תגובה להודעה: פרוייקט סונומה
מבדיקה שעשינו בנסיעת מבחן הרגשנו את החוסר משקל מאחורה
והעברת המיכל דלק אחורה תשפר את העיניין הזה וגם את חלוקת המשקל של
האוטו.
התכנון הוא מיכל דלק מאחורי הסרן וגלגלי הספייר שוכבים מעל המיכל
תמונות יצורפו בהמשך
הרצל
שלום איני מזלזל ביכולת של הצוות שלכם לכייל את הרכב אבל אם תוכל לתת לנו קצת אינפורמציה על התנהגות הרכב שגרמה לכך שהמסקנה היא העברת מיכל הדלק לאחור?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
נמרוד יקירי, דוקא ממך לשמוע כזאת אמירה???
המשקל היחיד שדרוש לגלגלים האחוריים הוא המשקל אשר יקנה להם מספיק לחץ ומספיק אחיזה בכדי לא ל"פרפר" ולאבד כמה שפחות כוח בתהליך התאוצה.
חלוקת משקל היא ענין אחר לגמרי, והיא נוגעת ישירות להתנהגותו הדינאמית של הרכב, בעיקר בסיבובים.
עודף משקל מאחור(בעיקר כאשר יש די משקל מקדימה) יכול להביא לרכב בלתי נשלט ולהיגוי יתר חריף.
הסוגיות די קרובות/דומות אבל אין לבלבל ביניהן ולדאוג רק לחלוקת משקל כאילו היא הבעיה אשר תוצאתה הינה יצירת אחיזה לגלגלים המניעים.
לכן, לאחר שהתמלאה הדרישה למספיק משקל על הסרן המניע(בין קדמי ובין אחורי), צריך לטפל בסוגיית חלוקת המשקל, על מנת ליצור רכב שהתנהגותו בסיבובים טובה ככל שניתן.
סימני פיסוק והדגשות אינן הופכות את מה שאתה כותב לנכון יותר. להיפך - אני שמתי לב שהם מעידים דווקא על חוסר בטחון בדברים שאתה אומר. ההבנה שלי בנושא משקל וחלוקת משקל ברכב שונה מהותית משלך כמו שאתה מציג אותה כאן (ובמקומות אחרים). אם יש מקום מבחינתך ברוך לדיון ענייני ופתוח, אשמח לפתח אותו - אני חושב שבנפרד משרשור הפרויקט הזה.
אין לי זמן וחשק ליזום.
פתח שרשור ואשמח להגיב בו, אם אצליח למצוא מידי פעם מספיק בטחון עצמי לשם כך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ההבנה שלי בנושא משקל וחלוקת משקל ברכב שונה מהותית משלך כמו שאתה מציג אותה כאן (ובמקומות אחרים). אם יש מקום מבחינתך ברוך לדיון ענייני ופתוח, אשמח לפתח אותו
ממתין לפתיחת השרשור ולפיתוחו.
חוץ מהאמירה הכללית הנ"ל לגבי השוני בהבנות שלנו, יש משהו לגוף הענין שתוכל לתרום?
קמתי הבוקר עם תחושת חולשה אשר מייד התבררה לי כחוסר בטחון חריף, וכנראה שזאת הסיבה לא רק להדגשות אלא גם לגודל האותיות.
עימך הסליחה :cool: