תגובה להודעה: רכב שטח ראשון לבחורה במשבר גיל ה-30 :)
לפותחת השרשור, המלצה שלי רק סוזוקי גרנד ויטארה !
זאת ע"מ שמשבר גיל ה-30 לא יהפוך לטראומה ...
חפשי משנתון הכי גבוה שתוכלי לרכוש , יד ראשונה שמורה ועם תעוד מלא לאחזקה.
(אל תדאגי יש רכבים כאלה, צריך רק סבלנות).
בהצלחה
רענן
נ.ב - לפי מס' התגובות לשרשור, לא תהיה לך בעיה למצוא מתנדב שיסייע לך בסינון הראשוני של הרכבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
אני לא יודע איזה סוזוקים אתה רואה במוסך. אני בטוח שאם תהיה במוסך של סוזוקי אתה תראה שם הרבה סוזוקים, בדיוק כמו במוסך של טיוטה תראה הרבה טויוטות במוסך...
לפי השמועות האחרונות, במוסכי רנו לא תמצא רכבי רנו... אעלק... :rolleyes:
במועדון הCJ והסופה ישנן שתי חברות מועדון ( גם כן משבר גיל ה 30 ) , אשר בבעלותן CJ .
האחת עם CJ-5 שנת 78 שמור ומטופל במיוחד , ואילו השניה עם CJ-6 שנת 81 .
שתיהן בסוף שנות העשרים ושתיהן מטפלות ברכב בעצמן .
רק היום הוזעקתי לחלץ את מיכאלה מתוך בוץ טובעני . היגעתי למקום ומיכאלה קיבלה את פניי בחיוך מבוצבץ ענקיייי . כמובן שלאחר החילוץ היא המשיכה לטייל בשטח עם אריק ( הג'יפ ) . מיכאלה משתמשת ביומיום עם הג'יפ ככלי תחבורה יחידי ומאושרת מכך .
בסך הכל ישנן במועדון הזה עוד לא מעט נהגות אשר נוהגות בסיקס ונהנות מכך מאוד , ולכן אני לא הייתי שולל אפשרות זאת .
אין להשוות חויית נהיגה בסיקס פתוח לשום SUV . עצתי לך : תנסי .
לגבי יעוץ והכוונה אשמח לעזור בפרטי .
אילן
ברור שאני מכיר במגבלות הרכב ולא נוסע למקומות שאין לי סיכוי לעלות
אבל אפשר לטייל בכיף גם עם פרילנדר
בשלב הזה עוד לא הולך למסלולים קשים אלא מסלולים נורמלים ובשביל זה מספיק פרילנדר ואמרו לי שזה יותר טוב מיונדאי טוסון למשל
לגיא אם תוכל לפרט נזקים כדי שנילמד מה לא לעשות עם הרכב
חברים, בבקשה מספיק עם ההתנצחות סביב הפרילנדר. זה חורג מנושא השרשור. ההודעה הבאה בנושא תמחק.
אסף.
הפרילנדר כמשל בלבד זה גם טוסון סוברו וכו'
המסקנה היא להגדיר ציפיות, לנסות אם אפשר, להגדיר תקציב, ואז לא משנה סוג כל כך.
אני מגדיר כך יש עבירים ישנים לא נוחים כל כך ובנויים בעיקר כברזלים עם אחזקה נורמלית כדוגמת סמוראים למינהם, יש ישנים נוחים יותר ועבירים כדוגמת ויטרה ודומיהם, יש suv ישנים ואז לא כל כך עבירים אבל נוחים מאד, ויש את הגדולים הישנים שהם יחסית נוחים אבל אחזקה יקרה, וכאלו יש גם חדישים יותר, ויש suv חדישים אבל יקרים מאד
הבעיה היא אם רוצים אם רוצים רכב כמו suv אבל עביר בשנתון גבוה יחסית ובתקציב נמוך יחסית ואז יש בעיה כי אין הרבה סוגים ובדרך כלל הם מוגבלים בעבירות
מסקנה נוספת היא שבמידה ומישהו לא מטייל מכור ובעיקר צריך רכב לכביש שיהיה נוח אז צריך להשלים עם זה שלא עולים במעלה לא יודע מה אבל גם לא נחנקים בהוצאות מוגזמות או שמתפשרים על הנוחות או על השנה
לכן חשוב להגדיר מטרות ותמיד אפשר לשנות
אם נחזור לשאלה המקורית - רכב עד 40.0 - 50.0 (רצוי פחות) עם אחזקה סבירה, רצוי אוטומט אפשר גם ידני, לשימוש עירוני + טיולים:
אופציה א' - רכישת רכב שטח כמו גרנד ויטארה או קיאה ספורטאז' מאיזור שנות ה 2000. תמצאי את האקזמפלר הטוב ביותר, המטופל ביותר, זה ש"עושה לך את זה". לא משנה איזה מהם תרכשי - שניהם יהיו קניה טובה לצרכים שלך. רק תוודאי טוב שמדובר ברכב טוב ומטופל.
