תגובה להודעה: שמשה קידמית נסדקה - שאלות.
התיאוריות של איציק, לצערנו, לרוב נכונות. אבל כאן אתה מדבר על שמשה של סמוראי, ראבאק. כמו שמשה של סיקס, רק עוד יותר קטנה. שטוחה לגמרי, היא לא חלק נושא עומס במרכב, מוכנסת עם גומיה פשוטה כמו פעם. כל זגג מכל עדה אמור להחליף שמשה כזאת בלא יותר ממאות שקלים בודדות. המונחים "מקורית" ו"מכשירי תנועה" לא רלוונטיים לנושא השרשור...
וביטוח שמשות הוא אכן מיותר. בוא נראה את הסטטיסטיקה האישית שלי - 13 שנה של בעלות על רכב שטח אחד לפחות. ביטוח שמשות? בטח, למה לא, גרושים...נגיד 150 שקל לשנה, כפול 13, ובעצם כפול 18 כי חלק מהזמן היו לי שתי מכוניות - 2700 שקלים.
כמה שמשות שברתי? אחת. של הרכב היחיד שהפסקתי לבטח ביטוח שמשות יש בו רק שמשה אחת... ועל התיקון שלה שילמתי 300 שקלים אצל זגג בשם טוני בנצרת. אגב זה הגיע לי, שברתי את השמשה הזאת במו ידי עם פטיש (אולי יום אחד בשרשור האידיוטים).
תגובה להודעה: שמשה קידמית נסדקה - שאלות.
תודה רבה נמרוד..זו בדיוק הטענה שלי, ברכב כמו סמוראי לא צריך לרוץ לחפש שמשה מקורית וגם לא גומיה מקורית..
על איכות העבודה אפשר להתלונן.
אני הפסקתי לעשות ביטוח שמשות, לא בגלל המחיר (ושברתי 3 שמשות) אלא בגלל שבמהלך פירוקי הניבות שלי יש לי בוא נגיד 3 שמשות מכל סוג ולא בעייה להחליף אותן לבד.
ליאור
תגובה: תגובה להודעה: שמשה קידמית נסדקה - שאלות.
אהלן, מחייה שרשור ישן.
כנראה שהתחום באמת מחורבן (אפרט בהמשך).
כרגע החלטתי שאני מרכיב את השמשה לבד. מדובר על טנדר סמוראי 84. יש לי שמשה תקינה לקדימה ולאחורה כולל גומיות.
אשמח לקבל טיפים או לינקים לסרטונים שמסבירים את זה (לא מצאתי לצערי).
מכיר את השיטה בצורה בסיסית, שמישהו מפעיל מעט לחץ מבחוץ והשני לאט לאט פותח את החוט כדי שהגומי יתלבש. מחפש עוד כמה טיפים לפני שאתחיל.
למה אני רוצה לעשות לבד? כי הטנדר חזר היום מצבע. עברתי אצל זגגות רמי בכפר סבא - ממליץ לכולם להתרחק כמה שאפשר.
כשפירקתי את הטנדר בתחילת השיפוץ עברתי אצלו. הוא אמר לי שפירוק והרכבה זה 150 ש"ח. אמרתי שאני צריך רק פירוק כי ההרכבה תיהיה בעוד הרבה זמן. הוא הבטיח שהוא יזכור את האוטו המיוחד ושכשאסיים הוא ירכיב לי ללא תמורה. מסתבר שהחלון הקטן מאחורה מזכוכית דו שכבתית או משהו כזה ופשוט יצא בשתי דפיקות עם היד. את החלון הקדמי כבר התחלתי לפרק והוצאתי את הגומי אז מה שנדרש ממנו זו להרים את הגומי וגם הוא נשלף. 2 וחצי דקות ויצאתי משם.
הגעתי היום. בהתחלה נהבלתי כשראיתי באיזה רשלנות וחוסר רגש הוא עובד על רכבים אחרים. מילא.. אין לי הרבה ברירות. ואז שהגיע תורי הוא רצה 250 ש"ח על הרכבת השמשה למרות שזכר את הרכב. מדובר על טנדר סמוראי עם חלון פשוט וישר.. שאני זה שמספק את החלקים! השמשה אצלי וגם הגומיה!
בקיצור ברחתי משם לפי שהוא הספיק לגעת באוטו.
כשניסתי לברר מה עוד יש באזור, הבנתי שיש את הבחור הזה בכפר סבא ועוד אחד ברעננה שגם הוא לא מומלץ במיוחד :(
עזרה תתקבל בברכה :)
תגובה: תגובה להודעה: שמשה קידמית נסדקה - שאלות.
יש לי שמשה חדשה 350 ש"ח0506504300
תגובה: שמשה קידמית נסדקה - שאלות.
מניח שהכותרת בלבלה אותך ולא קראת את ההודעה האחרונה :)
אם נס ציונה לא רחוקה לך ,
יש שם את אחים ששון זגגות
בעל מקצוע ותיק , לא יודע לגבי מחירים .
הבעיה שהטנדר נכנס לתהליך הרכבה.. מעכשיו זה או לבד או להביא מישהו לכאן (כפר סבא)