תגובה להודעה: בסיס לרכב עבודה וטיולים
חבר, אי אפשר לקנות פנטהאוז צמוד קרקע בירושלים עם נוף לים.
גם וגם וגם וגם. פשוט אין.
אני הייתי מחפש סונומה דאבל קבינה.
ניתנת להגבהה ולהכנסת צמיגים סבירים. (הגבהה יקרה וכרוכה בהחלפת משולשים).
מערכת חשמלית אמינה יחסית (זהה לג'ימי, היה לי).
דיפרנציאל ניתן לנעילה.
המון המון המון כח זמין.
ניתנת להסבה לגז.
חלפים זמינים וזולים.
מחיר רכישה זול מאוד.
לפני שאפשר לתת ייעוץ - חייבים לדעת את הניסיון שלך בבנית רכבים ובבנית רכבי שטח במיוחד.
תוכל לפרט ?
הדרישות שהוצגו כאן - לפחות בחלקן הזויות לחלוטין. הבנתי נכון שלפני שאתה נכנס לשטח אתה מחליף צמיגים קטנים לצמיגי ענק ?
אני קורא את השרשור המוזר הזה ולא יודע עדיין אם לבכות או לצחוק.
חבר'ה - לידיעתכם - זה אתר רציני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי S.V.;259504
צחי (??) , אני בטוח שהנובלס שמחלקים בחינם בכלא 6 איכותי הרבה יותר מהירוק שנרכש ברחוב, וגם משאיר תחושות נהדרות למשך שעות
[בידידות
קודם כל לא קוראים לי צחי אז אל תקלל :-)
אמ אתה לא יודע מה השם אומר.....יש גוגל לזה.
אתה נשמע כבחור חביב עם חוש הומור בריא אז אני אהיה נחמד חזרה....
אני ביליתי פה הרבה זמן וקראתי המון שירשורים מוזרים, נקרא להם.....שרשורי חלומות.
אתה ידידי עברת בגדול את כול זקני הפורום בעניין, בחיים לא קראתי משהו הזוי ברמה כזאת.
אני ממליץ לך קודם כל להבין ולקבל שאתה (כמו רוב אלה ששורצים פה) גר בארץ הקודש ולא גר בטקסס (סתם לדוגמה)
ואתה לא יכול, מבחינה חוקית טהורה לעשות את מה(הרוב) שאתה חולם עליו. מאד ממולץ לשאול ולבדוק את החוקיות קודם לפני הכל.
שנית, נגיע לתקציב,
מה שאתה רוצה עולה כסף....ובכמויות אדירות (במיוחד במדינה שלך) ולכן, לפסול רכבים בגלל מחיר ממש הורס לך את ה street cred
שלישית,
כמו שחיים כתב, פה זה פורום רציני, שאל שאלות רציונליות, אנשים ילחמו לעזור לך, אבל תבנה מיגדלים באויר....אל תתפלא שיצחקו עליך.
עצה ידידותית: אל תכתוב תוכניות, שאל יותר שאלות, אין בושה בלא לדעת.
SV
התתעייעצות שלך לגבי רכבים בסדר גודל שאתה מדבר עליהם צריכה להיות עם אנשי פורום fullsize, בגדלים הנורמליים יש רק (שאני מצליח להיזכר) את הדיפנדר HD שיכול מביחנת משקל לסחוב את מה שאתה מדבר, מבחינת מנוע, כן המנוע עצלן. יש קטגוריה שלמה של GMC ששימשו כגרר בשנים האחרנות, חלק מהם יכול להיכנס לשטח, אני באמת לא מספיק מבין בהם בשביל להמליץ.
יונימוג דווקא אולי אפשר לקנות מקק"ל או כבאית ישנה, צריך לגלות לאן הם שולחים אותם, כי שמעתי על כמה שיצאו לפנסיה אבל לא ראיתי פרסום מכירה שלהם. זה שאלה מעניינת לאן הם הולכים. אופציה אחרונה, שתשמע קצת הזויה היא אביר, כן זה שנסענו עליו בצבא, יש כאלו אזרחיים מבחינת משקלים מצוין, המנוע שלו הוא הפוך מעצלן, להעמיס אפשר בלי חשבון, קיצר רעיון.
בהצלחה בכל מקרה.
whisky
היי
הייתי הולך על רכב זה : http://www.daily4x4.iveco.com/
אין לי מושג מה עושים שם מאורים מניו זילנד... . הרכב של IVECO ולא ליבאים אותו - ביררתי במיוחד עבורך....
כן אני יודע שהוא גם לא עומד בתקציב שלך...
אבל אם השרשור הוא דחקה אחת גדולה אז למה לא איזה DAILY ?
