"רק" לפני כל ירידה לשטח כחלק מההכנות טרם טיול ו"רק" לאחר כל חזרה הביתה לפני שפותחים את השבוע על הכביש..
אהה,
וגם "סתם" תקופתית בכל טיפול זוחלים מתחת ובוחנים מה השתנה.
Printable View
איתי, אני לא מבין מאיפה נובע הכעס שלך (ותסלח לי אם לא הבנתי נכון את הנימה שעולה לך מהמקלד...)
תאמין לי, אני לא בא להגן על מוסכים. ליתר דיוק אני די מתעב אותם. אני אומר את זה אחרי קרוב ל-4 שנים עם הסמוראי, 100,000 ק"מ שהם רוב הק"מ שהאוטו הזה עשה, והפעמים שנכנסתי למוסך הם פחות מסך האצבעות שיש לי על יד אחת. ולמרות זאת, מעולם לא נתקעתי עם האוטו במצב שחייב גרירה או תקלה ש"הפתיעה" אותי. אני יודע כמעט באופן מוחלט מה מצב הרכב ואיזה מכלול זקוק/מצריך טיפול ו/או בדיקה. (זו גם הסיבה שיצאתי לחרמון-אילת לפני שנתיים בלב יחסית שקט שהרכב לא יאכזב ואכן כך היה...)
אני אסביר שוב למה התכוונתי-
לטפל ברכב לבד זה טוב ונכון. אני מאמין ששום מוסך לא יעשה את העבודה טוב כמו שמי שמטפל בעצמו לבד ברכב יכול לעשות. אבל קורה לעיתים שאנשים מפספסים את העניין של טיפול נכון ברכב כי הם קוראים שאפשר לעשות הכל לבד, ואז למעשה עוברים (שלא בידיעתם אולי) לתחזוקת שבר...
אני לא אומר שאתה כזה, ממש לא!
הדברים שלי באו לאור מה שאתה כבתב בנוגע ליכולת שלנו לאתר תקלות/בלאי מבעוד מועד. נכון שלעיתים בדיקה מקיפה תעלה יותר דברים ממה שנחנו אולי יודעים ביום יום על מצב הרכב שלנו. אבל מערכת הבלמים וההגה היא לא חלק מהמשוואה הזאת.
רוצה (אתה או כל אחד אחר...) לטפל לבד? זכור שיש דברים שההזנחה שלהם היא חוסר אחריות בלשון עדינה.
טיפול עצמאי לא כולל רק החלפה של שמן ופילטר ושלום על ישראל. וכשצריך אז כן, בודקים חופשים בגלגלים, פותחים את הדרמים ובודקים את מצב הסוליות ומערכת הרגולז', בודקים חופשים בכל שרשרת ההיגוי, ועוד. כל הבדיקה הזאת כפי שצייתי לא לוקחת יותר מרבע שעה (יודע מה- חצי שעה...) והכרחי לעשות אותה על בסיס קבוע בהתאם לאופן השימוש ברכב והתחזוקה שלו.
אצל אחד שנוסע פעם בחצי שנה- אז כל נסיעה.
אצל מי שנוסע כל יום (כמו אצלי) אז מעבר כזה הוא חלק מהידיעה היום-יומית על מצב הרכב.
(רק לפני כחודשיים חידשתי את הדראמים והסוליות מאחורה והחלפתי רפידות מקדימה. העיתוי נבחר כי ידעתי בדיוק את מצבם ודאגתי לבדוק בתדירות תכופה יותר ככל שנשחקו עד שהגיע הזמן והעניין הוחלף!)
שיהיה שבוע טוב ובטוח!
יונתן
מייסבים קדמיים שונים ויקרים להחריד, משאבת בלם לגלגל אחורי מקורי בלבד ויקר. כל הסרן הקידמי שונה וקשה יותר לטיפול (גם אני פירקתי) ועוד....
הגבהה היא דבר שמאוד יקר לעשות (סט של טאף-דוג למשל יעלה סביב 6000 ש"ח), טרנספר שונה מחייב החלפת טרנספר אם רוצים לשים לשפר (ואלה גם ככה שניים מתוך שלושת השיפורים העיקריים).
