-
כן. והוא לא קטן בכלל (לא העליון. זה שליד הבורג של הסטרטר).
חברים. אני רוצה להזמין קיט שיפוץ כללי לגיר. יש לי כבר רשימת חנויות אבל אני רוצה שתשלחו לי קישורים לעוד חנויות שאתם מכירים כדי שאבדוק מאיפה כדאי להזמין ומי שולח לארץ.
חנן. כמו שאמרתי לך בטלפון: אין מחז"ש מקדימה. תסתכל גם על ההילוך הישיר. הוא מחורץ ומחז"ש עובד על שטחים חלקים. שים לב לחילזון.
http://imgsrv.pic4u.co.il/459s21c513...3c0030000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/459s21b2da...ce0030000.aspx
אורי טל.
-
אני לא מבחין בסדק שאתה מדבר עליו בתמונה.
כפי שאמרתי לך בע"פ, חוויתי בזמנו סדקים והתבקעויות של ההאוזינג שלא עמד במאמצי הפיתול, אבל זה קרה בטנדר שנשא משקל עצום במאמצים שלא סביר שהג'יפ שלך יחווה. הסדקים שיש אצלך נגרמו כנראה בעת פירוק או הרכבה של הגיר או הידוק יתר של הברגים. אני מאמין שניתן לרתך את זה בקלות ובזול.
היחיד שאני מכיר שמתעסק עם זה הוא אודי פורת (אני חושב שזה שמו) מרחובות
אם יש קרוב אליך בעל מקצוע שמתמחה בריתוך אלומיניום בארגון, פנה אליו אם לא תמצא תחליף זול.
מחזיר השמן צריך להיות בחלק הפנימי של מכסה המיסב הקדמי (איפה שהחריצים דמויי הברגה בתמונה), אין מצב שלא צריך להיות שם מחזיר שמן כלשהו.
הסתכלתי בכמה תרשימים וזה הגיר היחיד שמחזיר השמן לא מופיע באופן ברור.
אני אנסה לברר מה הרעיון שם.
-
חד משמעית, אין מחזיר שמן. אתה יכול לראות בתמונה שאין מגרעת למחז"ש.
כשמילאתי את הגיר בסולר הוא נזל מיד והרבה. לפני הסולר, הוא לא נזל בכלל אז כנראה שהפטנט הזה עובד טוב עם שמן גיר בעל צמיגות גבוהה.
אני אחפש מי מרתך אלומיניום.
אורי טל.
-
-
הקיט הגיע:
http://imgsrv.pic4u.co.il/6a90c6d2fa...eb0030000.aspx
קיט מושלם - כולל כל החלק בגיר חוץ מגגשי"ם.
אורי טל.
-
אורי,
הזמנת את הקיט דרך הרשת בדואר, או דרך יאנוביץ' ?
אם דרך הרשת, אז תן פרטים לגבי - מאיזה אתר, עלויות משלוח, זמן משלוח ומיסים...
-
כמובן שאתן. פשוט תיכננתי לתת את כל הפרטים בכתבה מסודרת בסוף הפרוייקט. לא חשוב.....
הזמנתי את הקיט דרך האינטרנט. שם החנות הוא HICKS4X4.COM יש מספר דגמים של אותו הגיר, לכן הייתי צריך להתקשר ובעזרת הטלפן של החנות (שמו וינס) זיהינו את הגיר ואת המקט של הקיט שיפוץ.
מחיר הקיט: 150$
מחיר המשלוח: 41.5$
מיסים: החבילה הגיע עד הבית עם פתק "פתור ממיסים". אל תשאלו אותי למה. אני לא מתלונן :wink:
ובאותו עניין: לפני שעוד ידעתי שאני אזמין קיט, חיפשתי את הפלסטיקים הלבנים של המזלגות (רואים את זה בצד שמאל באמצע) בערך בכל הארץ. לאף אחד לא היה משהו כזה או תחליפי. בסוף, אחרי התרוצצויות רבות, בן מינוביץ' הציע להביא לי את החלקים ובשבוע שעבר הם הגיעו.
מגיע לבן ול"ינוביץ'" ח"ח על השירות. בדיעבד, הזמנתי קיט והוא כלל את הפלסטיקים האלה, אז כשיבוא היום ועוד מישהו יחליף גיר, יהיה לו למי לפנות.
אורי טל
-
אורי ..
לגבי הסדק שעל האוזינג .. אם יש לך עוד האוזינג ואתה מאלה שמפריע להם הדברים הקטנים האלו ,לך על זה ,בכדי שלא תעבוד פעמיים בעתיד .. בגלל כשל של ההאוזינג . (אני אישית הייתי הולך על בדיקה של האוזינג נוסף) .
דבר נוסף - תבדוק שהמזלג של הקלא'ץ זה שדוחף את המיסב לחץ ,תבדוק שהוא בריא ..במיוחד התושבות של המזלג .
לפי הדגם של הגיר ,אתה מחליף ל-3 הילוכים ,האם אני מבין נכון .
השועל[/b]
אהה.. שכחתי - רציתי רק להוסיף לכל מה שהחבר'ה כבר אמרו לגבי המיסב לחץ . שלא תעיז לשים שם גריז אחרת המיסב ימות לך מהר ,לא כל גריז מתאים לתנאי עבודה בחום גבוהה ולחץ .יש תכונות מיוחדות לכל גריז .. לכן שמע לעצת אלו שלמעלה ותשאיר את הגריז הנוכחי .
