תגובה להודעה: השפעות לוואי של נעילה אוטומטית
אני נעול כפול, נוסליפ אחורה ולוקרייט קדימה.
את הקדמית אני לא מרגיש בכביש כי אני לא משולב, וגם עם לוקים פתוחים. היא מורגשת רק בשטח, משולב, בסיבובים הדוקים.
את האחורית אני מרגיש רק בפניות פרסה או בככרות, כשלפעמים היא ננעלת, למעט קצת רעש צמיגים - אין השפעה ממשית.
בנוסף - לעיתים נשמעת מכה של שחרור הנעילה.
לא ראיתי שום בעייה בכביש רטוב ו/או בסיבובים בכביש רטוב.
גילוי נאות - אני נוהג רגוע.
לכל הגיבורים הגדולים שחושבים שהם יודעים מה הם עושים וגם מבינים במונחים כמו היגוי יתר או תת-היגוי ולכל אלה עם האחריות האישית שחוששים - בואו תנסו לזרוק "תחת" בלי לחשוש מהתוצאה, עם הרכב שלכם ועם הדרכה צמודה.
http://www.jeepolog.com/777.html
מצטער על זה שאני דוחף "מכירה" פה (ואני לא רואה ממנה שקל), אבל לפי איך שאנשים מדברים כאן, כל נסיון אישי של נהג שונה מהאחר והכתיבה באותיות גדולות עם סימני קריאה לא עושה טוב לאף אחד.
אמיר, שנוהג בסמוראי נעול (כפול) כבר 4 שנים, זורק ולא זורק, אחראי וחושש ומה לא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
הנעילה לא גרמה לכלום,
הנעילה איפשרה לך להפעיל הרבה יותר כוח ממה שהצריות יכולות לסבול, במקום לפרפר באויר עם גלגל יחיד.
אתה אומר כאן דבר והיפוכו, ובעצם מחזק את דברי, אכן, הנעילה יצרה עומס קבוע על הציריות (המקוריות) מה שגרם לעיקום של השיניים. ד"א רוב הנסיעה הייתה, מטבע הדברים, בכביש.
כמו שכתבתי, קרה לעוד שני חברים בערך באותו פרק זמן.
אלדר, הנעילה הייתה תקינה לחלוטין והותקנה במקצועיות (אוברלנד).
הרכב נמכר לפני יותר משנתיים, כך שאין לי מושג מה מצבו היום.
הוא לא אומר דבר והיפוכו. הנעילה לא אמורה לגרום לשום נזק על הכביש, וגם לא בשטח קל. היא עלולה להביא לנזק כשאתה עושה עבירות קשה, כתוצאה מכך שהיא מספקת לך אחיזה הרבה יותר טובה. אחיזה = עומס. בנהיגה רגועה, ברוב הרכבים אין שום בעייה להתמודד עם הנעילה, ולא יקרה שום נזק וגם לא בלאי משמעותי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
המישור
נעילה אוטומטית באופן חד משמעי מסוכנת בכביש!!! ובעיקר בכביש רטוב, כאשר אתה נוסע בכביש ובסיבוב נותן מכת גז, אשר במקרה רגיל יכול לגרום לסחרור של הגלגל עם פחות אחיזה, במקרה של נעילה מה שיקרה הוא הרכב פשוט ישאף להתיישר בניצב לסיבוב!!! דבר אשר יגרום לאובדן שליטה על הרכב!!!!
אני לא מחזיק מעצמי מבין גדול בכל מיני דברים.
אולי בגלל זה אף פעם לא הבנתי, ואני עדיין לא מבין, משפטים כמו אלה המצוטטים למעלה מכאן...
או בלשונו של סרג'יו קונסטנטה, אני לא מבין איזה אינטרס יש למישהו להכנס לסיבוב על כביש רטוב ודווקא באמצע "לתת מכת גז".
מה זה השטויות האלה?
ולהכנס לסיבוב יבש ופתאום לתת מכת גז, זה כן בטיחותי?!?!
