תגובה להודעה: טויוטה קורולה עם גיר רובוטי
אם מתלים רכרוכיים, התנהגות סמרטוטית שכוללת את כל רפרטואר זוויות הגילגול, מריחות האחוריים ונידנודי החרטום = נוחות? אז כן, הקורולה מכונית נוחה. אפילו מאוד נוחה.
היא באמת נוחה כשנוהגים בה כמו רוב הקורולאידים, כלומר - כמו סבתא מתה. אז היא גם שקטה. בוודאי גם חסכונית במיוחד.
אבל כשמנצלים את הכוח שהמנוע שלה מציע, מגלים שהיא הכל חוץ מאשר שקטה... אבל לזכותה ייאמר שמנועים מחוספסים ורועשים זה לא פאק בלעדי של טויוטה, אלא חלק מהרפרטואר של כל המשפחתיות מהמזרח.
אחרי שביליתי מספיק זמן עם המכונית המאוד בינונית הזו, הבנתי שטויוטה בהחלט יכולים לייצר אוטו טוב, אבל הם פשוט לא רוצים. הם ממעיטים עד כדי כך בערכו של הלקוח הממוצע של מכונית משפחתית, עד שלדעתם המוצר החצי-אפוי הזה כנראה פשוט מספיק. מין פרווה בינוני שכזה. לא חלב ולא בשר, לחלוטין לא גרוע אבל גם רחוק מלהיות טוב. "סתם אוטו", במובן המאוד סתמי של המושג הזה.
ואם פעם היה לטויוטה קלף מאוד חזק בשרוול - סחירות ושמירת ערך יוצאי דופן שנשענו על מוניטין אמינות מוצק ומוצדק, הרי שאמינות הדגם הזה לאורך זמן עדיין טעונה הוכחה. הסחירות לעומת זאת כבר לא טעונה שום הוכחה - אמינה או לא, זו עומדת ככל הנראה להיות הקורולה המשומשת הכי פחות מבוקשת אי פעם, כי הגיר השנוי במחלוקת שלה צבר עבורה שם כל כך רע... ואם זה לא מספיק, כניסת הדגם האוטומטי-קונבנציונלי (המתאים יותר לדרישות הנהג הישראלי) לשוק היד השנייה, בוודאי תפגע עוד יותר בסחירות של הדגם הרובוטי...
לסיום - צריכת דלק טובה זה הסופרלטיב היחידי שמגיע לקורולה הזו בזכות, שגם רלוונטי לצרכים שהועלו בתחילת השרשור.
כשנכנס נהג רגיל לרכב הזה . ( והוא לא מצליח לנהוג לסוף הרחוב )
שנהגים מתחילים לחשוב איך הוא נכנס לחניה .
כשאתה מוצא את עצמך נזקק לחילוץ כי הרכב עומד בשיפוע .
כשפתאום מתברר לך שהחניה שלך שטובה לכולללם . אבל היא כבר לא טובה רק לרכב הזה .
ואני כותב כאן רק על חניה ( רכב זה מה שהוא שצריך גם חניה ) .
אז כנראה שזה לא בדיוק רכב רגיל .
איציק
איציק, לי זה נראה קצת מוגזם... האם הריצפה באמת עקומה?
זה לא הגיר הרובוטי בעל מצמד בודד היחידי בעולם, ואפילו עם הגיר הזוועתי הספציפי הזה אין בעיה לזנק/לחנות בעליה/ירידה...
זה שהנהג הישראלי הממוצע לא מסתדר עם זה?
לפני 20 שנה גם לא הסתדרו עם הגיר האוטומטי הפשוט לגמרי של הלגאסי.
כשנהג/ת ישראלי/ת מתלונן על פעולתן של תיבות הילוכים מסוימות, אני מיד סקפטי. למה? כי קטונתי מלהסביר שוב ושוב למה כמעט חצי מהישראלים בעלי רשיון נהיגה נוהגים איום ונורא עד כדי סיכון חיים ממשי לעצמם ולסביבתם - ואלה עוד הטובים, כי החצי האחר ממש לא יודעים לנהוג בכלל, למרות ותק מצטבר של לא מעט שנים...
