מכיר. יש לי רדיאטור שלהם בג'יפ.ציטוט:
נכתב במקור על ידי האיש הזקן
אם וכאשר יגיע היום שהסבה לטורבו תעניין אותי, אני בטוח שאפשר להתגבר על בעיית ההחממות, ולא באלתורים - זה בדיוק מה שכתבתי.
Printable View
מכיר. יש לי רדיאטור שלהם בג'יפ.ציטוט:
נכתב במקור על ידי האיש הזקן
אם וכאשר יגיע היום שהסבה לטורבו תעניין אותי, אני בטוח שאפשר להתגבר על בעיית ההחממות, ולא באלתורים - זה בדיוק מה שכתבתי.
לא בדיוק קשור להיילקס אבל קשור להתחממות
לאחרונה יצא לי להתעסק בפאגרו דיזל שהחליט בוקר אחד להתחמם . לא עזר כלום .
טרמוסטט \ מצמד מאורר \ ניתוק צינורות גיר \ רדיאטור פרוק בדיקה ניקוי ....
ופעם בכמה ימים ללא סיבה ברורה הרכב רותח וכל המים בחוץ .
לבסוף הוחלף הרדיאטור לחדש של בשן והכל נעלם כמו חדש .
בינתיים כבר שבועיים שקט .
הרדיאטור מיצור מקומי נחושת מלא . המקורי היה אלומיניום ומיכל פלסטיק .
בשלב זה המסקנה היא שהרדיאטור המקורי למרות שהוא לא סתום !!
מפסיק להעביר חום טוב .( כנראה שהוא מקבל ציפוי דק דק של אבנית בתוכו . )
איציק
תראה, איציק, מה כתבתי לפני שנתיים:
ועוד:ציטוט:
כתבתי כבר בעבר ואכתוב שוב:
אם המצנן סתום, עדיף לדעתי, להוציא את הארנק, לשים לאישה פלסטר על הפה, ולהחליף למצנן חדש. מצנן שעבר ניקוי לא יתן תוצאות של מצנן חדש ובטח לא אמינות כנ"ל.
כרגע זה כואב, אבל במבט כולל, הטעם הטוב של החסכון הכספי יעלם מהר מאוד יחסית לטעם הרע שיווצר כשתגלה באמצע טיול שהמצנן שלך לא נותן עבודה כמו שצריך או גרוע מזה, נוזל.
מכאן:ציטוט:
לא יודע כמה עולה מצנן לסופה. מצנן 3 שורות לסיקס עולה בסביבות ה1100-1200 ש"ח.
אני קצת חם על העניין הזה עכשיו, כי אם הייתי מסוגל הייתי בועט לעצמי בראש...
כמעט מכשקניתי את הרנו5, לפני קצת יותר משלוש שנים (קניתי אותו בפברואר, כך שהבעייה לא נחשפה בהתחלה אלא בקיץ אח"כ) היתה לו בעיית התחממות שהלכה והחריפה.
בהתחלה, רק שילוב של יום חם במיוחד, גרירת נגרר עמוס ומזגן דולק בעלייה הביאה את השעון קרוב לקו האדום. מישהו אמר לי שרנו אף פעם לא היו חזקים עם מערכות קירור, אז אמרתי שאני אחיה עם זה.
לאט לאט העסק הלך והחמיר, עד שבקיץ הקודם, כשעליתי איתו לי-ם לעבודה, נאלצתי להפעיל יום יום חימום פנימי כדי שהמנוע לא יתפגר.
בגלל שהיה לי בראש שמערכת הקירור של הרנו גבולית מהיצרן, לא חשבתי מראש על המצנן וניסיתי את כל האפשרויות האחרות.
החלפתי טרמוסטט והתברר לי שבכלל לא היה טרמוסטט.
הרגשתי חופש קל במשאבת המים. החלפתי אותה במשאבה חדשה עם טיפה פחות חופש.
עשיתי ניקוי חיצוני עם צינור.
ניקוי פנימי עם חומרים שונים ומשונים.
כמובן שכל אחד מהנסיונות גם גרר איתו החלפת נוזל צינון.
