תגובה להודעה: האם בלם יד יכול לשמש כמו נעילה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
אתם רציניים??
מישהו פה שמע על "בקרת משיכה" ??
בכל מקרה, אני מוכן לעשות ניסוי. גלגל אחורי אחד על ג'ק בקבוק, גלגל שני על הרצפה. מנסה לנסוע, ולאט לאט מוסיף לחץ על הברקס. האם הרכב יפול מהג'ק?
כן. הוא יפול.
ואני חשבתי שאתה מבין משהו.:o
מחר אני עושה את הבדיקה. נראה... אני אומר שלא יפול.
יאללה.. תתחילו לשים כסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
מחר אני עושה את הבדיקה. נראה... אני אומר שלא יפול.
יאללה.. תתחילו לשים כסף.
חבל. תפסיד:twisted:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
זכורה לי פעם אחת שהשיטה הזו עבדה לי:
מעבר של חריץ עמוק באלכסון ברמה"ג, הצלבה דבילית שהיה לי ברור שאכנס אליה- קדימה עליה/אחורה עליה... הרכב מפרפר קדימה אחורה... רכב לבד!
שימוש איטי ומדוד בבלם היד תוך לחיצה מאד מתונה על הגז והרכב טיפס באלגנטיות החוצה.
בעלייה עם שיפוע תלול, מדרגות והצלבות, לא בטוח שזה היה עובד ללא נזקים.
בשורה התחתונה אני עם נמרוד, עם זה היה יעיל וטוב כנראה שכמה חברות גדולות היו פושטות את הרגל...
לא במקום נעילה אלא כפתרון נקודתי למצב של "אין ברירה".
שכחתי להוסיף- מדובר היה בטרופר ידני, מוגבל החלקה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ramurai
כן. הוא יפול.
ואני חשבתי שאתה מבין משהו.:o
זה לא שוייס לא מבין,
הוא...יש לו בעיה קלה של לקבל רעיונות חדשים, וגם, להודות כשהוא טועה (בעיה מזרח ארופאית טהורה שמשפיעה עמוקות על המזרח התיכון) אבל, אוהבים אותו למרות כל זאת, הוא חמוד. (למרות שהיו לי סיוטים מהג'ינג'ית שלו)
ערן:
אין רכב בעולם שהמנוע שלו לא יכול להתגבר על הבלם חרום, אולי איזה רכב רוסי אבל אלה לא רכבים שנועדו להובלת בני אנוש מתחילה.
מה הקשר להתגבר על בלם החירום? אני מדבר על זה שבלם החירום או שימוש בבלמים (אותו הדבר בעצם) יגרום לדימוי נעילה ברכב עם דיפרנציאל פתוח.
תמיד אני פתוח לרעיונות חדשים, אבל מצד שני, אני גם תמיד חושב ומפעיל את הראש לפני שאני מקבל דברים. אם למישהו יש הסבר פיזיקלי לעניין אשמח לשמוע. בינתיים הגיע היום, ובקרוב אני אדע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
מה הקשר להתגבר על בלם החירום? אני מדבר על זה שבלם החירום או שימוש בבלמים (אותו הדבר בעצם) יגרום לדימוי נעילה ברכב עם דיפרנציאל פתוח.
תמיד אני פתוח לרעיונות חדשים, אבל מצד שני, אני גם תמיד חושב ומפעיל את הראש לפני שאני מקבל דברים. אם למישהו יש הסבר פיזיקלי לעניין אשמח לשמוע. בינתיים הגיע היום, ובקרוב אני אדע.
זאת היתה הטענה שלך,
שהפעלת הבלמים תנטרל את התהליך של הנעילה לקמצנים בגלל שהגלגל הנוגע בקרקע ינעל גם,
לא עובד ככה.
זה פטנט ישן מאד....מזמן WW2
תחפש כתבות ישנות של ערן בטאטא, הוא בנה איזה שהוא סוג של פתרון לעניינים ( או לכאלו שיש להם טאטא ) שבזמן ההצלבה כשהסרן יורד בצד אחד אז איך שהוא נימשך הכבל של הבלם חניה בצד שיורד ועוצר רק את הגלגל ההוא.
אני לא זוכר איך זה פעל ולכן לא יכול להרחיב - אבל זה באמת פעל בצורה מסויימת.
אני עם ערן, לגבי דיפ' פתוח. כוח הבלימה שהבלם מפעיל על הגלגלים סימטרי וכך גם המומנט שיוצא מהדיפ' לכיוון שתי הציריות, אז עוד כוח הנעה מפצה על עוד כח בלימה. זה באמת לא אמור לתרום כלום.
אבל, לגבי דיפ' מהסוג של הטרוטראק, עד כמה שאני מבין את דרך פעולתו, מספיק שיהיה כח בלימה קטן על הגלגל שבאוויר כדי לספק הרבה יותר כח לגלגל השני, כח שהוא רב יותר מכח הבלימה, ואז בהחלט מרוויחים יכולת הנעה בגלגל האפקטיבי. לא סתם הלחיצה על הבלמים בהאמרים עובדת כל-כך טוב (כל עוד הם לא נשברים).
מה לגבי דיפ' מוגבלי החלקה אחרים, עם דיסקיות חיכוך? צריך להבין את צורת הפעולה של כל דיפ' כזה ולנתח אותו לגופו.
