תגובה להודעה: הגבהה לגרנד-ויטרה חדש ארוך - רשמים לפני-אחרי?
אני עדיין אובד עצות. מת להחליף משהו במערכת המתלים, בעיקר כדי לרכך אבל גם כדי להגביה קצת. היום ברור לי שהיבואן לא מגבה את המהלך, בעקבות פרשיה עגומה אחרת שהיתה לי איתו. אני מוכן להשקיע בעניין הרבה, אבל רק אם אדע שמישהו כבר ניסה את התרכובת לפני והוא מרוצה ממנה. עד עכשיו קראתי בעיקר על מאוכזבים.
אני אנסה לענות בצורה מסודרת לכל השאלות "וההאשמות" ;)
1- יש לי GV2006, דיברתי עם המהנדס הראשי של מכשירי תנועה וניסיתי לשכנע אותן לפנות לייצרן לקבל אישורים להגבהות שנמכרות ע"י סוזוקי קלאב ביפן ואז אני אקנה 09 חדשה - אין עם מי לדבר, זה פשוט לא בראש שלהם :(
2- רעננן - המתלה הקידמי של הGV זה STRUTS (קפיץ ע"ג הבולם), שמוסיפים ספסר מעל הSTRUTS, כל היחידה יורדת למטה ומהלך המתלה לא משתנה כלל!
לעומת זאת, בגלל שהקפיץ יושב על הבולם, הפתרון של החלפת קפיצים לארוכים יותר, גורם לבולם להיות פתוח כל הזמן ויכולת ההתארכות שלו מתקצרת. מבלי להכנס ליותר מדי הסברים, המהלך האפקטיבי קטן!
הפתרון הנכון ביותר לרכב הזה (וגם הנפוץ ביותר בעולם) זה RR- הגבההות ספסרים + החלפת הבולמים האחוריים. אני אומר את זה על סמך גלישה באינטרנט ושני רכבים (שלי ושל חבר) שנבדקו גם עם סטים של גתוס וגם .RR
3- בתאוריה ניתן להחליף קפיץ לארוך יותר באותו קושי או אפילו רך יותר, במציאות של ישראל, הקפיצים המוצעים, מגביהים ב 4-5 ס"מ אבל גם מקשיחים - למה? כך! אבל זו עובדה! יש סט אחד שכולם מציעים (קינג ספרינג) והוא מקשיח את הרכב!
4- בניגוד לכל מי שמפזר מחשבות באוויר - מי שרוצה מוזמן לבקר ולראות. וחוץ מזה, קצת גלישה בעולם , לראות מה אומרים הגויים לא הזיקה לאף אחד;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הפתרון הנכון ביותר לרכב הזה (וגם הנפוץ ביותר בעולם) זה RR- הגבההות ספסרים + החלפת הבולמים האחוריים. אני אומר את זה על סמך גלישה באינטרנט ושני רכבים (שלי ושל חבר) שנבדקו גם עם סטים של גתוס וגם .RR
תודה רבה!
אז למה בעצם צריך להחליף את הבולמים האחוריים? זה קשור להגבהה, או לטובת מהלך ארוך יותר?
גם וגם...
1- קודם כל, כי אפשר להגדיל את המהלך ה 5-6 ס"מ בלי בעיה, אז למה לא להנות מזה:D
2- בגלל שהרכב גבוהה יותר, הבולם (המקורי) פתוח יותר ולכן המהלך להתארכות שלו קטן יותר (ב 5ס"מ). ניתן לפתור את זה ע"י הארכת הבולם והגבההת הבמפ- סטופ, ולהשאר עם הבולמים המקוריים (+הארכה) והמהלך המקורי.
אבל כל הבלגן הזה לא שווה החלפת בולמים.
לא פחות חשוב, אם כבר מחליפים בולמים- בולם מונו טיוב מתכוונן, MX6, עולה 85$ (בארה"ב), אני הרכבתי זוג כזה. לא רק שקיבלתי מהלך משופר, קיבלתי גם איכות נסיעה טובה מGV חדשה.
