היום לא. כל תאונה שמעורב בה כלי רכב = תאונת דרכים לפי חוק הפלת"ד, וכל נזקי הגוף מכוסים.
כנ"ל נזקי רכוש - לפי סוג הביטוח שיש לך (צד ג', מקיף)
מה יהיה אם וכשהחוק יעבור ?
אף אחד לא יודע. הכל השערות.
Printable View
זו הדרך, אגב, הכי פשוטה "לתקוע" את החוק הזה.
לפני שהוא עובר בקריאה שלישית ונחתם, להגיש בג"צ בדיוק בנושא ההגדרות ולבקש פירוט.
מהכרותי עם המדינה, הניסוחים יהיו כל כך מעורפלים, שייקח להם שנים רק להגדיר את כל הנקודות.
והטענה צריכה להיות גם שאי אפשר לחכות עם זה עד אחרי החוק, או ביחס למקרים ספציפיים, מחשש שיווצר מצב שאנשים לא מכוסים בביטוח, ומדובר בנזקי גוף.
מצד שני, אני לא עו"ד. ומה שנראה לאדם כמוני כהגיוני, לא מלמדים בלישכה.
[quote=זאביק;268799]היום לא. כל תאונה שמעורב בה כלי רכב = תאונת דרכים לפי חוק הפלת"ד, וכל נזקי הגוף מכוסים.
כנ"ל נזקי רכוש - לפי סוג הביטוח שיש לך (צד ג', מקיף)
האמת שהפחד (מעבר לפחד מתאונה) הוא הפחד שחברת הביטוח לא תכסה תאונה באמתלה של רשלנות או שימוש לא ראוי מתאים וכו'
אני בעל משפחה והאמת שהחשש קיים למרות שאני איני הרפתקן גדול אבל כידוע תוואי השטח אינו קבוע.
אני חושב שההגיון של כולם פה בריא, אבל אף אחד לא מוכן לקחת את זה צעד אחד קדימה, כמות הקבוצות שנפגעות מהמהלך הזה היא מטורפת, ואני לא חושב שאני אפילו מצליח להבין אותה:
1. חקלאים.
2. עובדי חברות עפר.
3. אופנועי שטח.
4. טרקטורונים.
5. ג'יפים.
6. כל עם ישראל, כל פעם שנוסעים לעשות פיקניק, כל התאונות בל"ג בעומר.
7. כל מי שנוסע לחניוני עפר: חוף פלמחים, קיסריה...
8. כל מי שגר במושב ולפעמים יוצא קצת עם הרכב לשביל שמוביל הביתה.
זה פשוט תיקון פסיכי, אז יפרידו בין דם לדם, שיפרידו, נמאס מעושי דברם של חברות הביטוח, פשוט נמאס.
למחאה הקודמת לא הצטרפתם (למעט מי שיש לו דו"ג) אני לא יודע למה אתם מחכים...
whisky
אני מוכן לתרום 100 ש"ח על מנת למצוא עו"ד שיגיש בג"צ ויתקע את הצעת התיקון לחוק.
אולי כדאי לשחק איתם בקקי ! (סלחו לי על הביטוי, אבל בית הניבחרים שלנו באמת מלא בחארות)
אם ייאסף מספיק כסף אני מאמין עו"ד שהנושא קרוב לליבו ויוכל לפעול לא בהתנדבות אלא בתשלום ממש !
אוליי כבר אין ברירה וצריך להתאגד ,הרע ביותר עוד לפנינו.
למה צריך את הממשלה הזו ,למה צריך את חברי הכנסת האלו ,למה צריך בחירות.
אני כבר לא מצליח להבין את המושג "ניבחרי העם" .
יושבים שם חבורהת נוכלים חסרי שכל מצפון ויושר ,רעבים לשוחד ( חם מהיום) שכיסם הפרטי מעניין אותם יותר מכל.
ג'יפים? מטיילים?
ומה עם מי שצריך לנהוג בדרך עפר בשביל להגיע הביתה? יישובים לא מוכרים וללא תשתית? מתיישבים בהתיישבויות בודדים? האנשים החלשים ביותר בחברה - לא יהיו מכוסים בנסיעה שגרתית הביתה?
ומה קורה כאשר המועצה המקומית מפרקת את כל הכבישים במושבה בשביל לעשות תשתית מים חדשה, ושוכחת במשך 3 שנים לסגור את הכבישים? לפי ההגדרות, זה לא כביש אספלט סלול, חברים, זה שטח. האם אז התושבים לא יהיו מכוסים, או ייאלצו לרכוש פוליסות יקרות בגלל מעשיו של אחר?
וכן הלאה... דוגמאות שממחישות עד כמה התיקון הזה משולל הגיון, וזו בדיוק הסיבה בגללה הוא יעבור.
אסף.
לא לקנות שום ביטוח משלים
אם מישהו כבר פגע .. לוודא הריגה שלא יהיה מי שיתבע
ואם יש שוטר שם בסביבה .... ההממ ....
עד שלא יהיה משהו - זה לא יפסק
ואנחנו ממשיכיל להקליד.
