תגובה להודעה: מכרזים צבאיים על M-151
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
מי שבאמת רוצה ג'פס ישיג אחד כזה. הטעות הגדולה שעשיתי לפני שלוש שנים התקמצנתי על 4700 שקל (כולל ההובלה) תמורת ג'פס.
ועוד סיפור קטן חבר טוב שברשותו כבר ג'פס אחד, מצא לפני כמה חודשים ג'פס קבור באדמה הכלי הוצא, והוא בשיפוץ כרגע. אולי בעתיד יהיה למכירה?
המ"פ שלי לשעבר עדיין מחפש את הג'פ"ס שנעלם לו.... סתאאם.
ב-4.7K אפילו אני הייתי לוקח אחד. שיהיה.
ראיתי בזמנו כמה למכירה. כולם במצב מזעזע כמובן, אבל מצב מזעזע זה ברירת המחדל של הכלי הזה גם בצבא. כולם היו שלמים ומניעים ואפילו נוסעים - מי מקרטע יותר ומי פחות. ביקשו עליהם בלי להתבלבל 10-15K בהתאם למצב הכלי ולרמת הקרטוע שלו...
סתם בשביל קנה המידה, עד כמה ה- M-151 באמת מתקדם לעומת וויליס MB?
M151 מתקדם מאוד בתכנונו יחסית מול MB וגם מול CJ ואפילו מול YJ.
מרכב מונוקוק (יוניבודי) מול שילדת סולם.
ארבעה מתלים נפרדים מול שני סרנים קשיחים
ארבעה קפיצי סליל מול ארבעה קפיצי עלים.
טרנספר ללא LOW - בזה הוא קרוב מאוד לג'יפונים ול-SUV של היום.
כדי לכפר על חסרון האין LOW היה לו הילוך ראשון קצר מאוד למקרים שצריך לזנק עם נגרר כבד או לטפס או לרדת בשיפוע תלול (ועדיין זה לא היה תענוג גדול). בכל שאר מצבי הנהיגה הרגילים יש שלושה הילוכי נסיעה (2,3,4) והזינוק מהמקום מתבצע בהילוך שני.
הכלי הצטיין באיכות נסיעה גבוהה יחסית לג'יפים הצבאיים בעלי קפיצי עלים, במיוחד אלה בעלי קפיצים מחוזקים וקשיחים במיוחד כדי לשאת מכשירי קשר כבדים ולתמוך בעומס שמייצר תול"ר למשל.
רק המנוע היה מפגר יחסית גם לתקופתו, אבל סיפק את הסחורה שנדרשה ממנו - מומנט טוב בסל"ד נמוך ויכולת לפעול גם על דלק מזוהם באוקטן נמוך.
בקיצור, אין כל רע בתכנון מתקדם.
אבל יש הרבה רע בתכנון רשלני.
לא ברור לי למה אין חלקי חילוף
כל המכלולים המכניים עדיין ביצור היום,
יש חברות שבונות רכבים מהם לצבאות שונים
סתם לדוגמה
http://www.capitaldefense.com/AmericanGrowler.shtml
יש פה בעיר אחד כזה, דיברתי עם הבעלים בעבר, החלקים זמינים באותה מידה כמו לרכב עתיק אחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ביקשו עליהם בלי להתבלבל 10-15K בהתאם למצב הכלי ולרמת הקרטוע שלו...
10-15K זה לא הרבה. חבר'ה אצלנו כבר קיבלו הצעות של + 20K (שנדחו בנימוס)
אם למישהו יש גיר תקין למכירה של ג'פס אני מעוניין ;)
אך, ג'פס ג'פס :rolleyes:
אין כמו להניע אותו בשש בבוקר לאחר לילה גשום, ולקבל בסיבוב מקלחת קרה מהשלולית שעל גג הברזנט ישר לתוך החרמונית :shock:
אחת הזיכרונות החזכים שלי מהגיפ :D
הייתי רוצה להרחיב מעט, לגבי השאלה המקורית איך משיגים רכב M151 שהיה רק בצבא...
