תגובה להודעה: צמיג 37X12.5 לפורד F-350
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
f350
בוא נגיד מצב כזה שב 1000 ש"ח אני מסיג צמיג חדש אבל חדש לגמרי כלומר עם השפיצים והצבע הכחול מסביב, האם עדיין לא שווה להשקיע ב 16.5 ???
א. אם זה לא מגיע מצה"ל- צה"ל לא ממש ימכור לך צמיג תקין.
ב. כמו שאסף ציין כבר- אם אין לך בעיה לחכות לצמיג נוסף לא מעט זמן כי יש מעט מאד מבחר של צמיגים (שלא לומר ג'אנטים) במידה הזו אם תקרע אחד על סתם בזנ"ט שלא ראית בעשב.
אם אתה מתכנן "להשיג" תקינים מצה"ל בדרך לא דרך
אני לא חושב שזה המקום
בהנחה והבנתי לא נכון אני מצטער
בכל מקרה אני בטוח שגם אם אכן תקנה 16.5 לא תהיה לך בעיה להפטר ממנו כל כמה שבועות מישהו כותב בפורום שהוא מחפש רבעייה כזאת
אז אם צמיגים יש לך ובזול וזה אכן מה שאתה רוצה על האוטו
סע
אז מי מוכר צמיג 37 בארץ לא צבאי ולא של אמר ?
יש במלאי ?
בקיצור צריך עזרה לייבא למי יש ניסיון ומוכן לעזור
תודה שי צוות "יוסי במות"
0505416200
שי, תצטרך כנראה להזמין - לבד או דרך פנצ'ריה.
לפותח השרשור - אני ממליץ לך על 35 לא בגלל שבא לי לבאס אותך, אלא בגלל שיש לי נסיון מסויים עם פורדים, עלים וסלילים, עם צמיגים 37, 38 ו 40 אינצ'. אגב, גם על חישוק 20 אינצ', שזו האופציה הזולה ביותר, ויש להשיג חישוקים כאלו במחירים סבירים (אבל חדשים בלבד), ואז צמיג משאית קונטיננטל MPT 10.5R20 נותן לך יופי של צמיג שטח בקוטר 38 ובמחיר של בערך 2000 ש"ח לצמיג חדש בארץ ויש ייבוא כמעט סדיר. אבל אז רעידות בהגה, ועצם העובדה שאין אפשרות להפנות את ההגה עד סוף המהלך (הצמיג נוגע במתלה) יקלקלו לך.
ספייסרים יפתרו חלק אחד מהבעיה אבל יצרו לך בעיות חדשות - נכון שבעלים פחות מבסלילים, אבל עדיין רוב רכיבי ההגה והמתלה לא יעמדו בעומס לאורך זמן. ואם רכיבי ההגה והמתלה כן יעמדו בעומס, אתה די מהר תשבור את הציריה הקדמית, שיש לה רק 30 שיניים בחלק החיצוני (בלוקר, לעומת 35 שיניים בחלק הפנימי, בדיפרנציאל), או את הצלבים, ואז צריך להחליף את הציריות והלוקרים ל35 שיניים, מחומר חזק ועם צלבים גיבורים.
במאמר מוסגר - יש מי שנוסע בארץ על 37 ברכב סטנדרטי ועדיין לא שבר כלום אבל זה בגלל השימוש ברכב, וגם הוא מתלונן על מכות בהגה, והתנהגות הגה בעייתית באופן כללי.
ושוב, שיחקתי עם כלים מהמשפחה הזו, אבל מה ששברתי לא היה על חשבוני, והיה יקר לתיקון. קח בחשבון. אתה יכול לעשות את זה, ולסוע על 37, אבל תצטרך להשקיע לא מעט מסביב כדי שהרכב יהיה אמין. אפשרי, שלא תהיה לך טעות, אבל לא זול, ודורש תכנון מוקדם. אתה מוזמן ליצור קשר בה"פ או בדרך אחרת ותקבל את כל העזרה שאני יכול להציע.
לגבי צמיגי האמר מעודפי צבא - גם צמיג עם שפיצים וספרי צבע כחול יכול להיות בן 10 שנים ויתפרק לך בנסיעה הראשונה. חבל על הכסף.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
שי, תצטרך כנראה להזמין - לבד או דרך פנצ'ריה.
לפותח השרשור - אני ממליץ לך על 35 לא בגלל שבא לי לבאס אותך, אלא בגלל שיש לי נסיון מסויים עם פורדים, עלים וסלילים, עם צמיגים 37, 38 ו 40 אינצ'. אגב, גם על חישוק 20 אינצ', שזו האופציה הזולה ביותר, ויש להשיג חישוקים כאלו במחירים סבירים (אבל חדשים בלבד), ואז צמיג משאית קונטיננטל MPT 10.5R20 נותן לך יופי של צמיג שטח בקוטר 38 ובמחיר של בערך 2000 ש"ח לצמיג חדש בארץ ויש ייבוא כמעט סדיר. אבל אז רעידות בהגה, ועצם העובדה שאין אפשרות להפנות את ההגה עד סוף המהלך (הצמיג נוגע במתלה) יקלקלו לך.
ספייסרים יפתרו חלק אחד מהבעיה אבל יצרו לך בעיות חדשות - נכון שבעלים פחות מבסלילים, אבל עדיין רוב רכיבי ההגה והמתלה לא יעמדו בעומס לאורך זמן. ואם רכיבי ההגה והמתלה כן יעמדו בעומס, אתה די מהר תשבור את הציריה הקדמית, שיש לה רק 30 שיניים בחלק החיצוני (בלוקר, לעומת 35 שיניים בחלק הפנימי, בדיפרנציאל), או את הצלבים, ואז צריך להחליף את הציריות והלוקרים ל35 שיניים, מחומר חזק ועם צלבים גיבורים.
במאמר מוסגר - יש מי שנוסע בארץ על 37 ברכב סטנדרטי ועדיין לא שבר כלום אבל זה בגלל השימוש ברכב, וגם הוא מתלונן על מכות בהגה, והתנהגות הגה בעייתית באופן כללי.
ושוב, שיחקתי עם כלים מהמשפחה הזו, אבל מה ששברתי לא היה על חשבוני, והיה יקר לתיקון. קח בחשבון. אתה יכול לעשות את זה, ולסוע על 37, אבל תצטרך להשקיע לא מעט מסביב כדי שהרכב יהיה אמין. אפשרי, שלא תהיה לך טעות, אבל לא זול, ודורש תכנון מוקדם. אתה מוזמן ליצור קשר בה"פ או בדרך אחרת ותקבל את כל העזרה שאני יכול להציע.
לגבי צמיגי האמר מעודפי צבא - גם צמיג עם שפיצים וספרי צבע כחול יכול להיות בן 10 שנים ויתפרק לך בנסיעה הראשונה. חבל על הכסף.
אסף.
תודה רבה מקצועי וממוקד ביותר,
לגבי ה 20 חששתי מבעיה זו כתוצאה מחוזק הצמיג ולגבי השאר חזרתי לחששות הראשונים ונראה שאני הולך על ה 37 למרות הבעיות ונתמודד עם המצב שלב שלב (יש לי מוסך+מסגריה של משאיות).
חשוב לציין שהרכב לא למטרת שימוש אגרסיבי אלא שימוש יום יומי וטיולים בסופ"ש.
(יש לי מוסך+מסגריה של משאיות).
איזה מוסך ואיפה יש לי ח"ב להובלות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
f350
שהרכב לא למטרת שימוש אגרסיבי אלא שימוש יום יומי וטיולים בסופ"ש.
אז למה לעלות ל-37"??? מה זה ייתן חוץ מפוזה והתנהגות גרועה??
וזה לא שאני נגד פוזה... אבל המחיר גבוה
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שי משה
(יש לי מוסך+מסגריה של משאיות).
איזה מוסך ואיפה יש לי ח"ב להובלות
מוסך פנימי לשימוש החברה.
גרר חיים אנחנו יושבים בנחשונים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
אז למה לעלות ל-37"??? מה זה ייתן חוץ מפוזה והתנהגות גרועה??
וזה לא שאני נגד פוזה... אבל המחיר גבוה
איל
נכון אבל זו מחלה... ;)
ועם איזה צמיג אתה נוסע היום?
הרכב כבר מוגבה?
שלום חברים
מסתובב באיזור רחובות F350 2008 כסוף, מוגבה כ-"5-6 , נעול בצמיגי MUD במידה 37X12.5X18 על הג'נטים המקוריים עם טמבון קדמי משופר+כננת.
