תגובה להודעה: סתימות דלק קיבינימט!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
putzman
טוב הפילטר דלק הזה עולה 300+ ש"ח ואני לא מתכוון להחליף אותו אלא אם כן הוא בטוח לא טוב...
המסקנה שהגענו אליה לאחרונה היא שהחיישן מצערת דפוק ושבנקודות מסויימות של פתיחה הוא קורא 0...
עכשיו אני בחיפושים לחיישן מצערת
איך תדע אם הוא בטוח לא טוב? ניסית להתחבר בלעדיו ולראות מה קורה? בכל מקרה, הוא נראה כאילו לא החליפו אותו... בערך מאז שהרכב ירד מפס הייצור. אתה באופן אישי החלפת אותו פעם בטיפול שוטף במהלך תקופת הבעלות שלך על הרכב?
לגבי ה-TPS, אתה צריך לבדוק אותו באוהם-מטר ולא לשער מה הקריאות בנקודות מסויימות, אפס או לא. בדוק בספר הטיפולים לגבי ערכים לבדיקה של החיישן במצבי מצערת שונים ובדוק. אם תחליף אותו, סביר להניח שגם הוא יעלה בסביבות 200-300 ש"ח, ויש עדיין סיכוי שלא תפתור את הבעיה.
באופן כללי, באחזקה של רכב מוזרק צריך להעזר בכלים אלמנטריים לדיאגנוסטיקה, שבלעדיהם אתה פשוט מגשש בערפל ומחליף חלקים (בעיקר חיישנים ורכיבי מערכות דלק והצתה) "על עיוור", בשיטת המצליח שעובדת חזק בהרבה מוסכים. עלות התיקון בסופו של דבר יוצאת יקרה יותר, ולפעמים, מרוב חלקים שהחלפת, אתה פותר את התקלה מבלי להיות בטוח מה גרם לה... רב מודד, מד לחץ למערכת הדלק ונורת ביקורת מבוססת לד הם מינימום לצורך העניין.
בהצלחה-קובי
משהוא פה מהחברה עושה את הבדיקת האלה בבית ומוכן לעזור לי תמורת תשלום כמובן??
(עברתי לכפר סבא שלשום אז אני אשמח להפנייה באיזור המרכז..)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
אל תחליף חלקים סתם מניחוש, תבדוק צעד צעד את המערכת, והאשם יתגלה בסוף. תחליף פילטר, שנראה כאילו לא הוחלף... הרבה זמן..., אם הבעיה נמשכת-בדוק לחצי מערכת וספיקה, והשווה מול נתוני יצרן.
בהצלחה-קובי
הדרך הטובה ביותר היא לא לאנוס את הבעיה, אלא לבדוק שלב שלב.
ישר על ההתחלה רשמת "כנראה יש לי סתימות דלק" כנראה שזו היתה רק תחושת בטן;)
אם היתה בודק "לפי הספר" נראה לי שהייתה מגיע לפתרון יותר בקלות.
כמובן אני אומר זאת בחברות:D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישי.פ
הדרך הטובה ביותר היא לא לאנוס את הבעיה, אלא לבדוק שלב שלב.
ישר על ההתחלה רשמת "כנראה יש לי סתימות דלק" כנראה שזו היתה רק תחושת בטן;)
אם היתה בודק "לפי הספר" נראה לי שהייתה מגיע לפתרון יותר בקלות.
בגדול אתה צודק אבל אני לא לגמרי יודע איך לבדוק לבד. אבל הנה הסתדרנו.
בתכלס זאת באמת הייתה תחושת בטן כי זה פשוט הרגיש כמו סתימות דלק אבל זה לא שהייתי נעול על זה א משהו.
כמובן אני אומר זאת בחברות:D
לשניה לא נפגעתי :):cool:
אמוץ