תגובה להודעה: אכיפה מוגברת בשימוש בסלולר בזמן נהיגה
שנים עבדתי בתפקידי מכירות וניהול שדרשו שעות רבות על הכביש ושעות רבות של שיחות בסלולרי(עם דיבורית-תמיד),למעשה ללא דיבור תוך כדי נסיעה לא הייתי מבצע את עבודתי כראוי ובטח גם הייתי מאבד אותה. המצב הגיע לכך שאני חושב שמספר הק"מ שהרכב עשה זהה בהתאמה לזמן שהסלולרי באוטו היה בשימוש.
יותר מפעם אחת סטיתי מהדרך בזמן שחיפשתי מספר או נתון טכני מסויים,לעיתים רבות פשוט פיספסתי פניות,הייתי צריך לעלות באיילון ומוצא את עצמי בחולון או הרצליה בצד השני.
מספיק שפעם אחת תסתכלו בכביש על הרכבים שלפניכם ושימו לב איך הם רוקדים בתוך הנתיב מצד אחד לשני,זה משהו מופרע במדינה שלנו,כאילו לכולם יש הפרעת קשב.סעו באירופה ומשום מה כל הרכבים נראים כאלו צמודים לנתיב שלהם בתוך הנתיב.הם לא מדברים בנייד(אני לא בטוח שיש בכלל חוק),לא קוראים עיתון ולא זורקים במבה על הילד מאחורה,האשה לא מתאפרת והילדים יודעים באוטו נוסעים בישיבה ולא מתפרעים.
אני לא יודע אם יש עלייה בתאונות דרכים בגלל שימוש בסלולרי(אני לא חושב שיש עוד מדינה בעולם עם אחוז כזה גבוהה של דיבוריות ברכבים-וזה נתון חיובי,ואני חושב שדיבורית ברכב זה כמו שיחה עם נוסע),אבל ברור לי דבר אחד,הסלולרי כמו,דברים אחרים פוגע משמעותית בריכוז של הנהג שכנראה גם ככה נמוך.
איך לדעתכם קורה שכל שבוע נהרג רוכב אופניים מרכב שסטה לשולי הדרך?מה זה קוסמות שבכל פעם שמישהו הולך בשוליים מגיע רכב משום מקום ודורס אותו?מה זה הכל מע"צ?
בהמשך למה שדרור אמר,לא לכולם יש ריכוז של טייסי קרב,אבל אצלנו כולם טייסי קרב
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
אייל צודק בעקרון אבל הענין הוא מידתיות.
לא מידתי לתת קנס של 1000 ש'ח רק משום שהצצת בצג לראות מה השעה. מדובר בדיוק באותו רמה של הסחת דעת כמו זו שנובעת מהצצה בשעון היד.
ואיך ניתן יהיה לאכוף את עבירת דיבור ואו שימוש בטלפון נייד אם לא יקבעו כלל ברור?
הרי אתה מכיר את עם ישראל- כל אחד יגיד שהסתכל בשעון/"סתם" הזיז את הטלפון ועוד 1000 תירוצים רק לא יודה שדיבר/שלח SMS?
בכל רכב נורמלי יש לך שעון בצג כלשהו בנוסף לשעון על היד שיש לרוב האוכלוסיה.
המחשה מאד טובה לעניין ראיתי כשהנהגת לפני ניסתה לענות לשיחה/לעשות משהו עם הטלפון (להסתכל מה השעה אולי?) בדיוק כשעברה צומת, סטתה מעט הצידה והמשיכה לעלות ישר על אי התנועה בדיוק בקטע של המתנת הולכי רגל לפני מעבר חצייה.. אם מישהו היה ממתין לאור הירוק לחצות את הכביש היא היתה עולה עליו.
אין ויכוח כי שימוש בסלולרי בעת נהיגה הינו מסוכן. פחות מסוכן כאשר נעשה שימוש בדיבורית. התפשרות בענין באה משום שהוראה לא לעשות שימוש בכלל בסלולרי בעת נהיגה, גם לא באמצעות דיבורית, הינה הוראה שהציבור אינו יכול לעמוד בה במציאות הישראלית.
הסחת הדעת כתוצאה מהצצה בצג היא זהה להסחת הדעת בעת נסיון למצוא סיגריה אחרונה בקופסה ,לשלוף אותה וכו'.
כל מעשן יודע היטב כי א תמיד מצליחים לקרב את המצת בדיוק לקצה הסיגריה ולכן צריך להסיט המבט מהדרך לשניה או שתיים. מתי פעם אחרונה מישהו חטף 1000 ש'ח קנס משום שניסה להצית סיגריה תו'כ נהיגה ?
למה אף אחד לא קם ? לא משום שהדבר אינו מסוכן כשימוש בסלולרי אלא משום שאין הוראה ספציפית בנושא.
השימוש בטלפון נייד בנהיגה הוא נושא סקסי בימינו+קל לאכיפה.
כל הטענה היא כי מצופה משוטר שיפעיל מעט שיקול דעת ולא יתקע לאזרח ממוצע שנלחם מידי יום את מלחמת ההשרדות הקטנה שלו, 1000 ש'ח קנס !!! על שטות מעין זו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לעניין "חוקי או לא" - שתי ידיים על ההגה או רק אחת. מה אנשים נתפשים לסמנטיקה? החוק בסכלותו מדבר רק על טלפון סלולרי, אז לעיין בדיסקים, לקרוא עיתון ולגלוש במחשב נייד זה בסדר?... אתם אנשים אינטילגנטיים. אני מתפלא עליכם.
אתה רק מחזק את דבריי דרור
למדו את הנהגים ללמוד !
חנכו לנהיגה !
הקנו תרבות נהיגה !!!!
ההתפלות לשימוש בסלולרי הינה התפל שבתפל.
יש להתחיל להתעסק בעיקר.
רפי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
אתה רק מחזק את דבריי דרור
למדו את הנהגים ללמוד !
חנכו לנהיגה !
הקנו תרבות נהיגה !!!!
ההתפלות לשימוש בסלולרי הינה התפל שבתפל.
יש להתחיל להתעסק בעיקר.
רפי
נכון. אבל את זה אתה יכול לומר על אכיפה של כל אחת ואחת מעבירות התנועה, ובראשן הפרה הקדושה מכולן - מהירות מופרזת.
ואגב - לדעתי האישית לגמרי, דיבור בסלולר בזמן נהיגה מסוכן יותר מכל עבירות התנועה האחרות גם יחד.
בתור אחד שנגד דיבור בסלולרי תו"כ נהיגה, ואני מנסה כמה שאני יכול להימנע מזה, לדעתי זה קישקוש בלבוש, העיקר זה החינוך לנהיגה נכונה!!!
הייתי במחוזות אחרים, ראיתי אנשים נוהגים עם הטלפון בידיים, ואפילו רחמנא ליצלן בין האוזן לכתף, ומה, לא היו תאונות ומדינת ישראל בסטטיסטיקה נמצאת הרחק מאחוריהן. אני חושב שיותר מהקשר בין סלולרי לנהיגה, יש קשר בין תרבות הנהיגה ולקיחת האחריות.
כשאתה יודע שהבוס משלם את הדוחו"ת, או שצריך רק להתחמק ממכמונות מהירות, או שצריך רק לראות שאין שוטר כשמדברים, אתה מטיל את האחריות על אחרים. פעם היה מורה לנהיגה בירושלים שהיה מלמד לנהוג תוך כדי אכילת תפוח, תוך כדי עישון סיגריה (כשעוד היה מותר) להחליף תחנות תו"כ נהיגה, מלמד איך לנהוג באמת. וגם הוא היה מלמד גם על סדר העדיפיות אם קורה משהו כשאתה נוהג, שיפול התפוח תעצור בצד, זרוק את הסיגריה מנעת תאונה (הוא לא עודד לזרוק סיגריות מהחלון או משהו שיהיה ברור), זה הרבה יותר חשוב מלבחון כל היום את המראה ולחפש שוטרים.
אבל, בהינתן העובדה שאנחנו כל היום מחפשים שוטרים, והנהיגה שלנו מושפעת מזה, לדעתי הרבה יותר מאשר עצם השיחה בסלולרי, אז עזבו את המכשיר הזה ותתקינו דיבורית.
ומה שבאמת חבל, ואני יוצא מתוך נקודת הנחה שהמכתב הוא אמיתי, הוא העילגות של קצינים במשטרת ישראל, זוהי התבטאות? ככה כותבים? פשוט בושה לנו שאנשים כאלו מגיעים למעמד כזה בלי יכולת ביטוי בכתב.
זו דעתי, העבירה מיותרת, אבל גם השימוש במכשיר בנהיגה צריך להעשות בדרך הנכונה בלי שום קשר.
whisky
גם הדיבורית אינה דרך נכונה. הדיבורית היא רק עלה תאנה.
למערכת אין ביצים להתמודד מול חברות הסלולר הגדולות והיא לא מסוגלת להכריז בקול גדול את האמת - שהאויב האמיתי הוא הדיבור בסלולר בזמן נהיגה, שהשיחה בסלולר בזמן נהיגה, עם דיבורית או בלעדיה, גורמת להסחת הדעת והיא מסוכנת ביותר - אז הם מקשקשים על "שתי ידיים על ההגה".
אכיפה בתואנה של שתי ידיים על ההגה זה קישקוש, כי ברכב ידני יד אחת מחליפה הילוך, ומי שמעשן מחזיק את הסיגריה, ויד אחת מחליפה כל הזמן דיסקים/תחנות ברדיו וכו' וכו' - וכל אלה גם יחד לא מתקרבים לרמת הסחת הדעת שגורם טלפון סלולרי אחד קטן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אכיפה בתואנה של שתי ידיים על ההגה זה קישקוש, כי ברכב ידני יד אחת מחליפה הילוך, ומי שמעשן מחזיק את הסיגריה, ויד אחת מחליפה כל הזמן דיסקים/תחנות ברדיו וכו' וכו' - וכל אלה גם יחד לא מתקרבים לרמת הסחת הדעת שגורם טלפון סלולרי אחד קטן.
:shock:
מה ההבדל בין אם אני מדבר אם אישתי כשהיא יושבת במושב של הנוסע, או בקורסה בבית?
לפחות דרך הדיבורית, אני לא מקבל ממנה טיפים בנהיגה ;)
השרשור הזה משול לדיבור לקירות.
מה אתם מתווכחים אם זה הוגן או לא? להבדיל מצמיגים שבולטים או מהגבהה של 2 ס"מ, כאן הוכח מדעית שזה מסיח את הדעת ומסוכן ושמתים מזה! ממש כמו שאתם לא נוסעים 200 קמ"ש באיילון ולא מתווכחים שזה "לא מסוכן" ושהכל בעייה של "תרבות נהיגה", ככה אל אל תדברו בסלולרי בזמן נהיגה שלא דרך דיבורית.
לטעמי האישי - צריך בכלל לאסור על כל סוג של שימוש בטלפון בזמן נהיגה. עם דיבורית, בלי דיבורית - לדבר רק במכונית עומדת... אבל דעתי על ההתמכרות הלאומית שלנו לטמבלפון ידועה כבר לא מעט זמן.
אני יודע שקשה לנו להתאפק. שעמישראל מוכרח כל הזמן לקשקש ולשלוח SMSים ולראות מה השעה דווקא בטלפון ולשמוע רדיו דווקא באוזניות של הטלפון... אז קחו בחשבון שבזמן נהיגה אסור לשחק במכשיר וכשנתפסים זה יקר רצח. מי שנתפס - חייך, אכלת אותה. ולהבא תקפיד יותר.
אחותי התקינה מערכת AWACS להתרעה על סטיה מנתיב לרגל קבלת רישיון של הבן שלה.
יצא לי לנהוג על הרכב במשך כמה ימים.
פשוט מדהים לכמה התראות זכיתי בזמן שימוש בדיבורית. ידעתי ששימוש בדיבורית מסוכן. לא ידעתי עד כמה.