אני מכיר ברמה לא רעה את הצרות בפטרול, אבל לא ידעתי שיש את אותו המנוע בטראנו. האם גם בטראנו יש אותן צרות של EGR וטורבו בעל גידוש משתנה כמו בפטרול? האם מדובר במנוע דומה אך בעל כיול (כמויות הזרקה, לחץ גדישה וכן הלאה) שונה?
אסף.
Printable View
אני מכיר ברמה לא רעה את הצרות בפטרול, אבל לא ידעתי שיש את אותו המנוע בטראנו. האם גם בטראנו יש אותן צרות של EGR וטורבו בעל גידוש משתנה כמו בפטרול? האם מדובר במנוע דומה אך בעל כיול (כמויות הזרקה, לחץ גדישה וכן הלאה) שונה?
אסף.
כנראה שיש מי שלא מבין .
הבעיה של מנועי הפטרול היא לא סדקים בראש מנוע .
מנועי פטרול יש בעיה גידוש שיוצא משליטה בגלל EGR סתום . והתוצאה חורים בבוכנות .
זה הסיפור בקצרה .
סדקים בראש .... מקרה פרטי וכמו שהבעיה מוצגת כאן לדעתי ( המאד מקצועית ) ספק רב
עם יש קשר בין התקלות .
אבל אנחנו בעולם האינטרנט . אז תצלמו ( רק תמונות איכות מקרוב ) ואז אפשר יהיה לנסות להבין מה מקור התקלה .
איציק
יעקב, הבעיות ידועות ועדיין... קצת קשה לבוא בטענות ליבואן שלא נותן אחריות לרכב בן 7 שנים. אני לא מת על השירות של קרסו, בלשון המעטה, ועדיין נראה לי לא לעניין לבקש תיקון באחריות על תקלה שלא נכללת בריקול הידוע, על רכב שמי יודע מה עבר עליו, וגם אם יש לו "רק" קצת יותר מ200 אלף ק"מ, בכל זאת זה רכב בן 7 שנים.
אסף.
למי שלא הבין, הבעיה היא סדק בבוכנה (מס' 2) ולא בראש או בבלוק. הבעייה הזאת ידוע והתופעה קרתה בלא מעט פטרולים.
אני חוזר ומדגיש, המטרה כאן לא לתקוף אף יבואן, אני אישית לקוח מושבע של ניסאן, זה הרכב השלישי שלי ב 15 שנים האחרונות של ניסאן (טרנו, ווינר ופטרול) ולא נראה לי עד היום שהייתי עוזב את הפטרולים.
חשוב לציין שקרסו עדיין לא ניפנפו אותי בצורה ברורה. נחכה ונראה בהמשך.
מהמוסכניק שלי הבנתי שהעלות יכולה להיות גבוהה מאוד ולכן גם עם הם "יעזרו" לי זה משהו די באוויר ולא מספק, כל אלטרנטיבה אחרת תהיה עדיפה.
מקריאה בפורומים שונים בעולם אני מבין שהסימפטומים שהיו לי זהים לתופעות שסבלו רכבים אחרים שהוחלף להם מנוע או שהלכה להם בוכנה. המוסכים לא ידעו לקשר.
בכל מיקרה האופציות הטובות ביותר שעומדות בפנאי במידה וקרסו לא יפתרו את הבעייה הן מנוע מיבוא. השאלה למי שיש יותר נסיון היא לגביי מנוע טרנו 3L או אופציה נוספת שחבר העלה בפנאי היא מנוע V6 4.2L שמורכב על פטרולים באוסטרליה ובעוד מדינות. הבנתי שהוא מתאים לפטרולים בארץ. משהו מכיר? מה לגביי התאמות? גיר?
מי שמכיר מחירים גם כן יעזור.
תודה
יניב
יניב, דברי לא הופנו אליך. יעקב מסנגר על עומר, עם בעיות שלא קשורות לריקול והתערבב בתוך השרשור שפתחת. המקרה שלך כן קשור לריקול, להבנתי, . אבל... כאמור, אני לא מת על השירות של קרסו.
אסף.
טוב, עת לעידכונים!!!
אחרי שהמוסך כבר פירק ראש מנוע, החליט שהבעיה זה סדקים בראש!!! הזמין את כל החלקים ובא להתחיל לעבוד הם אומרים שזה לא ראש, שהלך מנוע!!!
ונחשו מה?
נכון, בוכנה מספר 3!!!
עכשיו הם טוענים שהריקול נסגר ממזמן... ועוד רוצים כסף על החלקים שהזמינו ועל כל העבודה שעשו!!!
אין גבול לחוצפה?
מה לדעתכם הפתרון הכי טוב?