אני גם לא הייתי מציע לכבות את הרכב באמצע סיבוב יבש/רטוב/עלייה/ירידה או אולי להרים בלם יד או ליישר את ההגה או ... - זה מסוכן וצריך "להיות מודע, לכך.
עם כל הכבוד, במיוחד ממי שטורח לציין שצבר אי אילו שעות בניסויים מבוקרים ומתיימר להבין ולהסביר (כך הבנתי גם מהתגובה המאוחרת יותר), מספיק עם המשפטים המטופשים האלה על סכנות ומסוכנות של מצבים קיצוניים/מטופשים יזומים.
מסוכן פה ומסוכן שם וכל אחד מוצא לנכון להזכיר לכולם ש"צריך להיות מודע" וכו'.
מסוכן להכנס לשטח ומסוכן לנסות לעבור מכשולים ומסוכן עוד יותר לנסות זאת עם נעילות ועוד יותר עם כאלה אוטומטיות ובכלל מסוכן לסוע- נא לקחת בחשבון "ולהיות מודע"...
מסוכן? הכל מסוכן!
ואם תסתכן יותר (מכות גז בסיבובים רטובים וכאלה) - יהיה מסוכן יותר.
הבחור שאל על הבלאי...
מנסיון שלי (מס' שנים עם סופה נעולה NO-SLIP מאחור, לאחר המלצתו של נמרוד ובלי לתת מכת גז באמצע סיבוב בסערת גשמים על כביש חלק...) הנעילה לא מורגשת כמעט:
לא בכביש - שם אין הבדל משמעותי בנסיעה, אלא אם אתה מתכוון לתת מכות גז למינהן.
ולא בשטח - שם אתה פשוט לא צריך לחשוב אם אתה נעול או לא ופשוט עובר.
תעבור בזהירות תוך שימת לב לפירפורים או לאחיזה ללא יכולת התקדמות - לא תשבור כלום ולא יהיה בלאי מואץ מדי.
תעבור בלי רגש ואו עם יותר גז ממה שצריך (בהקבלה ל"מכת" הגז המפורסמת) תשבור דברים ובלאי הצמיגים יהיה גבוה יותר.
בכל מקרה, צמיג עם אחיזה מוגברת שמחליק/מפרפר (נעילה..), מטבע הדברים יתבלה יותר מצמיג ללא אחיזה שמחליק/מפרפר ("קח בחשבון"...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
אתה אומר כאן דבר והיפוכו, ובעצם מחזק את דברי, אכן, הנעילה יצרה עומס קבוע על הציריות (המקוריות) מה שגרם לעיקום של השיניים. ד"א רוב הנסיעה הייתה, מטבע הדברים, בכביש.
כמו שכתבתי, קרה לעוד שני חברים בערך באותו פרק זמן.
.....איך להסביר לך שתבין....
זה כמו שתגיד....הרכבתי צמיגים MT במקום צמיגי הכביש שהיו לי וישר שברתי ציריה, לכן המסקנה היא שצמיג MT
שובר צריות.
קביש?????
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
הוא לא אומר דבר והיפוכו. הנעילה לא אמורה לגרום לשום נזק על הכביש, וגם לא בשטח קל. היא עלולה להביא לנזק כשאתה עושה עבירות קשה, כתוצאה מכך שהיא מספקת לך אחיזה הרבה יותר טובה. אחיזה = עומס.
אחיזה שברוב המקרים מאפשרת לך לעבור מכשולים קשים יחסית בצורה מאד רגועה,נשלטת ומבוקרת ביחס להשתוללות של רכבים נטולי נעילות שצריכים לגשת למכשול במהירות גבוהה יותר, לסחרר גלגלים בנסיון ליצור אחיזה, ובמכות למע' ההינע בגלל הלמים שרצים בין הצדדים.
