מסכים איתך לחלוטין...זה מה שאמרתי מלכתחילה...אני רוצה שמישהו שמבין ישמע..יבדוק...ויגיד לי תקין או לא תקין...ואם לא..אז מה צריך לעשות...
Printable View
אני רוצה לנסות לכוון ו"לאפס" מחדש את הקורונה והפיניון. למישהו יש אולי אינדיקטור עם בסיס מגנטי שאני יכול להשאיל לצורך הבדיקה?
הקייס הישן והפגוע ???
אולי כל הרעשים שאתה מדבר עליהם נובעים מאותו נזק שגרם לקייס הישן להינזק, ואינם קשורים כלל להתקנת הנעילה ?
האם לאחר אותו נזק הרכב היה בר נסיעה ונסע באופן תקין ללא רעשים חריגים כל שהם ?
לעניות דעתי הסרן חייב להיבדק ע"י בעל מקצוע שמכיר את הסרנים הללו.
נסיון פשוט של הוצאת הציריות ממקומן כולל הנעילה והשארת הקורונה עם המיסבים בלבד, ואז נסה לשלב להילוך כשהרכב על הבוקים ובדוק אם הרעשים עדיין נשמעים, כך לפחות תוכל לדעת מאיזה
כיוון מגיעים הרעשים.
בהצלחה, אורן
הנעילה מחליפה את הקייס, ככה שהקייס הפגוע יוצא מהמשוואה.
אגב ניסיתי להריץ את הרכב עם הנעילה בלבד ללא הציריות ולא היה רעש.
אבי...אחרי ששוחחנו טלפונית, הנעילה פורקה, השיניים נספרו שוב ע"י 3 אנשים שונים...(רק על מנת להיות בטוח....) מה לעשות...יש רק 28 שיניים...בדיוק כמו על הציריות....
כמו שאמרתי לך בטלפון...ללא צריות אין רעש בכלל. עם ציריות יש רעש חלש... עם דרמים...הרעש גובר...עם צמיגים..הרעש חזק מאוד.
סתם שאלה קטנה, בדקתם התאמה של הנעילה אל הציריות כשהן היו בחוץ מפורקות?
הלבשתם את הנעילה על אחת הציריות וראיתם שישנה חפיפה מלאה ללא שום הבדלים בקטרים או בשיניים?
שלום.
הסיבה היא שהפיניון לא משולב טוב עם הקורונה (לפי דעתי מרווח גדול או פיניון שצריך "שימסים" ).
אתה יכול לבדוק זאת בצורה הכי פשוטה , תקנה צבע לגגש"ים ותמרח על השניים בקורונה , תסובב את הדרייבשאפט כמה סיבובים ותראה את ה"חתימה" שמשאיר הפיניון על הקורונה (צריך שתהיה חתימה בצורת קשת עד מרכז השן. אתה יכול להשתמש ב"גרייז" לחילופין).
הסיבה (לפי דעתי) לתקתוקים היא שהקורונה לא מצליחה לסובב את הפיניון כיוון שהשניים לא משתלבים כמו שצריך ובמקרה זה יוצא שהשניים מחליקות (מפה יוצא לך קול של תקתוקים) , הסבר הגיוני למה אתה לא שומע את זה כשאין צריות זה פשוט , כשאין צריות אין לך מכלולים בעלי "כח התמדה" אז כשאתה מרים את הרגל מהגז אין מספיק כח התמדה בכדי שיתגבר על "אי התאימות " בין השניים של הפניון-קורונה אז לא יוצא לך "החלקת שניים" וכמובן אין תקתוקים, כשאתה מוסיף מכלולים אתה בעצם מחבר גוף בעל כח התמדה על הקורונה ישירות , ואז יש מספיק כח בכדי לבצע "החלקה" , הסיבה שזה נעלם עם לחיצת "גז" פשוט כי קל יותר לפניון להניע את הקורונה מאשר ההפך (כך זה בנוי וכך זה תוכנן) לפי דעתי , אבל ברגע שיש מאמץ גדול אשר מופעל מצד הפניון על הקורנה (למשל בעליה) אתה גם תשמע את אותם תקתוקים אפילו כשאתה לוחץ "גז".
הפתרון הוא כיוון נכון ומקצועי לשילוב בין השניים של ה"פניון-קורונה". בהצלחה.
(זאת רק דעתי מבחינת הגיון אך ורק , לא מסתמכת על שום נסיון או עבר מקצועי, אולי אני טועה!)
וסים
שלום לחברי הפורום.
כמו שידעתי לפתוח את השירשור הזה, אני רוצה גם לסגור אותו ולעדכן איך נפתרה הבעיה.
ובכן, לאחר לא מעט התייעצויות, במיוחד בפורום האמריקאי, נתקבלה החלטה להביא מחו"ל קורונה ופיניון חדשים, כולל קיט התקנה, שכולל את כל המייסבים, מחזירי השמן, שימס צף, וברגים חדשים.
כשהמשלוח הגיע מארה"ב, חיכינו בקוצר רוח ליום שבת קייצי ושימשי כפי שהיה אתמול, והתחלנו בהתקנת מערכת משלב א', הכל לפי הספר ולפי ההוראות המצורפות.
החלפת כל המייסבים, מחזיר שמן, כיוון של המרווח בין הקורונה לפיניון, כיוון הנעילה...הכל בסדר הנכון והמדידות הנכונות.
סגירה של כל המערכת, מילוי שמן...בדיקה אחרונה, התנעה...ויציאה מהחצר...ווואלה...אין רעשים..אין חריקות...נוסע כמו שעון...לא מרעיש ולא כלום...
אז צדקו כל אלו שאמרו שיש להחליף את כל המערכת...כולל קורונה ופיניון...
כל החלקים יובאו מארה"ב, ממוסך וחנות לכלים FULLSIZE...בשורה התחתונה, יוצא יותר זול, כולל המשלוח והמכס שיש לשלם כאן בארץ...לדוגמא...קורונה ופיניון תוצרת YUKON מחוזקים עולה 120$..
תודה לכל המייעצים והעזרה.
נתראה בשטח
חמי