תגובה להודעה: רכב המירוץ החדש של עידו כהן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
סוזי, זר לא יבין זאת.
כאחד שמכיר היטב את הדרך, (ימינה ימינה בגשרון), יודע אני להעריך היטב את עבודת המיתלים.
מזל שהרכב שלי לא מצולם שם, היו רואים את ההבדלים. אין מצב שאני מגיע שם למהירויות האלה,
אולי בבאמפ הראשון ובשני,אבל בשלישי המצב לא יהיה כל כך מסביר פנים.
גל שחם.
גל, סוזי,
זה עוד פעם אני עם השאלות הקשות ;)
אני מסתכל טוב על שני הסירטונים של עבודת המתלים, ויש משהו שמפריע לי.
גם בסרטון הזה וגם בשני עם הקפיצה, נראה לי שלרכב יש נטיה להרים את "התחת" ולהוריד את האף.
האם אני צודק וגם אתם רואים את זה? האם זה מכוון?
סוזי, לא הבנת אותי...שוב...
הסרטון ממחיש נהדר את עבודת המתלים אבל מרחוק... תן תקריב!
רכב מדהים !!!
כל הכבוד, אין מילים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
סוזי, לא הבנת אותי...שוב...
הסרטון ממחיש נהדר את עבודת המתלים אבל מרחוק... תן תקריב!
בפעם הבאה אני אקח לתשומת לבי ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
גל, סוזי,
זה עוד פעם אני עם השאלות הקשות ;)
אני מסתכל טוב על שני הסירטונים של עבודת המתלים, ויש משהו שמפריע לי.
גם בסרטון הזה וגם בשני עם הקפיצה, נראה לי שלרכב יש נטיה להרים את "התחת" ולהוריד את האף.
האם אני צודק וגם אתם רואים את זה? האם זה מכוון?
נראה לי שאתה צודק, וחלוקת המשקל מפילה את האוטו על האף. אתה רואה שאין משקל מאחורה, ולכן חלוקת המשקל.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
נראה לי שאתה צודק, וחלוקת המשקל מפילה את האוטו על האף. אתה רואה שאין משקל מאחורה, ולכן חלוקת המשקל.
אסף.
אסף, כשאתה אומר שאין משקל מאחורה, שים לב כי אין גלגלי ספר, משקלם קרוב מאד למשקל
שחסר לכם לאיזון הרכב...
גל שחם.
איזו בניה מדהימה, כיף לראות דברים כאלה בארץ.
כל הכבוד ;)
שמתי לב, גל, ולכן כתבתי שאין משקל מאחורה..
אסף.
יש כן גלגל ספייר אחד בלבד
יצאנו לאימון באזור בית קמה, היה יום מדהים, עידו כהן ,דודי לזר (סובארו ),אני ואון יעקובסון.
לאחר שלמדנו תורה,הלכנו להתפרק קצת, אתם יודעים,כמו אחרי בית ספר, או בהפסקות,כשאין מורים
עושים שטויות.
הנה אחת מהן : http://www.youtube.com/watch?v=Swz2aiXJv34
גל שחם.
איזה יופי, האם יש עוד תמונות?
נראה מפחיד... :D
ההתרשמות האישית שלי מהTT של עידו היא שזה כנראה רכב המרוץ הטוב ביותר שנבנה בישראל עד היום - פשוט, קל, קומפקטי (נמוך וצר במידה), ואני מאמין (טפו-טפו-חמסה-חמסה שלא ימשיכו להאשים אותי בפתיחת עין!) שבעיות ילדות כמו שהפילו אותו בראלי האחרון יפתרו במהרה ואז הוא יהיה תחרותי ביותר. אני ממשיך לשים את הכסף על עידו במרוץ הבא של נועם (ספטמבר נדמה לי). זה עניין של זמן עד שTT ישתלטו על הנצחון הכללי במרוצי הראלי רייד בישראל - נכון אני אומר וכותב את זה כבר כמה שנים פה בפורום, ועדיין מכוניות 4X4 בנויות לפי רצפט בשל ומוכח מנצחות. ונכון שיש שני TT שהקדימו את עידו מבחינה כרונולוגית, שניהם כלי רכב מרשימים ביותר, אבל של עידו בשל ומבוצע "נכון" יותר, לדעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ההתרשמות האישית שלי מהTT של עידו היא שזה כנראה רכב המרוץ הטוב ביותר שנבנה בישראל עד היום - פשוט, קל, קומפקטי (נמוך וצר במידה), ואני מאמין (טפו-טפו-חמסה-חמסה שלא ימשיכו להאשים אותי בפתיחת עין!) שבעיות ילדות כמו שהפילו אותו בראלי האחרון יפתרו במהרה ואז הוא יהיה תחרותי ביותר. אני ממשיך לשים את הכסף על עידו במרוץ הבא של נועם (ספטמבר נדמה לי). זה עניין של זמן עד שTT ישתלטו על הנצחון הכללי במרוצי הראלי רייד בישראל - נכון אני אומר וכותב את זה כבר כמה שנים פה בפורום, ועדיין מכוניות 4X4 בנויות לפי רצפט בשל ומוכח מנצחות. ונכון שיש שני TT שהקדימו את עידו מבחינה כרונולוגית, שניהם כלי רכב מרשימים ביותר, אבל של עידו בשל ומבוצע "נכון" יותר, לדעתי.
