מדובר על רכב אחר לחלוטין. השירשור הזה מדבר על רכבי 2X4 ששוקלים לפחות חצי ממה שהרכב של שי.
שאלה, ממאיזה רכב (ושנתון) משיגים מנוע 2.4 של GM שהחלוקת ברגים בגיר שלו מתאימה לTH400? כמובן רכבים שיש בארץ.
Printable View
ברוך, אני חוזר להציק לך- בא נעשה חשבון קטן.
מה זה יחס טוב \ סביר שאתה רוצה להגיע אליו - 1:4 סביר???
הכל התחיל מהערה של נמרוד של גלגלים 33 (כמה שוקל גלגל כזה לעומת "39?), סרן פורד 9" לעומת דנה או כל מיני מפלצות אחרות. ציריות, בלמים, משאבות, זרועות ....
300-350 כ"ס לעומת 500+ , מה זה עושה למשקל המכלולים (הקופצים)?
בסופו של יום , בהנחה שאתה שומר על יחס מוקפץ:לא מוקפץ, כל קילו מוקפץ שווה לפחות 5-6 קילו במשקל הסופי ...
להערכתי אתה טועה, וזה הפוך!
"ירידה" לגדלים האלו, תאפשר שימוש רב יותר בחלקים סטנדרטים קלים, חזקים, ואמינים יותר מכל יצור עצמי.
לא יעזור כלום, מי שמייצר מאות אלפי פריטים, וצריך להתמודד עם תקלות ואחריות, כבר הביא את הרכיבים שלו לאופטימיזציה, שלנו כאן בישראל, עם כל הכבוד, קשה להגיע.
צריך קיט מתאם. ראה דוגמא:
http://www.transmissionadapters.com/Old's%20Alero.htm
מנועי אקוטק נמצאים ברכבים של שברולט, אופל, ווקסהול, לוטוס, סאאב, פונטיאק ועוד... http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Family_II_engine
כאן אני חולק עליך - הנסיון המועט שלי, והניסיון הצבור הגדול יותר שאני מנסה ללמוד ממנו, מראה שכמות החלקים הסטנדרטיים - קריא מיוצרים במאות אלפים למכוניות כביש - שמתאימים לעולם המרוצים, קטנה מאד. אמנם מהנדסי מכוניות הכביש מגיעים לאופטימיזציה - אבל מכוונת לדרישות שונות לגמרי מהדרישות של רכב מרוץ. אני מדבר גם ובעיקר על הדברים ה"קטנים" - מיסבים, צנרת ומחברים, ברגים, תפוחים, חלקי מתלה והיגוי, נאבות, מכלולי בלמים, ציריות, רכיבי חשמל ואלקטרוניקה, תאורה, שעונים... בעצם כמעט הכל.
שימוש בחלקים אוטומטיביים מחנות חלקי החילוף, או גרוע יותר, ממגרש גרוטאות, זה אחד הדברים שמעידים על חוסר הבשלות של ענף הספורט המוטורי בארץ. אנחנו עושים את זה לאו דווקא בגלל עלות, אלא בעיקר בגלל בורות. אבל ברוך השם זה משתנה, לאט אבל בטוח, אנחנו לומדים ומשתפרים.
לאט לאט יש גם יותר היצע בארץ במחירים שפויים.
בתקווה שכשיאשרו את תקנות הייבוא (אם יבוא מסחרי או אישי) אז המחירים ירדו וההיצע יגדל.
לא תמיד. חלקים מהמדף שמיועדים לשימוש של מכונית כביש - זה לא נכון. אבל חלקים מהמדף שבנויים לשימוש בתנאים קשים (של תנאי סביבה ומשטרי הלמים ורעידות וכן הלאה) - דווקא כן מתאימים.
אסף.
נמרוד אני לא חושב שהשתמשתם בנאבות של טויטה היילקס ברכב של סרטינה בגלל בורות אלא בגלל המחיר , לא ?
אני משתמש בגיר 091 בגלל בורות ? ממש לא ואת זה כולם יודעים.
ויש עוד מליון דוגמאות, אנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו צריכים מהדוד סם אבל זה פשוט מאד , נורא יקר.
השתמשנו בסרן אחורי דנה 60 בגלל חוסר נסיון ובטחון. בפעם הבאה אני בונה 9 אינץ' צף באותו המחיר פחות או יותר. עם נאבות מחו"ל. צנרת - דלק, מים, הידראולית - לא נכונה. בגלל בורות וחוסר בטחון. אפשר וצריך לייבא צנרת ומחברים תעופתיים ולעבוד איתה לבד, בלי בתי המלאכה הישראלים, זה יצא יותר טוב ויותר זול - אבל צריך להשקיע וללמוד. זה אחד מהשינויים הבאים שיצאו מהפורום הזה.
