תגובה להודעה: טרופר מחליק לא עוצר בגשם
TOD יתרון או חסרון בכביש רטוב ?
בטרופר שלי יש מערכת TOD זה אומר שילוב 4X4 בהדרגה ולפי דרישה.
השילוב הוא אוטומטי כאשר יש הפרשי מהירות בין הסרנים וכח השילוב (העברת הכח לגלגלים הקדמיים) בהתאם לצורך 15%-30%-50%
מי יודע ?
מאיר
לא רואה שום בעיה בגשם ראשון לשלב 4X4 על הכביש, הכביש חלק כמו מרגרינה ושום נזק לא יכול להיגרם,
מה שכן, צריך לזכור ולהוציא מ 4X4...
מאיר
אל תערבב שמחה בשמחה
כאן אנחנו מדברים על בעיית נעילת גלגלים ופתרון "קומבינה" ואתה מכניס מערכת שאמורה לשלב כשההחלקה היא בלחיצה על הגז ולא על הברקס
בשביל הברקס בטרופר יותר חדש כבר יש abs
ב93 כנראה שעוד לא היה או שהיה רק לאחוריים
לי זה מריח כמו ABS בעבועבוע !!!
תפתח מכסה מנוע תראה אם בסמוך למסבר יושבת קופסת מתכת שאליה מתחברים הרבה צינורות - אם כן הפסדת --> יש לך ABS ברכב
למה הפסדת ?? כי בטרופר המערכת הזו מחורבנת והרבה יותר מסכנת מאשר מועילה - גם בכביש וגם בשבילים מהירים הדוושה מתנגדת לבלימה גם אם היא לא בלימת חירום
תצטרף להתרגל לזה או להוציא את הפיוז של ה ABS
איתי
שבת שלום....אתמול קפצתי למכונאי שלי ובדיוק התחיל גשם וכאן בירושלים לא חסרות ירידות ,יצאנו לנסיעה ומעצבן שאצלו הבלימה לא לוותה בשום בעיה ..אבל הוא נהג על מצב 3 בבורר הילוכים.
אגב חד משמעית אין ABS ברכב. הברקסים לא רק תקינים אפילו במצב חדש הוחלפו לא מזמן.
בכל אופן בנסיעה חזרה הביתה שילבתי גם להנעה כפולה וגם למצב 3 בהילוכים ועבר בסדר גמור. האם סביר לנסוע כך כל החורף מה גם שוב שיש כאן מדרונות חבל על הזמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AMIGO
שבת שלום....אתמול קפצתי למכונאי שלי ובדיוק התחיל גשם וכאן בירושלים לא חסרות ירידות ,יצאנו לנסיעה ומעצבן שאצלו הבלימה לא לוותה בשום בעיה ..אבל הוא נהג על מצב 3 בבורר הילוכים.
בכל אופן בנסיעה חזרה הביתה שילבתי גם להנעה כפולה וגם למצב 3 בהילוכים ועבר בסדר גמור. האם סביר לנסוע כך כל החורף מה גם שוב שיש כאן מדרונות חבל על הזמן.
לא יודע מה זה מצב 3, אבל לגבי שילוב 4X4 - זה הדבר הבטיחותי והנכון, אבל לא "כל החורף" אלא כשצריך - כשהכביש חלק וחסר אחיזה. לצערנו אחוז הימים הגשומים מתוך סך ימי החורף קטן...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא יודע מה זה מצב 3, אבל לגבי שילוב 4X4 - זה הדבר הבטיחותי והנכון, אבל לא "כל החורף" אלא כשצריך - כשהכביש חלק וחסר אחיזה. לצערנו אחוז הימים הגשומים מתוך סך ימי החורף קטן...
בהילוכים יש D, 3, 2, 1 אז שילבתי ל 3
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AMIGO
בהילוכים יש D, 3, 2, 1 אז שילבתי ל 3
זה אומר בסך הכל שהילוך רביעי לא ישתלב מעצמו. ברכבים אחרים זה נקרא Overdrive Off או משהו כזה, לפעמים זה כפתור נפרד. לא נראה לי שיש לזה קשר כלשהו לנושא הדיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AMIGO
עזוב אותך ממצב 3 .
שום, חמסה, תפילת הדרך, יעילים יותר ממצב 3 בגיר ....
סע בזהירות
רענן
איזה סוג צמיגים יש לך, לא ציינת, הייתה לי תופעה דומה שהיו לי דנלופ על הרכב. בתחילת החורף היה קשה לנסוע, זה גם קרה כאשר גשמים התחילו לרדת במעבר מכביש יבש לרטוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מבחינתי האישית העניין ברור. אני ואשתי נוהגים בג'יפ מוגבה, על צמיגי שטח מלא, וההנחייה בבית ברורה - בגשם משמעותי, משלבים 4X4. כמובן שהנהיגה הופכת למתונה וזהירה באופן יוצא דופן, שונה לגמרי מאיך שאנחנו נוהגים בפריבט - מה שנכון גם על כביש יבש.
איך שאני רואה את זה - אם הכביש מספיק רטוב/חלק/חסר אחיזה כדי לגרום לנעילת בלמים - אז עושים סוויץ במחשבה - זה כבר לא כביש. אין בו אחיזה, ובשביל להתקדם ולבלום בשטח בלי אחיזה, משלבים 4X4.
ההבדל מכל שטח אחר והסיבה לתשומת הלב הוא לא האספלט עצמו, אלא העובדה שאנחנו לא לבד עליו.. לנעול גלגלים או לסתחרר על שביל זה כיף לא מזיק, אבל בכביש לפני רמזור, לא ממש.
נמרוד עצתך מסתברת כנכונה...תודה לאל היו גשמי ברכה בימים האחרונה ונסיעה ב4X4 ממש השפיעה על הבלימה( לא ננעלו גלגלים) כמובן נסיעה איטית יותר ומתונה מה גם יש קושי יותר עם ההגה בסיבובים אבל לפחות הרכב עוצר . בנוסף לחץ האויר בגלגלים היה קצת נמוך קודם אז גם זה סודר.