תגובה להודעה: בחירת קומפרסור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
איל, בדיוק זה, לא יודע כמה כ"ס או איזה נתון אחר שאתם לא רוצים, עובד כבר שנתיים על הדיפנדר עשרות אם לא מאות חילוצי גוז'ונים שלי, של חברים ושל אנשים תקועים בדרך, כולל של משאיות קלות. לא עשה שום בעיה, הכבל מספיק ארוך (משהו כמו 4 מטר) גם לפתיחה וגם לסגירה משמש אותי בצורה מעולה (האמת היא שממש לא היו לי ציפיות מזה, התאכזתי לטובה :-o).
לגבי קומפרסור, אז א. יש בתים עם תלת פאזי, ב. כמו שציינו כאן אפשר לחבר באמת למיכל נוסף (הרבה יותר קל להשיג) בשרשור ולעשות בעצם מיכל גדול יותר. לדעתי בכל אופן, שילוב של השניים יכול להיות בעצם התשובה שלך, אתה לא צריך קומפרסור תעשייתי רק בשביל לחלוץ ברגים, ב-150 ש"ח אתה קונה מפתח אימפקט כזה ולשאר השימושים קומפרסור סביר 4 כ"ס יספיק לך לדעתי.
whisky
האפשרות לתלת-פאזי ביתי ידועה לי, אבל אני גר בשכירות ולא מתכוון לבחור בית על פי קומפרסור .
קומפרסור 4 כ"ס חד-פאזי גם קשה למצוא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
האפשרות לתלת-פאזי ביתי ידועה לי, אבל אני גר בשכירות ולא מתכוון לבחור בית על פי קומפרסור .
קשה למצוא=יקר
אם זה כלכך עקרוני, תמיד אפשר לקנות תלת פאזי ולהחליף מנוע לחד פאזי באותו ההספק.
את המדחס לא מעניין איזה מנוע מסובב אותו... ולהחליף מנוע זה פשוט.
לדעתי (הלא בדוקה) זה יעלה הרבה פחות ממדחס חד פאזי מקורי.
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
אתה רק מחזק את דעתי עם הנתונים האלו, אז תקנה מפתח אימפקט לצורך הספציפי הזה, זה באמת כלום כסף, ובשביל פיסטולט תשמש במדחס קטן יותר, מקסימום עם עוד מיכל שאותו אתה יכול למלא כשאתה לא עובד על המכשירים, יהיה לך בנק מספיק גדול של אוויר דחוס בשביל עבודה חובבנית.
כשתעבור לבית שיש בו תלת פאזי, אז תחשוב על קומפרסור אחר עם הספקים אחרים, בינתיים במקום לשבור קירות תהנה מהעבודה שאתה נהנה לעשות.
זו דעתי, וכמובן שאתה ממש אבל ממש לא חייב להסכים איתי, אבל אני תמיד צודק ;)
אם אתה מוצא פתרון ריאלי אחר, בבקשה תעדכן גם אותי.
בזמנו ניסיתי לעשות פרויקט דומה עם מיכל של קומפרסור 10 ליטר (ממש קטן) אני לא אספר לך כמה זה לא היה מוצלח, ולמעשה גוזו'ן אחד היה משימה נחמדה, ירדתי מזה לגמרי, ורכשתי את המפתח אימפקט של וולטה, אם אני צריך קומפרסור לצרכים או צרכנים כבדים, אז הייתרון שלי הוא שלחמי יש מוסך, אבל בכל זאת אני מעוניין בפתרון לעבודה בבית עם צרכנים מעט כבדים יותר ממה שאני עושה היום. אז באמת מעניין אותי פתרון שיענה על הצרכים שלך.
whisky
אין כל בעיה למצוא מדחס 3 כ"ס חד-פאזי, עם אותם נתונים כמו המדחס שלי, אותם ביצועים ואותו מחיר. כשקניתי את שלי הציעו לי גם חד-פאזי, אבל העדפתי את התלת-פאזי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אין כל בעיה למצוא מדחס 3 כ"ס חד-פאזי, עם אותם נתונים כמו המדחס שלי, אותם ביצועים ואותו מחיר. כשקניתי את שלי הציעו לי גם חד-פאזי, אבל העדפתי את התלת-פאזי.