מה אני אגיד לכם, כל פעם שהוא עובר לידי אני מתחרפן, האוטו שלי (F350) נראה כמו יפנית סטנדרטית לידו, זה פשוט נראה סוף הדרך, אה כן, הוא נעול בשני הסרנים.
כששאלתי אותו לגבי החוקיות שבדבר ענה כי הכל ברשיונות כדת וכדין.
זה רק עושה לך חשק לגרוס כמה סלעים, גרררררררררררר.....
בידידות אורן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Orang
שלום חברים
מסתובב באיזור רחובות F350 2008 כסוף, מוגבה כ-"5-6 , נעול בצמיגי MUD במידה 37X12.5X18 על הג'נטים המקוריים עם טמבון קדמי משופר+כננת.
מה אני אגיד לכם, כל פעם שהוא עובר לידי אני מתחרפן, האוטו שלי (F350) נראה כמו יפנית סטנדרטית לידו, זה פשוט נראה סוף הדרך, אה כן, הוא נעול בשני הסרנים.
בידידות אורן
זה נראה מיליון דולר אין ספק, וזה שיפור מהמצב המקורי זה בטוח...
אבל עם כל הפוזה הוא לא עובר איפה שסמוראי מקפץ להנאתו בלי בעיה.
בקיצור F350 הוא לא היה ולא יהיה רכב עבירות/שטח טכני אמיתי.
לגבי החוקיות... כבר הפנמנו שבמדינה הזו כלום לא חוקי. אלא אם יש לך קומבינות.
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Orang
שלום חברים
בידידות אורן
מה זה הכל חוקי:rolleyes:
ראיתה מה כתוב ברישיונות?
היום פנס נוסף ברכב זה שינוי מיבנה כך שהגבהות זה משהוא כימעט בילתי אפשרי הכל טוב עד שאתה נופל על איזה בוחן חרוץ שמבין עיניין והוא מוריד אותך מהכביש.
ראיתי פורד כזו סטנדרטית עולה מדרגה (מעלה בוקר) כאילו נסעה על כביש 6
בעוד שהרבה רכבים טובים ונעולים לא עלו
סמוראי היה נשבר שם ל 10 חתיכות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
UNIX
ראיתי פורד כזו סטנדרטית עולה מדרגה (מעלה בוקר) כאילו נסעה על כביש 6
בעוד שהרבה רכבים טובים ונעולים לא עלו
סמוראי היה נשבר שם ל 10 חתיכות
ברוך... תסתכל על החתימה שלי.
אתה חושב שסתם קניתי גראנד צ'ירוקי?
ה-F שלי מוגבה 2" (שזה כלום יחסית לגובה שלו אבל זה בא עם הקיט של בולמי בילשטיין אז למה לא...) ויש לי צמיגי AT - במידה המקורית. 275-70 R18 שזה בערך 33.5"
האוטו בהמה אבל רחוק מלהיות רכב עבירות לועס סלעים.
המשקל העצמי (וזה לפני שכל החברה מעמיסים עלי את כל הבית... כי יש מקום...) הוא כמעט 3 וחצי טון.
רוחק סרנים שלו קילומטר...
הגיר שלו כבבבד ואיטטטטטטטטיי... לוקח כמה שניות טובות בין הלחיצה על הגז לבין קבלת הכח בגלגלים.
עברתי איתו מעלות למיניהם גם לא קלים. אבל זה לא היה לו קל. בכלל לא.
איל
גראנד נעול קדימה ואחורה שבר ציריה אחורית באותו המעלה
והפורד עלה אותו בקלילות וגם הוא עם צמיגי כביש
זה מה שאני ראיתי במו עיניי
ברוך אתה כנראה לא זוכר טוב
לפורד הזה היה קיט של 6 אינצ' לפחות
ג'נטים ניקל בוהקים של מינימום 18' עם צמיגים גדולים
נעול קדימה אחורה ללא ספק
ועלה אחרי כיסוחים, לא בקלות ולא בטיח.
לא צילמתי אותו כי זה בזבוז של סוללה במצלמה, אבל אתה מכיר את הזיכרון שיש לי.
הגנטים הגיעו בשעב טובה והורכבו הצמיגים בנוסף הורכב בולם הגה.
הרכב נוסע ממש טוב ואין מכות מההגה או שיוט.
תעלה תמונה של הרכב, נשמע מעניין.