תכל'ס,איפה קונים את זה בארץ,בצפון אם אפשר.
תודה.
Printable View
תכל'ס,איפה קונים את זה בארץ,בצפון אם אפשר.
תודה.
ל.כ. יש להם סניף באילניה. http://lkltd.co.il
יותר צפונה או מזרחה או מערבה - תלוי בחנויות לאביזרי רכב.
בסה"כ זה לא איזה פטנט נדיר, יש את זה בכל דיפו שמחשיב עצמו.
איזה צמיג אתה מחפש ?
מקסיס ביגהורן 31\10.5\15
תראה מה מצאתי -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=39989
דבר איתו , סגור עניין. ובזאת אני מקווה שגם סיימנו את סדרת החינוך שהחברים, מלאי הרצון הטוב, העבירו.
בארה"ב כמו בשאר העולם, יש חוק. התקן הפדרלי DOT מאשר ליצרן צמיגים ספציפי למכור צמיגים במדינה, ולכן לצמיג יהיה DOTXX, כאשר שני X הם מספר האישור של היצרן. בהתאם JIS ביפן או ECE, בארופה. החוק הפדרלי בהחלט מחליט מהו צמיג STREET LEAGL, למשל העדר חריצי ניקוז מים, סידור קוביות אשר אינו מספק אחיזה על הכביש (צמיגי מוטוקרוס) וכהנה.
התקנה הפדרלית אינה מתעסקת בנושא תיקון צמיגים. זהו הדבר אשר אמרתי בהתחלה, אלה הם חוקי המקצוע. בארה"ב OSHA נותנים דעתם לכך, למשל Standard 29 CFR 1910.177 (לדעתי אכן חוק פדרלי). גם RMA (אגודת יצרני הצמיגים) נותנים דעתם לכך בכרך 31 בחלק השני, ואני מצטט
Note: puncture repairs should be confined to the tread area only as shown. The repair must be referred to a full-service repair facility if the injury is larger than 1/4" or if the injury(ies) are located in the sidewall or bead areas.
Spot repairs for radial and bias light truck tires.
For injuries less then 25% of actual plies damage, appropriate channel filling material is required.
ציטוט נוסף
Punctures up to 1/4" in diameter, when confined to the tread, may be repaired by trained personnel. These tires must be removed from the wheel, inspected and repaired using industry-approved methods which call for an inside repair unit. Some punctures may make the tire non-repairable. A plug by itself is an unacceptable puncture repair.
כל שוטר אמריקאי ישמח לתת לך קנס על צמיג אשר אינו עומד בתקינת DOT כל עוד אתה על הכביש הציבורי, ואתה יודע טוב מאוד שאפילו לקוטר המקסימלי יש גבול, בארץ האפשרויות.
בחזרה לדיון, תקר בשטח, תתקן איך שאתה רוצה. העובדה שהצלחת לתקן את החור לא הפכה אותך לצמיגאי. לא בישראל ולא בארה"ב.
אני מתקן לעצמי את הג'יפ. אבל יש לי את התעודה המקצועית של מדינת ישראל בנושא הנ"ל. להבדיל אני לא מתקן ארונות חשמל 380V משום שאין לי את התעודה הנדרשת.
"ידיים טובות" אינן מקצוע, ולא מאפשרות לציבור להניח שהוא יודע כיצב מתקנים, ובוודאי שלא לבצע הנחות (כלכליות) באיכות התיקון.
זה ממש לא יאמן, חצי מדינה מתקן מכוניות כמו בעולם השלישי, וחצי מדינה בורח מבדיקות המשטרה. אני שונא את בדיקות המשטרה יותר מכל אחד אחר (אפילו מדרור), אבל מפחד מהירידה ברמה הטכנית בתחום האוטומוטיבי. תיקון כלי רכב בהחלט אינה פעולה שצריכה להתאפיין במכונאי חסון שסיים כיתה ד'. מסתבר שיש טכנולוגיה, אפילו בדבק צמיגים.
בברכה,
קיד.
קידו,
כל זה טוב ויפה אך לא ענית על השאלה, תקנות OSHA אינם חוקים, הם המלצות לעבודה נכונה, ואפילו בתקנה שציינת אין כל זכר לצורת תיקון רק לגודל הנזק ומיקומו.
אגב....ברוב המדינות אין כל הגבלה על גודל הצמיג, אם תרצה אני אשמח למצוא לך את התקנות לכל ה50 מדינות.
ובענייני צמיגים שאינם DOT APROVED קודם תמצא שוטר שמבין בזה, ובמקרה הכי גרוע תקבל FIT IT TICKET
כלומר, תחליף, תראה שהחלפת לכל שוטר והדוח מתבטל בלי קנס.
מקצוענות ותיקון צמיגים? הצחקת אותי
אם הית רואה מי עובד בעבודות האלה, גם אתה הית מעדיף לתקן בבית לבד.