עם כל הכבוד לעידו ויש ה-מ-ו-ן כבוד , אין סיכוי !
גם בבאחה הארוך בארה"ב אופנועים תמיד מגיעים ראשונים, וגם למיטב זכרוני בדקאר אופנועים תמיד ראשונים וב3 שנים האחרונות יוני ראשון ואחריו וולנברג בפער שקשה יהיה לצמצם אפילו לרכב כמו של עידו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eranbar
גם בבאחה הארוך בארה"ב אופנועים תמיד מגיעים ראשונים, וגם למיטב זכרוני בדקאר אופנועים תמיד ראשונים וב3 שנים האחרונות יוני ראשון ואחריו וולנברג בפער שקשה יהיה לצמצם אפילו לרכב כמו של עידו.
סבבה, אז אחרי הקטגוריה של האופנועים, הולך ? (למרות שלשמוע שיחה של עידו עם מתחרה אחר גורמת לדברים להכנס לפרופורציה חדשה, ערב הראלי - "יש לי בעיה ב190 קמ"ש בבאמפים כמו בדרום, הרכב נותן לי זוגיה מאחורה וזה מוציא קצת מריכוז")
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eranbar
לא הייתי ברור - התכוונתי לכללי בין המכוניות כמובן. למרות שזה קרה במרוצים פעם או פעמיים למיטב זכרוני שרז היימן הגיע לפני האופנוע הראשון, סביר להניח שיוני לוי וולנברג ושות' ימשיכו להיות ראשונים בכללי, כמקובל בעולם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
ב190 קמ"ש בבאמפים כמו בדרום
זה קצת יצמצם את הפער, לא ?
חברים יקרים, הרשו לי לתקן קצת את הבאלגן שאתם עושים.
ראשית יש כל כך הרבה פרמטרים בתחרויות הראלי רייד,שאתם פשוט עושים עוול לאמת.
1: ניווט, ישנה השפעה ישירה על נושא הניווט,טעות ניווט ברכב,בעיקר 2X4 עולה ביוקר רב מאד,בעוד באופנוע,טעות ניווט מתוקנת מהר מאד,ע"י חיתוך באשר הוא יהיה,קטן או גדול. שלא נדבר על הזמן שלוקח לרכב של עידו להסתובב...
2:תוואי הדרך. בקטעים טכניים,יערות,שבילים צרים והרבה פניות,אין סיכוי לאף רכב מול אופנוען טוב.
3: בישורת, כדוגמת הסטייג האחרון בערבה,אין סיכוי לאופנועים מול הרכבים. לדוגמא בסטייג הערבה,מחצבה עד לסיום, נסעתי מהר מיוני לוי, משהו כמו 3 דקות וחצי, לא זוכר בדיוק כמה.
בסופו של דבר,רק השעון ידבר,אך זה לא מחייב לכל התחרויות שאופנוע יהיה מהיר יותר מרכב.
אך ברוב המקרים זה נכון לתחרויות שלנו, כי בסופו של דבר לאופנוע יתרונות רבים יותר.
הכי חשוב, אני מתאמן בקביעות וברצינות עם עידו, אל תספידו אותו מהר מידי...הוא נראה ממש כמו אופנוע.
גל שחם.
גל שחם
כל מילה בונבון.
לא יכול שלא להסכים אתך לכל מילה !
אפשר לבנות מכונה פנטסטית והאדם יעשה טעות וזה נגמר.
זה קרה לטובים ביותר ויקרה עד אחרית הימים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ואני חולק על הדעה הזאת, ההתפתחות של המרוצים פה בארץ תהיה יותר לכיוון ארופאי, מסלולים סגורים או מסלולים קצרים בעלי אופי טכני, לפי דעתי אם רכבי הTT ישטלתו על הפודיומים זה היה רק כי זה היה הכיוון המועדף על בוני הרכב, יותר זול לבנות רכב הנעה אחורית, יש להם גלגל גדול והם יפים יותר וזה מה שהישראלים אוהבים .
אבל קח פרולוג בביתרונות רוחמה של 15 ק"מ ואני מוכן לשים המון כדי להמר שהרכב של גל שחם מבצע אותו מהר מהרכב של עידו
שוב...הכל תלוי בסיגנון, באיזור ובאופי של אותו מרוץ