סליחה טעות - הכוונה כמובן לדראג ולשפור (ולא לפנהרד)
Printable View
לא מסתדר שהרכב מושך אם רק החלפת ג'אנטים?
התמיגים חדשים או משומשים?
יכול להיות שעל הסרן הקדמי יש שני גלגלים במצב שחיקה שונה?
באותה הזדמנות שווה לציין שלרכבים שלנו עם סרנים חיים מספיק לבצע כמעט תמיד כיוון פרונט ב-50 שח'.
המכונים מוציאים אותנו פראירים עם כל האלקטרוניקה כי ממילא הם לא יגעו בכיוון הזרועות התחתונות כי זה יגרום לרעידת המוות.
מי שמשלם 150-250 שח' על כיוון פרונט באינדיאנים פשוט עובדים עליו
בועז
בהמשך למה שבועז אמר.תנסה להצליב גלגלים
לי זה היה בגראנד אחרי שהחלפתי ג'נטים (בלי קשר לאופסט) והג'יפ ממש משך ימינה.
אחרי שהחלפתי בין הקדמיים זה נעלם.
כניראה שהשחיקה לא הייתה לגמרי שווה או שכיוון הסיבוב של אחר (או יותר) הוחלף וזה השפיע.
לקח להבא זה לסמן כל צמיג מאיפה פורק.
איל
היגוי גם אם הוא לא מכוון לא אמור לגרום למשיכה של צד אחד. בשביל זה משהו צריך להיות תפוס חלקית - בלם או מיסבי גלגל למשל, או שבאמת יש הבדל בקוטר בין הגלגלים.
האמת המשיכה הייתה עוד לפני ההחלפה אבל קלה, וכנראה ש8" לעומת 7" ותוספת של אופסט רק מגבירים את התופעה.
נמרוד - אני לא מרגיש שהמיסב שחוק ובטח לא שהברקס תפוס - אבל אבדוק בכל מקרה. - ** אגב - יש דרך קלה/פשוטה בלי פירוקים לבדוק מיסב ? **
בועז - השחיקה נראית זהה,
וזה אחרי שהקפדתי על רוטציה קדימה-אחורה כל 10K כבר 4 פעמים.
איל - אני לא בטוח שבכלל נכון להחליף ימין שמאל כי ככל שאני יודע אחרי הרבה קילמטראז' רדיאלית הצמיג מקבל עיוות טבעי וקל ואם תהפוך את כיוון הנסיעה שלו הוא עלול להינזק.
בינתיים בין השאלה לתשובות כן עשיתי כיוון של השפור שהיה בעצם עם התבדרות (יעני עם התכנסות הפוכה) של כ- 10 מ"מ.
מחר אוכל לבדוק את התוצאה (אין אישור לנסיעת מבחן הערב) ואדווח.
תודה בינתיים !
הכי קל ופשוט - תצליב גלגלים בסרן הקדמי ותראה אם יש שינוי
דווקא בגלל מה שאתה כותב על החשיבות של שמירת ימין שמאל אני הצעתי להחליף ביניהם.
הסברה שלי היא שהם הוחלפו בזמן הפירוק וההרכבה - אני בזמנו פירקתי את כולם בו זמנית ולא סימנתי מאיפה בא כל גלגל ולכן, אם יש ערבוב יכולה להיות משיכה, ואחרי שתחזיר כל אחד למקומו יש סיכוי שזה יקטין את המשיכה.
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
התבדרות בכיוון שפור זה לא בריא, וטוב שעלית על זה. זה יכול לגרום לתופעות מוזרות אבל לאו דווקא לצד אחד, אבל לך תדע... את המיסבים תבדוק פשוט בסיבוב של גלגל באוויר. פשוט תבדוק ששני הגלגלים מסתובבים באותה חופשיות, ובלי חופשים ציריים שיכולים להעיד על בעייה במיסבי הגלגל או הבולג'וינטים. מה שאתה מחפש זה כל דבר שיכול להיות שונה בין ימין לשמאל.
בסרן חי זה לא אמור להיות אפס?
לפחות על הנייר.
אין כזה דבר "אפס" בעולם האמיתי. יש טווח.אם תגדיר "אפס" אז בפועל יהיה גם מעל וגם מתחת לאפס. במקרה הזה עדיף התכנסות קטנה על התבדרות קטנה, אז הטווח הוא אפס עד כמה מ"מ של התכנסות.
אפס ואחד יש אצל אנשי המחשבים (וגם ה0 ו1 שלהם זה בפועל טווחים של מתח).
נו באמת.. זה ברור שאין "אפס", כמו שגם כשאני משתמש במד-מומנט אני קרוב מאד למידה הרשומה אבל לא בדיוק שם. ובכל זאת, אני מנסה להגיע לערך מוגדר. אז נכון שבמסגרת החופש פנימה או החוצה אני מעדיף התכנסות. אבל אם לא היה חופש מובנה במערכת היגוי, היית שם על אפס, לפחות בחלק מהסרנים החיים.
ראה תגובה לשרשור אחר שפתחת.