האא?!?ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
אפשר לקבל הסברים בבקשה?
Printable View
האא?!?ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
אפשר לקבל הסברים בבקשה?
התכוונתי סוג המתכת שהוא מתעסק איתה לייצור הקפיצים, סוג שהוא גילה והחל לייבא מחו"ל. קפיץ בעל יכולת פתיחה יותר טובה , שיכוך יותר יעיל ושמירה על "גובה" (אין לי מונח יותר פשוט) לטווח ארוך מהרגיל.
אין לי פרטים טכניים כמו שאתה בוודאי מבקש (כמו סוג המתכת ,מי המפעל המייצר וכד') , כי הוא שומר עליהם בסוד, יש לי אפילו סיפורים בנושא , אבל זה לא לכאן.
אני חוזר ואומר , אני מכיר את אלה ששיפרו אצלו לסט שעשוי מהמתכת הזו ויצאו מרוצים מהמוצר עצמו. אני ביניהם אבל אני הצעיר שבצעירים ואם לא הייתי מכיר חלק נכבד מהלקוחות באופן אישי , לא הייתי ממליץ כך.
טוב, אני לא איכנס פה לתהליכים ו"סודות" מקצועיים ומאיפה מגיע 90% (אם לא יותר) מחומר הגלם והחומר המוגמר של קפיצי עלים לישראל.
ה"שיפור הטכנולוגי" הכי גדול שהיה בתחום הזה זה קפיצים פראבוליים, אי שם לפני אי אלו שנים.
זהו בערך.
הפלדה, היא אותה פלדה, שינויים מינוריים פה ושם, עוביים שונים, רוחבים שונים ואותו טיפול טרמי.
בולדוג , אני מקבל את מה שאתה אומר , למעשה - לא חידשת לי פה.
מצד שני , אל תפסול המצאותם של פטנטים ואו תגליות.
אין טעם להכנס פה לויכוח, אני לא מכיר את הממצאים עד כדי כך, ציינתי את מה שאני יודע והעובדה שאיני היחיד , אחרת זה באמת היה בגדר גוזמה.
ההמלצה היא פשוט על עוד קפיצאי שהוא מוכר ו-ותיק , זו הייתה המטרה.
שים לב, אני לא מאשים אף אחד, אני פשוט מאד יודע מה הולך בתחום בארץ.
אני נמנע מלהיכנס לפרטים כי אין בזה ממש טעם, אבל ההליך של הפיכת פלדה קפיצית לקפיץ לא ממש השתנה בכמה עשרות שנים האחרונות. הוא נהיה מתוחכם וממוחשב וזהו בערך.
אמיר - אף אחד לא גילה שום פטנט או תגלית בתחום, בזה עומר צודק. מצד שני אם הוא מצא מקור של פלדה איכותית במחיר טוב, והצליח להרכיב קפיצים טובים ונוחים יחסית עבור סמוראי - וזו באמת האמנות של המומחים הוותיקים לקפיצי עלים - למה לא.
אני מציע לכל מי שמתכוון לקנות קפיצים לבחון את האפשרוית ולעשות סיבוב על רכבים עם קפיצים כאלו ואחרים ולהחליט. כל סט קפיצים חדש, לא משנה אם מחולון, מראשון, מאשדוד או מאוסטרליה, יחזיק מעמד שנים ויהיה הרבה יותר טוב מהקפיצים הישנים. ברגע שעלים מתחילים להשבר - זה סימן שכל החבילה כבר בדרך לקבר, וכתבתי את ההסברים המטלורגיים כבר כמה פעמים בפורום, חפשו את המונח "התעייפות".
כן, קוראים לזה טורקיה, אותו מקום שרוב המפעלים הגרמניים ומי יודע מי עוד עבר לשם בגלל כח העבודה הזול.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
איחוד אירופאי, לא?
אתם יודעים יותר טוב ממני (אין ספק) , אבל לצורך העניין , מחר אני קופץ אליו גם ככה , אני אנסה לברר מה שאפשר...
ביקרתי אצלו , לצערי הוא עדיין שומר על חסיון מסוים.
הוא כן ציין שזה לא טורקי (אמרתי לו שאמרו לי...), אבל לא היה מוכן לחשוף יותר מזה.
בכל מקרה , אני מבסוט מאד ומזמין מי שרוצה לבוא ולבחון את הקפיצים הללו.
גם לי נשבר.. המאיה וכבר החלפתי את שני הקפיצים הקדמים לארבע עלים אצל תומר בחצור (לצפונים שביננו מי שצריך מס' בה"פ)
ההרגשה לאחר ההגבה מקדימה (כבר היה בסרן האחורי) פחות חלקה, כאילו הגלגלים נטרקים חזרה לקרקע לאחר מהמורה.. ( כמו כן הוחלף עלה שבור אמצעי בחלק האחורי)
האם זה פשוט כי העלים חדשים ולא התרככו עדין?
או שהבולמים (מונורו) לא מתאימים יותר כי הם רגילים להתמודדות אחרת? להחליף?
או פשוט ככה אלה החיים בקופסת גפרורים?
תודה
מורג.