טוב אז אני טועה
עידו
Printable View
הויכוח הנ"ל,כולל השרטוט של ג'וגרם לי ללמוד משהו חדש ועל כך אני מודה לכם,חיפוש בעברית הביא אותי בעיקר לפורומים אחרים,וגם שם נכתבו כנראה טעויות לגבי הגדרת מנוע הוונקל. ציטוט אחד שלפחות לי הבהיר כמה דברים מובא פה לפניכם.ג'ו,אני אשמח לקבל כישור אם יש לך להסבר בנושא באנגלית
"הוימנועים רוטוריים משתמשים בטכניקת ארבע הפעימות הזהה לזו שבשימוש המנוע הקונבנציונלי, אבל הם מיישמים את השיטה בצורה שונה.
לב המנוע, הרוטור, ניתן בגסות (מאוד) להשוואה לבוכנה במנוע הרגיל. כפי שהוסבר כבר לעיל, הרוטורים מורכבים על זיזי הגל הראשי, והם חופשיים להסתובב עליהם. מרכזו של כל זיז מתלכד עם מרכזו של הרוטור המורכב עליו. כאשר הרוטור מאולץ לנוע בהשפעת לחץ הגז בחלל השריפה הוא מפעיל כח על הזיז. המרחק בין מרכז הזיז לציר הגל הראשי מהווה מנוף לכח הזה, וכך מופעל על הגל הראשי מומנט הגורם לסיבובו סביב צירו. בכך ממלאים הזיזים את תפקיד הארכובות של גל הארכובה במנועי בוכנה, ומכאן הדמיון בין הגל הראשי לגל הארכובה.
אני משער שזה טיפה מסובך להבנה, אבל אם עקבתם באדיקות עד עכשיו, ואולי קראתם שוב את הפיסקה האחרונה אתם אמורים להבין את העניין. כשהרוטור מסתובב במסלולו המוזר בתוך בלוק המנוע, הוא מסובב את אותם תנוכים ביחס של שלושה סיבובי התנוכים לסיבוב אחד שלם של הרוטור.
כשהרוטור מסתובב בתוך החלל המרכזי הגדול (ה"צילינדר") משתנה גודלם של שלושת החללים שבין הרוטור לדפנות ה"צילינדר" (להזכירכם, השכבה השניה מכל צד של המנוע). שינוי גודל החללים האלו יוצר ואקום או לחץ שדוחס, או דוחף, או מושך את התערובת בכל השלבים."
דרור הראל
דרור,
יש המון אינפורמציה והסברים
להגיע אליה תצתרך לחפש באנגלית
1 צא מגוגל בעיברית,2 תכניס wenkle engine
3 תהנה
אני לא מבין למה דיון בפורום הבונים צריך להפוך ל"מי יש יותר גדול" (יותר ידע כללי על מנועים או על מה שלא יהיה). ג'ו - אתה לא צריך להוכיח כלום לאף אחד כאן בפורום, אבל למה לרדת על מישהו חדש שבסך הכל שואל שאלות לגיטמיות. הדבר הכי יעיל זה לנסות לענות על השאלות.
נתנאל - באיזה אוניברסיטה או חוג הפרויקט הזה? זה לא נשמע סביר רמת הפירוט של לתכנן רכב שלם על כל מערכותיו מסטודנט אחד בפרויקט גמר אחד. ואם כן, אז זה תכנון שטחי ביותר, וכך זה נשמע כרגע, ממה שכתבת כאן.
ואם אתה צריך בכל זאת לפרט על מערכת המתלים של הרכב - אז כמו שכתבתי בהתחלה, בחר לך פלטפורמה קיימת - כתבת כאן סמארט, וזו בחירה מצויינת. אתה מאמץ את מערכת המתלים, גלגלים, בלמים - בקיצור את האוטומוטיב - של מרצדס סמארט, קומפלט. זה מה שתכתוב בדו"ח שלך, וכך בדיוק עובדים בעולם הפיתוח - משתמשים קודם כל במה שקיים, עובד ועונה על הדרישות, ומתמקדים בלב של הפיתוח, בחדשנות.