טוב בוא נעשה לך סדר
1. הכי מומלץ להפריד את העולמות מכול בחינה אפשרית חוץ מכלכלית
2. נוואדה הוא הרכב הכי מתאים להגדרות שלך מבחינת כוח מנוע ויכולת גרירה אבל 4 מבוגרים באופן רציף זה לא הכי נוח זה ברשיון ב'
3. אם אין לך בעיה עם רשיון ג' אז יש לא מעט משאיות 4*4 של חברת חשמל מרצדס ועוד וכמובן הפתרון האמרקאי סיירה דבל גאנט דבל קבינה תוכל למצוא 2000 אפילו 2002 במחיר הזה
4. אני מציין בפניך שיהיה ברור כול הרכבים הללו במיוחד לאור התוכניות שלך של משקל שטח חילוצים ועוד עליות התחזוקה שלך יהיו גבוההות
ויכולים להגיע גם לסכום שאתה רוצה להשקיע בקניה בשנה תלוי כמה התעללות יעבור הרכב
לכן אולי כן שווה לך ללכת על חדש כמו פורד ב 60 תשלומים ואת הכסף שאתה רוצה להשקיע בקניה הראשונית להשקיע בתשלומים
ויסקי, שאלתי בפולסייז, רק שבא בחור חביב בשם אביגדור וחסם לי את הבאסטה...
אביר אפשר גם לצבוע בירוק דמוי צבא-קקל, לכסות עם ברזנט ולהמנע מהצקות משטרתיות. הסוואה. אגב, המנוע 6.5 של אביר זהה לזה של נוואדה/בלייזר? ידוע לך במקרה מה הדגם?
האמת אני לא פוסל את הכיוון של אביר/יונימוג, אם אפול על אקזמפלר שמיש ובמחיר שפוי. בהיעדר רעיונות אחרים, כאופציה עיקרית כנראה שאתמקד בנוואדה ממודל גבוה, עם עדיפות לפשרה של רכב שכבר עבר הכנה לשטח אבל לא נאנס בצורה קיצונית.
חיים, לשאלתך אודות נסיון בניה/שיפור רכבים - במשך כמה שנים אני נובר בקרביים של יפניות שונות (בעיקר פרייבטים וטנדרים קלים), אשר חלק מהם יצא לי לפרק עד היסוד ולהרכיב בחזרה.
גוג'ה, סונומה קבינה וחצי לא יכולה להסיע יותר אנשים מסונומה רגילה. אין דאבל קבינה.
טוב, נתמקד בשאלות קונקרטיות:
איפה אפשר לברר בוודאות מה אומר החוק הנוכחי והעדכני בנוגע לגרירת עגלה??
תקנה חד-משמעית, שאפשר לצלם ולשמור ברכב למקרה של שוטר חסר מעש.
לפני כמה ימים יצא לי להיות במשרד הרישוי, על הדרך שאלתי 2 פקידות, וקיבלתי תשובות מעט שונות. כמה מפתיע.
S.V, דבר דוגרי - אתה רציני ברשימת הדרישות שלך? כי כמו שג'ו כתב, אנשים כאן לוקחים אותך ברצינות.
ואם אתה רציני, אז רשימת הדרישות שלך היא משוואה בלי פתרון. תצטרך לוותר על חצי מהדרישות בערך כדי להתכנס למשהו אמיתי. כל פתרון אפשרי שעלה כאן - מנבאדה דרך דיפנדר HD, אונימוג ועד אביר (?) אינו עונה על הדרישות שלך. לא בעולם האמיתי בכל אופן.
כפי שכתבתי כבר באמצע העמוד הקודם, הדרישות קוצצו והוגדרו מחדש בהתאם לתקציב :
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
S.V.
אבל נראה לי שהצדק עמך ואני קצת קופץ כאן מעל הפופיק, והתפרעות עם מערכות פנאומטיות והידראוליות וצמיגי ענק יבואו (אם וכאשר) בעתיד.
אגדיר מחדש את הדרישות הבסיסיות מהרכב:
חסינות ויכולות שטח סבירות+
פשטות מכאנית ואפשרות לאחזקה עצמית מלאה. ידע ונסיון במכונאות יש.
מקום ל-4 אנשיום כולל הנהג
מקום לכלי עבודה רבים, כולל קומפרסור, גהראטור וכלי חילוץ.
אפשרות להעמסת מטען ארוך על הגג או בארגז
אפשרות חוקית לגרור עגלה שמכילה רכב במידות של פרייבט ממוצע. 4-4.5 מ' אורך, משקל ה'מטען' 1000-1500ק"ג, + משקל עצמי של העגלה. רשיון ג' זו לא בעיה.
כח מנוע. עם כל הכבוד, פשוט קשה לי נפשית לנסוע ברכב נטול כוח
אפשרות להנעה בדלק אלטרנטיבי כלשהו (גז/ביודיזל/אתנול) להקטין משמעותית הוצאות נסיעה
תקציב קניה של כ-50K. שארית התקציב מיועדת לציוד החילוץ הנלווה, ויישור קו עצבני אם ידרש.