פגישה עם מנכ"ל ניסאן ישראל?
מכתב לחברה ביפן עם העתק לקרסו?
פנייה לבוררות באיגוד המוסכים?
האחרון לדעתי הוא הנכון, ובלי התלהמות מיותרת. תזכור שהריקול נסגר, ו"על הנייר" הם לא חייבים לך כלום. מצ שני איגוד המוסכים כן עושה ודואג לטובת הצרכנים.
אסף.
פיליפ
דיברתי עם אביך מס' פעמים. נראה לי שהבעייה שלו זהה לשלי ולעוד מספר לא קטן של פטרולים.
אני בהתכתבות איתם כבר כשבועיים וכמו שנראה לי זה לא יגמר טוב. הם לא מוכנים לקחת אחריות על הכשל וממשיכים להסתתר מאחורי איזו טענה חסרת בסיס כגורם לשבירת הבוכנה.
אני בכל מקרה גררתי את הרכב מהמוסך שלהם אלי חזרה. כנראה שהטיפול יעבור לעו"ד אם לא תהיה ברירה.
הפתרון שהם נותנים הוא רק להשתיק את הלקוח. במקום להתמודד עם תקלה כרונית סידרתית, לספוג קצת ולהוציא לקוח מרוצה עם הרגשה שיש אבא ואמא הם מעדיפים עוד להרוויח על הסיטואציה ולהגיד שהם "מסייעים" לך בהוצאות התיקון.
בכל מקרה אני בקשר עם אביך טלפונית.
יניב
מישהו יודע מה ההבדלים האמיתיים בין מנוע פטרול למנוע טראנו?
אסף.
שלום לכולם אני די חדש בפורום הזה ,ואני קורא כבר די הרבה זמן את הבעיה שלך
אף חברה לא תכיר בבעיה עם זה ניסן טיוטה או כל רכב אחר כמו שבמצבך ,
לדעתי לא דיברת ברמה של האנשים הנכונים בניסן קרסו ולכן אתה בבעיה ,נראה שדיברת עם מנהל המוסך בלבד שהעביר להנהלה את בעייתך ,השאר לי מספר טלפון בכדי שאוכל לצור איתך קשר ואסביר לך איך להתנהל איתם .יש דרך שנראה לי שאוכל לעזור לך בה בכדי שהם יוכלו להשתתף בחלק מההוצאות .
קודם כל אתה כועס?!
ולעניין,
דבר ראשון כנראה שאתה לא ממש מבין מבין מה זה EGR,מה הפירוש,מה המטרה של המערכת ואיך זה עובד.
דבר שני התיאוריה שלך ש"המחשב במערכת מנסה להעלות את ההספק ע"י הגדלת גידוש הטורבו" מגוחכת ואני מבין מזה שאתה כנראה גם לא ממש מבין מה זה טורבו ואיך הוא עובד.
:lol: :lol: :lol: :lol:
ועל זה נאמר המשפט ויקומו המלפפונים ויכו את הגנן !
:wink:
איציק
יניב שלום
יש ברשותי ניסן פטרול זה הפטרול השלישי שלי, כאשר בכולם היו מותקנים מנועים עם 6 צילינדרים
אשר בהם אין את ההספקים הגבוהים, אשר למעשה גורמים ללחצים מאוד גבוהים בתא השרפה,
וכתוצאה מכך הבוכנות לא עמדו בעומסים האלו בשנתונים החדשים יותר הוחלפו הבוכנות
בבוכנות מחוזקות עם טבעת פלדה .
לגבי מנוע יבאתי בעצמי מנוע מגרמניה (אומנם מנוע 6 צילינדרים) כאשר הקניה עלתה 1000יורו
והובלה+מכס+הוצאות כ-6000 שקל.וכל זה דרך האינטרנט.אם תרצה אני יכול לאזור לך בזה
גם ממני בקשו בארץ סכום של 25000 שקל
מולי 0523763063
יניב שלום
בהמשך לתגובה ששלחתי רציתי להוסיף ,שבקרתי בגרמניה אצל מוסך שמתמחה אך ורק
בניסן פטרול,והוא הראה לי את ההבדל בבוכנות והסביר לי שגם שם קיימת הבעיה הזו
והוא קונה מנועים משומשים ולמחליף להם את הבוכנות,לגבי מנועים 4.2 ליטר גם את
השינוי הזה הוא מבצע,תוך כדאי שהוא חותך את התושבת הקדמי הימנית ומזיז אותה כ-7 ס"מ
קדימה . עבודה מורכבת אך אפשרית.
אם תרצה עוד פרטים תוכל ליצור אתי קשר
מולי