכנן בוודאות לעלות מידת צמיג ומי שיש לו עודף זמן למשחקים - פותח השרשור לא רוצה לעלות ל235 או יותר, הוא רוצה להנות מכל העולמות בתחום השטח והכביש, 6.54 לא מתאים לו (ונוסיף את עניין הרעשים, 6.54 עושה רעש של 747 לעומת קיטים אחרים, ובמיוחד ברכב סגור).
נוסיף על זה את העובדה שכשקניתי אותו הוא היה זול יותר משמעותית והשתווה במחיר למחיר של 4.16 (בזמנו) עם אחריות לכל החיים. אז זה היה נראה נכון וגם היום הייתי עושה את אותו הדבר אם הייתה לי את אותה הזדמנות.
לא יודע מה יש לך לגבי התושבות, אצלי התושבות היו בלויות, אילתרתי שיפור כשהן מיצו את חייהן, שיפור שמחזיק נהדר!
בכל מקרה, גם ב4.16 וגם ביותר, צריך לחזק את הגשר עצמו שמחזיק את הטרנספר על ידי ריתוך פלאח אנכי, אחרת הברזל יתעוות בשל המומנטים (כפי שוודאי הבחנת שנעשה אצלי וכך אני יודע שמורי עושה בכל התקנה שלו)
מה לא הבנת על עניין הנעילה? אם אין לבחור נעילות בכלל והוא מחפש לשפר עבירות, שקודם כל יתקין נעילה אחורית ורק אח"כ יפנה לקיט הפחתה. אם הוא רק רוצה לשפר מומנטים, שישים קיט קודם.
אם יש לו נעילה אחורית, הקיט יהיה שיפור נהדר וכבונוס הוא מקבל את היכולת להתקין נעילה קדמית מבלי לגמור קלאצ'ים, דבר שקורה בסמוראי אנמי מקורי עם נעילות כפולות בשל היעדר מומנט.
עד פה יש ? או שאני צריך גם לצייר לך את זה ?
אז יש לי בסמו נעילה אחורית ואני לא הולך לשנות את מידת הצמיגים ל 235 המידה שיש לי בסמו 215 מספקת אותי לחלוטין עוד לא היה מצב שבוא אמרתי לעצמי אם היה לי צמיג יותר גדול ..
אבל הדבר היחידי שבאמת מציק לי עם הסמו זה כמו שאמרתי בהתחלה זה האיבוד הספק\מומנט של המנוע בעליות קצוניות בכביש בלבד.
בקשר לדבריו של עומרי שאומר שהסמו שלו עכשיו בקושי מגיע ל90 קמש והרעש של הטרנספר 1000 יותר חזק מה1300 די מרתיע אותי נכון לעכשיו להתקנת הטרנספר והקיט אני ידע בוודאות אם אני יעשה או לא אחרי שאני יבדוק רכבים אחרים שהתקינו .