הם גם אמרו למה ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי UNIX
הם ניסו לנסוע על זה בחורף ?
בקיצור, בולשיט.
דווקא ה-MTR הוא צמיג השטח הכי קרוב ל-AT.
MTR, ועכשיו.
נ.ב. יחסית למחירים ששמעתי, 600 (לפני מע"מ ??) נשמע מחיר טוב מאוד.
Printable View
הם גם אמרו למה ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי UNIX
הם ניסו לנסוע על זה בחורף ?
בקיצור, בולשיט.
דווקא ה-MTR הוא צמיג השטח הכי קרוב ל-AT.
MTR, ועכשיו.
נ.ב. יחסית למחירים ששמעתי, 600 (לפני מע"מ ??) נשמע מחיר טוב מאוד.
600 לפני מע"מ בצמיג ישיר פ"ת .
לפחות בפנצריה אחת היה בן אדם אחד (אחד המוכרים) שאמר לי שהוא בעצמו איש שטח ושה MTR צמיג אומנם חזק וטוב בשטח אבל בכביש
הוא מסוכן , נשחק מהר ובחורף בכלל יש חגיגה והמים לא מתנקזים ממנו טוב.
לדעתי,
מבין השלושה שרשמת, אני הייתי הולך על גודייר.
בדקת גם ברידג'סטון? המחיר שלהם נע סביב 550 ש"ח כולל מע"מ, ולדעתי שווה את המחיר.
...My Two Cents
אביגדור
למה לא כחול לבן?
(גם ומשלנו וגם ככל הנראה יותר זול)
אליאנס? יש להם דגם אחד שאני מכיר ויש לי קצת נסיון איתו, מדובר בצמיג AT והוא לא ממש מציאה גדולה ...ציטוט:
נכתב במקור על ידי רפי אבידן
נמרוד מותר לחלוק עליך?
בפועל הנושא לא מורכב, בפועל הנושא די פשוט. שאל כל ילד שוודי שמתאמן על קרח.
מה שכן מורכב הוא היכולת של מתכנן המתלים לכייל את המתלים. וכמובן התאוריה שמסביב. מיד אסביר:
היגוי יתר יוגדר ולא צריך להתחכם ולסבך, ככל מצב שבו הרכב פונה יותר ממה שביקשת ממנו. (מושך פנימה לתוך הפניה). תת היגוי בהתאמה יהיה כל מצב שבו הרכב פונה פחות ממה שביקשת ממנו. (מושך החוצה מחוץ לרדיוס שהתווה לו הנהג). וזה לא חשוב איזו גלגל או גלגלים מחליקים ואיזה סרן או סרנים מחליקים. זה כדי להגדיר.
לצערנו מרבית הנהגים למדו, אצל מורי הטסטים, שכדי להפנות את הרכב צריך לסובב את ההגה. יותר מזה: כשהם חוזרים לנהוג עם מערכת הילוכים ידנית אחרי שהם עבור ל"אוטומט", הם בכלל מתפרקים. ראינו את זה היטב במבחנים למלכת המדבר.
נניח, לצורך הדיון, שיש שלושה סוגים של מכוניות, הנעה קדמית, אחורית והנעה כפולה (בכפולה יש כל מיני וריאציות על נושא חלוקת הכוחות בין הסרנים אז זה מסבך לך את החיים אה?), הרי שצריך לכאורה לפרק את הכוחות והמשקלים לכל אחת מהאופציות והמצבים ולהגיע למסקנות הנכונות. איפה הבעיה? יותר מדי נתונים ויותר מדי נעלמים.
מה שאני טוען הוא שזה ממש לא עניין הנדסי.
למשל, האם לחץ אוויר בצמיגים רדיאליים משפיע על האחיזה ומכאן עם ההיגוי? ועל איזו התנהגות? על היגוי היתר? על תת ההיגוי? מלפנים או מאחור? באיזה רכב מאלו שהוזכרו לעיל (קדמית, אחורית, או כפולה) זה משפיע יותר ועל איזה פחות? זה עניין הנדסי או עניין של מיומנות ושליטה?
יש כאמור בתחילת ההודעה משתנים נוספים, כמו סוג המתלים ומשקל הרכב וחלוקתו ועצמת המנוע בכל רגע נתון וחלוקת הכח בין הגלגלים, אבל, זה שולי מבחינת המשתמש.
