:evil: ברוך... זה אם הם מנצחים... ומה קורה אם הם מפסידים??? :evil:
מי מקבל סיבוב על מה??
איל
Printable View
אם המכונית לא תיסע אולי הוא יוכל לבוא ולקבל סיבוב וירטואלי על האסמבלי עם כל השייבות הממודלות...
בקיצור חבר'ה למי שלא הבין.
הרכב עליו אנו עובדים השנה הוא אותו רכב מ2006.
מהרגע שהחבר'ה של 2006 סיימו אותו ולא הוא לא היה במצב נסיעה,אף אחד לא נגע בו עד לפני כמה חודשים ככה שהפרוייקט לא זוחל הוא פשוט עמד בעיקר עקב בעיה כספית.
השנה הקמנו את הפרוייקט לחיים וחידשנו את הרכב הישן שאף אחד לא נגע בו מ-2006 .
במהלך החודשים האחרונים עבדנו על הרכב (ותזכרו שאנחנו סטודנטים ולומדים ואין לנו הרבה זמן)
והבאנו אותו למצב נסיעה. היום 4.1.10 כבר הגיעו כתב וצלם לעשות כתבה על הקבוצה והרכב, ואף יש לנו הבטחה (בע"פ) לכתבה בבלייזר ברגע שהרכב ייסע.
המטרה: בעזרת-השם(למי שמאמין), בעזרת פרופ' ערן שר, תמיר פלצ'נסקי מנהל הפרוייקט, וסטודנטים עם כמיהה לתחום נתחיל בסמסטר א' שנה הבאה ברכב חדש מ-0 שיתחרה בסוף השנה במרוץ פורמולה SAE בחו"ל
וכעת לפניה אישית:
מר "צפרדע" היקר.
לא יודע מי אתה, בן כמה אתה, ומה אתה רוצה
הפרווקט שלנו יתחיל שנה הבאה ויסתיים בסוף אותה שנה
אם אתה רוצה להיות מעורב, אנחנו תמיד נשמח לעדכן לגבי ההתקדמות
אם אתה מכיר אנשים בתחום או לא בתחום שירצו לעזור לנו :
בין אם כלכלית, חומרים, חלקים או ידע וגם אם זה יהיה בקפה נשמח (פיצה דומינו נותנים לנו חסות).
ולסיום איך אומרים, אם אין לך משהו חיובי להגיד אולי עדיף שתשמור את זה לעצמך, אנשים בכללי ובמיוחד כאלה שמשקיעים המון זמן ואנרגיה בפרוייקט לא אוהבים לשמוע שמישהו מהצד מגיב, איך קראת לזה? ברשעות? אז ברשעות
אם יש לך ביקורת בונה נשמח לשמוע אותה.
בתודה אסף, צוות שילדה.
ואם יש לחברים אחרים שאלות לגבי הפרוייקט אשמח לענות.
אסף , תאמין לי שאתה רוצה שברוך ( "הצפרדע") יגיב פה , יש לבן-אדם ידע לא מבוטל .
אבל .... עם דבשו תצטרך לקבל גם את עוקצו .
ובאמת ברוך , אתה לא יכול להתמתן קצת בתגובותך ???
ד"א - נדמה לי שהרכב הזה כבר היה במצב נסיעה ( היה אפילו סרטון קצר ביוטיוב) לא ?
כל הכבוד ל"זאגי" שמתפקד פה כמו ארה"ב :)
אני בכל מקרה עומד מאחורי מה שכתבתי
אם יש למישהו (ולא רק לברוך) ביקורת בונה, רצון לעזור, ידע או מכרים שיתעניינו ברכב ואולי ירצו לשמש כספונסרים נשמח תמיד לשמוע
לגבי בתגובות ה"רעות" שיכתוב אותן לעצמו ביומן אישי.
לשאלתך, הרכב היה במצב נסיעה בסיסי לא הרבה מעבר לזה, השנה אנו מקווים להשיג מימון ומגרש ולהוציא אותו "למתוח אייברים"
אגב שמו בישראל "דייויד".
ממשיך לעדכן, אסף.
ברוך הצפרדע, אורי, עירא, אורי ואסף או כל מי שאת שמו לא הבנתי, אני רואה את הדברים אחרת לגמרי.
ברוך הוא איש בעל ידע בין המשובחים בארץ בתחום המוטורי, הלוואי עליי שהייתי יודע עשירית ממה שהוא הספיק לשכוח, אני במקומכם, וגם במקומו הייתי יוצר איזשהו מפגש, החלפת רעיונות, יש הרבה מה ללמוד ממנו, גם בעניין תהליכי הבניה גם בעניין מכלולים, תרתמו אותו לעזרה, לפי מה שאני קורא ממנו בשרשורים אחרים הוא מאוד נכון לעזור לכאלו שבאים ומתייעצים איתו, לכו אליו (בלי שאני מכיר אותו אני מזמין אותכם אליו, איזה מושחת אני).