אנחנו שמבינים את הבעיה לא עושים כלום אז למה שיעשה מישהו שאין לו מושג על מה מדובר ?
הרי הדברים ברורים אנחנו חיים בתוך שרשת מזון ויש להאכיל את הנבלות היושבות שם למעלה, ולספק להם כסף לטיסות, שיפוץ הבית, תחבורה הולמת, מזון וכמובן שתייה תוססת לישיבות מליאה כדי שיהיה להם כח למרר את חיינו או לחילופין אנרגיה לשחק בטמגוצ'י כאשר הנואמים משעמים.
ואיך עושים זאת בונים רשת מיסוי יעילה.
אופנועים חוסכים נעלה, את פרמיית הביטוח.
הגז פוגע לנו ברווחים, נעלה את אגרת הרישוי לרכב מונע גז
אנשים נוסעים ברכב אלף סמ"ק, נכריז עליו כלא בטיחותי
נוסעים באוטובוסים, נעלה את מחיר הסולר ונוסיף לפרמיית הביטוח כך שיעלו מחירים
נהיה שותפים של בעלי העסקים ונעלה את המסוי
נקצץ במשכרות המורים ואגב צריך לחייבם בביטוח פגיעות אישיות מתלמידים.
נראה לי שאני צריך לרוץ לכנסת אז נא לשלוח מעטפות בצירוף שם ומינויים פוליטיים מובטחים.
נ.ב זכיין מזנון הכנסת הוא אותו אחד שמספק שירותים לשירות בתי הסוהר האם זה כדי להרגיל אותם למזון מאחורי הסורגים?
דרור
אין הגיון בכלל גם לא בטענה של "הסתכנות מרצון" באתגרי שטח מסוכנים שכביכול רצוי להוציא אותה מגדר "תאונת דרכים" ומגדר הכיסוי הביטוחי...
הרי גם מי שנוסע בכביש וחוצה במכוון צומת מרומזרת באדום מסתכן מרצון ובמודע ...
גם מ י שנוסע בכביש סדום ערד במהירות מטורפת כדי לבדוק את גבולות האחיזה של רכב הספורט שלו מסתכן במודע ומרצון...
גם מי שעוקף בידיעה ובכוונה תוך חציית קו הפרדה רצוף כשאין לו שדה ראייה מסתכן מרצון ובמודע..
אז למה דווקא להחריג את אוהבי הסיכון בשטח ולבדל אותם מהכביש...הגיון אין...
ואם אתה הוא הנפגע, תהרוג את עצמך (ואולי גם את כל מי שאיתך)?
חוק הפלת"ד אינו מושלם, אבל להפריט אותו בצורה כל כך פרועה...
ביטוח החובה מטיל ביצי זהב, אך כנראה שלא מספיק. יש מי שרוצה עוד להגדיל את רווחיו.
הרי ביטוח החובה ימשיך להתקיים לכל רכב (או לפחות למרביתם), אז למה שלא יהיו גם "תוספות" מהצד?
הנושא דווקא נוגע לכלל הציבור שמדי פעם מוצא את עצמו בדרך לא סלולה, ולא לרק ל-4X4.
אולי בכך שרוע הגזירה משפיעה על הציבור הרחב, טמון הסיכוי לארגון פעולת מחאה ו/או ביטולה.
חן
עוד כתבה בכלכליסט: הבחור הרים להנחתה, כמה רשעות\קנאה\צרות עין בתגובות....
http://www.calcalist.co.il/local/art...363709,00.html
ביטוח חובה ביטוח לאומי מה זה משנה מי בכל מקרה זה סוג של חליבת כספים מבציבור והרי רובנו משלמים על ביטוחים נוספים מזן כזה או אחר.
כמה מאיתנו משלמים לביטוח רפואי בנוסף על המשלים שמתלבש על התשלום לקופות חולים?
כמה משלמים עבור ביטוחים לפנסיה/אובדן כושר עבודה בנוסף על ביטוח לאומי?
אם נחלק את הדברים הרי שהכנסת זו הפרה אנחנו העטינים וחברי הכנסת הם הדשן הפורה שמניע את הצמיחה במשק (לאיזה כיוון לא ברור)
חברים,
זו נפיחה שאין מאחוריה דבר וחצי דבר,
בסופו של יום החברות יודעות יותר טוב מכולם מהן כמות נפגעי הגוף בשטח,
והמספר אינו אפילו בפרומילים,
אז אם מישהוא חושב שילכו למפקח יכינו תוכניות עיסקיות יעברו 7 מדורי גהנום ישנו חקיקה בכנסת ,
על מנת להבטיח את השינוי של עוד 2 פצועי גוף בשטח פשוט חי בסרט טורקי,
כמו שאמרתי מתחילה כל מחאת האופנועים זה עורבא פרח ,ואני גם אחד שמשלם מחיר על נסיעה באופנוע שלי,
איש לא יוזיל זאת ,איש לא יכול לדרוש שיהיה סיבסוד צולב בעניין ,
הלוואי והייתה דרך להוזיל את אלפי השקלים בטוח החובה שלי, אבל מי יכול להכריח את החברות להפסיד כסף??