אם זה הגיע למצב שמשרד החוץ האמריקני מזהיר את אזרחי ארה"ב המבקרים בישראל מפני "הנהגים הישראלים" הרבה לפני פיגועים וכייסים, ומונה אחת לאחת בדיוק מפחיד את השטויות הקטלניות הנפוצות שאנשים מבצעים כאן על הכבישים - כנראה שיש לנו בעיה. בעיה אמיתית.
מה יש לדעת לתפעל בקורולה הזו לעזאזל? מכונית משפחתית אוטומטית פשוטה לגמרי. מה כבר יש לה? גיר אוטומטי? גז וברקס? הרי אפילו שילוב הילוכים בסיסי חלק מאוחזי ההגה אצלנו לא יודעים לבצע. מתבלבלים בין D ל-R, בין גז לברקס, ונופלים מקומה שלישית של חניון...
המזל הכי גדול שלנו זה שכמעט כל הכבישים שלנו פקוקים לגמרי, כי אם התנועה היתה זורמת בהם במהירות נורמלית, לא היו לנו 400 הרוגים בשנה בתאונות אלא 4,000.
לדעתי הטכנית הצנועה ( כבר 50 שנה ) תעשו חשבון בן כמה אני :confused:
רכב שיש לו גיר רובוטי ולרכב יש מצמד דיסק בודד יבש !! הוא רכב שלא יכול לשרוד בעיר פקוקה . ולא יכול לשרוד בעיר שיש עליות ( כמו חיפה בכרמל ) .
זה לא יצרן הרכב היחיד שיצא עם התעלול הזה .
אצל כולם בצורה כזאת או בצורה אחרת יש תקלות \ תלונות \ עליות תחזוקה \ בלי סוף .
גיר רובוטי מצמד יבש יחיד זאת בדיחה עצובה .
איציק
אז כל היצרנים דפוקים? עושים מהלקוחות צחוק?
ולתחזק גיר רובוטי כפול מצמדים זה יותר זול?
שלא תבין לא נכון - אני בעד פשטות ממש כמוך.
מבחינתי לכל מכונית צריך להיות גיר ידני עם קלאץ' כמו פעם, או אוטומטי טיפש ללא התחכמויות (עבור מ ישבאמת מוגבל פיזית ו/או חסר קואורדינציה ולא מסוגל לתפעל שלוש דוושות).
אבל הישראלים לא רוצים ידני, ובעולם מחפשים דרכים לחסוך בדלק (מה שלא הולך עם גיר אוטומטי מקובל) אז רובוטי זה מה שאנחנו מקבלים - מורכבות טכנית, תחזוקה בעייתית והרבה הוצאות.
היצרנים ממש לא דפוקים . דפוקים הם הלקוחות שמוכנים לקנות מוצר כזה .
היצרנים לא תמיד חשוב להם העתיד ( גם אצל היצרן מנהל מזדמן מקבל בונוס על מחזור )
תחזוקת גיר רובוטי כפול מצמידים טבולים בשמן ?!
כנראה שלא תיהיה הרבה תחזוקה .
ולדעתי האישית אחרי שראיתי את הגיר מפורק ואחרי שנסעתי על רכב כזה .
כנראה שזה יהיה גיר העתיד .
הרבה הרבה פחות חלקים מגיר אוטמטי רגיל .
אתה בכלל לא יודע ולא מרגיש .
התנהגות כמו גיר אוטומטי .
כח זמין בכל תחום הסל"ד .
ממש מוצר יפה .
וכרגיל זה גרמני ;-)
איציק
איך DSG כפול מצמדים מתנהג (למופת) אני יודע.
כמה יעלה לתחזק ולתקן את זה, אני לא רוצה לדעת.
צר לי על ההתפרצות (דרור, איציק) אבל מניסיוני עם מזדה 3, טויוטה קורולה דור קודם, מיצובישי לנסר ויונדאי אלנטרה, הטויוטה הנוכחית (מדגיש: עם גיר אוטומטי) היא הטובה ביותר.
מודה כי מדובר על קופסה שכל מטרתה להעביר אותי מנק' א' ל- ב' במינימום סבל' ואין ספק שטויוטה עושים עבודה "טובה" בהורדת עלות היצור למינימום על חשבון חומרי בידוד / נוחות נהג וכו', אך עדין מדובר על קופסה ראויה מבין מכוניות הליסינג המוצעות היום.
לגבי האמינות, גם המזדה (3 שנים) וגם הטויוטה (דור קודם - 4 שנים) לא נתקעו מעולם (מה שאי אפשר להגיד על המיצובישי והיונדאי).
my2C
לדעתי הדיון הגיע זה לא מכבר למצב סטאטי של התבצרות בעמדות. לא תשכנע אותי (ואת nirs) שהקורולה לא אוטו טוב יחסית למצאי, שנוי במחלוקת בגלל הגיר -זה כן.
האם יורשה לי לזהם את הדיון בשאלה בתחום אפרורי (עוד) יותר, בו אני גם פחות מתמצא ומעודכן:
אני עומד לרכוש רכב שני לאשתי. תחת האילוצים והשיקולים הבאים:
לנסיעות קצרות ביישוב ובסביבה, לא מעבר לכך, בתקציב של 60-70 אלף ש"ח.
לאחר הרבה שנים בהן צודדתי באירופאיות בכלל ובצרפתיות בפרט (מכוניות), נכוותי יותר מדי ואני כרגע נעול על יפנית/קוריאנית, בגלל האמינות. נקודה.
הרכב יוחזק אצלנו כנראה מספר שנים (5 ואפילו יותר), כך שבתקציב הנ"ל חשוב לי המצב והק"מ הנמוך יותר מאשר מרווח, ביצועים, כיף בנהיגה, ואפילו בטיחות. הרכב יסע 10K-15K ק"מ בשנה.
מצד שני, ראיתי שבקבוצת המיני המחירים קרובים מדי לאלה של הקומפקטיות, כך שבכל זאת אני שואף ליותר גדול מהמיני. ו-2008 זה השנתון המועדף כנראה.
גם המיני+, כגון האקסנט נראות קרובות מדי למחירי המשפחתית הקומפקטית 1600.
אבל דבר אחד משך את תשומת ליבי:
בשנתון 2008 הקיה ריו 1400 וגם (בעיקר) 1600 זולה מאחותה התאומה (?) יונדאי אקסנט ב-10-15K ש"ח (תלוי באיזה מחירון), ולא נראה שנופלת ממנה חוץ מבאבזור הבטיחות, שזה חשוב ביותר אבל ממילא זורק אותי אל מחוץ לתקציב הנ"ל גם עם המתחרות.
? - האם אין כאן קאץ' לגבי הפער במחיר? כלומר האם הריו היא אכן "תאומה" של האקסנט וחולקת עימה את אותם מכלולים ואמינות?
? - איך האמינות של שתי הקוריאניות הנ"ל? כמו היפניות ?
? - האם יש למישהו מידע או השערה מבוססת לגבי רמת הירידה במחיר ב-1.1.10?
נא עצת מומחי המערכת. זאב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זאב זאב
אבל דבר אחד משך את תשומת ליבי:
בשנתון 2008 הקיה ריו 1400 וגם (בעיקר) 1600 זולה מאחותה התאומה (?) יונדאי אקסנט ב-10-15K ש"ח (תלוי באיזה מחירון), ולא נראה שנופלת ממנה חוץ מבאבזור הבטיחות, שזה חשוב ביותר אבל ממילא זורק אותי אל מחוץ לתקציב הנ"ל גם עם המתחרות.
נא עצת מומחי המערכת. זאב.
איזה איבזור איזה בטיחות :mad: :mad:
חצי חלון \ חישוק מגנזיום .... לזה קוראים איבזור
גלאי מהירות שזה אביזר ב 50 ש"ח התקנה מקומית ?
מכרית אויר בדופן פח שהוא יותר דק מקופסת שימורים אתה מצפה לבטיחות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זאב זאב
[RIGHT][FONT=Arial][COLOR=black][FONT=Verdana] אני עומד לרכוש רכב שני לאשתי. תחת האילוצים והשיקולים הבאים:
לנסיעות קצרות ביישוב ובסביבה, לא מעבר לכך, בתקציב של 60-70 אלף ש"ח.
לאחר הרבה שנים בהן צודדתי באירופאיות בכלל ובצרפתיות בפרט (מכוניות), נכוותי יותר מדי ואני כרגע נעול על יפנית/קוריאנית, בגלל האמינות. נקודה.
הרכב יוחזק אצלנו כנראה מספר שנים (5 ואפילו יותר), כך שבתקציב הנ"ל חשוב לי המצב והק"מ הנמוך יותר מאשר מרווח, ביצועים, כיף בנהיגה, ואפילו בטיחות. הרכב יסע 10K-15K ק"מ בשנה.
עדיף לשים בצד 1000-2000 ש"ח לשנה על תיקונים בלתי צפויים ברכב אירופאי מאשר להשקיע 70K בדרעק הקוריאני שאתה שואל עליו.
בתקציב שלך אתה לוקח פוקוס או סיטרואן C4 ממודל 2007.
מנסיון של שנתיים על C4 (ליסינג) הרכב מעולה! נוח, בטוח מהנה ובינתיים 0 תקלות.
קיה ריו/יונדאי אקסנט..... אלוהים אדירים. ועוד להשוות אותן באותה נשימה לפוקוס או סיטרואן C4?.... מילא לקבל מהעבודה, אבל לשלם עבור זה מכספך? יש גבול לכל תעלול.
לא רוצה אירופאית. או קי. אבל שתי אלה? אתה באמת אוהב את אשתך?
אולי עדיף שבאמת תיקח איזה קורולה.
תגובה: תגובה להודעה: טויוטה קורולה עם גיר רובוטי
בעניין: בעיות בגיר / מצמד טיוטה רובוטית 2008
גם אני לא רציתי לפתוח נושא חדש אז יש לי טויוטה קורולה 2008 גיר רובוטי 145 אלף ק"מ. לפני כחודש, בנסיעה רגילה בעיר נדלקה לי מנורה אדומה בגיר והרכב הפסיק לנסוע. זה קרה לי כמה פעמים באותו יום לפרק זמן קצר של כמה שניות. גיר פשוט היה בניטרל כאשר ידית היתה משולבת על מצב E.
לאחר כיבוי הרכב והמתנה של כמה דקות המצב נפתר והמשכנו בנסיעה, זה קרה מספר פעמים עד שהרכב נתקע ונגרר למוסך, במוסך חובר למחשב ונמצאה תקלה במנוע חשמלי של המצמד, המנוע הוחלף כולל מזלג ומסב לחץ (כל הקיט של התקלה) בזמן התיקון המצמד נראה במצב טוב מאוד , עבר איפוס והתקלה נפתרה ,
לאחר שלושה ימים של נסיעה התקלה חזרה שוב, המתנתי עוד שבוע והרכב נתקע שוב בחג ראש השנה ונגרר למוסך (גיר פשוט היה בנויטרל ולא נכנס להילוך) , עכשיו נתגלתה בעיה ב ABS .
האם יש קשר בין התקלות למשהו יש רעיון כיצד לפתור את התופעה.
אין להשוות את חווית הנהיגה של הטויוטה הרובוטית לאף רכב הקטגוריה שלו, סע לירושלים או עם המשפחה ותחווה את העצמה של המנוע והעברת ההילוכים המדהימה, לוקח קצת זמן להתרגל לזה אך לאחר שמתרגלים אני לא מחליף לרכב עם גיר אוטומט
ה DSG או כל צימוד אותיות אחר שמסמן תיבה רובוטית דואל קלאץ' הם עדיין רחוקים מלהיות מוצר בשל. בעיקר בנושא האמינות.
אחוז התקלות גבוה, והחלקים מאד יקרים בעיקר כשהתיקון מתבסס על החלפת מכלולים גדולים והטמעה בתוכנה.
קניתי לאשה גולף DSG בת שנה וחצי אחרי מספר ימים האוטו נגרר למוסך, הוחלף המכטרוניקס לאחר שהוחלפו צמד המצמדים למשופרים.
אז כן , זה חוסך דלק (7 הילוכים) ועובד סה"כ יפה. אבל זול ? ממש לא.
אם לתיבה לא הייתה אחריות מורחבת של 5 שנים לא הייתי רוכש את הנבלה.
ב DSG 6 הילוכים הקלאצ'ים רטובים לעומת היבשים ב 7.
לא מזמן קניתי קורולה רובוטית שנת 2008.
את כל הטיעונים נגד שמעתי ממיני מקטרגים אך מכיוון שלאחי יש כזאת כבר הרבה שנים ידעתי למה אני נכנס.
