תגובה להודעה: בעיה במהירות נסיעה בסמו + החלפת טרנספר
עבור אותו הספק מנוע קטן יותר צריך יותר סל"ד. מסיבה זו לסמוראים הישנים, להם מנוע חלש יותר, יש יחסי העברה נמוכים יותר - הם צריכים שהמנוע יסתובב יותר מהר כדי לספק את הכוח למהירות שאתה רוצה להגיע אליה.
כשאתה מרכיב צמיג גדול יותר אתה משנה את המהירות בו מתקבל ההספק; אתה מוריד את הסל"ד למהירות נתונה. מסיבה זו, אם הגבלת המהירות היא בשל הספק חסר, הגדלת צמיג לא רק שלא תעזור אלא תביא לתוצאה ההפוכה.
אפשר להסתכל על זה כך: הגדלת צמיג מקבילה להעלאת יחס ההעברה. ידוע כי אנו צריכים יותר סל"ד כדי לקבל את אותו הספק (שיאפשר לנסוע במהירות), לכן פעולה של העלאת יחס ההעברה לא תעזור לנו (וכנראה שתזיק למטרתנו).
להגדלת צמיגים יש יתרונות רבים אחרים, כפי שאתה יודע, ואני בהחלט בעד לעלות במידה - אבל את הבעיה הזו זה לא יפתור.
ראוי לציין שאם הגבלת המהירות לא הייתה נובעת מחוסר הספק, מה שאמרת היה נכון לגמרי.
אלון, לא חשבתי אחרת מעולם.
אבל כבר ראינו הוכחות מעשיות לכך שמודל 84 עם מנוע תקין (ואני עוד לא מדבר על שיפורים) , סוחב 235 נהדר.
אין וויכוח, אבל בדוגמא שלפנינו הרכב מתקשה להגיע ל70 לטענת הבחור. אם התיאור הזה נכון, זו בעיה של הספק ואז כל מה שאמרתי תקף.
אני עדיין חושב שאין לנו מספיק נתונים, אין שום הבטחה שתיאור התקלה מדוייק ולכן אין שום שינוי בהמלצתי: צריך לזהות את מקור הבעיה. בלי זה אנחנו זורקים פתרונות באוויר.
אבל הכי כיף זה לזרוק טענות באויר , הנה תראה איך התפתח הדיון :)
אני צוחק.
ברור שמתיאורים לקונים, אין פתרון אמיתי וכפי שמורי אמר (ואני חשבתי) - יכול להיות שהרעש שהאוזן שומעת אינו תואם למהירות/סל"ד בפועל.
עד פה להפעם.
חברים תודה על התגובות
לדעתי זה לא בעיה של הספק כי המנוע אחרי אוברול
כמו כן הוא מגיע ל 70 על נגיעה בגז או פול גז זה לא משנה
חוץ מזה הוא נוסע 70 לא משנה אם זאת נסיעה בירידה חדה או עליות מטורפות
יציב על 70
כנראה שמשהו חוסם אותו או תקוע
צריך לבדוק מיסבים ברקסים וצלבים
שבוע הבא נקפוץ לליאור ונקווה שהוא יתן פתרון לבעיה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dtam
צריך לבדוק מיסבים ברקסים וצלבים
צלבים לא קשור. מיסבים, רק אם יש מיסב תפוס, ואז פשוט תחכה שהוא יתפרק לך תוך כדי נסיעה ותקווה לא להכנס באיזו דודה תוך כדי איבוד שליטה. ברקסים, גם יכול להיות, אבל אתה יכול לבדוק את זה אם אתה מרים גלגלים, נותן לרכב לנסוע באויר קצת ואז נותן לו לעצור, נוגע בדראם בזהירות - אם חם, יש מצב שזה זה , אם לא , אתה הבנת... (גם בניוטרל, הגלגלים יכולים להסתובב כשאין עליהם לחץ, כלומר כשהם באויר)
דרך אגב, גם פילטר אויר סתום, קרב' לא מכוון, הצתה לא נכונה - כל אלה גם יכולים להאט אותך, אבל יש מצב שהיית גם מרגיש שהרכב "חותך" או מגיב בצורה לא תקינה ולא רק לא מגיע למהירות סופית טובה יותר.
לא ענית איך מדדת 70.
אז נחכה לליאור.
בעזרת הספידומטר מדדתי 70 ונסיעה ליד רכב של חבר שהוא קצת
יותר מדויק (ספידומטר)
בקשר ל4X4 תתכופף מתחת לאוטו ותנסה לסובב את הדרייבשאפט
הקידמי אם הוא מסתובב אז אתה לא על 4X4 ואם הוא תקוע\מסתובב טיפה ונעצר
אז אתה כן משולב או מהטרנספר או שהלוקרים נעולים..
בקשר לברקסים אם הם היו תפוסים אז ההית מריח ריח מסריח\שרוף ממזמן
ואם לא הרחת שום ריח ואולי אתה חושב שהם תפוסים טיפה זה לא מה שהיה אמור להגביל אותך
למר בחור יקר !!
לי יש סמוראי 84 סטנדרטי ואחד ששמתי לו מנוע גיר וטרנספר 1300
לאחר שהתבאסתי מהראשון סמו 1000 שלא זז בכביש יותר מ70 80 קמ"ש בלחץ
וגם מהשני שלא הצליח לפתח מהירות בכביש !!?פשוט החלפתי טרנספרים אחד עם השני :confused:
ומה שקרה שה1000 פתאום הצליח לסוע מהר יותר
וה1300 מגיב חבל על הזמן גם בכביש .וגם משהו מטורף במעלות וטיפוסים קשים [שאל את רמי רמוראי ראה את הטיפוס ולא האמין]!!:rolleyes:
דרך אגב אני לא מבין כלום בסמוראי ! נוהג בדרך כלל בסיקס קצת פרוע!
ומי שאמר לך לבדוק מערכת חשמל מאייד וכו.. צודק ב100 % יש הרבה משמעות ב84
ורק שכחתי צמיגים 235 75 15 זה משפיע או לא?
ואלה לא יודע ?
בהצלחה!~!:roll:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cj64
למר בחור יקר !!
וגם מהשני שלא הצליח לפתח מהירות בכביש !!?פשוט החלפתי טרנספרים אחד עם השני :confused:
וה1300 מגיב חבל על הזמן גם בכביש .וגם משהו מטורף במעלות וטיפוסים קשים [שאל את רמי רמוראי ראה את הטיפוס ולא האמין]!!:rolleyes:
ואלה לא יודע ?
מה שאתה מציע לבחור זה בקיצור להרכיב טראנספר 1300???
הבנתי נכון??
חיובי !! יש לי אחד פנוי מצב טוב!!
כמה אדומים והוא שלך!!
0522502300 גל+ צמיגים 235
אין כמו הצעה מקצועית עם אפשרות ליישום בתמורה לכמה גרושים....
מנוע אנמי וצמיגים שגדולים עליו ועוד להאריך את יחס ההעברה שיקשה את הזינוק. ככה גומרים את הקלאצ' מהר מאד.
אבל לפחות נגיע ל100 קמ"ש :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cj64
למר בחור יקר !!
ואלה לא יודע ?
"מנוע גיר וטרנספר 1300" - למה מתייחס ה-1300? לטרנספר? למנוע? לגיר? לכולם?... אני לא רוצה להעלות פה רעיונות בגלל שמדובר בפורום פתוח וכל אחד יכול לקרוא, אבל הייתי גם ליד רמי באותה עליה, מייעץ לכם לא לרוץ לשים טרנספר 1300 על מנוע 1000 (בהמשך למורי, אמיר, אלון ושות') אולי אם יש/יהיה לך מנוע יותר גדול
מנוע גיר וטרנספר 1300" - למה מתייחס ה-1300? לטרנספר? למנוע? לגיר? לכולם?...[ציטוט]
לא הבנתי מה השאלה?[אחי תסביר מה התכוונת?
לגביי הצמיגים ,יכול להיות שאתה צודק ! ואחרי מחשבה עמוקה צודק בבדאי..
ולגביי מכירת הטרנספר ,הדגשתי אני לא מקצועי ולא מתיימר ,רק רוצה לעזור לבחור ,חוץ מזה לא ראיתי שמישהו נתן לו איזושהיא הצעה מקצועית!!
חוץ מניחושים;)
גל
שמת בסמוראי 84 מנוע 1300 או את הטרנספר של 1300 ?
אנחנו מעדיפים לבצע תשאול נכון ושהבחור יחזור עם ממצאים , מאשר לתת פתרונות שאינם קשורים לבעיה באופן מדויק ואז הוא סתם יבזבז את זמנו ואולי אף את ממונו.
לי יש סמוראי 84 סטנדרטי 1000 סמ"ק וטרנספר 1000 ואחד84 ששמתי לו מנוע גיר וטרנספר 1300
וגם מהשני ששודרג ל 1300שלא הצליח לפתח מהירות בכביש !!?פשוט החלפתי טרנספרים אחד עם השני
ומה שקרה שה1000 סמ"ק עם טרנספר 1300 פתאום הצליח לסוע מהר יותר
וה1300סמ"ק עם טרנספר1000 מגיב חבל על הזמן גם בכביש .וגם משהו מטורף במעלות וטיפוסים קשים
בקיצור מקווה שהבנת:rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cj64
לי יש סמוראי 84 סטנדרטי 1000 סמ"ק וטרנספר 1000 ואחד84 ששמתי לו מנוע גיר וטרנספר 1300
וגם מהשני ששודרג ל 1300שלא הצליח לפתח מהירות בכביש !!?פשוט החלפתי טרנספרים אחד עם השני
וה1300סמ"ק עם טרנספר1000 מגיב חבל על הזמן גם בכביש .וגם משהו מטורף במעלות וטיפוסים קשים
העדפתי שלא להעלות את זה ביוזמתי, אני מבין שבסוף כן עלה, ללא ספק מנוע 1300 עם טרנספר 1000 מהווה שיפור לאנמיות המוכרת של הגמד - לזה התכוונתי בשאלה שלי למעלה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cj64
בקיצור, מה שאמרתי מההתחלה, רק בשרשור אחר - טרנספר של 84 בסמוראי עם מנוע 1300. 13 אחוז הפחתה שמקרבים את רצועת הכוח והופכים אותה לזמינה יותר, בדיוק מה שהסמוראי צריכה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
בקיצור, מה שאמרתי מההתחלה, רק בשרשור אחר - טרנספר של 84 בסמוראי עם מנוע 1300. 13 אחוז הפחתה שמקרבים את רצועת הכוח והופכים אותה לזמינה יותר, בדיוק מה שהסמוראי צריכה.
אל תשכח ? גם את יחס העברה 84 שהוא 4.10 וצמיג 235:rolleyes: