היה לי תכנון לטיול רגלי באזור עין עקב, יציאה מחר בבוקר.
מישהו יודע מה המצב שם כרגע ומה הסיכוי שימנעו ממני מעבר לאזור בקעת צין?
אין תשובה בכל מוקד של הרשות שניסיתי כולל מדרשת בן גוריון.
Printable View
היה לי תכנון לטיול רגלי באזור עין עקב, יציאה מחר בבוקר.
מישהו יודע מה המצב שם כרגע ומה הסיכוי שימנעו ממני מעבר לאזור בקעת צין?
אין תשובה בכל מוקד של הרשות שניסיתי כולל מדרשת בן גוריון.
לא מאמין שתהיה לך בעיה. אני שולח לך ה"פ
ציר הנפט היה סגור היום , יושב פקח ברכב של הרשות ופשוט חוסם את הציר .
נו טוף ....
אבל חוץ מהציר הזה הכל באיזור היה פתוח .
אני יודע (ממקור ראשון ) שבחמישי ושישי כבר טיילו בנחל צין,
גבי פרס ולא זוכר איפה עוד אבל באזורים הקרובים והיה פתוח ועביר!
ככל שההצהרה של הרשות נשמעת לי מטופשת והיסטרית, אני יכול לחשוב, למשל, על מישהו שיוצא לטיול רכוב, ובסוף היום, כמה דקות לפני היציאה מהמסלול, מגיע לחריץ בעומק של שני מטר. אי אפשר לצאת, לחזור דרך עיקוף של כמה שעות.
זה יכול להיות, בשנה שעברה זה קרה (מעלה יאיר בירידה), ואני חושב שהם בסך הכל רוצים להיות בטוחים שכולם בטוחים.
מזכיר לכם שבסוף השבוע הזה רוב המטיילים הם לא מנוסים, לא מקצועיים, לא יודעים מה הם עושים. כל מי שיש לו 4X4 יצא לטייל בדרום השבת, גם מי שבשבילו זה הטיול הראשון והאחרון עם הרכב.
אסף.
ותו"כ שאנחנו מדברים, חבר דיווח על שני רכבים ששקעו אי שם בשביל מאחורי מפעלי צין אל תוך החושך... (עד כמה שהבנתי כבר יש פתרון)
קודם כל היה מדהים!!!
ע"מ להרגיע את כולכם, נחל פרצים עליון רטוב קצת אבל לא מהווה אתגר עבירות ראוי לציון, מה גם שסימון השבילים שם לא נמחק כלל (לא שניתן להתברבר בציר הזה אבל...).
ציר המצלעות זה כבר משהו אחר. אומנם הוא גם מסומן למשעי אבל אנחנו הגענו עד המדרגה ודרך אגב הנוף בדרך מדהים, כל הגבים מלאים מים, אבל כאמור הגענו רק עד המדרגה ו...חזרנו חזרה. המצב ממש לא מלבב וקרוב לוודאי שאם היינו מנסים לרדת, זה לא היה נגמר בשלום. השטפונות סחפו את כל הסלעים של עובדי מע"צ וע"מ לעבור את המדרגה יש צורך בהרבה מאוד עבודה!!
נחל צין מרהיב ביופיו!! (גם הוא דרך אגב מסומן בברור) הייתי שם לפני כחודש ואתמול פשוט לא זיהיתי את המקום. זה לא יאומן אבל המקום פשוט.. וואו!!! ניתן לראות את הסחף שהשיטפון הביא עימו, מראה פשוט מדהים!!!
מיותר לציין כי גם בציר המצלעות וברור שבנחל צין היו פקקי תנועה של שיירות ג'יפים, מעניין למה לא דיווח על כך בגלגל"צ...
ג'יפאים יקרים
כנראה שלא כולם ממושמעים, ואם ב"עיתות שלום" יש אנשים שיורדים מהשבילים ופוגעים בטבע, על אחת כמה וכמה בימים אלה בהם אין שבילים מסומנים.
רדו לדרום וראו במו עינכם כיצד השטח נראה פחות משבוע אחרי השטפונות - קוליסים בכל מקום ללא קשר לטבע
ההשתלחות בפקחים אינה במקומה ואף מעליבה, אם הם יצליחו בתפקידם לנו, הג'יפאים, יהיה נח יותר לטייל.
תפקידם לשמור על הסדר ותפקידנו לתמוך בהם ולעזור להם. אי שיתוף פעולה והשתלחות כמו זאת גורמות לכולנו אי נעימות במפגשים איתם בבחינת "כולנו אשמים"...
הבה ניתן לרשויות לסמן מחדש ונכון את המסלולים ונתאפק קצת עד שיאשרו לנו להכנס. לא חסרים בארצינו מקומות אחרים לטייל.
ולכם הפקחים, שאו ברכה וסמנו במהירה את השבילים. נשמח לעזור ולשתף פעולה.
שבוע טוב, סעו בזהירות