תגובה להודעה: ג'יפ עד 15 אלף שקלים.
בניגוד למה שכתבו הרוב לפני,
ס מ ו ר א י.
הכל תלוי כמובן בצרכים שלך, אם לטיולי סופ"ש להנאה וכיף ללא מבחני עבירות, טיפוס מצוקים, בורות הרצליה וכד' אזי:
חפש טוב, בסוף תמצא אחד שלמרות היותך יד 9/10/11/12 יראה פחות קרוע, ללא יותר מידי חלודה וכד'.
קניתי לפני שנתיים אחד(87) ב-11000 ש"ח ומכרתי לפני שנה ב-12000 (לאור התרחבות המשפחה).
התקלה היחידה הית החלפת משאבות ברקס בגלגלים האחוריים (200 ש"ח) והוא נסע וטייל לא מעט.
רוב המגיבים כאן, גם אם אינם נוסעים ברכבים חדשים, נוסעים ברכבים מושקעים (מאוד) ומשופרים (לדעתי במקרים רבים יותר מידי) ובמקרים רבים בעלי יכולות גבוהות ביותר, הרבה מעבר לנדרש לטיולי סופ"ש (בטח למתחיל).
בעוד מספר שנים, תהיה מנוסה יותר, מבוסס מעט יותר ומחוץ לסינר הוריך (ולא תצטרך לתת להם דין וחשבון), תדע יותר טוב מהם צרכיך ותרכוש ג'יפ חדש יותר, מושקע יותר וגם, מה לעשות, יקר יותר.
אז זהו שסמוראי זה באמת משהו כזה, הבעיה היא שכשאני קניתי סמוראי 86 והייתי יד 15 ב 17000 בשנת 2000. הוא היה ישן. כשמכרתי אותו אחרי 4 שנים ב 17400 אחרי שנסע המון והיה משופר לגמרי ... הוא היה אז עוד יותר ישן .. והיום הוא כבר ממש ממש ישן.
עייפות החומר ... זה לא בהכרח רע, אבל יש לזה מחיר. כמו שכבר כתבתי למעלה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
בניגוד למה שכתבו הרוב לפני,
ס מ ו ר א י.
הכל תלוי כמובן בצרכים שלך, אם לטיולי סופ"ש להנאה וכיף ללא מבחני עבירות, טיפוס מצוקים, בורות הרצליה וכד' אזי:
חפש טוב, בסוף תמצא אחד שלמרות היותך יד 9/10/11/12 יראה פחות קרוע, ללא יותר מידי חלודה וכד'.
קניתי לפני שנתיים אחד(87) ב-11000 ש"ח ומכרתי לפני שנה ב-12000 (לאור התרחבות המשפחה).
התקלה היחידה הית החלפת משאבות ברקס בגלגלים האחוריים (200 ש"ח) והוא נסע וטייל לא מעט.
רוב המגיבים כאן, גם אם אינם נוסעים ברכבים חדשים, נוסעים ברכבים מושקעים (מאוד) ומשופרים (לדעתי במקרים רבים יותר מידי) ובמקרים רבים בעלי יכולות גבוהות ביותר, הרבה מעבר לנדרש לטיולי סופ"ש (בטח למתחיל).
בעוד מספר שנים, תהיה מנוסה יותר, מבוסס מעט יותר ומחוץ לסינר הוריך (ולא תצטרך לתת להם דין וחשבון), תדע יותר טוב מהם צרכיך ותרכוש ג'יפ חדש יותר, מושקע יותר וגם, מה לעשות, יקר יותר.
עד כמה שאני זוכר אתה קניתה את הסמוראי מהבחור שאני מכרתי לו(משלומי).
הסמוראי הזה עבר אצלי ישור קו רציני מאוד אצלי.
האמת שאם הוא היה למכירה עשכיו היהתי קונה אותו.