להזיק זה בטח לא יזיק, להועיל לפי מה שאני קורא כאן זה כנראה יועיל, לכו תדעו אולי עוד תייצרו כמה דברים אצלו בסדנא, ואולי כמו שקרא לו בעבר הוא עוד עלול בטעות להתאהב בפרויקט שלכם.
כמו שאני רואה את זה, אם אתם לא נפגשים חבל לשניכם, לדעתי התרומה של ברוך לכם ושלכם לברוך ולספורט המוטורי בכלל יכולה להיות מאוד גדולה אם לפחות תיפגשו.
whisky
אתה לא מודע אבל כן נמחקו כבר תגובות בשרשור הזה. לצערנו... אגב הנוהל בפורום הבונים הוא שמי שפתח את השרשור הוא בעל-הבית - בהרבה שרשורים ארוכים כאן בעלי הפרויקט מבקשים ממני או מאסף לערוך הודעות, למחוק, לאחד הודעות וכולי - אין בעייה מבחינתנו.
בחזרה לעניין - לפני שלוש שנים כשכתבתי על הפרויקט לפני הקפאתו הייתי באמת מלא קנאה. בינתיים התרחקתי יותר מהלימודים, ובוא נגיד שגם הספקתי לתת גז במכונית שתכננתי, אז מפלס הקנאה ירד קצת... :D אבל איזה כיף לך עירא שאתה יכול לחקור לעומק את סביבת הנהג של מכונית מרוץ - בתור פרויקט לימודי באוניברסיטה בישראל - זה נהדר!
תסביר לחבר'ה שלך את רוח הדברים כאן בפורום ושנשמח מאד שתשתפו כמה שיותר - ואני בטוח שיש כאן חברים שיש להם הרבה רעיונות וידע לתרום. אני אשמח לשמוע ולעזור גם באוף-ליין. *
אומנם קצת באיחור אבל יש!!! קיבלנו מנוע לרכב לשנה הבאה:
מנוע הוא YAMAHA XJ6 Diversion בעל נפח מנוע 600 סמ"ק כמובן
מנוע שנת 2009 שכל מה שהוא הספיק לעשות זה רק הרצה,3000 ק"מ בסקאלה, מי צריך יותר מזה?
זהו מנוע שמספק את המומנט המקסימלי שלו בטורים נמוכים יותר מה R6 המפלצתי המוכר
ולכן הוא מתאים עבורנו בדיוק.
(ואולי אנחנו רק לא רוצים להתבאס שלא נקבל מנוע של R6)
ככה או ככה יש למה לצפות, התחלה טובה לדייויד 1 הרכב שלנו ל2010-2011
שמע פעם לימדו אותי חוק מאוד חשוב, נותנים לך תקח מרביצים לך תברח.
אז בקשר לחלק השני עוד לא היה מישהו שהעיז לנסות אבל בקשר ל"תיקח" אם נותנים לי חינם, בטח לוקח!, 2009??? לוקח!! 3000 ק"מ בלבד??? תביאא לוקח!!!
:)
שיהיה מה לעדכן נעדכן כרגע אנחנו מתחילים תקופת מבחנים.
הדבר היחידי שחסר לנו כרגע כדי לסוע הוא ברגים של המכסה קלאץ, שאני די בטוח שזה לא השם האמיתי שלו, בקיצור חלק מפלסטיק שיושב על הציר שמעביר הילוכים.
אם יש מישהו שיש לו במקרה מנוע של סוזוקי GSXR זרוק בבית ,מוזמן לתרום :)
שתהיה שבת שלום לכולם.
שטח אחרון עם הסמוראי לפני המבחנים...
תחילה לתודה שאנחנו חייבים, המנוע שעליו הודעתי בעדכון הקודם הובא אלינו בחסות מטרו-מוטור שהיא יבואנית ימאהה, קאוואסאקי וסאן-יאנג.
כמו שכתבתי החברה תרמה לנו מנוע Yamaha Diversion XJ6 שנת 2009 עם 3000 ק"מ
ועל כך מגיע להם תודה רבה מכולנו.
-8.1 התפרסמה עלינו כתבה גדולה מאוד ב"ידיעות הנגב" עיתון בהוצאת ידיעות אחרונות בתפוצה מכובדת באזורינו.
-תחילת סמסטר ב' הובטחה לנו כתבה בעיתון הסטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון "צ'ופצ'יק"
-עמר פיקרסקי (ארט דירקטור) עיצב לנו לוגו יפייפה אותו ניתן לראות בקבוצה שלנו בפייסבוק BGR
הצבעים שנבחרו הם כחול, לבן וכתום כאשר כחול ולבן מסמנים כמובן את המדינה והכתום את
אוניברסיטת בן-גוריון ואת הנגב.
