כוסאומו הדואר האלה!!!
הביאו לי את החבילה עד הבית, והשאירו ליד הדלת. לא ביקשו כלום! (וגם לא קיבלו...)
ממש התעללות באזרח.
יואב
Printable View
כוסאומו הדואר האלה!!!
הביאו לי את החבילה עד הבית, והשאירו ליד הדלת. לא ביקשו כלום! (וגם לא קיבלו...)
ממש התעללות באזרח.
יואב
הדרך הכי טובה לייבא מוצרים לרכב ובכלל היא באמצעות דואר אוויר חבילות רגיל ולא (EMS.UPS.DHL) שכן אצלם באמת דורשים סכומים גדולים על מנת לבצע שחרור מהמכס. כמו כן כל חבילה עד 50$ כולל המשלוח לא אמורה להעצר במכס ובמידה וכן יש להמציא חשבונית מתאימה ואז היא תשוחרר ללא חיוב ותגיע עד הבית. גם לגבי אישור משרד התחבורה אין ממה לחשוש שכן מדובר בתהליך פשוט למדי שמצריך להכנס לאתר של משרד התחבורה למלא טופס ייבוא אישי ולשלוח בפקס , האישור לא עולה כסף כל עוד מדובר בייבוא אישי ואם המוצר שאתה מביא תקני אין כל סיבה שלא יתקבל אישור.
אני מייבא הרבה מאוד מוצרים לרכב מחו"ל ובכל הזמנה ברגע שיש חשבונית אני מבקש אישור משרד התחבורה שיהיה מוכן אם אני יידרש לו.ברגע שמכירים את הבירוקרטיה אצלנו אז אין הפתעות ולא עוגמת נפש.
ערב טוב פטרול יקר,
רק בשביל התגובה שלך היה שווה כל השרשור!
זה מה שמצאתי באתר משרד התחבורה. אתה מתכוון לזה? איך אתה מקבל את האישור? בדואר רגיל? במייל? בפקס?
תודה,
יואב
היות וקיימים חלפים שאסורים בייבוא (ועד היום לא באמת הצלחתי להבין מה באמת מותר ומה אסור), מומלץ לבקש רשיון יבוא ע"ס חשבונית פרפורמה לפני רכישת המוצר, ובמידה וקיים אישור לבצע רכישה בפועל.
עוד חידוש סנסציוני: משרד התחבורה גילה את האימייל. לפי חבר שהוציא רשיון יבוא לחלפים, ניתן לשלוח את הבקשה למייל הבא:
[email protected]
הזמנתי מחו"ל רסיבר לכננת נשלפת קדמית בעלות של 150$ .אני צפוי לכל מסכת היסורים שמתוארת פה או שיש לי איזו דרך לעקוף את הברירוקרטיה?
היה דרך, אם קנית ישירות תתכונן לחוייה....לפחות אתה לא באזור ת'א, כבר משהו.
ברור,
והקבלה שבאה איתו אומרת מתקן גרירה ל ר כ ב
כוונתי לדרכים אחרות זה שזה לא מתקן גרירה אלא חלק חקלאי, מתקן PTO לטרקטור וכדומה.
סיפור מעניין.
לפני שנה (אולי פחות לא זוכר במדוייק) הזמינו עבורי מאיביי סוללה לGPS.
לא יודע איך וכמה, רק יודע שהסוללה עלתה 90 שקלים ושהמזמין עבורי קיבל את הפיתקון האדום, לבוא ולקחת מהדואר מתח לבית.
זה כבר לא קיים יותר???????
שאלה נוספת, כתוב להם על האריזה, מה יש בחבילה?
אני יכול לחרטט להם ולהגיד שיש שם בובת חרסינה, או מאפרה מקצועית, או כל חירטוט אחר. זה יפעל?
אני כולה רוצה להביא מגיני בוץ נחמדים לג'ימני שמצאתי באיביי, כולה רוצה להביא ספוילר אחורי לג'ימני שמצאתי שם, המחיר נראה לי הוגן לגמרי, אבל באמת אצטרך לשלם עוד כמחצית ממחיר המוצר רק בשביל המכס??????
גרררר מה עושים חבר"ה? הקץ להזמנה מאיביי?
סוגיה נוספת היא, נניח לרגע ואיזה חאפר הרכיב לי פה בארץ, בקנייה פה בארץ את המוצרים שעליהם אני מדבר, גם אז זה מחייב אישור משרד התחבורה? בשביל ספוילר אחורי או מגיני בוץ???
התשובה המשפטית, היא כן!
התשובה הריאלית היא: לא!
whisky
נ.ב.
בין לבין, תחליט אתה, אני לא מייעץ לאף אחד בשאלות משפטיות בלי לקבל על זה כסף;), אבל ככה בשביל שתדע מה אומר החוק.
כמובן כל מה שתמיד כותבים: "האמור בהודעה זו אינו מהווה עצה משפטית ואינו פוטר מהתייעצות משפטית בקשר למקרה הקונקרטי ו/או לכל נושא אחר שמעניין אתכם.... הבנתם את המסר.
http://cgi.ebay.co.uk/Suzuki-Jimny-V...item414e81cf34
זה יעלה לי 336.186 שקלים רק המוצר עצמו והמשלוחה.
מה התשלום למכס? מה התשלום הנוסף? מה הקאטש?
נניח לרגע שלא צריך אישור משרד התחבורה, שאגיד שזו מתנה או משהו ודואר ישראל יביא לי את זה עד לסניף הדואר שמול ביתי.
פה בארץ, אני אשלם על מכסה כזה מעל אלף שקל, לא מעוניין, מעוניין בכזה...