השאלה היא האם הוא מספק מספיק ספיקה לצרכנים כבדים כמו פטיש אוויר, או שהוא מתאים לצרכנים כמו פיסטולט ולחץ אוויר לניקוי, שאלה נוספת היא גודל המיכל והלחץ שלו אצלך?
whisky
מתעלק על השרשור - אבל זה בהחלט קשור -
איזה הכנות כדאי לבצע בבנית בית חדש - מה קומפרסור דורש מבחינת תנאי סביבה, הגנה מרטיבות, איך ממזערים את הרעש, איך מעבירים את הלחץ לתוך המבנה - האם כדאי לשתול צינור פלדה עובר כבר בבטון (ואם כן, איזה צינור?). אני מניח שכדאי כבר להוסיף שקע תלת פאזי מוגן אחד בחוץ במיקום העתידי של הקומפרסור... וכן הלאה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
איזה הכנות כדאי לבצע בבנית בית חדש -
מה קומפרסור דורש מבחינת תנאי סביבה,
הגנה מרטיבות, - רצוי גגון, לא יותר מזה. אם מגיעים לאיזור ילדים, אז כמובן מגן מדחיפת ידיים לרצועת ההנעה והפולים..
איך ממזערים את הרעש, לא מזערתי, שמתי רק שעון שבת שיפעל רק בשעות שאינן שעות המנוחה.
איך מעבירים את הלחץ לתוך המבנה - האם כדאי לשתול צינור פלדה עובר כבר בבטון (ואם כן, איזה צינור?). אפשרי, בטח עדיף על העברה מאורחת אם אתה רוצה לחץ אויר בתוך הבית (ואתה רוצה???). צנרת מים רגילה (סקדיול) או SP, מחזיקה לחץ אויר בלי שום בעייה.
אני מניח שכדאי כבר להוסיף שקע תלת פאזי מוגן אחד בחוץ במיקום העתידי של הקומפרסור - נכון.
... וכן הלאה.
אצלי עשיתי הכל הרבה אחרי הבנייה, אבל היה לי לוח חשמל קרוב עם 3 פאזות, ולא נדרשתי להעביר ל"א לתוך הבית, הספיק לי במחסן, ובצד השני של הגינה. הקומפרסור מאחורי הבית, וקיבלתי רק פעם אחת תלונה מהשכנה שחדר השינה שלה פונה לכיוון, בעקבות התלונה הרכבתי שעון שבת, ובא לציון גואל.
לגבי הטעות בחישוב לכאורה, אין ...אתה יכול לטעון ובצדק שאין צורך יותר מ 2-3 שניות לבורג
אבל החישוב עצמו לא טען אחרת.
לגבי רעש, כבר ראיתי מישהו שהכניס קומפרסור (מיכל עומד) לארון מיוחד שבנה עבורו, יעיל מאוד.
מישהו מצא כבר 4 כ"ס חד-פאזי לא סיני ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
השאלה היא האם הוא מספק מספיק ספיקה לצרכנים כבדים כמו פטיש אוויר, או שהוא מתאים לצרכנים כמו פיסטולט ולחץ אוויר לניקוי, שאלה נוספת היא גודל המיכל והלחץ שלו אצלך?
whisky
התשובה לשאלות האלה כבר קיימת בשאר תגובותי בשרשור זה, למעט הלחץ במיכל שהוא באיזור ה8.5 באר עד כמה שאני זוכר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
אתה יכול לטעון ובצדק שאין צורך יותר מ 2-3 שניות לבורג
זה לא מה שטענתי. טענתי שאין צורך ביותר מחצי שנייה לבורג, בפטיש שמותאם לעבודה שמוטלת עליו.
החישוב המתמטי אולי נכון, אבל אין לו קשר לחיים האמיתיים.
מעבר לחישוב, לא לשכוח שהפטיש לא עובד עד שהמיכל מתרוקן לחלוטין, הקומפרסור מתחיל לעבוד ולמלא שוב הרבה לפני שהמיכל ריק...
אני לא עובד על בסיס קבוע עם פטיש אויר, אבל כשאני צריך אני מצליח לעבוד עם קומפרסור הרבה יותר צנוע מהמפלצות שאתם מדברים עליהם...בטח לא מיכל של 200 ליטר הרבה פחות והעסק עובד, אלא אם אתה מתכנן לפתןח מוסך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
איזה הכנות כדאי לבצע בבנית בית חדש - מה קומפרסור דורש מבחינת תנאי סביבה, הגנה מרטיבות, איך ממזערים את הרעש, איך מעבירים את הלחץ לתוך המבנה - האם כדאי לשתול צינור פלדה עובר כבר בבטון (ואם כן, איזה צינור?). אני מניח שכדאי כבר להוסיף שקע תלת פאזי מוגן אחד בחוץ במיקום העתידי של הקומפרסור... וכן הלאה.