אופציה ב' - לרכוש אחד מהיותר גדולים כמו פאג'רו קצר או ארוך, ידני, סגור או פתוח, אפילו איסוזו טרפר ידני בלבד, מהשנים 97-98 (מנוע 3.1 ליטר שנחשב אמין ומוצלח), טראנו וכד'.
אופציה ג' - האופציה הקוריאנית - סאנגיונג מוסו או קוראנדו או יונדאי גאלופר, יספקו אותך בשטח, ויהיו סבירים בכביש.
חשוב לשים לב: הרבה יותר חשוב למצוא רכב טוב, שמור ומטופל מאשר "שם" של רכב. כל האופציות הרשומות לעיל יהיו נוחות בכביש ברמה סבירה, ויאפשרו לך לטייל בכל מקום.
אני חושב שכבר נאמר יותר מידי בשרשור הזה.
בכל מקרה, הארוכים לא יהיו בחירה טובה, היא גרה באזור המרכז. זה אזור צפוף ובעייתי בחניה.
חניה תת קרקעית עם משאית כזאת היא גם לא דבר פשוט. ( אני זוכר כמה נאבקתי עם ההיילקס .. )
ספורטאז יהיה לדעתי יקר לנסיעה יום יומית. זה אוטו צמא.
אין לי מושג ירוק מהיכן שואבים כאן חברה את הנתונים הכלכליים שלהם
ביטוח מקיף לטרופר ארוך בנזין 97 = 2000 ש"ח ב12 תשלומים
חובה - עוד פחות מזה (בסביבות 1900)
תחזוקה שוטפת אני בעיקר מתדלק והרבה (ממוצע עיר /שטח 1:5 ממיצע אוטוסטרדה /שטח 1:6.5 אוטוסטראדה על 120-130):D התחזוקה עצמה עולת כמו פרייבט בדיוק בתוספת של עוד 2 ליטר שמן
תחזוקת שבר - פעמונים חיצוניים בעיקר אבל אני דורש מהרכב הרבה מאד (מבקש ממנו להיות סמוראי :cool:)
כנ"ל לגבי אוטומטי - תקני אחד עם גיר תקין ותדעי לנהוג לא ייקרה כלום ועם פחות בלאי מגיר ידני
לא תדעי והתיקון אכן יהיה יקר יותר שלא בצדק פשוט כי במכוני הגירים שוחטים כי גיר אוטומט צריך "מכון" וגיר ידני צריך "רק" מוסך
חפשי לך קצר בנזין 98-99 תהני מרכב חזק ביצועים טובים כסטנדרט בכביש ובשטח, עלויות תחזוקה כמו פרייבט ,אפשרויות שיפור רבות , זמינות חלקים משומשים גבוהה ,מרווח מאד יחסית לעובדה שהוא קצר ועם בגאז יותר מסביר (אין בעייה להכניס ביום יום עגלת תינוק ענקית )
החסרון היחיד ביחס לפרייבט הוא עלות הדלק - סולר מקביל יהיה חסכוני בכ 15-20 אחוז בעלות כללית של תצרוכת דלק (אבל בעייתי יותר ויקר יותר לתחזוקה )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
פרילנדר עביר ? ....
הא ? .....
תתפלא גיא אבל כן
זה לא מפלצת עבירות אבל יש הרבה מאד מקומות שנהג מיומן יגיע איתו בלי נזקים (אני לא מאמין שאני כותב זאת - זה בכ"ז לנד רובר:cool:)
אבל יש אופציות הרבה יותר טובות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
כמו שכתבו לפני, אין תחליף להתנסות ...
ויטארה ארוכה (וגם קצרה כל עוד לא מכרתי) מהשנתונים הישנים (93-4) לרשותך להתנסות
(ולא, ממש לא ספרטני למרות השנתונים הישנים).
למען הסדר הטוב והסר ספק: אני מוכר ויטארה ישנה יותר ממה שאת מחפשת, וזה לא נסיון לקדם את המכירה שלי. גם אם תחשבי על ויטארה קצרה, בתקציב שלך כנראה שאמליץ על השנתונים החדשים יותר עם מנועי 16V, אבל בתחושה ובגודל הם דומים ...
להתראות בשטח,
נדב.
האמת, לדעתי הויטרה הקצרה הישנה היא האופציה הכי טובה בשבילה (ולא אני לא מכיר את נדב :p). היא הרבה יותר נוחה מהג'ימני. התחזוקה ברמת העקרון דיי דומה מבחינת התשלום, והטיפולים היותר תכופים במוסך (במידה ויהיו) מתקזזים עם ירידת הערך השנתית של הג'ימני.
אבל צריך לבחור אחת בשבע עיניים, ישן יותר = שחוט יותר.
אופציה ב', מצטרף ל"עדר" מאחורי וממליץ בחום על הג'ימני.
