מה קרה ברוך??... נשברת מהגודל?
איל
Printable View
לא, בכלל לא.
זה רכב מדהים, ובכל אופן הרכב שהכי נהניתי ממנו אי פעם, וכבר היו לי בחיים הרבה רכבים, מכל המינים, הסוגים והגדלים.
הבעיה איתו היא למי שעובד כמוני בתל אביב(נחלת בנימין, אחד העם והסביבה) ושנוסע אח"כ דרך כל הרחובות הקטנטנים והצפופים של דרום תל אביב לחולון.
זה היה בשבילי פרייבט לגמרי, לא רכב עבודה, ובתור שכזה - ועל אף שהוא רכב נהדר - הוא לא נוח בסביבה כזאת צפופה.
טוב...- נלך צעד אחד קדימה: ארגז.
אני באופן אישי לא אסע בטנדר ערום לגמריי, אני חייב מקום לאחסן דברים ברכב.
הרכב אמור לאחסן ציוד אישי בלבד, זה הולך להיות פרייבט, לא רכב שירות או משהו , אבל עדיין, אני נוסע עם ציוד אישי רב:
ערכת קפה, שק"ש , מחצלת, ארגז חילוץ, ארגז מטבח שטח, מקרר, ארגז שמנים(הרגל מהדיפנדר), ערכה בסיסית לכלי עבודה,צ'קלקה, דגל בטיחות, כפפות, ג'ריקן מים עם ברז..וכו'.
חשבתי על 2 אפשרויות :
1) ארגז כלים "קטן"(הכל יחסי, זה יכול להיות גדול מאד בתכולתו ) מורכב מאחורה צמוד לקבינה. חייב להיות מחומר איכותי, ויפה ויזואלית ( פח ממורג). חייב להיות נעיל ואטום לאבק ככל הניתן.
2)ארגז סגור בגובה הקבינה לאורך כל הרכב. סגור, ללא חלונות, עם 3 דלתות כנף(נפתחות למעלה) , מאחור ובצדדים, קצת מדפים ומיתקונים לנוחות, חיבור חשמל למקרר ותאורת פנים.
בלי מגרות ושאר הרפתקאות. זו צריכה להיות השקעה לא גדולה.
מישהו יכול להמליץ על פרקטיקה של כל אחת מהאופציות?
מישהו יודע עלויות?
נדבו מידע רבותי....זה יעזור לי.
אייל.
למה לא משהו כזה...
http://image.trucktrend.com/f/853776...front_view.jpg
אצלי יש כיסוי ברזנט מתגלגל שהזמנתי מארה"ב.
אמנם זה לא "ביטחוני" ואפשר לפתוח עם סכין יפני, אבל למי שלא מכיר זה נראה קשיח.
של www.truxedo.com
http://www.truxedo.com/images/lopro/feature-new.jpg
איל
המון מילים נשפחו אבל עדיין אף אחד נוגע בנק הבעיתית שהיא המנוע.
הדורמקס מוצלח ועמיד, הוכח לאורך השנים ויש לא מעט חלפים מקורים ותחליפים
מנגד הפורד עובר מבעיה לבעיה ממנוע למנוע והמנוע הנוכחי עדיין לא הוכח
אז מה קשור מחיר הטיפול אם המנוע בעיתי.
לגביי הסילברדו אתה בהחלט צודק, לנו בחברה יש 5 כלים שנת 2008 , כולם סביב ה- 145,000 ק"מ ואחד אפילו הגיע ל- 190,000 וחוץ מטיפולים שוטפים...- אפס תקלות!! כלום...
דיי מפתיע....אבל זו העובדה.
השאלה אם הפורד הוא כזה נוראי כמו שעושים ממנו....
יש מישהו עם פורד 2008 ומעלה שכבר חצה את ה100,000 ק"מ ויכול לתת איזשהו תמונת מצב ?
ןמה לגבי הארגזים? לאף אחד אין עצה?
ארגז צבאי (יש לי אחד למכירה)
או שני ארגזים בודדים צמודים לקבינה בגובה הארגז וברוחב 80 כל אחד(קונים אותם מוכנים ומרתכים)
ברוך,
אני לרגע לא מפקפק באמינותו של הפורד. פשוט חסר ידע...