מנסיוני עם דיפ' פתוח זה באמת לא עוזר בכלל.
אבל, בפעם אחת שהייתי תקוע בבוץ טובעני, ואחרי שכמעט נואשנו מלהצליח להתקדם, לחיצה על הגז ברגל ימין, תוך כדי בעיטות מהירות וחזקות בברקס ברגל שמאל גרמו לג'יפ לצאת מהביצה, כמו קסם.
מה ההגיון של זה? בשלב ההאצה המומנט על הציריה של הגלגל שבאוויר הוא לא אפס כי נדרש שם מומנט לצורך האצת הגלגל. בגלל היות הדיפ' פתוח אז אותו מומנט בדיוק מועבר גם אל הגלגל האפקטיבי, ומעט המומנט הזה יכול, אולי, להזיז את הרכב במצבים גבוליים. הבעיטות בבלם גרמו להאצות חוזרות ונשנות של הגלגלים. שני הגלגלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
נו??? נפל??
ערן, נפל לי אסימון לגבי למה הסיפור עם בלם היד עובד ...
בבלמי תוף יש אפקט של המרצה עצמית, כשהגלגל מסתובב ... הגלגל שעל האדמה לא מסתובב, ולכן כח הבלימה שם קטן יותר!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
נו??? נפל??
ערן, נפל לי אסימון לגבי למה הסיפור עם בלם היד עובד ...
בבלמי תוף יש אפקט של המרצה עצמית, כשהגלגל מסתובב ... הגלגל שעל האדמה לא מסתובב, ולכן כח הבלימה שם קטן יותר!
חברים,
אני מכיר באופן אישי מישהו שבנה מערכת כזו.
הוא פיצל את בלם היד לימין ושמאל, ומשתמש בבלמים בתור "נעילה ידנית"
ראיתי יותר מפעם אחת איך הוא מצליח לעבור מכשולים שלא היה לו סיכוי לעבור בלי "הנעילה".
כמובן שאין מה להשוות לנעילת דיפרנדיאל אמיתית, ובכ"ז זה נותן את עוד קצת, מה שמאפשר לעבור מכשולים קשים יותר בקלות.
גל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גל_כ
חברים,
אני מכיר באופן אישי מישהו שבנה מערכת כזו.
הוא פיצל את בלם היד לימין ושמאל, ומשתמש בבלמים בתור "נעילה ידנית"
ראיתי יותר מפעם אחת איך הוא מצליח לעבור מכשולים שלא היה לו סיכוי לעבור בלי "הנעילה".
כמובן שאין מה להשוות לנעילת דיפרנדיאל אמיתית, ובכ"ז זה נותן את עוד קצת, מה שמאפשר לעבור מכשולים קשים יותר בקלות.
גל
גל הדיון הוא לא על מערכת שמפרידה את הבלימה, היא על שימוש בבלם החניה כדי לקבל אפקט שדומה לנעילה, ראיתי את זה עובד כמה פעמים, אבל כמו ערן, קשה לי להבין איך זה יכול לעבוד ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
גל הדיון הוא לא על מערכת שמפרידה את הבלימה, היא על שימוש בבלם החניה כדי לקבל אפקט שדומה לנעילה, ראיתי את זה עובד כמה פעמים, אבל כמו ערן, קשה לי להבין איך זה יכול לעבוד ...
או שאני לחלוטין Off או שזה מאד פשוט:
בלם היד / החניה עוצר את הגלגלים האחוריים.
אם גלגל אחורי מסתחרר, והבלם שלו (ושלו בלבד) עוצר אותו מהסחרור, אזי הכוח שמפעיל הבלם בעצירת הסחרור עובר לגלגל השני (בגלל הדיפ' הפתוח), מה שגורם לאפקט של נעילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גל_כ
או שאני לחלוטין Off או שזה מאד פשוט:
בלם היד / החניה עוצר את הגלגלים האחוריים.
אם גלגל אחורי מסתחרר, והבלם שלו (ושלו בלבד) עוצר אותו מהסחרור, אזי הכוח שמפעיל הבלם בעצירת הסחרור עובר לגלגל השני (בגלל הדיפ' הפתוח), מה שגורם לאפקט של נעילה.
גל, אבל הבלם חניה עוצר את שני הגלגלים ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
גל, אבל הבלם חניה עוצר את שני הגלגלים ...
אז זה בדיוק מה שאמרתי בהתחלה. הבחור פיצל את בלם היד לימין ושמאל - יש לו 2 ידיות!
והוא בולם רק את הגלגל הרלוונטי!
אופס.. שכחתי לעשות את הניסוי. כרגע הגעתי הביתה מהעבודה, ואני עדיין ג'יפה. הולך עכשיו לחנייה ועושה את הניסוי. עוד כמה דקות תהיה תשובה.
אוקיי, חזרתי מהניסוי. בהחלט אפשר לאמר שלמדתי כמה דברים על החיים... :rolleyes:
הניחוש שלי ערן זה שללא בלם יד הגלגל הסתובב באויר ועם בלם יד הרכב התקדם
מחכה לתשובות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
אוקיי, חזרתי מהניסוי. בהחלט אפשר לאמר שלמדתי כמה דברים על החיים... :rolleyes:
נראה לי שערן עסוק בלכתוב הודעה בשרשור האידיוטים הישן ...