אני מתנצל,
יש גבול לכמות השטויות שאני מסוגל לעכל.
לשאול שאלות זה דבר טוב ומקובל, אבל להתוכח על נושאים שזה ברור שלכותב אין שמץ של מושג מה הוא כותב זה סוס בצבע שונה לגמרה.
איך אדם מסוגל לבנות כלי רכב בלי ידע מכני בסיסי? עלות חומרים? קצת פרקטיקה, לא הרבה, רק קצת.
ג'ו, הבן אדם לא בונה רכב, זה ברור לדעתי גם לו. הוא עושה פרויקט במסגרת לימודית.
בונה אולי זה לא המילה הנכונה,
מתכנן, מעצב, מהנדס,
מקובל שזה פרוייקט בלימודים, רק חבל שלא מלמדים חומר רלונטי.
ג'ו, קודם כל ולפני הכל, אני רוצה לומר לך שאתה פשוט תותח על - אין עליך.
אני בהחלט מבין את התגובה האינסטינקטיבית למי שמדבר ומדבר בלי בסיס מציאותי וידע מעשי, בעיקר כשברור לגמרי מהניסוחים שמדובר מציטוטים מספרות לימודית כזאת או אחרת, שבתכל'ס אין לה קשר לפרקטיקה.
זה קצת מגוחך, קצת מעצבן, קצת תמוה, אבל בעיקר משעשע, אם אתה לא במצב רוח עצבני במיוחד...:cool:
מה שאני לא מבין, זאת דוקא התגובה של נמרוד - אני זוכר כמה וכמה ירידות קשות ורעות שלך על כמה ממיודעינו, בעיקר על אחד עם מסת גוף גדולה, עליו השתוללת ובו השתלחת ללא שום נקיפות מצפון.
הרהרתי קצת ושאלתי את עצמי למה, וכנראה שהתשובה נעוצה באיזושהי אחוות מקצוע - בכל זאת הבחור המצטט לעיל, איש "המרסנים הבוכנתיים"(מאיזה טקסט זה לקוח, בשם אללה הרחום??), הוא מהנדס או לפחות מהנדס בדרך(ואתם שניכם להבדיל, בודאי מדברים באותה השפה, לא???), ואי אפשר חלילה לנזוף באחד כזה, או לדרוש ממנו שילך ויעביר לפחות שבוע שבועיים במפעל, במוסך, במסגריה, בחרטיה או באיזשהו מוסד מקצועי אחר בו יוכל להבין בכלל על מה מדובר, לפני שהוא פורש בפורום את התיאוריות והמוסכמות הללו, שגורמות לכמה מאיתנו להתעצבן ממש, לכמה לחייך מתחת לשפם, לאחרים לצחוק בקול גדול, ולעוד כמה קצת להתבייש בשבילו בלי ממש לנזוף בו.
אתם חבורה של מופרעים בחיי.
בא בנאדם חדש לפורום ומדבר קצת שונה ממכם ובמושגים חדשים ואתם עושים ממנו קציצות .
תתבישו לכם, ככה מקבלים אורחים ?
אז מה אם הוא לא אוכל ברזלים לארוחת הבוקר ? אז מה אם הוא לא כותב עם אלקטרודות הא ? חבורה של סוטים , לכו תשחיזו איזה מקדח ותעזבו אותו בשקט.
נתנאל, ברוך הבא לפורום ! אל תשים לב אליהם , הגזים של הריתוך פשוט שרפו להם תמוח.
שיו, איזה חמודי אתה, פשוט חבל"ז :cool:
ובענין הגזים - בחיי שאתה צודק, וזה בלי צחוק.
So I went overboard.
אצלי זה לא מריתוך,
אני חייב להאשים את החיים במשפחה מרוקאית,
אני מתנצל לנתנאל על הבוטות, היתי צריך להיות יותר עדין.