התשובות שניתנו - "לא ניתן"!! הם מדוייקות
ואני אפרט!! (בתור איש צבא לשעבר - "צעיר" עם רק 12 שנים במקצוע)
כלים שמיוצרים מארה"ב ומגיעים לצה"ל (ג'פסים, האמרים, ריו, פאנטומים, F16, וכו') מגיעים כ"מתנות" מתשלומי כספי סיוע לישראל ע"י ארה"ב (המונח הוא FMS).
"מתנות" = אנחנו מקבלים כספי סיוע מארה"ב כדי להשקיע אותם חזרה רק במפעלים של ארה"ב!!
התנאי הראשון לקבלת או שימוש בכספי ה-FMS הוא שהמוצר יהיה מיוצר ע"י יצרן אמריקאי ו/או בחלקם לפחות מעל 50 אחוזיםב (תלוי מה המוצר והאיבזור שלו שצה"ל צריך).
התנאי השני הוא שחל איסור שימוש בכלים למטרות אזרחיות במדינה עקב יעוד המוצרים למטרות לחימה, קרי הכלים מיועדים להרע לזולת.
ישנם חוקים משניים נוספים אבל הם פחות מעניינים, וכל עבירה על החוקים/תנאים גורר לפרשיות בינלאומיות שמדינת ישראל ובפרט צה"ל לא רוצים לגרום.
לכן הכלים הגוססים, משמשים כח"ח (חלקי חילוף) עד תום, עד שהם הופכים לקוביית מתכת.
סיפור מוכר, ודומה!!?! לאוהבי 6*6,: כלי נוסף שמתחיל לצאת לאיטו משירות הצבאי הוא הריו (שגם יובא מכספי -FMS) - מהגירסה שיובאה לאחר סיום מלחמת וויאטנם (הריו הישנים), כלי מדהים עם יכולת עבירות טובה מאוד, הבעיות היו שהוא התחיל להראות סימני עייפות וחוסר בח"ח ולכן גם בעיקבות כך, הצבא הוציא מכרז מוכר והחליט להחליפם בהדרגה במשאיות טטרות שהיכולות וההתאמות שלהם יותר עכשיווויות לצרכים שלו(בתור ראשוני הקפ"ט שקלט טטרות לח"א). אבל מי רוצה/צריך ריו ישן?? אף אחד!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גלדיאטור
אם למישהו יש גיר תקין למכירה של ג'פס אני מעוניין ;)
יש גיר תקין למכירה. מחובר לגפ'ס תקין ;)
פריטים נוספים בה"פ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
יש גיר תקין למכירה. מחובר לגפ'ס תקין ;)
פריטים נוספים בה"פ
אהבתי את השורה שלך על הכלבים ;-)
whisky
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
s_n_p
אך, ג'פס ג'פס :rolleyes:
אין כמו להניע אותו בשש בבוקר לאחר לילה גשום, ולקבל בסיבוב מקלחת קרה מהשלולית שעל גג הברזנט ישר לתוך החרמונית :shock:
אחת הזיכרונות החזכים שלי מהגיפ :D
גג ברזנט?!
ג'ובניק!!!
מצטער להחזיר את כולנו למציאות ולקטוע את רצף הנוסטלגיה (גם שלי)
אבל היום לדעתי אפשר להביא לארץ כל רכב שרוצים בעולם שהוא רכב שניתן להגדיר אותו כרכב אספנות.
תעשה חיפוש בגוגל לפי המילים M151 for sale, הבעיה היא שחלק מהם היום מאוד יקרים בגלל הגריטה של הרכבים האלו. חלק חתכו ל2 ואז כשאנשים "הדביקו" יצאה הוראה לחתוך ל4 ולכבוש(to press).
אל תשלו את הבחור, למצוא אחד באמת זה כמו לזכות בלוטו, נכון שיש כאלו שזוכים, אבל הסיכויים שואפים ל0 מהצד השלילי של הסקלה, גם אם תוכל למצוא את החלפים לתחזק אותו.