אז קודם כל, בגלל הרבה חבלי לידה שהיו בהתחלה (בהמון מכוניות החליפו מחשבי/רובוטי גיר באחריות או ביצעו עדכון תוכנה), אכן יצא לרכב שם רע.
בתור אחד שמעוניין לקנות רכב טוב ולהחזיקו להרבה שנים זה עשה לי רק טוב מכיוון שהמחירים שלהן ברצפה (במקרה שלי רכב יד ראשונה מפרטי עם ק"מ נמוך עד כדי גיחוך, בהרבה מתחת למחירון, מכוניות מליסינג נמכרו בכעשיריה פחות ממה ששילמתי).
הריני לבשרכם שמחלות הילדות נפתרו מזמן, הגיר לא "דופק" ההשהיה בהחלפת ההילוכים כמעט ואינה מורגשת גם בלי לשחק עם הגז, והרכב לא מתדרדר בזינוק בעליה).
השיקול העיקרי היה כמובן צריכת הדלק (שעומדת על 16-15 בנסיעה משולבת). הצליחה לשבור אפילו את הפיג'ו 1400 ידנית שהיא החליפה.
מכיוון שהכוונה היא למשוך עם הרכב עוד הרבה שנים, ומפאת הגיר הלא קונבנציונלי, אני בנתיים מטפל במוסך של החברה איתו יש לי נסיון חיובי. המחירים שלהם גבוהים ונראה אם יצליחו לשבור אותי (בנתיים הרכב נראה ומרגיש כמו חדש ולכן לא נעים לי לעבוד עליו לבד, אולי כשיתבלה קצת).
נקודה נוספת אליה יש לשים לב (אם כי מוחלף בשקט בכל הרכבים בלי להכריז על re-call גם הרבה אחרי תום האחריות) הוא משאבת המים שכנראה לא היתה מוצלחת במקור ושודרגה. אגב, הגישה הזו של טויוטה לקחת אחריות היה אחד השיקולים בקניה.
עריכה:
לשוביניסטים ביניכם: הרכב בשימוש של אשתי (אני על דו"ג עד שיחזור הדיפנדר), והריני לבשר לכם שהיא יכולה לעשות להרבה מהגולשים כאן בי"ס בנהיגה גם ברובוטי וגם בידני. לקח לה בדיוק חצי שעה נסיעה להתרגל ונגמר הסיפור (למרות שהיה מצחיק לראות אותה מחפשת את הקלאץ' כל תחילת נסיעה).
היי,
אני מתלבט לגבי קניית הקורולה 2009 GLI גיר רובוטי,
אשמח להקפיץ אותו ולהבין האם יש שינוי תובנות בעקבות הזמן שעבר, לגבי אמינות לטווח ארוך וכול?
תגובה: טויוטה קורולה עם גיר רובוטי
אין שינוי תובנות אצלי. הרכב עדין עם 0 תקלות.
קח בחשבון שאני יודע על כמה אנשים שסביב ה-120 אלף החליפו קלאץ' + מנוע שילוב.
בנוסף, אני מטפל במוסך מרכזי ויש לזה מחיר (הכוונה היא למחיר במובן הכי מילולי שיש). אבל אני מעדיף שמישהו שמכיר היטב את הגיר הזה יטפל בו.
תגובה: טויוטה קורולה עם גיר רובוטי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אין שינוי תובנות אצלי. הרכב עדין עם 0 תקלות.
קח בחשבון שאני יודע על כמה אנשים שסביב ה-120 אלף החליפו קלאץ' + מנוע שילוב.
בנוסף, אני מטפל במוסך מרכזי ויש לזה מחיר (הכוונה היא למחיר במובן הכי מילולי שיש). אבל אני מעדיף שמישהו שמכיר היטב את הגיר הזה יטפל בו.
++
החלפנו קלאצ' ב-220K ק"מ.
לדעתי זה מעיד על משהו- שהרובוט יודע את העבודה..
חוץ מזה, החלפת קוייל (120כ"אX4), משהו צפוי, באזור 200K ק"מ.
וזהו.
טיפולים.
תצרוכת דלק בינעירונית של 1:14-15, משולב 1:13
בכל מקרה שווה שתעשה סיבוב להרגיש את הנסיעה.