כבר כתבו את זה כאן,
נעילה מפעילה עומס גדול אבל לא במכה כמו שנוצר כשגלגל מסתחרר "מוצא" בבת אחת אחיזה.
אני מכיר יותר ציריות שנשברו ברכבים לא נעולים (ונזקים נוספים) מאשר ציריות שנשברו ברכבים נעולים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אחיזה שברוב המקרים מאפשרת לך לעבור מכשולים קשים יחסית בצורה מאד רגועה,נשלטת ומבוקרת ביחס להשתוללות של רכבים נטולי נעילות שצריכים לגשת למכשול במהירות גבוהה יותר, לסחרר גלגלים בנסיון ליצור אחיזה, ובמכות למע' ההינע בגלל הלמים שרצים בין הצדדים.
כבר כתבו את זה כאן,
נעילה מפעילה עומס גדול אבל לא במכה כמו שנוצר כשגלגל מסתחרר "מוצא" בבת אחת אחיזה.
אני מכיר יותר ציריות שנשברו ברכבים לא נעולים (ונזקים נוספים) מאשר ציריות שנשברו ברכבים נעולים.
+1.
בסופה הקודמת שתי נעילות אוטומטיות (דטרויט+לוקרייט)
בסופה ה"חדשה" הנוכחית - דטרויט מאחור ובעוד כמה ימים מצטרף הלוקרייט מלפנים.
אין עוד שיפור ברכב שהוא כל כך אפקטיבי ביחס לעלות וגם ביחס לכספי השבירות הרבים שהוא חוסך.
אם נוהגים כמו בניאדם, לא יהיו בעיות ולא סיכונים.
וכל מילה נוספת מיותרת.
תודה!. ולא התכוונתי לסכסך... .-)
הבאתי מארה"ב נעילה דטרויוט אוטומטית לטראנו, ולכמה רגעים קיבלתי רגליים קרות
מלהתקין אותה... (בתקווה אגב שהיא אכן מתאימה - נדע לאחר שנתחיל לפרק...).
אבל אחרי שקראתי את כל הדיון "חזרתי לעצמי" ואני בדרך להתקין בס"ד במהרה בימינו -
סוף 2009/ תחילת 2010 ...
תוודא באמת שזה מתאים לטראנו II/פורד מאווריק האירופאי שזה מה שיש אצלנו, ולא לטראנו I/פאת'פיינדר שנמכר בארה"ב... אני מאמין שאין הבדל בסרן, אבל למען השקט הנפשי, אתה יודע... פשוט, אצל היצרנים היפנים אי אפשר לדעת. כל מודל ושנת ייצור אצלם שונים זה מזה והרבה מכלולים אינם תואמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תוודא באמת שזה מתאים לטראנו II/פורד מאווריק האירופאי שזה מה שיש אצלנו, ולא לטראנו I/פאת'פיינדר שנמכר בארה"ב... אני מאמין שאין הבדל בסרן, אבל למען השקט הנפשי, אתה יודע... פשוט, אצל היצרנים היפנים אי אפשר לדעת. כל מודל ושנת ייצור אצלם שונים זה מזה והרבה מכלולים אינם תואמים.
האמת אני מבין די קטן בצד הטכני...
כרגע הנעילה כבר אצלי - הבנתי שלוודא משמעותו ראשית לשלוף ציריה ולראות שהיא מתאימה,
ולאחר מכן אין ברירה אלא לפתוח את הביצה ולהתחיל לפרק ולראות במקרה הטוב שנכנס ומתאים
ובמקרה הלא טוב...
הנעילה במקור נמכרת לסרן H233B ואילו עפ"י ספר הרכב הסרן שלי הוא H233.
עפ"י תשובת הספק אין הבדל... נקווה שהוא אמין/צודק כי אחרת...
H233b is the actual name of the axle, some times it is called H233, but actually it is H233b. There is no difference.
אגב היום שלחתי את אותה השאלה גם לניסאן (לא בישראל) - מעניין אם הם יטרחו לענות ומה תהיה תשובתם...