אם מחפשים הרבה אני מאמין שאפשר גם למצוא גם CJ במצב סביר בסכום הזה
אני קניתי את שלי לפני שלש שנים במצב סביר\טוב ועם נעילה אחורית במחיר הזה, תיקונים לא היו לי יותר מידי בזמן הזה (שיפורים היו לי הרבה מאוד אבל זה מבחירה שלי)
לפי דעתי הבעיה היא אחרת, אם אתה קונה רכב ב 15 אלף ש"ח, ואחרי כמה חודשים\חצי שנה אתה מגלה שהלך גיר\מנוע\טרנספר\סרן, תיקון שעולה בין 2000 ש"ח ל 5000 ש"ח (לצורך הדוגמא), מה אתה עושה אז? משבית את הרכב ומוכר אותו ככה בהפסד או שיש לך כסף להשקיע ולתקן את הרכב?
לפי דעתי תשובה על השאלה הזאת היא תשובה אם כדאי לקנות רכב ב 15 אלף ש"ח, זאת השאלה ששאלתי את עצמי לפני שלש שנים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נימי
אני קניתי את שלי לפני שלש שנים במצב סביר\טוב ועם נעילה אחורית במחיר הזה,
שלום נימי,מה שלומך וכו',זוכר אותך לטובה.
הייתי ממליץ לך לקרוא את השרשור "מחירי הסיקסים לאן?"
לגבי שחר.
אכן-כפי שכתבת-השאלה שהבחור צריך לשאול א"ע היא,אם יש לו כסף בצד לתיקונים.זה נכון בקניה של כל רכב ישן וכל שכן לרכב שטח.
טוב,אני חושב שאני צריך לחכות קצת עד ש"יתיישב לי בשכל" כל התשובות שקיבלתי.
כנראה כדאי לחסוך עוד קצת מזומן לתיקונים וכאלה,כינתיים אני משוטט בפורום הנהדר שלכם שאני מקוה שעוד מעט אני יוכל לכתוב "שלנו"
אני ממשיך לחפש תוך כדי.אם יש משהו,אני מעדכן פה.
תודה חבר'ה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
עד כמה שאני זוכר אתה קניתה את הסמוראי מהבחור שאני מכרתי לו(משלומי).
הסמוראי הזה עבר אצלי ישור קו רציני מאוד אצלי.
האמת שאם הוא היה למכירה עשכיו היהתי קונה אותו.
אלדד, אני קניתי מבחור בשם דוד מנהריה.
קנה אותו "עבור" אישתו שפחדה לנהוג בו וכך הרכב נשאר שלו (סיפר לי שקנה מאיש חיל האויר).
שימש רק לירידה לחוף לדייג, וגם זה באספלט בלבד.
לא ידע אפילו לשלב 4X4.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
אלדד, אני קניתי מבחור בשם דוד מנהריה.
קנה אותו "עבור" אישתו שפחדה לנהוג בו וכך הרכב נשאר שלו (סיפר לי שקנה מאיש חיל האויר).
שימש רק לירידה לחוף לדייג, וגם זה באספלט בלבד.
לא ידע אפילו לשלב 4X4.....
כן זה הג'יפ שהיה שלי:( הייתה לו מדבקה גדולה של כמאל טרופי על כסה מנוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
כן זה הג'יפ שהיה שלי:( הייתה לו מדבקה גדולה של כמאל טרופי על כסה מנוע.
אלדד,
אכן שלך :rolleyes:
עשה אצלי עבודה טובה, והדביק כמו שצריך את הנוער ולא פחות חשוב את שותפתי האהובה בחידק.:D
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
אלדד,
אכן שלך :rolleyes:
עשה אצלי עבודה טובה, והדביק כמו שצריך את הנוער ולא פחות חשוב את שותפתי האהובה בחידק.:D
הג'יפ היה מודל 86.
סתם תמונה של הג'יפ:o
סמוראי ואו ניבה אכן יכולים להיות הפתרון, זה יצריך אורך רוח, ידע בבחינת הרכב הנכון. אבל כשתמצא אותו, הוא יעשה לך את העבודה כל עוד תדע גם להתייחס אליו כראוי.
רכב ישן אכן יש לו שם רע, אבל אם הוא היה אצל בעלים שידע לשמור עליו ולהקפיד עליו, אין סיבה שיהיה צרה צרורה בהנחה וגם ממשיכים את הקו הזה של הקפדה ושמירה וכמובן לא מצפים לקנות מרצדס G.
אפשר למצוא היום כלים גם ב11-10. לפני כחודש מצאתי אחד כזה, שמור שמור, ארוך! ב13 מבלי להתמקח, פשוט כי הבעלים רצה למכור אותו בשל חוסר שימוש. אז הכל יכול להיות, כל עוד מחפשים בסבלנות.
