כן.
לא.
Printable View
כן.
לא.
בנוגע ליבוא מארה"ב - בלשון המעטה לא כדאי - המחירים שם בשמיים
ראה דוגמא -
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Land-...fCarsQ5fTrucks
חנן אתם משנים שילדות של משאיות על פי אישור מהיצרן לכל יצרן משאית יש אישור לכל דגם איזה אורך שילדה מקסימלי ניתן להגיע ואיזה רוחב גובה ארגז ניתן לשים עליה (אני גר ועובד ליד מתקין ארגזי משאיות בשם אחים אבו )אני כמעט בטוח ומוכן להתערב שחברת המזרח לא תעזור בגרוש לכזה דבר וגם אם הבחור יגיע לייצרן הוא יגיד לו לך מפה אני לא יעזור לך.
כמה נקודות....
ה110 באמת לא גדול מידי, כמעט ואין מקומות שתעבור עם 90 שה110 לא יעבור, תאמין לי, יש לי שנה/שנתיים נסיון בזה :lol: ,מצד שני במדרגות סלע רציניות בהחלט ה110 יעלה איפה שה90 לא(יותר נכון הנהג של ה110 יעלה ושל ה90 יצטרך לעצור בצד ולנגב את הפיפי שיצא לו מפחד...).
העבירות של הרכב בסופו של יום נקבעת של ידי 3 דברים פשוטים(על פי סדר החשיבות):
1 כמה נעילות יהיו על הרכב
2 גודל הצמיג שתשים
3 מערכת מתלים
מבחינת בניית דיפנדר 100 ,השילדה של הדיסקברי מספיק טובה לך, אין שום אזרח שצריך את היתרונות בשילדה של דיפנדר.
הדוד זה 110 פתוח לרוב(או הרד טופ-2 דלתות סגור) ,הבודי המשוריין מקוצר בכדי לחסוך משקל.
מה זה מצב 0 מבחינתי? רכב משופץ לחלוטין למצב כמה שיותר קרוב לחדש...זה יתן לך מספיק עבודה ותשאר עם רכב טוב יותר.
לקצר 110 טכנית זו לא בעיה(חיתוך השילדה והבודי, ריתוכי אלומניום ופחחות, חוקית זה לא מעניין אותי), רק צריך לעבור למיכל דלק של קצר(טווח נסיעה קטן בהרבה).
בשורה התחתונה, מכיוון שמדובר על כמות עצומה של עבודה שבסופה אני לא רואה שום יתרון אתה תוותר על זה ותקנה 110....עם הזמן תבין שאומנם יש לך רדיוס סיבוב של הטיטניק(וגם אותה עמידות למים....) ,אבל לגודל שלו יש יתרונות רבים(כמו למשל נוחות נסיעה עדיפה על ה90 בכמה וכמה רמות).
37 אינץ' מקל על החיים בשטח, אבל עשוי לעשות התקף לב כשתפגוש בוחן תנועה/שוטר מורעל...
לגבי נושא המשפחה וכל זה, אני עוד לא שם, אז פשוט לא יודע...
נכון, צריך להשיג מיכל של 90 (צידי) ולחתוך בודי ושלדה בשביל להשיג מראה דומה ל90
אולי אני מגזים, פשוט כשאני מביט על ה90, אני מרגיש כאילו זה הסמוראי שלי שהתנפח בחדר כושר :D
אהלן איתי
כפי שכבר הוזכר, לדיסקברי יש שלדה של "100".
צריך לזרוק את כל החשמל ומידית שיפרת את האמינות.
כמובן שכך גם אין בעיות של רישוי / טסטים / משטרה ושאר ירקות.
חיים רכס עשה כזה פרוייקט (רק שמאז נעלמו עקבותיו).
מניסיוני, ברכב טיולים אין דבר כזה עודף מקום. לטעמי ה- 110 אידאלי לצורך זה.
חוץ מזה שמעתי שהיה טיול מצוייין כולל תקלות טכניות.
ויש גם אחד ישראלי...!
זה לא 100 זהו דיפנדר 90 שניבנה לתחרויות עבירות אצל אלי שחר ושייך לצוות ניר .
אני מבין מעט בלנדרובר.
