אה...
שכחתי, אחת החוויות ההזויות יותר, יצא לי לנסוע (לא לנהוג) בזחל"ד, כן זחל"ד. תרגיל מסכם חוויה שוברת צלעות, משהו פסיכי, בסוף ירינו צפ"ש חי, היה מגניב שווה את כל הטלטלות המטורפות.
אבל חוויה מוטורית הזויה לחלוטין, וממש אבל ממש לא מומלצת.
Printable View
אה...
שכחתי, אחת החוויות ההזויות יותר, יצא לי לנסוע (לא לנהוג) בזחל"ד, כן זחל"ד. תרגיל מסכם חוויה שוברת צלעות, משהו פסיכי, בסוף ירינו צפ"ש חי, היה מגניב שווה את כל הטלטלות המטורפות.
אבל חוויה מוטורית הזויה לחלוטין, וממש אבל ממש לא מומלצת.
חוויה הזויה? אני נהגתי באחד, או יותר נכון, הזזתי אותו 30 מטר הצידה, כשבנסיגה מלבנון, הצדלניקים השאירו אותו, עמוס (בטירוף!) בנשק ותחמושת, באמצע הכביש במעבר הגבול-וברחו ברגל.
קיבלתי פקודה להזיז אותו מהסמג"ד שלי, למרות שלא היה לי בכלל רישיון צבאי (צורך מבצעי...), אבל טענתי בביטחון שאני "בטוח יצליח לנהוג בו", עם כל הניסיון שצברתי על טרקטורים וכלים כבדים ומיושנים... האמת, לקח לי קצת זמן להבין מה עושים שם:lol:
קובי
תומ"ת M 109
נגמ"ש M113 רגיל + וויזתא+מוגף+אלפא
http://www.israeli-weapons.com/weapo...-113/Alfa.html
רועם - http://www.israeli-weapons.com/weapo...l-33/L-33.html
ריאו 2.5
זחל"ד -שהיה קל בהשואה ל D5
אביר ממוגן+רגיל
נ"נ
סופה קלה + ממוגנת + סופשית
גפ"ס סיור + מנהלה
T-72
אני הרשום לפי סדר כרונולוגי (למיטב הזיכרון) מרכבה 2ב \אביר\ ג"פס\ סופה ממוגנת\ טובת מרכבה 2ב\מרכבה 3\ ג"פס .
[T62,-כלי אדיר,עבירות יותר טובה משל כל רכב אחר שאי פעם ראיתי או נהגתי
MERKAVA-1,2,3-על מספר 3 הראשונה 60 קמ"ש בחולות נחשב אז להיט
M48-תא נהג יותר קטן משל ווספה
M60-ב6,ג6,מ6 כולם פטונים אבל לפחות שניים מהם אינם זהים בשיטת הנהיגה וההגה
שו"ט-הרק"מ הכי משעמם לנהיגה,עם כידון של תלת אופן שצריך להטות הפוך מכיוון הנסיעה-בריטים
BRDM-סוג של BTR עם צמיגי בלון ענקיים-הרכב שהכי נהנתי לנהוג עליו אי פעם
RIO
HAMMER-אחד מהשישה הראשונים שהובאו לצה"ל לבחינה שבסופה הוחלט לא להצטייד בהאמר
M215-לצאת לשבת עם נ"נ ללא רשיון נהיגה-זה עניין למצ"ח,אבל אני מניח שיש חוק התיישנות אחרי 20 שנה
D9
ACHZARIT-הדגם הראשון שנבנה עם טובת טיראן,מזכו"מ שו"ט ומנוע רוכב-זה היה רע בדיוק כמו שזה נשמע
PETRUCHELI-באינתיפאדה הראשונה לא היו מספיק בטאשיות אז הוציאו פטרוצלים מימחים
PEREH
JAPAS[/QUOTE]
המשך:
טופז-סוג של BTR סורי
על מה אתם מדברים ?
כנראה שאני מזקני הפורום .
כאלה מנוע בנזין הגה רגיל גיר רגיל . רק להניעה אותו בבוקר ( ברמת הגולן ) זה מבצע .
( הברקס היה ברקס אויר ) . הטריק להתנעה .
זה גרירה ..... אבל אין ברקס .
ומי גורר ... סיפור בפני עצמו .
הטוב ביותר היה לגרור עם חד זהה . ורצוי גרירה רק ישר כי הנגרר לא יכול לסובב הגה .
ואז נגמר השביל או הכפר מה זה משנה . נגמר אין יותר לאן לנסוע יש קיר .
מתברר זה עובר קיר .
זה היה ברמה במלחמת יום כיפור .
הפטרוצלי שנראה כמו רכב של פלנגות מאפריקה . זה הרכב שאהבנו . בעל 10 נשמות .
הכל קשור בחוטי ברזל . גיריקן דלק על הכנף אינפוזיה לסעפת . על הכנף השניה גיריקן מים .
ונוסעים ונוסעים . כמו שילדים בני 20 יכולים לנסוע .
אבל הכלי מכל הכלים .... היה הגמל .
איציק
לא אכנס לכל הרשימה, הארוכה כאורך הגלות.
אבל - טנק שרמן, טנדר גלדיאטור ווגוניר מפקדים, סמיטריילר - עוד לא מצאתי כאן מישהו חוץ ממני.
שמיל - נראה לי שרק אם הרצל ייכנס לפורום יהיו לך מתחרים בנהיגה על סמיטריילר...
אני כנראה קצת יותר זקן אז אצלי זה התחיל עם נ.נ (אלה הישנים, מעודפי מלחמת העולם השניה), זחל"ם (כשעוד היה לו מנוע בנזין), יונימוגים מדגמים שונים, ריאו M-35 עם מנוע בנזין, דודג'ים למיניהם. אחרי מלחמת יום כיפור החזקנו קו בחוה הסינית, ולכל חייל בפלוגה היה רכב צמוד שנרכש בזול מהצבא המצרי: זילים, קראזים, אואזים, ואזים ושאר כלים, חלקם עם ארבע, שישה או שמונה גלגלים וחלקם עם שרשרות.
בשנות המילואים היו גלדיאטורים, M-325, M-715, סיקסים, גפ"סים, אבירים, זחל"דים, זלדות, סופות. אחרי של"ג "אימצנו" לנד רוברים ולנד קרוזרים שהגיעו אלינו באדיבות הראיס, ובטח היו עוד כמה שכבר הספקתי לשכוח.
אבל חוויית הנהיגה הכי מטריפה היתה עם כלי רוסי שנקרא ב.ט.ר 50 - נגמ"ש זחליל עם סטיקים וגיר ידני. ואיך מחליפים הילוך תוך כדי פנייה? מלפנים היו שלושה מושבים, וזה שישב במושב האמצעי היה האחראי על "ערבוב" ידית ההילוכים...
הרבה כלים הוזכרו כאן אני מוסיף רק מה שלא נכתב
בוסירוס - בגר
C21-מגביל לD7
C31- מגביל ל D9
955
מאן רכינה
רנו 4
205
אוטובס D500
רפסודה של צליחה אבל זה היה רק לכמה מטרים
לא לפי סדר רק לפי הסדר שעולה בזיכרון (הקצת חלוד)
גפ"ס
סופה
נגמ"ש
ריו גם 2.5 וגם 5 טון
דוג' D200 וגם D400
נ"נ דגן (מנוע בנזין)
נ"נ בטש"ית
אביר גם רגיל וגם בטש"ית
פטרוצ'לי
מלגזה גדולה עם מנוע דיזל שהיתה מגיע למהירויות לא רעות בכלל.