-בנוסף קיבלנו בתרומה מ OMP כיסא ספורט וחגורת 5 נקודות עגינה.
וקסדה יפייפה מתנת אופנו-סנטר.
תודה רבה לכל הספונסרים!!!
כמובן ששמרתי את העדכון הכי חשוב לסוף:
========================
ביום שישי 15.1.10 הרכב שלנו, דייויד, יוצא לסיבוב הרצה ראשון בתוך תחומי האוניברסיטה. יהיו תמונות יהיו גם קטעי וידאו.
בהזדמנות זו נצטלם עם הרכב וחוברות בלייזר ע"מ לשלוח לעיתון. בנוסף קיבלנו הבטחה שברגע שיהיה ביטוח מסודר ואישור ממסלול מסודר בארץ לסוע כמו שצריך יגיע אף כתב של בלייזר ונקבל חשיפה ענקית.
ברוך(הצפרדע) אתה מוזמן אישית להגיע ולראות את הפלא במו עיניך. נשמח לראותך!
לסיכום אני פונה כמו כל פעם לכל מי שיקרא,
אם אתם מכירים חברה או עסק שירצו להשתתף בפרוייקט ולעזור ב:
-כסף
-חלקים
-כל אמצעי שיכול לעזור (דומינוס פיצה תורמים פיצות,רדבול תרמו רדבולים ומקרר ב-2006)
עוד יבואו בהמשך.
אסף. :)
בהצלחה ובשעה טובה, מחכים לתמונות. טיפ קטן - עירא כן יודע לצלם ויש לו מצלמה גדולה כזאת, של מבוגרים, אל תאמינו לו שהוא "יודע רק לנהוג". שמישהו אחר ינהג ועירא יצלם :D
שאלה אחרת - אם הפרויקט מתחיל בשנה הבאה מחדש, האם שקלתם לעבור מFSAE ל Baja SAE? הרבה יותר מתאים לאוירה בארץ, לא צריך מסלול מרוצים, יש לכם אפילו ליגה וקטגוריה להתחרות בה במרוצי הראלי רייד של נועם היימן מול עשרות הRZRים. וביננו, רכב שטח יותר מעניין לתכנן מרכב כביש... :D
מי שלא מכיר - Baja SAE זה אותו דבר, אבל במקום מכונית אספלט התחרות היא על בניית מיני-באגי לפי תקנון מוגדר:
http://students.sae.org/competitions/bajasae/
כמה דוגמאות:
http://webs.wichita.edu/depttools/de.../BajaSAE07.jpg
http://www.me.mtu.edu/news/minibaja2004/DSC_7347.jpg
http://www.sae.org/images/cds/selfse...7_SAE__309.JPG
שמע לגבי עירא שינהג שיהיה לו בכיף, אני בספק גדול אם אני נכנס לשם בכלל. שלא לדבר על לנהוג.
לגבי הרעיון השני שלך, רעיון גדול אבל אני חושב שרוב האנשים יותר בקטע של הפורמולה.
אני הייתי מעדיף את השטח (באגי בעבר וסמוראי כיום) אבל זאת לא החלטה שלי בלבד.
אני אעלה את הרעיון.
הזדמנות להציג תמונות של פרויקטי סטודנטים שצילמתי בתערוכת הרכב בפרנקפורט לפני ארבעה חודשים. רובן FSAE אבל יש שם קרטינג שנוסעת על תאי-דלק ואחת שמתחרה בתחרות על תכנון רכבים מונעי מימן. בכל מקרה, זו הרמה של צוותי האוניברסיטאות בגרמניה, ומראה את הכבוד שהם מקבלים בתערוכת הרכב (השטחים היקרים ניתנים להם בחסות).
נמרוד,
לגבי הצילום - מה זה מצלמה? (בכל מקרה יש לנו בקבוצה חברה עם מצלמה יותר רצינית משלי ככה שאני אוכל לנהוג...)
לגבי ה-Baja SAE, לצערי הרב זה לא יקרה בשנה הבאה, אבל אח"כ אני נוטה להאמין שזה יהיה אפשרי. כל מה שצריך זה שאחד מהחברה ששנה הבאה יבנו את הפורמולה (וגם גולשים באתר הזה) ימשיכו לתואר שני, נראה לי שהתזה שלהם תיהיה הרבה יותר כיפית...
ולגבי הגרמנים - ימח שמם, אנחנו ננש לא שם עדיין, אבל עם הגלים שהפרוייקט הזה מרים בחודשים וחצי מתחילתו (המחודשת) אני מאמין באמת ובתמים (ויש שיגידו שאני מפגר אבל אופטימי) שאנחנו רצים בכיוון הזה.
עירא
תגיד לי, הקשתות המגוחכות הללו אמורות להחזיק משהו בהתהפכות או שההנחה היא שלא יכולה להיות התהפכות ברכבים כאלה?