אבל נזכרתי שחבר פעם אמר לי:
אם ה 90 קצר לך.
וה 110 ארוך לך - אתה צריך דיסקברי....
:)
שתי נעילות, נשלטות, לא יותר לא פחות
את הכסף שאתה רוצה לבזבז על הקיצור תוציא על 2 נעילות נשלטות+ציריות אחוריות מחוזקות+מערכת מתלים טובה ויעילה.
ואם אתה מדבר פה על קיצור אז מבחינת אומץ(או טיפשות...תלוי מי מסתכל) מול החוק אתה בהחלט יכול ללכת על צמיג 33" ומעלה....
נ.ב JEEP(ניב?) הדיפנדר של צוות ניר הוא אכן בעל בסיס גלגלים של 100" ,אלי עשה עבודה מאוד מרשימה על הרכב הזה כשגם המנוע נכנס יותר פנימה לקבלת חלוקת משקל טובה יותר
טוב למדנו משהו אבל עדיין זה רכב עבירות ולא רכב טיולים.
לגבי השתלה של בודי דיפנדר מקוצר על שלדת דיסקו - אני חושב שאם תעשה עבודה יפה אף בוחן רכב לא ישים לב שהשלדה היא של דיסקברי ולא של דיפנדר
אני בזמנו עם הדיפנדר שלי עברתי טסט כמה פעמים בלי קומבינות ובלי שאף אחד שם לב או צייץ על מגדלי הבולמים העצומים שהיו שם או על כל שינוי אחר שהרכב עבר.
בכל מקרה מדובר בהשקעה לא קטנה - לך על רכב נורמלי בלי קומבינות ותקבל רכב הרבה יותר אמין לאורך שנים (נראה לי שזה מה שאתה מחפש). אם אתה מחפש רכב אחד לכל החיים קח בחשבון שהחיים משתנים ולרב נכנסים לחשבונות עוד אנשים שמטיילים אתך (נדמה לי שקוראים לזה משפחה) ואז ה-110 אמור להיות הרכב המושלם, מנסיון ה-90 קטן מדי . גם דיסקו יתן לך אחלה תוצאות ויוכל לשמש גם כרכב יומיומי.
שאלת תם:
במה הבודי של דיפנדר עדיף על הבודי של דיסקו ?
אם מדברים על מכלולים, אפשר להבין -
הסרנים של ה-110 יותר חזקים משל הדיסקו.
המנוע והמערכות מסביב - בדיפנדר הן יותר פשוטות = פחות דברים שיתקלקלו.
הדיפנדר ידני - יש גם דיסקו כאלו, מה גם שניתן להסב דיסקו לידני.
בדיפנדר הכיסא נהג מוטה שמאלה מההגה - תתקין בדיסקו כסא נהג של דיפנדר, בהטייה הצידה.
אז פשוט תשתול מכלולים של דיפנדר בדיסקו (ושוב, לא שאני רואה סיבה לזה).
הוא שאמרתי: התנהגות הנהג היא שעושה את ההבדל.
החצי טון הזה לא אמור ליפול, מהניסיון שלי אין כל כך הרבה מהלומות, בלימת המנוע גם בירידה מבולדר מונעת "מהלומות" כאלו. תקף גם ל90 ולכל רכב עם בלימת מנוע בלי צורך לשים בגז בשביל לטפס חצי מטר. את השיעור הזה קיבלתי בחורשן מארז, לא צריך ללחוץ על הגז, תן לרכב LOW והוא יביא אותך לאט אבל בטוח לכל מקום, בלי ליפול ובלי זינוקים בעליה. ועם ארז אני לא מתווכח (וגם ה110 שלי לא).
לגבי היבוא ממדינת המקור, כמו שאני מכיר יבוא של רכב אספנות לא חייב להיות ממדינת המקור, אלא רק רכבים חדשים וכאלו עד שנתיים מייצור, אולי אני לא יודע נכון ומי שכן מוזמן לעדכן את מה שכתבתי.
בכלל נראה לי שכל מטרת השרשור מוצתה במובן המעשי שלה, במובן התיאורתי זה סיפור אחר, זה נושא מעניין, בכלל לא רק לגבי D100 אלא על שינויי מבנה של רכבים.
whisky