-
אהלן דני.
אין מה ללכת על בדיקה של הוזיג נוסף ההוזינג הזה (זה שבתמונה) תוקן ע"י רתך והוא חזק עכשיו לפחות כמו במקור. המזלג, גם הוא תקין.
הגיר הוא 4 הילוכים. http://www.jeeptech.com/trans/t18.html מדגם T-18A.
אורי טל.
-
אחלה ..
הקישור של הגירים הוא מעולה ,עכשיו אני מתלבט איזה גיר מורכב אצלי .. T-150 או שאר הסוגים של ה-3 הילוכים .
צריך לבדוק .
השועל
-
דני. אם אני זוכר נכון, אז בג'יפ הקודם שלי היה גיר מדגם T14 (שלושה הילוכים). יכול להיות שזה מה שיש אצלך.
שאלה:
האם גריז מיסבים רגיל (נגיד של דלקול) מתאים להדבקת מסבי הסיכות בהרכבת הגיר. האם לא דרוש גריז מיוחד? האם השימוש בגריז רגיל (במידה והוא לא מתאים) עלול לסתום מעברים בגיר?
אורי טל.
-
שאלה:
תושבת הגיר המקורית קרועה. אין להשיג כזאת תושבת (לפחות בארץ ואני לא מתכוון להזמין מחול - זה כנראה יצא יקר).
האם יש סיבה מספיק חזקה לא לעשות תושבת קשיחה (מברזל) לגיר. אני מדבר על תושבת מספיק חזקה כשי שלא תתעוות מהעומסים שהגיר יפעיל עליה.
לתושבת המקורית יש חורים עליוניים אובליים עם מרכזים מרוחקים ב-85 מ"מ והברזות תחתונות המרחק 135 מ"מ ביניהם.
http://imgsrv.pic4u.co.il/d93618291d...080020000.aspx
אין לי בעיה לחקות תושבת זאת מברזל. (כידוע, התושבת המקורית עשוייה גם מגומי).
מה אתם הייתם עושים?
אורי טל.
-
אורי, תבדוק אולי תושבת גיר של GM חדשה תתאים לך, לך אם התושבת שלך לחנות לח"ח ותראה אם אחד הדגמים של GM יתאימו.
-
אורי,
לגבי השאלות הראשונות - אני לא קראתי את פרוצדורת השיפוץ של הגיר הזה ולא זוכר בע"פ את מבנהו. גריז רגיל אכן עלול לסתום מעברי שמן, בשיפוץ גיר 176 משתמשים בגלמים שמחזיקים את הסיכות (צינור קצר יותר המוכנס במקום הציר) וכאשר מכניסים את הציר הוא דוחק את הגולם החוצה בלי שהסיכות יפלו.
לגבי הגלילים של ההילוך הישיר - ממליצים להשתמש בסוג של ג'ל ע"ב נפט, אני השתמשתי בשכבה אפסית של גריז ליתיום דק.
אל תשתמש בתושבת קשיחה, יש מטרה לשימוש בתושבת גומי. הגיר הזה עשוי פלדה והוא יספוג ויברציות ופיתולים אבל אני מאמין שההאוזינג יתבקע לך די מהר.
גש עם התושבת לחנויות ח"ח כלליות או של רכב אמריקאי, אולי ישנן אפליקציות דומות. אם לא ילך, תבנה מתאם בין תושבת מסוג אחר לגיר ולגשר.
אני זמין בד"כ אם אתה צריך משהו.
-
כבר מאוחר מידי. הרכבתי את שני החלקים שמשתמשים בהם המיסבי סוכות (הילוך ישיר וגג"ש רוורס) עם גריז מיסבים רגיל (אבל לא הרבה). אני מקווה לטוב.
בקשר לתושבת. אני אחפש, כמו שאתם אומרים, בחנויות של GM וכד'.
נ.ב. ביג ליבובסקי...... (והיד שלי לא קטנה):
http://imgsrv.pic4u.co.il/d93618ef0c...990020000.aspx
אורי טל.
-
אורי, אם אתה עדיין פוחד מעניין הגריז אז אולי שווה לשקול לשטוף את הגיר עם בנזין כדי להמיס אותו.
-
חנן. נראה לי שאני מוותר על השטיפה. אני מקווה שזה יהיה בסדר.
שאלה:
איך לבנות גשר גיר? מאיזה חומר? איזה עובי? מה עם הריתוכים? מה דעתכם בסוגיה זו?
דרישות: אני רוצה להשתמש בהברזות המקוריות של הגשר גיר המקורי.
אפשר לראות בתחילת השירשור איך נראה הגשר גיר המקורי (שלצערי לא מתאים לשילדה של CJ).
-
אין לך אפשרות לעבוד עם הגשר גיר הישן שלך או כל גשר גיר אחר של סיקס?
-
לגבי תושבת - אם לא תשיג מקורית.
לדעתי, וכאן אני לא מדבר בבטחון מלא, אם תייצר תושבת קשיחה חלקית, כלומר תשתמש במשטחי גומי עבים ככל שתמצא אבל הברגים כן יעברו ישירות דרך הגומי לגיר, וברזל כן יגע בברזל - זה בסדר גמור. אני מקווה שכוונתי ברורה.
-
בהמשך למה שנמרוד כתב - אפשר גם להשתמש בשייבות גדולות ובינן לבין הגשר להכניס בושינגים מגומי (דומה לתושבות המרכב), זה יתן גמישות יותר טובה.