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
הג'יפ היה מודל 86.
סתם תמונה של הג'יפ:o
ואאלה, שכחתי את המודל,
איזו תמונה, נוסטלגיה...
אז ככה הוא נראה עד +- אוקטובר 08 (+ שני משתמשים...)
שלום רבותי.הסמוראים התעלקו על השרשור הזה וזה אחלה.אבל אני חזרתי לספר שבדקתי שתי ניבות.3 סמו וסיקס אחד והבנתי את אלה שאמרו לי לחסוך עוד כסף.אז ככה אני יעשה.באביב אני יתחיל לחפש ג'יפ ב20.ואד אז אני מקוה שתרשו לי לשוטט ולכתוב כאן אפילו שאן לי ג'יפ בנתיים.
תודה גדולה ליועצים.
שחר.
לא נורא.
הסבלנות תשתלם, אני בטוח. בינתיים תמשיך להיות מעודכן במצב השוק. אולי פתאום תיפול מציאה.
אסף.
החלטה נבונה. אתה רק תרויח ממנה בהמשך.
בהצלחה חבר.
החלטה נכונה ביותר.
והיא תהיה נכונה עוד יותר אם תרים את הרף ל-25-30.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זאביק
דיסקברי דיזל. אמין, חסכוני ונוח.
לא מצחיק... :-)
ד"א - אם בנתיים תמשיך "לחפור" בפורומים הרלוונטים בשבילך ( לפי סוג הרכב שתרצה לקנות ), אתה תהייה ער יותר למחלות של הרכב , איזה דברים לבדוק יותר ואלו פחות , עלויות חלקים , שיפורים וכדומה ...כמו כן זה גם יעזור לך להבין איזה סוג רכב אתה רוצה .
בכל אופן שיהיה בהצלחה ואכן החלטה נבונה להמתין לעוד כסף לקניה , וכמו קודמי אני גם חושב שצריך לאגור 35K ( כולל ישור קו ) .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
ד"א - אם בנתיים תמשיך "לחפור" בפורומים הרלוונטים בשבילך ( לפי סוג הרכב שתרצה לקנות ), אתה תהייה ער יותר למחלות של הרכב , איזה דברים לבדוק יותר ואלו פחות , עלויות חלקים , שיפורים וכדומה ...כמו כן זה גם יעזור לך להבין איזה סוג רכב אתה רוצה .
בכל אופן שיהיה בהצלחה ואכן החלטה נבונה להמתין לעוד כסף לקניה , וכמו קודמי אני גם חושב שצריך לאגור 35K ( כולל ישור קו ) .
מסכים!
ומוסיף-
ממליץ לך להצטרף לחבר'ה כאן לטיולים בתור נוסע/נווט בזמן שאתה חוסך כסף (אתה מוזמן ליצור קשר בהודעה פרטית). ככה תלמד בינתיים הרבה דברים על נהיגת שטח ועל הרכבים הפוטנציאלים, ותחסוך לעצמך הרבה מאוד לקחים שרובנו למדנו בדרך הקשה על הרכב הראשון...
כל התיאוריה והפורומים בעולם לא ילמדו אותך מה ששהייה בג'יפים בשטח תלמד אותך.
ועוד לא ציינתי את כל הכסף שתחסוך על קפה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רון נחמן
מסכים!
ומוסיף-
ממליץ לך להצטרף לחבר'ה כאן לטיולים בתור נוסע/נווט בזמן שאתה חוסך כסף (אתה מוזמן ליצור קשר בהודעה פרטית). ככה תלמד בינתיים הרבה דברים על נהיגת שטח ועל הרכבים הפוטנציאלים, ותחסוך לעצמך הרבה מאוד לקחים שרובנו למדנו בדרך הקשה על הרכב הראשון...
כל התיאוריה והפורומים בעולם לא ילמדו אותך מה ששהייה בג'יפים בשטח תלמד אותך.
ועוד לא ציינתי את כל הכסף שתחסוך על קפה!
מסכים לחלוטין, אם כי אצלי בערכה אין קפה אלא רק תה, אז תצטרך להביא קפה מהבית ...
להתראות בשטח,
נדב.