\?
עם 75-80K בצד השני של המשוואה.
.
עכשיו אני אשאל אותך עוד שאלה -
זה שאתה רוצה רכב יומיומי שמתאים גם לטיולי שטח, כמו רובנו - זה ברור. אבל ה"עבודה" הזאת, של החילוץ - זה משהו רציני או איזו פנטזיה רומנטית? אתה עוסק בזה היום? אתה מתכוון אשכרה להתפרנס מזה?
להתפרנס מחילוצים - ממש לא.
אלא כאופציה להכנסה נוספת בלבד. ציינתי את זה במפורש כבר בהתחלה...
ה"עבודה" העיקרית של הרכב היא בתחום השיפוצים והמסגרות. פה ושם יש לי גם צורך לגרור ממקום למקום רכב תקול או ללא ביטוח/טסט, ומכאן הדרישה המחייבת לעגלה 2 טון.
אוקי. אז בעצם אתה מחפש טנדר, ויש לך שתי אפשרויות:
1. טנדר יפאני - והייתי מחדד ואומר טויוטה היילקס 2001-2002 -אולי יותר חדש, מה שנכנס בתקציב - שיענה על דרישות יכולת השטח והאמינות בצורה מיטבית, יסיע ארבעה נוסעים, יכנס בתקציב, יהיה חסכוני בדלק יחסית - 8-9 קילומטר לליטר סולר - יסחוב את הציוד שלך כמו כל טנדר אחר - ויוכל כנראה לגרור עגלה עם מכונית פרטית עליה - בצורה גבולית.
או נבאדה - הרבה יותר חזק, הרבה יותר מתאים לגרירת עגלה כבדה - אבל רק שניים-שלושה נוסעים, צריכת דלק גבוהה משמעותית (5 קילומטר לליטר בנזין ביום טוב), אמינות ועלויות אחזקה לא ברמה שאתה תקבל בטויוטה.
אם אני מסתכל על המהות של הדרישות שלך - אני חושב שטויוטה היילקס, שנכנס בתקציב - הוא הבחירה הנכונה, בתנאי שאתה מוכן להתפשר על דרישות הגרירה. גם ככה ציינת שמדובר על משהו של מדי פעם, לא לב העניין.
מקווה שעזרתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
S.V.
להתפרנס מחילוצים - ממש לא.
אלא כאופציה להכנסה נוספת בלבד. ציינתי את זה במפורש כבר בהתחלה...
המלצתי - וותר על ה"אופציה". אופציות אינן משתלמות תמיד, שאל את אנשי ההייטק, חלקם יגידו לך את זה.
ה"עבודה" העיקרית של הרכב היא בתחום השיפוצים והמסגרות. עכשיו אתה מדבר לעניין. אמרת טנדר.
פה ושם יש לי גם צורך לגרור ממקום למקום רכב תקול או ללא ביטוח/טסט, ומכאן הדרישה המחייבת לעגלה 2 טון.
המלצתי, לאור ה"פה ושם", שתסתפק בגרור של 750 ק"ג, ובגרירות הרכבים של "פה ושם" תזמין גרר. יצא לך זול יותר.
ועכשיו, אם ההמלצות מקובלות עליך - נתחיל לייעץ.
אם הם לא מקובלות עליך, לצערי אנחנו חוזרים ל-square one
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
S.V.
פה ושם יש לי גם צורך לגרור ממקום למקום רכב תקול או ללא ביטוח/טסט, ומכאן הדרישה המחייבת לעגלה 2 טון.
אם אני זוכר נכון (אם אני טועה בבקשה תתקנו)
גרירת רכב על עגלה מחייבת אותך לרישיון של גרריסט ולשאת ביטוח של גרר.
נראה לי שאתה טועה
עד כמה שאני יודע כל עוד שארבעת הגלגלים באוויר (על העגלה )
מותר לגרור
אתה יודע שאם אתה מחלץ בתשלום אתה גם צריך ביטוח מיוחד לזה נכון ?
משקל כולל של עגלה יכול להיות (+-) 50% ממשקל הרכב הגורר, אלה באישור מיוחד.
עגלה של 2000 ק"ג (כולל!) לא תוכל לגרר עם אף טנדר, פרט אולי לF350 או סילווראדו.
בכל מקרה, הטנדרים הרגילים אינם רלוונטיים לשימושך.
אם אין בעיית רשיון ג', נסה GMC דאבל גאנט מסוף המאה הקודמת. גם 3-6 נוסעים, גם 4X4 (6X6), גם כח מפה ועד להודעה חדשה וגם יכולת גרירה ולא פחות חשוב - בתקציב.