הורדתי את הגריל, פתחתי פתח בטמבון (ותוך כדי כך פצעתי את המעבה של המזגן והייתי צריך להחליף אותו ולמלא גז).
הרכבתי מאוורר חיצוני.
כל דבר מאלה לא עזר או עזר מעט, אבל עדיין העין היתה חייבת להיות על השעון כל הזמן.
עד כאן אפשר לצחוק עליי חופשי ולומר שאני אידיוט, זה נכון.
אני יכול להצטדק מעט ולומר שהמצנן נראה מעולה מבחינה חיצונית, פשוט נראה חדש לגמרי, ולכן היתה לי סיבה להאמין שהוא לא הבעייה ובאמת לאוטו יש מערכת קירור גבולית.
לטלי, שאף פעם לא אהבה אותו בגלל הצורה החיצונית שהמעצב של רנו העניק לו, זה היווה תחמושת נוספת בוויכוח איתי האם להחליף את האוטו למשהו חדש יותר או לא.
כעונש היא ניכסה לעצמה לחלוטין את הסיאט החדשה שיש לי מהעבודה.
כבר התחלתי לעשות טלפונים לגבי קניית מכוניות ממודלים 95 ומעלה.
בסוף אמרתי שאני בכל זאת נותן לו עוד צ'אנס אחד ומחליף את המצנן.
ניקוי עלה 250 ש"ח כולל הכול, החלפה כ800 ש"ח כולל.
החלטתי שאני לא מנקה, גם בגלל שקראתי מה שעמוס מזגנים כתב פעם בג'יפטריפ על היעילות המוטלת בספק של שיפוץ מצננים וגם כי ידעתי שזה הכול או כלום הפעם. או שאני פותר את הבעייה, או שאני נפטר מהרכב ומוציא עשרות אלפי שקלים על שידרוג.
בקיצור, לשעון יש סקלה שמורכבת משלושה שלישים. לאחר ההחלפה השעון מצביע כל הזמן כשליש פחות מאשר לפני ההחלפה ולפעמים אפילו הפרש גדול יותר, במיוחד במצבים הקריטיים.
טלי מבסוטה, נוסעת עם מזגן, בלי לדאוג כל הזמן לטמפ' של המנוע, ירדה לגמרי מרעיון ההחלפה ומוותרת בקלות על הסיאט מהעבודה.
ונשאר לי רק לנסות לבעוט לעצמי בראש על שלא עשיתי את זה לפני שלוש שנים. כמה חרא הייתי חוסך לעצמי.
סיפור ארוך מאוד, אני בטוח שיש עוד הרבה שהתעסקו עם החרא הזה המון זמן, אולי בגלל שמצנן זה חלק יקר, אנחנו לא ממש רואים בעין או בדרך אחרת שהוא סתום וכי יש עוד הרבה מכלולים להאשים במקומו.
עם המצנן הרקוב של הגיפ' שלי גם יצא לי להתעסק מדי פעם בתיקון חורים קטנים פה ושם. יום שישי הזה אני מתכוון לקנות מינוביץ' חדש.
אין לי הוכחה מוצקה לכך שניקוי מצנן זה חצי עבודה. יש לי את העדות של עמוס ויש לי את תחושת הבטן שזה לא זה, לא מבחינת יכולת הצינון ולא מבחינת האמינות של החומר. מה לעשות? מצנן, חוץ מזה שהוא נסתם עם השנים הוא גם נרקב וניקוי פותר אם בכלל רק את בעיית הסתימות.
לדעתי, וגיביתי ואגבה את דעתי בשליפת הארנק, רק מצנן חדש.
המיוחד בתקלה הזאת שהיא מופיעה בוקר אחד ובשלב ראשון לא בקביעות .
מכאן מתחיל מחול שדים שלם כשלפעמים נגרם נזק למנוע עצמו בסה"כ המנוע מתחמם .
לגרום נזק לפקונג ראש לא צריך הרבה .
ומיד לקפוץ להחליף רדיאטור ( באלפי שקלים ) לא כולם מסכימים .
היתרון ברדיאטור הזה שהוא נחושת מלא כמו רדיאטור של פעם .
איציק