ועכשיו לסיפור הקטן שלי עם הג'פס: סוף טירונות, השאירו אותי ועוד חבר לשמור שבת בנגב, כל הפלוגה יצאה והטירונים החדשים הגיעו שבוע לפני כן, לקחנו את הג'פס של המ.פ. עשינו סיבוב מסביב לבסיס והתחלנו לשגע את כל השומרים בכל העמדות, שכיבות שמיכה, ריצה עם המא"ג בעמדה, בלאגןן!!! עד שנגמר לנו הדלק ואז היינו צריכים להחזיר את הג'פס לחניה של המ"פ בדחיפה וכל פעם שעובר מישהו לעצור ולעשות את עצמנו מפקדים, היה גדול, עד היום מעביר בי חיוך :p
whisky
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
אל תשלו את הבחור, למצוא אחד באמת זה כמו לזכות בלוטו, נכון שיש כאלו שזוכים, אבל הסיכויים שואפים ל0 מהצד השלילי של הסקלה, גם אם תוכל למצוא את החלפים לתחזק אותו.
whisky
לפעמים חלומות מתגשמים . . .
אני רציני ב 100% יש ג'פס למכירה, פרטים בה"פ
אני עם P,
לי היה גפ"ס אישי בצבא,רכב השטח השני שלי אחרי סובארו טנדר של הגד"ש(לא כולל סוגים שונים של טנקים ונגמ"שים).
לדעתי הגפ"ס זה הרכב היחידי למעט טרקטורים,שאפשר לנסוע איתו בהילוך רביעי בלבד ממצב עמידה מפאב הסמטה בבאר שבע ועד צאלים.
לדעתי בערבה יש יותר מאחד נוסע,היה לקוח שם שהיו לו כמה-אני לא רוצה לחשוף את שמו ומושבו,מי שירצה ידע למצוא לבד.
פה בגרמניה בכפר ליד,יש אחד משוחזר במצב מושלם,עם רשיונות נסיעה אצל אספן שראיתי בחצר שלו גם,ריו,נ"נ ועוד רכבים מוזרים של הצבא האמריקאי-יום אחד אני אצלם(כרגע אני חושש שתימני עם מצלמה ליד רכבים צבאיים עלול לגרום להיסטריה)
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קליש
הייתי רוצה להרחיב מעט, לגבי השאלה המקורית איך משיגים רכב M151 שהיה רק בצבא...
התשובות שניתנו - "לא ניתן"!! הם מדוייקות
ואני אפרט!! (בתור איש צבא לשעבר - "צעיר" עם רק 12 שנים במקצוע)
כלים שמיוצרים מארה"ב ומגיעים לצה"ל (ג'פסים, האמרים, ריו, פאנטומים, F16, וכו') מגיעים כ"מתנות" מתשלומי כספי סיוע לישראל ע"י ארה"ב (המונח הוא FMS).
"מתנות" = אנחנו מקבלים כספי סיוע מארה"ב כדי להשקיע אותם חזרה רק במפעלים של ארה"ב!!
התנאי הראשון לקבלת או שימוש בכספי ה-FMS הוא שהמוצר יהיה מיוצר ע"י יצרן אמריקאי ו/או בחלקם לפחות מעל 50 אחוזיםב (תלוי מה המוצר והאיבזור שלו שצה"ל צריך).
התנאי השני הוא שחל איסור שימוש בכלים למטרות אזרחיות במדינה עקב יעוד המוצרים למטרות לחימה, קרי הכלים מיועדים להרע לזולת.
ישנם חוקים משניים נוספים אבל הם פחות מעניינים, וכל עבירה על החוקים/תנאים גורר לפרשיות בינלאומיות שמדינת ישראל ובפרט צה"ל לא רוצים לגרום.
לכן הכלים הגוססים, משמשים כח"ח (חלקי חילוף) עד תום, עד שהם הופכים לקוביית מתכת.
סיפור מוכר, ודומה!!?! לאוהבי 6*6,: כלי נוסף שמתחיל לצאת לאיטו משירות הצבאי הוא הריו (שגם יובא מכספי -FMS) - מהגירסה שיובאה לאחר סיום מלחמת וויאטנם (הריו הישנים), כלי מדהים עם יכולת עבירות טובה מאוד, הבעיות היו שהוא התחיל להראות סימני עייפות וחוסר בח"ח ולכן גם בעיקבות כך, הצבא הוציא מכרז מוכר והחליט להחליפם בהדרגה במשאיות טטרות שהיכולות וההתאמות שלהם יותר עכשיווויות לצרכים שלו(בתור ראשוני הקפ"ט שקלט טטרות לח"א). אבל מי רוצה/צריך ריו ישן?? אף אחד!!!
ואללה...
גם אף אחד לא נוסע מעל המהירות המותרת... כי אסור!
ואף אחד לא עושה שינויים כאלה ואחרים ברכב... גם כן... כי אסור!
להחליף מידת גלגלים ליותר גדולים? אי אפשר כי זה אסור...!
יש גנבים?? מה פתאום! זה אסור!
אנסים? רוצחים? מעלימי מס? סוחרי סמים? תוכנות פיראטיות? מוסיקה צרובה? לא קיים בכלל!! כי זה אסור!
אתה תמים.
איל
ציטוט:
אבל מי רוצה/צריך ריו ישן?? אף אחד!!!
אני לא בטוח בקשר לזה :roll:
2 קבצים מצורפים
PW
אחרי שניגבתי את הדמעות נחה ידי על ספר תנ"כ קרוב לחפש מהיכן ציטטת את דבר השירה הקדוש הזה.
אין לי ספק שיש מנגינה למילותך ואני מקווה שתמצא את הפנאי להשמיע אותה באחת מנקודות התה הפזורות במדבר.
עד שלא נשפכו כאן דברי הבלע על הגפ"ס
לא ידעתי והכרתי אף לא אחת מהתכונות השליליות שפורטו כאן למגינת לב.
יפה ומדוייק אמרת עד כדי שהטרחתי את עצמי לאלבום הפרטי
תודה שעמדת על כבודו
לא הכל ביצועים בסוף הנשמה קובעת ואת זה יודע במיוחד ברלי שאהובתו הירוקה והאבודה
במציאות ימנו הייתה כל מה שהיה הגפ"ס לגרסתו אז...
YosseF100
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קליש
אבל מי רוצה/צריך ריו ישן?? אף אחד!!!
אני, ורצוי עם מנוף אייל.
וגם זחל"ד.
וגם גלדיאטורבולנס שממנו אעשה motorhome.
נגמ"ש לא. זה כבר מיותר.
צנטוריון לא. אבל שרמן נחמד עם מנוע בנזין, קלאץ וגיר ידני- כן.
שנמשיך?
יש כל מיני סוגי מחלות, קליש, לא סופניות אמנם, אך יש כאלו החולים בהן.
כל זמן שזה לא מצריך אשפוז כפוי - הכל בסדר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YosseF100
PW
אחרי שניגבתי את הדמעות נחה ידי על ספר תנ"כ קרוב לחפש מהיכן ציטטת את דבר השירה הקדוש הזה.
אין לי ספק שיש מנגינה למילותך ואני מקווה שתמצא את הפנאי להשמיע אותה באחת מנקודות התה הפזורות במדבר.
תודה שעמדת על כבודו
YosseF100
י. יקירי:
נאה דרשת... נראה כי גם אתה, כמוני, יודע להתרפק על עבר מלא מחד - ורזה מאידך... (ויש המוסיפים גם "שעיר, ומסעיר.." וגו')
שלא לדבר על המיקום הטבעי בכסא הימני - שאמנם אינו ממוקם מול ההגה - אבל ללא ספק קובע את כיוון הנסיעה....
וכבר כתבו גדולים ממני:
"יש אנשים עם לב של אבן - יש אבנים עם לב אדם"
שנה טובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YosseF100
PW
תודה שעמדת על כבודו
YosseF100
עורב מי?