תגובה להודעה: מחירי הסיקסים לאן ? ? ?
מי קבע "כמה שווה סיקס?".
עדיין יש לדבר כזה "מחירון"?
זה כבר רכב ישן שאין לו ערך מוגדר. סיקס טוב יהיה מושקע פי 3-4 ממחירו "הנקוב", וגם זה רק בכסף. את הזמן, האהבה, העבודה, העצבים, הידיים הפצועות, דמעות הכאב והאושר? אפשר לתמחר דבר כזה?...
נכון שלפני כמה שנים היה שפל מסוים במחירים, היום מתחילים להבין את הערך המוסף הייחודי של הכלים הקלאסיים הללו, והמחירים עלו בחזרה. חוץ מזה כבר באמת אין הרבה סיקסים, ועוד פחות סיקסים טובים ששווה להתחיל איתם סיפור אהבה לטווח ארוך.
גם בשוק הסופות קורה דבר דומה. הרוב כבר נגנבו, רוב אלה שנותרו בידי בעליהן הן כמעט-גרוטאות, וסופות טובות מתומחרות גבוה.
בכל מקרה - המחירים הנדרשים עבור סיקסים וסופות טובים נראים גבוהים אבל מספר העסקאות שמתבצעות בפועל אינו היסטרי, בלשון המעטה. מוכר לחוץ יתגמש במחיר. קונה שדלוק על הרכב יימתח את גבולות הסכום המוקצב או ידלג לרכב אחר. בסוף תיפגשו היכן שהוא באמצע.
כלל חשוב - עדיף לשלם יותר, אפילו סכום שנראה לך מוגזם במבט ראשון, עבור רכב מתוחזק ושמור. זה משתלם בריבית דריבית אחר כך.
3 קבצים מצורפים
הרכב הנו CJ7 משנת 83 ,הגיע לארץ ביבאו אישי.
קצת לאחר הקנייה , הרכב פורק לגורמים ונבנה מחדש חלק חלק,בדגש על השארת אופי הג'יפ ולא לעשות ממנו מוטציה ולכן החריגה היחידה היתה החלפת הגיר לידני מתוך העדפה אישית.
הרכב נקנה במצב סביר מכנית וכנ"ל חיצונית,כשהוא סטנדרטי למעט מזגן וכננת רמזי 6000 בחזית.
מע' ההינע כללה מנוע 4200,גיר אוטומטי,סרן קדמי דנה 30,סרן אחורי AMC20,יחסי העברה 2.70:1 בביצים,וקפיצים מקוריים.
מכאן הדרך היתה ארוכה,כשקודם כל הרכב פורק עד לבורג האחרון.
במסגרת השיפוץ הוחלפו הסרנים-קדמי נשאר דנה30 והאחורי צמח לדנה44,הושתלו יחסי העברה 3.31:1 בסרנים.
הנ"ל חוברו לשילדה עם קפיצי ראנצ'ו 2.5 אינצ',וכעת ישנם בולמי מונרו שמתישהו יעזבו לטובת משהו הולם יותר.
שודכו ג'אנטים 15X7 וצמיגי MTR במידה 31/10.5/15,
נקנה מנוע מימ"ח שהובא מינוביץ',שבהמשך קיבל מע' הצתה GM HEI,כבלים וחובר לו פילטר K&N.
נבנתה מחדש מע' הפליטה של הרכב,
הקרבורטור נשאר BBD המקורי שעבר אף הוא שיפוץ והחלפת מה שדרוש.
הגיר האוטומטי נזרק לטובת גיר ידני T-176 מפרוק,פשוט כי הבחור מעדיף ידני.
תיבת ההעברה המקורית נבנתה מחדש ושודכה לסרנים באמצעות דריישפטים של סופה שקוצרו ואוזנו.
מע' החשמל נבנתה מחדש וכל החיווט הועבר דרך צנרת היקפית.
פחחות וצבע..
פרוייקט בפני עצמו,המרכב קורצץ שוייף ונחתך כדי להסיר כל טיפת חלודה שהיתה,רותכו חלקי פח חדשים היכן שהיה צריך,והוזמנו מחו"ל חלקי מרכב מקוריים כגון צירי דלתות מנרוסטה וגומיות שונות לחלונות ולמסגרות.
הותקן ריפוד חלקי בצד הפנימי של הרכב והמזגן הוחזר לתחייה.
כל זה לקח שעות משפחה רבות במהלך הערבים אחרי העבודה וסופי שבוע רבים,ובחישוב כולל העבודה לקחה 9 חודשים של עבודת איש אחד בחצר הבית.
