-
...האמת, אם היה לי אח כזה, שרק יפה חיצונית אבל אהבל, הוא באמת היה מקבל ממני מכות על בסיס יומיומי.
קצת קשה לי להבין מה עובר למהנדסי JEEP בראש בזמן האחרון - הליברטי, הגרנד צ'רוקי החדש ללא סרן חי מלפנים... בקצב הזה השלב הבא זה רכב ללא LOW ואחר כך גם דגמים ללא הנעה קדמית בכלל. מה שנקרא, מדחי אל דחי.
מזל שעוד יש רנגלר אנלימיטד ורוביקון בשביל לשמור על הגחלת, אבל אם לשפוט לפי הליברטי והגרנד החדש - העתיד אינו ורוד.
לא בכדי ישנן סדנאות בארה"ב ששותלות לליברטי סרן חי מלפנים, בנסיון לתקן את המעוות.
ועכשיו לעניין - המנוע של הליברטי הוא מתוצרת VM. נפחו 2.8 ליטר, יש לו 4 בוכנות ו-150 כ"ס. הוא מנוע חביב, חזק וגמיש אבל רועש.
מנוע המרצדס CDI שנמצא בגרנד הוא בנפח 2.7 ליטר, עם 5 בוכנות ו-163 כ"ס. יש לו גם 41 קג"מ מומנט, והוא מעודן ושקט. מנוע בן-ז.....ה.
קאיה סורנטו? רכב כביש-שטח מצוין. לדגם החדש יש גם קצת יותר מומנט וגיר בעל חמישה הילוכים. אחד על אחד מול הליברטי דיזל? הסורנטו לוקח בהליכה. הייתי מעדיף אותו גם על הקוריאנים האחרים כמו טראקאן ורקסטון מהדגם הקודם. הרקסטון החדש עם מנוע ה-CDI 2.7 של מרצדס הגיע לארץ ועוד שבוע אני אבחן אותו.