שלום לכולם , אייל לדעתי תחשוב טוב לפני שאתה משלם הון על קיט "עשה זאת בעצמך מחלקים שאנחנו חושבים שיתאימו לאוטו שלך" שמוכרים ברוב המקומות בארץ ( ואני לא אומר כולם )
אני התייעצתי בכמה אנשים וZIVO ביניהם ולקחתי את העצה שלו והזמנתי קיט של ROCKY ROAD , מחו"ל , שילמתי עוד כ 700 ש"ח על התקנה + כיוון פרונט לכל ארבעת הגלגלים ( הרכב נראה לפני כן כאילו הוא עומד על קצות האצבעות :-)
סיכום ביניים ל 5000 ק"מ על ההגבהה הנוכחית , הרכב מתנהג דומה מאוד לפני ההגבהה ולאחריה , שיכוך מאחורה מעט יותר רך עקב החלפת הבולמים האחוריים לאלו שבאו בקיט של RR , איכות הנסיעה לא נפגמה כלל חוץ מהמחשבות שרצות לך בראש על התהפכות בסיבובים :-) ושוב ....הרוב בראש .....כמובן שאם תקח סיבוב חד ב130 קמ"ש הסיכוי שלך להתהפך עולה פי כמה עקב מרכז הגובה שהשתנה ( אני מקווה שאתה לא חושב בכלל על סיבובים במהירות כזו )
הרכב עבר מספר טיולים ביניהם טיול למכתש רמון של כ90 ק"מ שטיפס מצוקים תלולים בצורה שהשאירה את הטרופר הקצר שליווה אותנו מאחור ( הרוב תודות לאלקטרוניקה , את השאר עשה מרווח הגחון שגדל בכ5 ס"מ )
בקיצור במחיר של כשליש מהקיט הכי זול שתמצא , אתה מתקין קיט ייעודי לרכב ע"י חברה שמתמחה בזה שנים שלא פוגמת באיכות הנסיעה אלא רק מעלה במעט זווית גלגול .
תודה שוב לזיו
השתכנעתי. זיו עשה עבודה מצוינת, וגם מצאתי באתרים זרים שהוא תרם הרבה ידע למתחבטים בחו"ל. תודה!
איזה מזל. כמעט והאמנתי לסוכן של סוזוקי שניסה למכור לי את הקפיצים של קינג, וטען שלא צריך להחליף את הבולם האחורי. אחרי 5000 ק"מ עם הרכב ברור לי שדוקא הבולם הזה אשם בכל הקיפצוצים והחבטות שאני חוטף היום.
אז איפה התקנתם וכיוונתם?
ראיתי בפורומים שאפשר בהתקנה קצת לטעות ולקבל חריקות וקירקושים. וגם כדאי את כיוון הגלגלים לעשות אצל מישהו שמבין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalzo
השתכנעתי. זיו עשה עבודה מצוינת, וגם מצאתי באתרים זרים שהוא תרם הרבה ידע למתחבטים בחו"ל. תודה!
איזה מזל. כמעט והאמנתי לסוכן של סוזוקי שניסה למכור לי את הקפיצים של קינג, וטען שלא צריך להחליף את הבולם האחורי. אחרי 5000 ק"מ עם הרכב ברור לי שדוקא הבולם הזה אשם בכל הקיפצוצים והחבטות שאני חוטף היום.
אז איפה התקנתם וכיוונתם?
ראיתי בפורומים שאפשר בהתקנה קצת לטעות ולקבל חריקות וקירקושים. וגם כדאי את כיוון הגלגלים לעשות אצל מישהו שמבין.
את כיוון הגלגלים עשיתי בדינמומטר ראשון לציון ( יש להם מיכשור מצויין ועשו עבודה מעולה )
את ההתקנה ב"צמיגי החוף" מעבר לכביש מדינמומטר ( הוא רצה לראות את הקיט כדי לדעת איך להתקין לפני ) עשו עבודה נהדרת והתקינו תוך שעתיים עם פירוק הג'אנטים 18 והרכבת 4 הגלגלים עם צמיגי השטח
בקשר לחריקות , אפילו בהוראות ההרכבה של RR רשום לעקם במעט את השפתיים של הבולם בחלק שמתחבר למרכב בכדי למנוע נקישות , יש חריקות פה ושם אבל בשביל זה צריך להחליף גומיות לפוליאתלין אבל לא עשיתי אז מדי פעם יש חריקה בקפיצות על במפרים ( לא משהו בלתי נסבל , בכל זאת זה ג'יפ )
אם אתה זקוק לעזרה דבר איתי בפרטי
אם מישהו מעוניין להתקין לבד וגם הסבר קצר על "בעיית" החריקות מהמשולשים האחוריים והחלפת הבושינג :
http://www.k9rdj.co.uk/rockyroadlift.html
שיהיה בהצלחה ושנה טובה לכולם :-)