כל בורג שנכנס לרכב,כל דבר נבדק נמדד,הורכב ולא פעם פורק והורכב שוב ושוב עד שהתוצאה הניחה את דעתו של הבחור.
הרכב נרכש (רקוב משהו)בעלות ראשונית של (20Kש"ח), הושקעו בו 50K ש"ח ללא חישוב עלות שעות העבודה.
התוצאה היא רכב במצב חדש מהמפעל,
כמה היית משלם על רכב כזה?
(רמז-הרכב נמכר בסופו של עניין)
ריפרפתי קצת ביד 2 , אכן יש לא מעט הזויים שדורשים סכומים מפולפלים עבור גרוטאות מתכת חלודה שלא הייתי קונה גם ב 2000 ש"ח לחלקים. מאידך זה ברור שיש גם מעט פרוייקטים שמצדיקים סכום מאד גבוה, תעבור בשירשור השכן "כמה עולה להחזיק סיקס (גרוטאה)" ותבין על מה אני מדבר.
באופן אישי הייתי מעדיף לשלם כמה שידרש עבור רכב ברמה של אשר COAS, ד"א הוא כבר מכר אותו ? מאשר לקנות גרוטאה מחורבנת שעולה עשירית מחיר.
או קיי חברים,
אז קצת לחזור לשאלתי המקורית בשרשור שהעלתי ולהבהיר משהו: אני מחפש כבר מזה זמן רב סיקס, ומוכן לשלם עבורו סכום מעבר למקובל היות והחלטתי שזה הרכב שאני רוצה! ! !
אפשר להגיד שהתאהבתי ברכב. הנושא הכלכלי הן ברכישה והן באחזקה ידוע וכתוצאה מיכך אני לא מחפש סיקס ב- 15 . אין לי בעיה לשים גם כפול. עדיין, ההיצע הוא לא משהו בלשון המעטה והמחירים המבוקשים בשוק הם לא ריאליים לסחורה המוצעת.
אם למישהו יש לבטים אם למכור, זה הזמן חברים
(חבר העונה לשם "מוטי כהן" עם סיקס צהוב ארוך ויפה אולי אתה ? ? )
נ.ב - כן, הרכב של אשר עדיין אקטואלי
שניר
תתקשר לרמי 054-6629366
שאל אותו אם הוא עדיין מחזיק את הסיקס שקנה ממני לפני שלוש שנים ומעוניין למכור, זה הג'יפ האפור הימני בתמונה שבראש האתר, פעם אחרונה שפגשתי אותו אמר שהוא מחפש SUV ,
אמנם אפשר להרוס רכב בשלוש שנים אבל 20K הוא בטח שווה עדיין...
הוא לא הרס אותו יותר מידי.. דווקא במצב דיי דומה למה שנקנה. וגם בקילומטראז' על השעון לא השתנה בהרבה. :???:
ואגב, פספסת את אחד הסיקסים הטובים שיש למצוא, הסיקס של לביא. נמכר לחבר ועכשיו יש 2 סיקסים נאים וחמודים להסתכל עליהם כל בוקר בעבודה. :p
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
הוא לא הרס אותו יותר מידי.. דווקא במצב דיי דומה למה שנקנה. וגם בקילומטראז' על השעון לא השתנה בהרבה. :???:
ואגב, פספסת את אחד הסיקסים הטובים שיש למצוא, הסיקס של לביא. נמכר לחבר ועכשיו יש 2 סיקסים נאים וחמודים להסתכל עליהם כל בוקר בעבודה. :p
היי ערן,
דווקא לא. אני ביקרתי אצל לביא פעמיים בחודשים האחרונים ואמנם יחס המחיר לעומת התמורה היה אכן ראוי אבל מבחינתי, אדם שמחפש רק סיקס סטנדרטי ולאו דווקא שיפורים, היו לא מעט דברים שהיה "לסדר" כדי שיהיה כמו שאני רוצה: להוריד פיבר, לעשות פחחות וצבע מחדש היות וחלקים בבודי היו רקובים, החלפת דלתות (מוזרות משהו בצורתן), הזמנת ברזנט חדש,התקנת דלת אחורית חדשה ומתקן לגלגל ספייר. סה"כ עוד עשרייה מעבר ל- 28K זה כבר יותר ממה שאני מחפש.
שלי עוד יגיע.. הסבלנות עוד תשתלם אני בטוח.
ואם תשמע על משהו אשמח להתעדכן (בכל מקום בארץ)
תודה
שניר
אם COAS, אשר, לא מכר עדיין את הסיקס (CJ7) שלו אז לדעתי זו הקניה הכי טובה כיום אבל הוא לא זול כי יש בו שיפורים מאוד מאוד איכותיים.
שווה לך לבדוק.