שפן. יורה ובורח... ;)
תגיד לי - אין לך עבודה?
Printable View
למה בורח ? נופש :)
העבודה היא חיינו :) מה התירוץ שלך ?:cool:
רבותי, קודם כל תובנה חשובה: אל תגיד למוסכניק "קראתי באינטרנט...".
מעבר לזה ולאחר אכזבות קשות ממוסך מקומי וגם המרכזי, ומשפטים כמו "נו בטח, 70,000 ק"מ אז הצמיגים מאד יבשים..."רלף המוזכר בשירשור הציל את כבודו של המותג וגרם לי לשנות את החלטתי להפטר מהגימיני ולא לקנות יותר סוזוקי. בנעימות, אמינות ושקיפות פתר לי את הבעיה. מאז הגימיני יציב וחמוד כמו שקניתי אותו.
טיפ נוסף: יש מוסך המתמחה בתיקון הזה והוא נ.ש.ר בתל אביב.
אל תגיד לשום בעל מקצוע "קראתי באינטרנט" , גם לא לרופא ובטח לא למוסכניק.
שמח לשמוע שראלף עדיין שם :) הוא בהחלט עוף מוזר בכל המפעל הזה של מכשירי תנועה.
לגבי נ.ש.ר, לא מכיר אותם אישית (שמעתי שהם מהסבירים יותר שבין נותני השירות של מכשירי תנועה), אבל בסופו של דבר ראלף הוא המהנדס הראשי, כך שאת התיקון שהם עושים, הוא העביר להם.
סע בזהירות
נו אבל מה התיקון???
גם בגימיני הקודם,וגם בגימיני הנוכחי- איזון גלגלים פשוט, פתר את הבעיה.
פעם ב, לאחר טיול שטח ארוך/אלים במיוחד, נדרש איזון מחדש.
אם אני מבין נכון- זוית בעייתית במנה הרכב, היתה נותנת את הבעיה גם ברכב חדש עם 0 ק"מ, לא?
כאשר מכלולי הפרונט חדשים לגמרי התופעה לא קורה.
ברגע שמתחיל בלאי מועט-זוויות הסרן הפגומות מהיסוד באות לידי ביטוי.
במכשירי תנועה הפיתרון הוא טבעות מרווח להגברת הלחץ על מיסבי הקינגפין.זהו לא פיתרון לבעיה אלא רק "פלסטר" שברגע ששוב יהיה מעט בלאי הרעידה שוב תצוץ.
אצלי בג'ימני שיניתי את זוויות הסרן וההבדל אדיר.
מורי
בדיוק.
סבלתי מהבעיה במשך כמה חודשים,
לפני 3 חודשים לאחר נסיעה בנחל סלעי, באזור עזוז, הרעידות בכביש הפסיקו.
האם זה ייתכן? יכול להיות שהטבע עשה לי איזון דינמי?
אצלך כנראה שמקור הבעיה הוא פעמון ציריה תפוס.
הנסיעה הקשה גרמה לפעמן להשתחרר ( אבל הוא עוד יתפס ) .
אני פתחתי את השרשור לדיון מקצועי .
לצערי אותם אלה שיודעים שותקים או מחלקים רמזים וקישקושים טכנים מתוך כוונה
להראות כמה הם יודעים אבל לא לגלות את כל התמונה .
שיהיה לכם בהצלחה :cry:
איציק
לדעתי הם פשוט לא בטוחים שהטיפול שהם מציעים (אחרי שמדברים עם רלף כמובן שאגב, באמת ממש נחמד ) אכן פותר את התופעה לתמיד, ואולי הם גם לא מעוניינים בשיירות של לקוחות שיתחילו להציף אותם..??
אכן התנהלות מוזרה שראוי ומישהו במכשירי תנועה יתן על כך את הדעת.
מישהו יודע מה המצב של התופעה הזאת והטיפול בה במקומות אחרים בעולם??
השאלה היא איך לגרום לדבר כזה לקרות? שמישהו יענה באופן נחרץ על העניין..
עיתונות אולי?
יש מספיק עניין לציבור??
כנראה שככה זה ישאר..
מספר דברים שמצאתי למעוניינים, כולם בעניין קינגפינים ושימסים:
מדריך החלפת קינגפינס בג'ימני
הוספת שימסים (קיט סוזוקי)
חנות להזמנת הקיט
השימסים אמורים סה'כ ללחוץ את המיסב קוני קצת יותר ואז לבטל חופש אם יש?
אין עניין לציבור, זו תופעה נפוצה אבל לא "רשמית" דיו כמו דוושת ברקס שמאיצה את הרכב... אם אתה רוצה להתחיל לעשות רעש, בהצלחה. וכן, זה לא פתרון וודאי, זה פתרון של "ניסוי ותהייה", גם ראלף מודה בזה.
מכשירי תנועה, כמו כל גוף גדול וערכאי במדינתנו ובעולם יעדיפו תמיד להשתיק סיפורים כאלה, אפילו שאת הפתרון עצמו הם קיבלו באופן רשמי מהיצרן ולא המציאו אותו. ברמת הקודקודים, אתה כלקוח שווה כקליפת השום כל עוד אתה לא איזו אושיה בכירה ואו מפורסמת.
לגבי ראלף, כמו שאמרתי - עוף מוזר במערכת. הוא גם אחד שיענה כראוי אם תשאל אותו על שיפורים לרכבים האלה ולא סתם ינפנף אותך (אם הוא מאשר לך שיפור, זה רשמי, דרך אגב). נקווה שכל ההפניות שלי/של הפורום אליו לא יגרמו לו להתייאש מהסיפור ועוד בסוף הוא יעזוב...
ולמי ששאל על מה לעשות כשניגשים למוסך - כן, נכנסים למוסך כמו נ.ש.ר או המרכזי, אומרים להם על התקלה, מבקשים פתרון, במידה ורואים שמדובר בשלומיאלים אז מערבים את ראלף כי בסה"כ יש כמה שמודעים לעניין ויודעים מה עושים ויש שם כאלה שלא יודעים איזה יום היום.
האם יצא service bulletin רשמי שמאפשר ללקוח לנופף בו בפני המוסכניקים לפני שמנפנפים אותנו בתירוצים ואמתלות שונות ?
גם אם כן, אתה תצטרך לחפש אותו.
שלום לכולם,
רק בודק שעדיין רלוונטי מאחר ואני רואה שההודעה האחרונה היא לפני כמה חודשים.
הקושיה:
גימיני בן 3 כמעט, קיט של טאף דוג, צמיגים חוקיים, 100000 ק"מ.
אותו סיפור.
לפני כשנה ,רעידות מתגברות גם בבלימה, חריטות צלחות במוסך מורשה,
הפסקתן למשך זמן מה ושוב לאחרונה רעידות בהאצה ובנסיעה (בנתיים לא בבלימה) של 70-90.
עדיין באחריות לחודש הקרוב - לגשת ישר לנ.ש.ר או שצריך לעבור דרך איש המפתח ראלף - פשוט לדפוק לו על הדלת ולהגיד לו שמישהו מפה שלח אותי?
כמו כן - מישהו מכיר מוסך בירושלים שיודע על הסיפור הזה? אצל דיין עשיתי חריטת צלחות ואת שאר הטיפולים אבל די מרחו אותי בטיפול בבעיה הזו ("זה בגלל שהוא מוגבה", "זה בגלל הצמיגים הלא מאוזנים", זה בגלל הג'נטים" וכד').
שרשור מעניין ומועיל, טוב לדעת שהבעיה כ"כ נפוצה.
בתודה מראש
ליאור