התעלמת לגמרי מההצעה שלי ...
טוב , לומדים מטעויות !
Printable View
zagi , כלל לא התעלמתי פשוט אין אפשרות "לשרוף" את הגינה. אם הייתי יכול הייתי הולך על השיטה, היא בוודאות הכי בריאה.
קובי, הבנתי אותך, ואני מודה לך על התשובות המפורטות ועל הגברת המודעות לעניין הבטיחות. לקחתי לתשומת ליבי.
בינתיים אין שינוי מורגש בעקבות השימוש בפולריס (רוסס פעמיים ב24 שעות).
עידכון כדי לסגור את הנושא למחפשים עתידיים.
באזורים בהם הוא רוסס בכמויות נדיבות , הפולריס כן הדביר את הפרעושים תוך משהו כמו 48 שעות, ועושה רושם שהם נמנעים מלהופיע באזורים אלו לפחות כל עוד ניתן להריח את הריסוס באזור.
את הפולריס תצטרך לרסס עוד פעם עשרה ימים אחרי הריסוס האחרון, לפחות זה מה שאנחנו עושים בדיר שאני עובד בו.
אגב הדיזיקטול הגרגירי ממש טוב, אבל אסור להרטיב יותר מדי...
אופיגל לא כלכך טוב נגד פרעושים, מעולה נגד קרציות...
לפני לא מעט שנים עבדתי בחוות גידולים אורגנים בחצי השני של כדור הארץ , שם השתמשו בהדברה טבעית כנגד פרעושים ועוד חולרות אחרות בחומץ טבעי בריכוז גבוהה בשילוב של מי מלח בריכוז מלח 30 אחוז,
השיטה היא מתישה אבל ואללה עובדת - צריך לדעת את מחזור החיים של המזיק בין הביצה לבקיעה דהיינו בפרעושים 10 ימים ולרסס במשך תקופה זו כל יום ריסוס .
זה הרבה עבודה אבל דווקא כאשר מדובר בקטע קטן אולי זה הפתרון הכי בטוח וידידותי לאמא אדמה.
עוד פנטנט נוסף שהיו משתמשים בו במקרה של מזיקים על ירקות ,
היינו אוספים את המזיקים עצמם מהירקות בעבודת ידיים ובשטחים גדולים זה הולך מהר כשלומדים איפה הם נמצאים ,
לאחר מכן יוצרים תערובת של עשרה דליים של אוסף מזיקים (כמאה ק"ג) על קוב מים טחינה סינון טחינה סינון ויצירת נוזל לריסוס , הריסוס היה מבוצע בכמויות אפסיות על הירקות והרעיון היה שמזיק יודע לזהות את ריח הגוויה שלו והיה נמנע לריח זה.
נשמע הזוי .... תאמינו לי זה הזוי במיוחד למי שבא מחקלאות קונבציונאלית , אבל ואללה עבד כמו גדול .
לך תבין נפש מזיקים , וחקלאים אורגנים.
בהצלחה.
הבעיה עם חומץ ומלח, בעיקר בריכוזים כאלה, היא שהם לא יזיקו רק לפרעושים. מהמלחת קרקע יותר קשה להיפטר מאשר מהפרעושים...
קובי
קבל המלצה של מומחה של "מכתשים" אני אישית ניסיתי אותה כבר יותר מפעם ו..בהצלחה רבה!
10 ליטר תמיסה מוכנה לשטח של 100 מ"ר. 200 סמ"ק פולריס ו 100 סמ"ק של חומר ריסוס נוסף בשם קשת (החומר מיועד למזיקים בדגנים).שים לב שבפולריס יש שני סוגים,אחד שמיועד לריסוס על בעלי חיים והשני לריסוס על שטח/מבנים בלבד,אתה רוצה את זה שמיועד לריסוס
על שטח כי הוא חזק יותר.
ריסוס נגד פרעושים רצוי לבצע בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב כאשר הטמפרטורה נמוכה יחסית - הפרעושים קופצים וכאשר הטמפרטורה נמוכה הם פחות פעילים/קופצים ואז אתה מצליח לרסס אותם טוב יותר.בנוסף יש לחזור על הטיפול מספר פעמים במחזוריות של 12-14
ימים כי זה מחזור החיים שלהם.מנסיוני כבעל כלבים שחיים ליד הבית וסבלו לא פעם מפרעושים
זה עובד מצויין! בהצלחה.
תודה רבה לכולם על התגובות.
בוצע טיפול המשך עם דיזקטול גרגירי, נוח ליישום והשטח נשאר נקי.
אשמח לתגובה לגבי אותם חומרי ריסוס מתקדמים ובריאים יותר.
לילה טוב...
ים
הדיזקטול הגרגירי פוזר שלשום והלילה היו פה גשמים מאסיביים.
האם הוא עדיין אפקטיבי ?
נאמרים פה כמה דברים נוראיים שכדאי לשים אליהם לב. חומרי הדברה וחומרי ריסוס ברובם הם חומרים כימיים מסוכנים ומזיקים. הם נועדו להדביר חרקים ולכן אם לא מדובר בסתם ריסוס קטן נגד נמלים אסור לעשות זאת לבד אלא להעזר במדביר מוסמך ומקצועי שעבר הכשרה ויש לו ציוד מגן. קחו זאת בחשבון בפעם הבאה שאתם מרססים.
ממש לא מומלץ לבצע הדברת פרעושים בצורה עצמאית, אלא רק עם מדביר פרעושים מומחה שיודע להתעסק עם חומרי הדברה.
ואני בטוח שהצטרפת לפורום להודעה יחידה זו, ונתת גם קישור שבוודאי לא קשור אליך כלל, רק כי אתה דואג לשלומנו ולשלום חצרנו.
חבר'ה, אנחנו אוהבים לעשות דברים באופן עצמאי אבל צריך להזהר עם ההמלצות בתחום הזה.
כמו שאמרו פה חלק מהמגיבים - מדובר בחומרי הדברה, חלקם מסוכנים יותר מאחרים, חלקם אסורים בשימוש.
פולריס-אסור בארץ בשימוש ביתי (הכוונה שגם למדבירים מוסמכים אסור להשתמש בו בריסוס של בתים פרטיים). זה חומר עם רעילות גדולה לטווח ארוך לאנשים, ורעילות גדולה מאוד לבעלי חיים (כלבים, חתולים) בטווח הקצר.
מנסיוני האישי בלבד - אל תראו בזה המלצה לכאן או לכאן, השתמשתי בחומר על בסיס פירתרואידים (מה שיש ב Kים למיניהם אך בריכוז גבוה יותר), שקניתי באחת מהחנויות החקלאיות, עם מרסס ידני וזה עבד מצוין. הרבה פחות רעיל לכלבים ואנשים עד כמה שידוע לי. כמובן השתמשתי בכל המיגון האפשרי בזמן העבודה, הרחקתי את החיות, דאגתי שהמשפחה לא תהיה בסביבה וכו'.
חמי
זאת תשובה מצוינת ונכונה. רק שהבחור שהגיב קודם לא עשה זאת מאהבת מרדכי. יעידו על כך מספר ההודעות שלו (1) והקישור שנמחק ע"י המנהלים שמפנה, כמה מפתיע, לאתר ספציפי.