תגובה להודעה: תיאום ציפיות ושאלות נוספות על ניבה
שלום.
אני חדש פה בפורום אבל קראתי הרבה ממה שכתוב פה על לאדה אני מעונין לקנות לאדה בתקציב של 10k בערך. כל הזמן כותבים שאפשר למצוא לאדה בפחות מ10k ולא מצאתי חוץ מביד 2 ששם אי אפשר לדעת אם הרכב שחוט או לא. איפה אתם ממליצים לחפש לאדה למכירה?
אשמח לתגובות.
מאיר.
תתחיל בלעצור כל אחד שאתה רואה ולשאול אם הוא מעוניין למכור...הרבה לא יודעים שהם רוצים למכור עד ששואלים אותך..;)
לא יוצא לי לפגוש ניבות כל כך.
יש לך איזה מידע על הניבות שמפורסמות ביד2 ?
תודה רבה.8)
לא ממש ..רק על השחורה שמפורסמת שם, אבל זה מעל התקציב שלך...
בכל מקרה ניבות עברו הרבה ידיים וכל אחד תיחזק איך שיכל או שלא..
יש פה באתר מדריך שכתבתי מה לבדוק לפני שקונים, זה לא מאה אחוז חסין תקלות אבל אם עברת את הכל אז השאר זה שטויות...
תדפיס לך אותו ותתחיל לראות ניבות שמתאימות לך..
ליאור
אני יודע שכבר מיצו פה את הדיון אבל לי הייתה ניבה במשך 10 שנים. נאמנה לאין ערוך מרכבים חדישים יותר, יחסית לחלופות (בסכומי כסף דומים) אמינה, נוחה, יעילה.
רכב נוח, טוב בשטח, פשוט ולכן קל לתיקון עצמי.
נכון, ישן (וסמוראי 88 ממש חדש!?!?!?).
נכון, קשה יותר למצא חלפים. אבל לאיזה רכב שעולה 10,000 ש"ח קל למצא חלפים? לניבה יש לפחות משוגעים לדבר שיכולים לעזור ואתרי אינטרנט יעילים.
הבעייה המרכזית שהייתי נזהר ממנה היא רמת תחזוקה ירודה של הבעלים הקודמים. הרכב הזה נמכר בערך ב- 10,000 ש"ח כבר קרוב ל- 15 שנה. המשמעות רכב זול לאנשים עם בעיות תקציב - במילים אחרות עם תחזוקה רעה. בדוק את הרכב היטב עם משהוא שמבין (אולי תצליח לגרור את ליאור).
אני, לא הייתי פנט כמו ליאור אבל בניבה שלי לא היה חלק אחד לא מקורי ולא הייתה מערכת אחת שלא עבדה, כולל מערכות מיותרות לכאורה כמו וישרים לפנסים, מתז מים אחורי...
לעומת זאת ראיתי ניבות מפורקות לגמרי (העיקר שזה נוסע) וזה מעיד על רמת תחזוקה כללית.
ודרך אגב, מראה חיצוני יכול להטעות. חבר שלי החזיק ניבה יפיפיה, באמת יפה, אבל מעבר לעובדה שהיא בקושי נסעה, בגלל אין ספור תקלות שלא תוקנו כראוי (יותר מידי שימוש באזיקונים...) אפילו גלגל ספייר לא היה באוטו.
בקיצור, במחיר הזה ניבה זה אחלה אוטו, הכן עצמך לעבודה ולהפתעות ובדוק היטב מה אתה קונה.