מאיר, עזוב. בשורה התחתונה - חברות הביטוח מפסידות כסף מביטוח חובה? למה זה מזכיר את זעקתו של הקוזק הנגזל?...
משום מה לא נראה לי.
בשיטת השלטון הישראלית - ההון והפקידים הבכירים עושים יד אחת כנגד הציבור - דואגים זה לזה לג'ובות ולג'ובים. אתה מכיר את המערכת הזו מבפנים והרבה יותר טוב מכולנו, וגם אתה יודע שאין מצב שחברות הביטוח מפסידות... אבל הן בהחלט רוצות להרוויח יותר. כל תרגיל מלוכלך על גב הציבור יהיה כשר בעיניהן החמדניות, והן נהנות בעניי ןהזה משיתוף פעולה שהוא יותר מאשר מקומם, מצידם של פקידונים עלובים עם תיאבון ללא גבולות.
כבר מזמן הגיע הזמן לבטל את הדינוזאור הזה שנקרא "ביטוח חובה" ולגלם אותו בצורת תוספת למחיר הדלק, שתועבר לאבנר/קרנית. ככה מי שנוסע יותר ישלם יותר. מי שצורך יותר דלק ישלם יותר. מי שנוסע מעט וצורך מעט ישלם מעט, וחברות הביטוח ימכרו רק ביטוחי רכוש - צד ג', גניבה, מקיף, וכו'... מה שהכי חשוב - כולם יהיו מבוטחים. לא יהיה מצב של כלי רכב שנוסעים ללא ביטוח, ולא משנה איפה.
האם זו תמימות? ברור שזה עניין לא פשוט לביצוע, אבל לפי ההגיו ןשלי זה לא יותר מסובך ממה שקורה היום. אבל זו בהחלט תמימות לחשוב שחברות הביטוח יסכימו להסדר כזה, כי זה יייבש להן את קרן השפע שנקראת "ביטוח חובה", שבשורה התחתונה הן מרוויחות ממנו ולא מעט.
ייסלח לי כבודו,
חברות הבטוח המאוגדות במסגרת הפול מפסידות כסף. נקודה
אין מדובר על ביטוח חובה לרכב,
בטוח חובה לרכב הינו 100 לכל חברה בנפרד ואין התאגדות בינהם לכך,
לכן בטוח החובה יירד בשנים האחרונות לאור התחרות ,
אל תערבב בין בטוח חובה לאופנועים בפול לבין בטוח חובה לרכב בחברות
חברות הבטוח היו יותר משמחות להפטר מהמעמסה הנקראת ה"פול"
דרור אהלן
אני לא בטוח כמה ביטח החובה באמת מכניס לחברות הביטוח?
מה שכן על-פי התנהלות אישי ישיר מולי (ברגעים אילו ממש) הם נראו מאוד מתלהבים לחדש את הביטוח צד שלישי לסופה ואף עשו זאת באופן אוטמטי ללא אישורי (כמובן שהקמתי קול צעקה וזיכו אותי).
המקומם שלא מפריע להם שאני אסע ללא ביטוח חובה (שהוא חשוב וקבוע בחוק) ואת החובה הם לא חידשו.
סוג התנהלות זו ראיתי ביותר מחברה אחת שמעדיפה למכור שירותים ללא ביטוח החובה.
ינון
מאיר עם הגישה הזאת אף אחד לא יוכל לעזור לך באמת.
האגדה הכי מוצלחת היא שמכריחים את חברות הביטוח להפסיד כסף, זה פשוט לא נכון, זה עיוות מוחלט של המציאות!!!
אתה רוצה הוכחה אמיתית לזה?
תגיד לי האם יש איזה שהיא כוונה, ואני מתכוון תראה לי מי או איפה שמתכוונים להוריד את הביטוח חובה של רכבים פרטיים בזכות ההעלאה הזו?
אין שום כוונה כזו, ואני גם מזמין אותך לעיין בדוחות הכספיים של כל חברות הביטוח, כולן, כולן מרוויחות מאוד מביטוחי החובה כולל ההעברות לכיסוי הפסדי הפול שהן עושות כבר היום, אתה מוזמן לבדוק אותי, ואתה בטח זוכר שכשאני בודק משהו אני משתדל לבדוק אותו לעומק, וזה בלי שיש לי אופנוע, רישיון לאופנוע טוסטוס, קורקינט מונע על אנרגיה סולרית או גזר חשמלי!!!
זו הונאה !!!
ואתה מוזמן לקרוא את השאלות של שלי יחימוביץ לשר האוצר, הן כולן נכונות והן אפילו לא קצה הקרחון!!
ועוד דבר, גם הסיבסוד הצולב זו אגדה, אם היו מבטלים את הסבסוד הצולב של כולם כלפי נהגי המשאיות על הפגיעה שהם עושים הינו מדברים על ייקור מטורף, כולנו מסבסדים אותם, סבסוד צולב יש בכל מקום, והתקנות מאשרות סבסוד צולב של עד 8% אז מה שאמרת הוא פשוט לא נכון וחבל שמעדתך אתה אומר את הדברים האלו.