ציטוט:
אדי, דווקא הקפיץ ה"ישן "שלהם, זה שבו הוחלפו רק מאיה ראשית וקונטרה מאיה, היה אחד המוצלחים שבהם נתקלתי. נוח ובעל מהלך מצוין.
דרור, בעקרון המתלם הציעו בזמנו להחליף רק את המאיה וטענו שכל החלפת עלים נוספת (ואפילו קפיץ חדש ...) זה מיותר. לדעתי, ויש עוד כמה שחושבים כמוני ..., הפתרון הזה פשוט לא נכון. יש גם כמה אנשים שלא ממש מרוצים מהביצועים של החלפת המאיות.
ציטוט:
בשבירות עלים בקפיץ הזה נתקלתי רק אחרי ראלי ארץ המרדפים ביולי 2000, תסכים איתי שזו לא נהיגה נורמלית.
יכול להיות שלך היה במקרה מזל, יש כאלה שלא היה להם ... אני חושב שמישהו כתב באחד הפורומים בזמנו שבסופו של דבר הוחלפו אצלו כל העלים לחדשים עם הזמן.
יש לי חבר שנשבר לו במהלך טיול הקפיץ (רנצ'ו שעבר "טיפול" אצל המתלם) ... הקפיצו לו קפיץ קומפלט מפרדס חנה למדבר יהודה. כמה ימים אחרי זה כבר הוזמנו קפיצים של סקייג'אקר (לדעתי הם לא מתאימים לסופה אבל זה סיפור אחר).
ציטוט:
התושבות שאתה בנית לבולמים שלך זה כן אילתור, וזו לא בושה להודות בזה. זה אילתור שאתה בנית לצרכיך הספציפיים, ויכול מאוד להיות שהוא מוצלח, אבל אי אפשר למכור דבר כזה - תסכים איתי.
אפשר לקרוא לזה אלתור כמו לכל דבר אחר, אבל זה עובד טוב. ולי, בתור אדם שלא מתיימר להיות "מומחה מס' 1 לקפיצים בארץ" ולא עוסק בנושא לפרנסתי, מותר לאלתר ו"לעשות שטויות" ו"דברים מיותרים שלא צריך" (כמו שנאמר לי ע"י חבר שמישהו מהמתלם אמר על התושבות שבניתי) ככל העולה על רוחי כל עוד זה בטיחותי (הג'יפ שלי עבר טסט בלי מעכרים). אבל מה הקשר בין תושבות הבולמים לקפיצים? הם היו עובדים מצויין גם בלעדיהן (עם פחות כמה ס"מ במהלך המתלה האחורי).
ציטוט:
קיט רוביקון עובד טוב פחות או יותר כשמדובר בסופה קצרה פתוחה, או מקסימום סגורה בפיבר קל. מספיק שיושבים שניים מאחורה + ציוד לטיול, והוא שוקע ומתיישר...
זה מה שאני טוען. דרך אגב, גם עם 3-4 אנשים והמון ציוד (טיולים של 4 ימים שכל הציוד על הרכב) הרכב נשאר מאוזן (ברור שיש שקיעה מסויימת עקב תוספת המשקל ... חוקי הפיסיקה עובדים גם אצלי בג'יפ, אבל היא לא מורגשת) והקפיצים עובדים כמו שצריך.
ציטוט:
אני בכוונה כן משווה לקיט של רוביקון, כי הוא איכותי ויקר והיווה את אמת המידה בפיתוח הקפיצים הללו לסופה. המטרה היתה להגיע ליתרונות של הרוביקון אבל בהתאמה מלאה למידות ולמשקלים של סופה, במיוחד ארוכות סגורות שהן הרוב, וגם הכי בעייתיות בהתאמה טובה של קפיצים.
לסופות ארוכות סגורות באמת שאין פתרון טוב. נחכה ונראה מה הפתרון של המתלם שווה. בינתיים, כל עוד לא מדובר ביצור סדיר של הקפיצים אי אפשר לחוות דעה רצינית על הקפיצים.
שבת שלום, אדי.