וואו, התקפת מידע.
תודה על התגובות, עשו לי יותר סלט בראש מאשר איזשהו סדר, אבל מי אמר שסלט זה רע (וכמה שיותר קצוץ יותר טוב)?
לאחר חשיבה מאומצת, והתייעצות עם הגורמים הרלוונטיים, בהתאם למה שרשמתם כאן ושחיפשתי עוד בפורומים, ההחלטה מתפצלת כעת ל-2 מסלולים אפשריים:
להחליף את הפרייבט בג'ימני, או
לצרף סמוראי/ויטרה קצרים כרכב שני.
מה שיקרה בפועל תלוי בצורה סובייקטיבית לגמרי בתזמון/תקציב ותחושות בטן, כך שמכאן אני כבר "מתגלגלת" סולו, בתקווה שעוד תשמעו ממני מתישהו בהמשך בהודעת "התחדשתי ב..." מתלהבת.
תודה על העצות והמידע, אתם מועילים ואדיבים להפליא :)
עוד יתרונות בג'ימני הם שהוא לא מרתיע כמו רכבי שטח בגודל מלא שהם חצי משאית, לא בדיוק מה שמתאים לכל אחד ובטח שלא כחוייה ראשונית על רכב שטח, זה בקלות יכול להוציא את החשק.
הג'ימני יעיל גם כמו שהוא מהחברה וגם יכול להתפתח בקלות (נעילות, הגבהות) למשהו מוכשר בהרבה ועדיין יכול להיות רכב ליום-יום למי שלא נוסע מרחקים גדולים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Michal
לאחר חשיבה מאומצת, והתייעצות עם הגורמים הרלוונטיים, בהתאם למה שרשמתם כאן ושחיפשתי עוד בפורומים, ההחלטה מתפצלת כעת ל-2 מסלולים אפשריים:
להחליף את הפרייבט בג'ימני, או
לצרף סמוראי/ויטרה קצרים כרכב שני.
בתור רכב שני (קילומטראז' נמוך כך שצריכת הדלק של המנוע עם הקרבורטור פחות משמעותית), אולי הויטארה שאני מוכר דווקא כן תתאים לך :p
פרטים מלאים בקישור שבחתימה שלי, מיד מתחת לקו ...
בכל מקרה, סיבוב התנסות על חשבוני, וגם כוס תה :p:p
להתראות בשטח,
נדב.
ג'ימני.
גם היום אשתי מזילה דמעת געגועים על כל ג'ימני שחולף ברחוב, בוהה בביתנו הקטנה בעגלה ושואלת אם היה כדאי לוותר על הג'ימני בשבילה..:-)
נוח מאוד (מאוד) לחיי היום יום האורבנים של גוש דן, אמין כמו פרייבט יפני, יעלה חיוך על פנייך בכל שביל שתבחרי, לעולם לא יגביל אותך בהצטרפות לקבוצות מטיילים סבירות, פוטנציאל שיפורים זמין וזול אם ידבוק בך החיידק, ובאותה נשימה- אם הג'וק חולף- ימכר בקלות רבה לבעלים המרוצה הבא.
השוק לא מטורף כמו פעם, ואפשר לקנות (ולמכור) במחירים סבירים וההיצע מרשים- הרבה פעמים של רכבים שנשמרו בקפידה ולא באמת יצאו את גבולות גוש דן.
ג'ימני.
ג'ימני
ו..ג'ימני.
עד שני מטיילים?- אין בעית מקום אמיתית
יותר מ 2? ליותר מיום? יש גגון. (תנסי לחשוב כמה פעמים זה באמת יקרה)
להחזיק רכב גדול בשביל שתהיה אפשרות להסיע 3 אחיינים פעם בשנה (במקרה הטוב) למסע של 3 ימים בנגב?..
עזבי- תכל'ס הרכב בשבילך לבן זוג וכלב, וציוד ליומיים. והוא מתאים בול.
ג'ימני.
את תהני.
אני אגב לא ממש מבין למה צריך בן אדם אחד שני רכבים.
הג'יפ הוא גבוה מגניב וכו' ... לא רוצים אחרי זה לנהוג באוטו הנמוך והקטן .. ואז ? .. מוכרים ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני אגב לא ממש מבין למה צריך בן אדם אחד שני רכבים.
כשתגדל...תבין. :-)
יואב
(שנוסע ביומיום בוולוו נבלה זקנה ונהנה כל רגע, ובסופ"ש עם עגלול...)
בדיוק מה שקרה לי. אתמול כבר הגיע הקונה המאושר לפונטו לא יודע למה הוא מרגיש כמו פחית אחרי הג'ימי למרות הוצאות הדלק הדיי מטורפות הפונטו שכבה בחנייה מהיום שקניתי את הג'ימי
בהחלט נקודה למחשבה :) מה גם שאין כמו ל"חתוך"פקק על הבוקר :) :) :)