למה יש פה בכלל בעיה? כי כשכשאתה מכניס למשוואה את ההכשרה שלך כמהנדס :lol: אתה מתבלבל מרוב משתנים ונעלמים ונתונים ובסוף קשה לך מאד להגיע לתוצאה ואתה מתרכז בתשובות שמתחילות בהצהרה: במקרה ש...... מכניס כמה נתונים, מתעלם או לא מכמה נעלךמים ומנסה לתת תשובה כמותית. אז יופי, אבל זה לא עוזר לנהג. ממש לא.
מדוע? כי אז אתה אומר שהנושא מסובך מדי ,יותר מדי משתנים שאתה לא יכול לצפות או לכמת. אז שוב: זה נכון אבל רק תאורטית. בחיים זה לא ככה; בעיקר אם אתה מכיר את הרכב, כי אז, כמעט כל המשתנים הם עבורך למעשה קבועים, פרט לרמת האחיזה הרגעית, והמיומנות שלך כנהג.
ואז, אם אתה מכיר את הרכב שלך ואתה מיומן בתפעולו, היגוי יתר ותת היגוי הם מרכיבים כך כך ברורים עד שאתה מנצל אותם לטובתך, במגבלות, על מנת [size=18]לנהוג ברכב[/sizeולא על מנת להוביל אותו ממקום למקום, כמו שאמא שלי עושה עם פורד מונדאו 150 כ"ס מדי יום בדרכה לעבודה ובחזרה.
תקן אותי כאוות נפשך אבל תזכור שמרקו אלן, גרונהולם, קרלוז סיינז, ולנטינו רוסי, פטרהנסל או יוטה ואפילו עדו או איציק בריל הם לא בדיוק מהנדסים לצורך העניין, אבל כולם שולטים ביד אומן ברזי החלקות הכח המבוקרות היטב תוך ניצול הנתונים הידועים להם, כולל סוגי הצמיגים ורמת הניפוח שלהם, עם הנתון החמקמק והחלקלק מכל - והם מפנים את הרכב שלהם תוך שימוש בשלושה מרכיבים פנימיים ואחד חיצוני:
כח המנוע, הבלמים, וההגה שהם מרכיבים פנימיים ברי שליטה, וההחלקה - שהיא מרכיב חיצוני שכימותו הוא לעיתים בבחינת נעלם. ולכן, מירוצי מכוניות לעולם יהיו מדע לא מדוייק. אחרת אפשר להחליף את שומאכר ברובוט. ויש האומרים שהוא רובוט.
דיינו.
שנה טובה.
אשתך מבקשת ממך דברים - לפעמים אתה עושה ימינה ממה שהיא רוצה, וזה היגוי יתר, לפעמים שמאלה, וזה תת-היגוי. בכל מקרה היא לא מרוצה. איך אתה מבקש משהו מאוטו, ואיך אתה יודע אם הוא עשה את מה שרצית, או יותר, או פחות? ולאור מה שכתבת בהמשך, הרי הנהג הכשרוני גורם לאוטו לעשות בדיוק מה שהוא מבקש, אז מה המשמעות של ההגדרה הנ"ל?ציטוט:
היגוי יתר יוגדר ולא צריך להתחכם ולסבך, ככל מצב שבו הרכב פונה יותר ממה שביקשת ממנו. (מושך פנימה לתוך הפניה). תת היגוי בהתאמה יהיה כל מצב שבו הרכב פונה פחות ממה שביקשת ממנו. (מושך החוצה מחוץ לרדיוס שהתווה לו הנהג). וזה לא חשוב איזו גלגל או גלגלים מחליקים ואיזה סרן או סרנים מחליקים. זה כדי להגדיר.
הגדרה מקובלת יותר היא זו: היגוי יתר זה החלקה של הגלגלים האחוריים לפני הקדמיים, ותת היגוי זה החלקה של הגלגלים הקדמיים לפני האחוריים.
לגבי שומאכר, גרונהולם, סיינז, מקריי וכולי - מאחורי השמות האלו עומדים המהנדסים המעשיים המוכשרים ביותר על פני כדור הארץ. האינטראקציה בין המהנדסים, המכונאים, והנהגים - היא שהופכת קבוצות למנצחות. האשלייה שהנהג הוא הכל - אולי תופסת עדיין בארץ ישראל, ארץ שבהגדרה אין בה ספורט מוטורי ככה שאין ממש מה ללמוד ממה שקורה אצלנו.