יתרונות גם יש ולא כדאי להקל בהם ראש, הרכב נוח ומפנק יותר מכל סמוראי דור לפני, נוסע בכסיש כמעט כמו פרייבט ואלה שנ י דברים מאוד חשובים אם מדובר ברכב יחיד.
בסופו של דבר אני העדפתי את הדגם עם העלים, אבל השיקול העיקרי אצלי היה בכלל לעבור לארוך בגלל חוסר מקום.*
אני לא מטעה. לכל דבר יש שני צדדים, פלוסים ומינוסים וצריך לקחת בחשבון את שניהם.
אני מתחיל התייאש בחיפוש אחרי הרכב הנכון.
יש לי תקציב של 30,000.
אבל אני לא מוצא בשוק סמוראי אחד טוב, מהשנתונים המתקדמים..
הבעלים של הרכבים חיים על גג האולימפוס?!
מה יש להם?
חבר שאיתי כבר חודש בחיפושים .. הוא חיפש 98 סגור ואני 98 פתוח..
הוא נכנע לג'ימיני 99, אוטומט.. מוגבה קלות עם אוקלונים ובולמים מתאימים, היסטוריה וטיפולים מלאים בזמן, יד 1. כמעט ולא ראה שטח לעומת סמוראי יד 4. ב-36,500.
אני מתעקש על פתוח ואוטו שפחות יכאב להיכנס עם כל הבוץ פנימה .. אבל ששיהיה מבעלים שתחזקו אותו ברמה טובה ואין כאלה פשוט אין!
לא כואב להכנס איתו לבוץ.ציטוט:
חבר שאיתי כבר חודש בחיפושים .. הוא חיפש 98 סגור ואני 98 פתוח..
הוא נכנע לג'ימיני 99, אוטומט.. מוגבה קלות עם אוקלונים ובולמים מתאימים, היסטוריה וטיפולים מלאים בזמן, יד 1. כמעט ולא ראה שטח לעומת סמוראי יד 4. ב-36,500.
אני מתעקש על פתוח ואוטו שפחות יכאב להיכנס עם כל הבוץ פנימה .. אבל ששיהיה מבעלים שתחזקו אותו ברמה טובה ואין כאלה פשוט איi!
לא כואב גם להוציא בעזרתו רכב אחר מהבוץ. (כמו שראית).
קובץ מצורף 19005
אל תכנע, פשוט תהיה סבלני.
ואז אני אבוא לחלץ את הסמוראי שלך מהבוץ גם כן.
אביעד.
בסוף קנית ג'מני? (אותו אביעד שראה את הסמוראי שלי?), תתחדש יופי של אוטו.
יש סמוראים 96-98 במחירים שאתה מציין ובמצב יופי צריך רק סבלנות. בסופו של דבר מי שלחוץ יוריד במחיר. אני לא הייתי לחוץ ומכרתי את שלי ב-35,500. אמנם הוא היה יד 7 ועם טסט גמור אבל הוא גם היה מתוקתק מכנית.
תתקשר אלי יכול להיות שיש לי מה שאתה צריך
0505330006
כן נו, עד לפני שבוע לא הפסקתי לחפש, סמוראי 96-98 סגור ממוזג, ושהבנתי שאני לא מוצא, הרחבתי את החיפוש ל- NEXT BEST THING.
קניה די טובה לדעתי, מצב מכני טוב, שמור מאוד. יד ראשונה, 150,000 על המונה, מרופא. :)
מוגבה, צמיגי ברידגסטון50\50, בולמי מונרו.
הסבלנות לגמרי השתלמה.
רק הזמן יגיד אם היה שווה לוותר על סמוראי וללכת על הג'ימני,
נכון לעכשיו אני מרוצה עד הגג.
נתראה בבוץ בירקון,
אביעד.
תתחדש..
8 ימים אחרי ההודעה של מוישיק,
חשבתי שזה לעולם לא יקרה אבל את כל הסוף שבוע ביליתי באוטו הראשון שלי.
סמוראי 98 יפהפיה.. תודה רבה לכולם על העזרה וההכוונה, ולך מוישיק שהסכמת להיפרד מהכלה.