נמרוד אתה מוזמן לבוא ולראות מה צריך אצלי .
מעבר לזה אצלי מורכבת צנרת P.V.C של מים דרג 10 עם מחברי פלסאון כבר 17 שנים ואין חלודה ולא דליפות בקיצור מומלץ ,ועם צריך עוד יציאה חותכים מרכיבים "T" ונגמר הסיפור (החיסרון היחידי של זה שעסק שצריך אישור ממכבי אש לא יקבל עם מערכת כזו ) את המדחס קניתי להבי (לא בורגי )גם בגלל הספיקה הגבוה שלו אבל גם בגלל שיחסית הם שקטים ובניתי לו חדר מאיסכורית עם בידוד קלקר 5 ס"מ +שעון שבת ,ועוד דבר קטן הרכבתי לו על המיכל ברז חשמלי שכול 45 דקות נפתח ל 5 שניות ואז המיכל לא צובר בכלל מים מומלץ .
אני הייתי מנצל איזה נישה לא שמישה ובונה לקומפרסור מקום (רק צריך גישה סבירה לצורך טיפול )עם בידוד אקוסטי אבל לזכור שהקומפרסור צריך קירור (תחלופה של אוויר),עדיף תלת פאזי (צריכת חשמל נמוכה יותר ,זול יותר בקניה ) מיכל לפחות 200 ליטר ,וספיקה של 600 ליטר /דקה .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה לא מה שטענתי. טענתי שאין צורך ביותר מחצי שנייה לבורג, בפטיש שמותאם לעבודה שמוטלת עליו.
החישוב המתמטי אולי נכון, אבל אין לו קשר לחיים האמיתיים.
לא בהכרח, אם יצא לך להתעסק עם ברגים תקועים ,האימפקט יעבוד קשה שניות ארוכות כדי לשחרר את אחיזת ההברגה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
לא בהכרח, אם יצא לך להתעסק עם ברגים תקועים ,האימפקט יעבוד קשה שניות ארוכות כדי לשחרר את אחיזת ההברגה.
זה תלוי באיכות הכלי.
עידו
זה גם תלוי בזמן , אם הבורג תפוס חזק בהברגה, הכח הנחוץ לשחרורו מגיע במצבים קיצוניים לרמה גבוהה יותר מחוזק הבורג עצמו , כך שהבורג נגזר לפני שהוא מצליח להשתחרר, אבל מתקפים לאורך זמן של האימפקט ישחררו את הבורג מבלי לגזור אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
אז במקרה הנדיר הזה, אתה תאלץ כן לחכות פעם בכמה שניות שהמיכל יתמלא. זה לא שלא תוכל לבצע את העבודה אלא שהיא תימשך דקה או כמה דקות במקום חצי דקה. הפעם הבודדת הזו לא מצדיקה קניית מדחס גדול/חזק/יקר יותר. בשביל 99.9 אחוז מהעבודות 3 כ"ס מספיקים. אני עוד לא הגעתי אל ה0.1 אחוז הזה בשלוש שנים של אחזקת שלושה רכבים. כמו שכתבתי, עוד לא קרה לי שנזקקתי להמתין למדחס שימלא אוויר.
נו טוב, מסכים..רק שרציתי עוד סוס אחד .
יש טענה ש 4 כ"ס מגרד את מגבלות המערכת החד-פאזית ,
אבל הזרם הביתי המקסימלי האפשרי הוא 20 אמפר (הכי גדול שעדיין נמוך מהפקק הראשי 25 אמפר )
כפול 230 וולט נותן הספק מקסימום של 4.6KW
4 כ"ס = 3KW , עדיין לא מתקרב למגבלות מערכת חד-פאזית או שלא לקחתי בחשבון פרמטר נוסף ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
נו טוב, מסכים..רק שרציתי עוד סוס אחד .
יש טענה ש 4 כ"ס מגרד את מגבלות המערכת החד-פאזית ,
אבל הזרם הביתי המקסימלי האפשרי הוא 20 אמפר (הכי גדול שעדיין נמוך מהפקק הראשי 25 אמפר )
כפול 230 וולט נותן הספק מקסימום של 4.6KW
4 כ"ס = 3KW , עדיין לא מתקרב למגבלות מערכת חד-פאזית או שלא לקחתי בחשבון פרמטר נוסף ?
נראה לי ששכחת את יעילות המנוע ...
הנחתי שמדובר 4 כ"ס ברוטו.