עזבו את כל הפרייבטים והג'יפים... את זה יש לכם באזרחות. בואו נדבר רק על הכלים המגניבים.... אלה שחוץ מאשר בסדיר ובמילואים לא תשימו עליהם יד (וגם בצבא זה יכול לעלות לכם ביוקר). השירו תהצבאי שלי התאפיין בטירוף-הגה והייתי מוכרח לנסות כל דבר שראיתי. כנראה שידעתי אז לשכנע כל אחד לתת לי סיבוב:
מג"ח 6מ', 6ב', 6ג', גל, 7, 7ג'. נבלה אמיתית. נוח יחסית אבל מתנדנד כמו שיכור, פורס זחלים ושובר מזקו"מים על בסיס קבוע.
מג"ח טג"ש.
מג"ח דחפור.
תובת מג"ח.
מרכבה סימן 1, סימן 2ב'
T-55 (טיראן 5)
תובת טיראן (כלי משוגע לגמרי, גיר ידני + קלאץ', סטיקים, ממש טנק-ספורט. איזה עבירות!!! איזה כיף!!!!)
שוט ד' (צנטוריון בריטי. נוהגים עם כידון, כמו באופניים - ועם פטיש 5 ק"ג, כדי לפתוח את המדפים...).
נגמ"ש M113 (כיף גדול)
זחל"ד, חצצית.
BTR-152 (מאוד דומה לזחל"ד, אבל רוסי ו- 6X6. זה בעצם משאית זיל משוריינת)
טנק חילוץ M88
נ"נ לסוגיו - רגיל, דגן, בט"שית, אמבולנס.
אביר לסוגיו - רגיל, ממוגן, בט"שית, אמבולנס.
דודג' D200, D500, אוטובוס.
כל סוגי הריו - בנזין, דיזל, חץ (בום)
משאית ספארי לסוגיה (מאן, מרצדס)
מלגזה 4X4 MANITOU (כלי מהיר מאוד)
האמרים למיניהם. סיבובים גנובים במילואים...
ולשאלה על סמיטריילר - זה ה-סמיטריילר של כל הזמנים: מק DM800 (מוביל הטנקים הישן, המיתולוגי, 6X4, שהיה עף במהירויות דמיוניות עם טנק על העגלה... אמנם עשיתי סיבוב קצרצר על מוביל ריק וגם זה רק לכמה דקות ובקו ישר, אבל איזה בהמה!!!)
איפה הטטרה ברשימה .
זאת שנמצאת ב"הד 20 בכניסה .
איפה הרכב שאני זוכר כילד דימונט טי ( אולי מה שהוא צרפתי ) . החריקות בזמן החלפת הילוכים ....
הם היו מסתובבים בגבעות של גבעת רמבם ( גבעתיים של היום ) .
איציק
איציק
אבא שלי נהג על הדיאמונט טי ,משום מה כל פעם שהוא נזכר מתחילות לעוף קללות באויר .
אם זיכרוני אינו מטעה מדובר במוביל טנקים עם 9000 הילוכים ומהירות סופית של צב מת.
אני אנסה לעבור איתו על הרשימה שלו....... זה הולך להיות ארוך.
מה שאני זוכר כרגע זה אושקוש סוס,פורד פרש,טטרות ,זילים למיניהם ,כל הריאוים,כל הדודג'ים כולל שני 100 שהיו שלו .
אביחי
הדימונט T שאני זוכר ( מדובר על סוף שנות ה 50 ) . הבעיה שהיתה לנהג לא מיומן
זה להעביר הילוכים מהר לשמור על סל"ד מנוע ( שיהיה מומנט ) .
זה לפני עידן הטורבו .
ומי שפיספס הילוך זה פשוט לא היה נכנס . ( הילוכים רגילים וסינכרון לא היה ) .
כילידים היינו יושבים לקראת סוף העליה . מי שידע לנהוג היה עובר . מי שלא היה חייב
לעצור ולעשות זינוק בעליה .
שיהיה משקל הם גררו איזה עגלה כבדה .
או לפעמים אחד את השני .
איציק
[quote=whisky;268141]תאמת לא כל כך מבין את מטרת השרשור, אבל אני אתרום לך את שלי:
הדברים הקטנים שאנו עושים או מגיבים והם כלל לא מובנים
אבל מסתבר שיש עניין