תגובה להודעה: טיפול 10K בבית- טיפים, מישהו?
טיפ לאיך להוריד פילטר שמן ו לא להתלחלך (כמעט)
http://toyotasurf.asn.au/techsite/no...oil_change.htm
טיפ נוסף - לפני שאתה הולך לכנות פילטר שמן תבחן את מצב הבורג של הקרטר. אם הוא לא "נראה לך", קנה אחד חדש, יחד עם שייבת הנחושת שבא מתחתיו (זה עולה גרוש וחצי).
תגובה להודעה: טיפול 10K בבית- טיפים, מישהו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש
מסכים ברמה הכללית כל בורג צריך לסגור עם ידית מומנט , אני טחנתי כבר 3-4 כאלה .
אני לא ממליץ לעשות בלי , אבל אם אין אז ... לא חזק .
אמרתי לא חזק כי אם כבר הוא סוגר עדיף במקרה הכי גרוע ,( שוב אני מדגיש אם אין ידית מומנט)
להניח קרטון יבש מתחת לרכב ולוודא שאין נזילה מאשר לשחוק את ההברגה , ואז אם אין רתכת אז אתה בצרה .
לא כל בורג.. נראה לי מעט מוגזם. אי אפשר להכניס ידית מומנט לכל מקום.
וגם בספר רכב לא היצרן מומנט סגירה לכל בורג.
נכון שלכל בורג, יש מומנט סגירה מסויים, תחום מסויים שנקבע אני מניח לפי פרמטרים של הברגה, קוטר,חוזק, ראש, חומר.. ולחומר שמבריגים אליו.. זה אפילו מוזכר איפשהו בספר בצורה כזו או אחרת.
ובהחלט חשוב ניסיון ורגש בידיים, ולא לכולם יש..
לדעתי 70% מהעניין נמצא ברצון... ועוד 30% בניסיון, וניסיון זה דבר נירכש, אז מה החשש וההפחדות?!
במיוחד כשיש כן קהילה נפלאה כזאת שרק ששה לעזור.
נראה לי שאפשר לסכם ולומר, מבלי לזלזל כמובן.. שאחוז לא קטן של המכונאים בארצנו הם לא בדיוק חכמי הדור.. ויש המון חאפרים.
אז בכל הקשור למכניקה פשוטה, .. כמו רוב הג'יפים כאן ורוב העבודה שניתן לעשות בקלות יחסית מתחת לבית אין סיבה שלא אוכל לבצע בעצמי.
וכמו (כמעט) בכל תחום בחיים.., אם אין אני לי מי לי.
ובטיפול 10,000 ..ובעצם בכל עבודה עצמית, אני אקפיד על כל הוראות היצרן, אני גם אתבונן לעומק ואחפש רג'קטים נוספים.
גם כי אני אוהב את זה, וגם כי זה האוטו שלי.
אני גם ירוויח את הכף שאחסוך וגם ירוויח מכך שאני יכיר את האוטו שלי יותר טוב, אם זה יהיה מכשול ואם זה בשעת תקלה באמצע טיול מרוחק.
בקיצור,
אל פאניקה!
יש בריטניקה (או היינס וצ'ילטון.. )
:rolleyes: