נועם שלום
אתה יכול לפרט מה זה ברזלים בלי סוף?
דוד
Printable View
נועם שלום
אתה יכול לפרט מה זה ברזלים בלי סוף?
דוד
אחרי שאלות למהנדס שעוסק בחומר התשובה היתה סוג של אגדה אורבנית.
כדי להקפיא עד פריכות מעול רתק מאסיבי אתה צריך כמויות גדולות מאד ויכולת לשמר את הטמפ' וגם אז אתה לא בטוח הצלחת להנמיך את הטמפ' של מרכז הבלוק מתכת.
בקיצור לא ממש עובד ומתאים לגנב רכב המצוי, יש שיטות פשוטות יותר.
חשמל רק חשמל
תראה, אני אשאל אותך ובהזדמנות גם יענה לקודמך.
בהיילקס שלי היה מותקן איתורן (ברור לי שזה הדבר הראשון שהעיפו מהרכב אגב מצאתי אותו ברחוב ליד הבית מאוחר יותר), אזעקה (לא הספקתי אפילו לשמוע אותה עובדת, אפילו שהרכב חנה כחמישה מטרים ממני), אמובילייזר MAD (אני מניח שהם ידוע עליו עוד לפני). את הכלבים של השכנים שלי הרעילו למוות. בחצר שלי פוזר בשר מורעל שרק חיכה לכלב שלי שיאכל אותו (למזלי באותו ערב במקרה הכלב היה בבית והוא אכל אותו רק בבוקר. בנס הצליחו להחזיר אותו לחיים). באותו ערב הגעתי הביתה עם הרכב באיזה 2 לפנות בוקר. חוץ מזה לרכב היה מנעול הגה, שרשרת שנועלת את ההגה לרצפה (מחוסמת עם מנעול רב בריח) ומנעול דוושות מבניה עצמית (נועל את כל שלושת הדוושות) עשוי מברזל מלא, ונעול במנעול רב בריח שננעל מכיוון הקיר אש, ככה שגם אם אתה מאוד רוצה, אתה לא יכול לראות את הצילינדר.
אחרי כל זה האוטו נעלם. אני גר באזור מאוד מאוד שקט ככה שאני לא מניח שנכנסו עם גרר באמצע הלילה. במושב יש שמירה. על אף כל זה. הלך האוטו.
אז אני שואל ברצינות כי לי באמת שעוד אין תשובה על זה - איך קיבינימט שחררו את האוטו ולקחו אותו?
נועם.
נועם אתה חושב מסובך מדי !
בתור אחד שכבר גנבו לו סופה פעם, באופן טבעי השקעתי לא מעט מחשבה בנושא
וזאת כדי למנוע את הפעם הבאה...
חנקן נוזלי זו אגדה.
דורש המון מהחומר, מאוד מסוכן לשימוש קשה יחסית להשיג
מאוד לא סביר שמשתמשים בו.
גם פלזמה היא מכשיר מסובך ויקר שקשה וצריך ידע להשתמש בו.
אז איך בכל זאת ?? מאוד מאוד פשוט !
ראשית גוררים\דוחפים את הרכב כמה מאות מטרים מהחניה לאיזור בטוח.
מספיק שיהיה קצת רחוק מבתים.
בדרך כלל אין בעיה לעשות זאת מאחר והרכבים לא קשורים למדרכה.
אחר כך מתחילים את העבודה המלוכלכת.
אזעקות איתורן וכו מנתקים מידית. יש להם מידע פנמי בנושא.
מנעולים ברזלים וכו משתמשים ברתכת - כן כן רתכת!
עובדים עם אלקטרודה חותכת איתה אפשר לחתוך בשקט יחסי גם ברזל בעובי 8 מילימטר.
והתהליך יחסית מאוד מאוד שקט.
רתכת קל מאוד להשיג ולהשתמש.
אחרי שכול הברזלים והאזעקות ירדו פשוט מניעים ונוסעים
כל התהליך להערכתי לוקח לא יותר מ 10 דקות לגנבים מיומנים.
ואז יוצאים דרך השער עם השומר, הרי הוא לא יודע שגנבו את הרכב ונותן לגנבים לצאת.
מה הלקח מכל זה??
תשתמש בברזלים כמה שיותר עבים (לוקח יותר זמן לחתוך)
ותחבר כמה שיותר שרשראות לאדמה, כך לא יוכלו לגרור.
כל זה כמובן לא ימנע גנב נחוש מלגנוב את הרכב.
אבל אולי הוא ישהה אותו מספיק כדי שאולי תתגלה הגנבה.
או שבמקרה יותר טוב הוא יחליט שיש יותר מדי כאב ראש ברכב שלך, וילך לאחר.
בכל מקרה אם גנב מאוד ירצה לגנוב את הרכב שלך, הוא יגנב
בדיוק,
חבר שעבד באיתוראן אמר שלפחות בדרום זו השיטה המובילה, המרוץ של הסיירים נגד השעון היה מי ימצא את המכשיר איתור ראשון- הגנבים שיזרקו אותו ויגררו את הרכב לפינה שקטה לעבוד או הסיירים שיגיעו אל הנקודה שגררו את הרכב שליה לפני שהוא נעלם.
הייתי מוסיף חסימות וחנייות במקומות שקשה לתמרן ולצאת כמו פניות 90 מעלות, חניות שמחייבות תמרון והיגוי וכו'.
תמשיכו תמשיכו.
תמשיכו לברבר ולתת את המידע הטכני, הרעיונות והשיטות לאותם גנבים פחות מקצוענים ופחות מיומנים.... :evil:
אל תשלה את עצמך שהגנבים לא מכירים כבר את כל השיטות, ובטוח שעוד הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים.
חוץ מזה, תמיד צריך להפריד בין גנבות "מזדמנות" לבין רכבים מוזמנים ומאותרים, שעליהם יעשו הרבה יותר מאמץ ואיסוף מידע (כן כן, סוג של ריגול) שאותם ממש לא יגנבו גנבים לא מנוסים. לצערי הרב (וגם לצערך, מנסיונך) הרכבים שלנו נמנים עם אלה שמאוד רוצים אותם.....
זאת נאיביות לחשוב שאנחנו יכולים לגלות פה משהו למישהו שהיינו רוצים שהוא לא ידע אותו.
נועם.
דרור הלוואי שהיתי יכול לחדש משהו לאחד מהנוולות האלו !
הם יודעים את העבודה הרבה הרבה יותר טוב ממני.
אני חוזר שוב על מה שכבר הרבה פעמים אמרו.
אם הם באמת ירצו את הרכב שלך הם יקחו אותו ולא משנה מה תעשה.
הרי היו כבר מקרים שבהם פרצו לבתיים הרדימו את כול המשפחה ולקחו את מפתחות הרכב...
הפתרון האמיתי הוא כמובן בכוון של ידידנו הטכסאני גו.
אבל אנחנו יהודים רחמנים בני רחמנים
אני יותר מאשר מסכים שעוקבים אחרי רכב מוזמן, אבל במשך שבועות וחודשים? לכל פינה שהוא נוסע? לא נראה לי. הדיפנדר נשוא השרשור הזה, נגנב תוך 5 דקות מחניון של מרכז קניות והוא דוגמא מובהקת לאיך "גנב מזדמן" מאתר טרף וקוטף אותו. ברכב מוזמן, אני חושב שהם יושבים עליו כמה ימים, מתעדים את השיגרה שלו ואת אמצעי המיגון הקיימים בו ואורבים לו במקומות שבהם הוא חונה באופן קבוע.
הפיתרון היחיד לפשיעה בכלל ולגנבים בפרט הוא בחתימה שלי.
דרור, מה עושים אח"כ עם הגופה ?
שזו תהיה הבעיה שלנו....:mrgreen:
חולות ראשון ואשדוד מלאים בגופות שעוד לא נמצאו....:twisted:
אני גר בחולון כמעט כל החיים.
היום זו "עיר הילדים", אבל פעם מרחב חולון-בת ים היה טריטוריה של ילדים רעים. לפי הסיפורים והצ'יזבטים שרצו כאן, הרבה חשבונות חוסלו לתמיד מתחת לדיונות. היום הבר-מיננים הללו בטח נחים מתחת לכביש 431....
בטח תיכף יבואו לעצור אותי... אני הולך להכין תיק עם מברשת שיניים ותחתונים, שיהיה לי לבית המעצר....
תסלחו לי אם אני ,טמבל,נאיבי,לא מבין,,,,
אתם אומרים ,חנקן?? קשה מאוד להשיג!!! אז זהו שלא!!!
פלזמה? לא משאיר סימני שריפה? או כל סימן שהו???
רתכת???? כמעט ניחנקתי....בטח הם גם מעלים את האוטו על ליפט,לבדוק מה מצבו,אם כדאי ביכלל!!
חברה,אני מצאתי את מחסן העבודה שלי באתר,דלת של ממ''ד,מנעול רתק,אכי גדול ,אכי עבה
(ככה אני אוהב...:p)בבוקר,לא מנעול לא סימני שריפה,לא סימני חיתוך,וגם לא ציוד:evil:
כלום שום דבר,,,רק פתק...תודה רבה!!!
אז אולי כל היודעים יסבירו לי איך בכל זאת!!!???
מיקי
אולי לזה שפרץ לך את המחסן היה את המפתח ?
:)
יש מפתחות מסטר ועוד כל מיני דרכים לפתוח מנעולים - באופן שלא משאיר סימן.
אמיר.
מספריים פניאומטיות,
דרור אני אוהב את הקו מחשבה שלך.