נתנאל, ברוך הבא לפורום.
וקודם כל, הערת אגב... המונח "מרסנים" הוא לא רק מונח ארכאי-מדעי לבולמים, אלא גם המונח בעברית טכנית של בית הספר ליחידת קפיץ-בולם אחודה. השימוש הנפוץ ביותר הוא הכינוי ליחידת hydro-strut שהוא קפיץ-בולם הידראולי, שמשמש במזקו"ם של כלי רכב זחליים מסויימים (וכיוון שאני באמת לא מבין בזה, זה כל מה שיש לי לומר).
עכשיו לפרוייקט.
פרוייקט על הנייר זה טוב ויפה. זה טוב בשביל לקבל ציון ולגמור את התואר, זה יפה בקורות חיים. אבל עשה לעצמך טובה, ואם כבר אתה כאן, בוא תלמד מזה באמת.
מה מניע את הרכב החשמלי שלך? אם הוא בגודל נורמלי ואמור לתת ביצועים נורמליים, לא של "רכב עירוני" אלא של רכב אמיתי, מן הסתם אתה מדבר על מנוע AC (סליחה, DC ממותג), ומן הסתם מקורר מים. זה אומר גם יחידת בקרה גדולה וכבדה. וזה אומר מתחי עבודה מאוד גבוהים, מאות רבות שלוולטים שמושגים על ידי שילוב של בטריות (סליחה, מצברים), וחבילות של קבלי-על שאותי, אישית, מפחידים (מי אמר כיסא חשמלי כפול 100? ).
כל הבילה הזו, כמו שאתה כבר מבין, שוקלת יותר מיחידת הנעה קומפלט של מכונית ממוצעת. בגלל זה כל המכוניות החשמליות כבדות ועצלות. מציאות, אין מה לעשות.
אם, לעומת זאת, אתה הולך על "רכב עירוני" שזה שם יפה לעגלה שלא נוסעת מהר ולא מגיעה רחוק, אבל גם לא מזהמת את האוויר, אתה יכול להסתפק במנוע DC ותמסורת פשוטה, וגם בכמות לא גדולה של בטריות, שבשילוב עם קונטקטור גיבור ובקר לא מסובך מדי יתנו לך צירוף של שני מתחים שונים, אחד להאצה ואחד לנסיעה - והכל על אותו יחס העברה. אוקיי, זה שוקל פחות, אבל עדיין שוקל פחות או יותר כמו יחידת הנעה של מכונית קטנה.
אם אתה הולך לעומת זאת, על משהו ממש קטן, אתה שוב מדבר על מנוע DC, אבל הפעם המתחים יהיו יותר קטנים, אומר פחות בטריות ובקרה יותר פשוטה. או-אז אתה מדבר על מערכת ששוקלת טיפה יותר ממערכת הנעה של... טרקטורון גדול?
וכאן אני מגיע לפואנטה. נמרוד כבר כתב לך את זה - אם אתה רוצה לחסוך משקל, לחסוך זמן, לחסוך כסף (גם על הנייר כל הדברים האלו הם חלק מהפרוייקט שלך אם אתה מהנדס, אחרת אתה מדען, וכאלו אני לא מבין)... תמקד בפרוייקט שלך - לבנות מערכת הנעה חשמלית, ואת כל השאר - תאמץ. קח מיול (300 קילו), קח סיטרואן AX (פחות מ600 קילו בלי יחידת ההנעה), קח מה שאתה רוצה, ותחבר לו יחידת הנעה חשמלית. אתה לא חייב לקחת אותם באמת, כמובן, אפשר רק על הנייר, אבל סגור לך את דרגת החופש הזו כבר מההתחלה, ואז אתה ממשיך בפרוייקט האמיתי.
אם אתה לא רוצה את כל הרכב, קח לפחות מתלים של טרקטורון גדול או ריינג'ר, אל תמציא אותם. תאמין לי, זה יותר מסובך מלבנות יחידת הנעה חשמלית.
אסף.