ויש דברים שכן עשינו נכון - מערכת הגה יעודית למרוצים במקום לנסות לאלתר משהו. מיסבי קצה בכל מקום - לא תמצא אצלנו "תפוח" ולא בושינגים וגומיות מכל מיני סוגים.
האם אתה יכול להסביר להדיוטות כמוני מה ההבדל בין דנה 60 ל פורד 9 אינץ ?
ומזתומרת...סרן צף?
אחרי הצטנעות כזו ("הנסיון המועט שלי") וואללה קשה להתווכח;)
לעניין. לא הצעתי להשתמש בג'נק, וגם לא בחלקים לא מתאימים, ובכלל גם האמירה "מכוניות כביש" קצת בעיתית, אבל יש גם מכונית שטח אחת או שתיים שמיוצרות סידרתית.
יש הבדל מהותי בין לקחת מתלה של פג'ארו קומפלט (זרועות, בלמים, מיסבים.....) לבין לקחת מתלה של פג'ארו, להגיד שהוא חלש מדי, אז מחזקים אותו, מחליפים בלמים, מחליפים מיסבים...... וכל שילוב כזה הוא "בתול" וסובל מקשיי הלידה וההתאמה שלו.
המכלול השלם (כמו מתלה פג'ארו בדוגמה שלי), עבר מספר דורות וגירסאות, היצרן כבר "עידן" ושיפר אותו לרמה שמשאבים ובזמנים שלנו יהיה קשה להתמודד איתם.
שאתה מסתובב בסקלה של 200-300 כ"ס יש הרבה מכלולים זמינים.
ב 500-700 כ"ס זו סאגה אחרת. יותר יקר, יותר נדיר, יותר "תפירות" נקודתיות.
סרן צף זה כמו סרן חי קדמי רק בלי היגוי.
תפקיד הציריה רק לסובב את הגלגל ולא לשאת גם במשקל הרכב. בנוסף, וזה תלוי בסוג הסרן החצי צף, במידה ונשברה ציריה בסרן חצי צף אז יש סיכוי שהגלגל יפול עם הציריה השבורה מהרכב.
סרן צף חזק יותר אבל שוקל יותר ויש לו יותר חלקים. סרן חצי צף קל יותר עם פחות חלקים אבל בעיקרון נחשב לפחות חזק.
סרן פורד 9" נחשב לסרן מאוד אמין והביצה שלו בנוייה ככה שיש תמיכה לפיניון גם מלפנים וגם מאחור מה שמאוד מחזק את הפיניון.
בנוסף זה סרן שבדומה לסרני טויוטה, כל הביצה נשלפת ולכן לבנות לו בית וזרועות זה לא מסובך כמו בסרנים שבהם כל הביצה בנויה בתוך הבית.
http://www.fordmuscle.com/archives/2...diagram_tp.gifhttp://www.auto-fahrschule.ch/Technik/Fotos/9in7.jpg
כשכתבתי "מכונית כביש" התכוונתי בפרוש ל"רכב מייצור סדרתי" - ג'יפים ורכב שטח סדרתיים כמו הפאג'רו. אם אתה רוצה לבנות T2, או רכב מרוץ שמתבסס על כלי סדרתי, כדי להתמודד בקטגוריה סדרתית - לך על זה, ואז אתה צודק בגישה שלך. אם אתה מסוגל ורוצה לתכנן T1 - שלדה חדשה לגמרי - אין סיבה להשתמש בבורג של מכונית סדרתית. לכל צורך יש חלקים יעודיים טובים ולרוב זולים יותר שאינם מגיעים מעולם הרכב הסדרתי. יש כמובן יוצאים מהכלל - שמעידים על הכלל.
בהחלט. המדף שכתוב עליו "לשימוש תעופתי" והמדף שכתוב עליו "תקן צבאי" הם בדיוק המדפים שמהם כן מגיעים החלקים המתאימים למכוניות מרוץ. רק שהיום, שוק המרוצים האמריקאי בעיקר, ייבא את עיקר הטכנולוגיות התעופתיות, התאים והפך אותן לזולות וזמינות לרכישה לצרכים שלו. הדוגמאות הטובות ביותר הן מיסבי הקצה למכוניות של FK ואורורה, וכל נושא הצנרת הכמו-תעופתית היעודית למרוצים של Aeroquip, Earl's ואחרים.
צפיתי בסרטון לפני כמה ימים ועכשיו ראיתי את השרשור...
איכות צילום נהדרת...
http://www.youtube.com/watch?v=49PEaak4xeo