ערגע, יש עדיפות לסילברדו, יעזור לי מאד אם אשמע ממך, כבעל רכב שכזה על עלויות הטיפולים והאחזקה (כל 8000).
סתם דוגמא רעה:
הנווארה שיש לנו בחברה היא רכב מעולה, אחלה מנוע, רכב נהדר...אבל סליחה על הבוטות- חרא יבואן!!
עלויות תיקונים ואחזקה שאין גבול לחוצפה שלהם....(מתג חלון חשמל- 1200 שקל!!!)..
איך הנושא בפורד? מה עלויות האחזקה? איך השרות של היבואן?
היחס הכללי ללקוח...- אוהד או בנימה של "דפקנו אותו"?
לפני שנתיים בערך נכנסתי ברוורס עם אזני הדמבו שלי בענף .... נשברה רק הזכוכית.
מראה ימנית (קומפלט כי אין חלקי חילוף פחות מזה) ב-5000 ומשהו + מע"מ ... לפני הרכבה...
הסתפקתי בשפורשרת סיליקון שחור ב-20 ש"ח ומראה חתוכה למידה בעוד 20...
איל
ממה שעברתי עד עכשיו, אני יכול להעיד רק על טיפולים, שכן תקלות, ברוך השם, לא היו.
הטיפולים בארץ נדרשים כל 8000ק"מ, למרות שבספר היבואן כתוב כל 10,000 מייל כלומר כל 16,000ק"מ, אלא אם הרכב עובד קבוע בשטח. אני מניח שזאת הדרך של היבואן בארץ "להעמיק את הגביה"...
מבחינת העלויות, הרי שעד עכשיו היו סבירות מאד - כ 800-900ש"ח לטיפול, בלי ברקסים(אני לא קורע את הרכב ולכן הברקסים המקוריים מחזיקים יפה עד היום!!!).
הטיפול האחרון ב 64,000 ק"מ שהיה טיפול יותר גדול כבר הגיע ל1,500 ש"ח.
בגדול, לרכב כזה זה לא נורא, וברגע שתסתיים האחריות ואעבור לטיפול כל 16,000 ק"מ, ממש סביר.
היחס? תלוי באיזה מוסך אתה הולך. אני הולך למוסך מורשה, כמובן, אבל לא מהענקים אלא כאלה שיש עם מי לדבר ואני מכיר אותם שנים. אין שום טענות לגבי היחס והאפשרות לדבר.
לפי מה שאני שומע על רכבים אחרים בסדר הגודל הזה, אנחנו ברי מזל עם הפורד.
זה כבר מתחיל לתת תמונת מצב יותר ברורה. תודה.
אצלי הנתונים נאספים בקפידה :
4 סילברדו 2008 (אני לא מחשיב את החמישי מסיבות אחרות...) - 685,000 ק"מ ביחד, עלות כוללת מרגע הקניה ועד עכשיו על הוצאות אחזקה ( טיפולים, תיקונים, בלמי, צמיגים) : 123,000 שזה יוצא 18 אגורות לק"מ.
כמובן שזה לא כולל ביטוחים , טסטים וכו'.
אייל איפה חתכת מראה חתוכה ב20 ש"ח?
באזור הצפון תודה:)
בנצרת. שכונה המזרחית בין רח' המוסכים לכנסיית הבשורה.
אם תרצה הכוונה יותר מדוייקת בה"פ.
לי חתכו מראה ב-20 ש"ח.
זה אולי לא יתן לך מושג על הוצאות שוטפות אבל ישים לך את כל הנתונים מול העיניים:
http://www.auto.co.il/Catalog.aspx?compare=1279,1483
וכאן מבחן השוואתי שקראתי בזמנו.... סתם בשביל הכיף
http://www.motocar.co.il/test/792.aspx
תייש יקירי,
את המבחן הזה אני מכיר אבל לצערנו הוא כבר לא רלוונטי: הוא משנת 2007 , ובשנת 2008 2 הבהמות עברו שינויים משמעותיים כך ש...עם כל הצער שבדבר....המבחן הזה לא שווה כלום נכון להיום.
תודה בכל מקרה :)