תגובה להודעה: מעוניין בחוות דעת לגבי דיפנדר 2007 ומעלה מבעלי נסיון
יואב,
בטח שאתה מחייך,דיסקברי זה דיפנדר שעבר אונס קבוצתי וניתוח לשינוי מין--לא מבין את הרכב הזה ועוד פחות את בעליו,אבל אני לא דוגמא אני מעדיף לעשות טיול שטח עם טרקטור פרגסון 130 מאשר עם ריינג חדש.
דורון,למה הוא מחליף כל שנתיים?למה הכלב מלקק לעצמו את הביצים? אותה תשובה.
חוץ מיזה ואני מקווה שנשים לא קוראות את השרשור הזה ומבקש שלא תחשפו את המידע יקר הערך הזה.מי בכלל רוצה רכב שלא מתקלקל קצת פעם בשבוע?מה אתם עושים ביום שישי?קניות?נקיונות? יש משהו יותר גברי מלומר,"שמעי יקירתי,יש לי יום חרא מחר,אני חייב לרדת למוסך לרמי,יש רעש מהציריות ונזילה מהטרנספר ואני חייב לתקן את זה ושבוע הבא כנראה שאני מחליף משאבת עזר,אבל בבוקר אני קודם אעבור אצל ג'קי הליצן לקפה וסיגריה ומשאבת קלאצ עליונה בהזדמנות.בקיצור אני מקווה שאת תתחשבי כשאחזור מהיום הקשה הזה ותאפשרי לי שנת צהריים של יום שישי עם המוסף לשבת ואל תשכחי לדאוג שהילדים יהיה בשקט"
דיפנדר-הרכב היחידי בעולם שמאפשר לך חופש גם בבית.
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
חוץ מיזה ואני מקווה שנשים לא קוראות את השרשור הזה ומבקש שלא תחשפו את המידע יקר הערך הזה.מי בכלל רוצה רכב שלא מתקלקל קצת פעם בשבוע?מה אתם עושים ביום שישי?קניות?נקיונות? יש משהו יותר גברי מלומר,"שמעי יקירתי,יש לי יום חרא מחר,אני חייב לרדת למוסך לרמי,יש רעש מהציריות ונזילה מהטרנספר ואני חייב לתקן את זה ושבוע הבא כנראה שאני מחליף משאבת עזר,אבל בבוקר אני קודם אעבור אצל ג'קי הליצן לקפה וסיגריה ומשאבת קלאצ עליונה בהזדמנות.בקיצור אני מקווה שאת תתחשבי כשאחזור מהיום הקשה הזה ותאפשרי לי שנת צהריים של יום שישי עם המוסף לשבת ואל תשכחי לדאוג שהילדים יהיה בשקט"
דיפנדר-הרכב היחידי בעולם שמאפשר לך חופש גם בבית.
דרור הראל
נפלא
כייף לך שם באמסטרדם....(-:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
דורון,למה הוא מחליף כל שנתיים?למה הכלב מלקק לעצמו את הביצים? אותה תשובה.
דרור הראל
לא קונה את הסיבה הזו,
הוא יודע משהו שאתה לא יודע או מסרב להכיר בו..
ההכחשה העצמית הגיעה גם אליך..
דורון,
הכחשה עצמית זה משהו שאני הפכתי לאידאולוגיה ודרך חיים.
לדעתי הוא באמת מחליף כל שנתיים משום שהוא יכול וגם משום שהוא מסיים את דיגום הרכב ומוכר אותו למשוגע הבא.הבן אדם יותר מ20 שנה עם דיפנדרים ונוסע בכל העולם,אם לא היה מרוצה היה עובר למשהו אחר,מה של כתבתי בכתבה זה שהוא קיבל עשרות פניות מבעלי רכב אחרים כמו הG למשל ופטרולים שיבצע עבורם דיגום זהה למה שהוא מרכיב על הדיפנדרים והוא סירב להתקרב בכלל לרכבים אחרים,משום שהוא מוכר רכב למסע עולמי ומבחינתו רק הדיפנדר ראוי למשימה כזו.
מה שכן היום נסעתי אחרי דיפנדר ואור הנסיעה האחורי שמאלי שלו לא עבד.
fuksi -אתה לא מתבייש?אני באמסטרדם?אני מסטול(הלוואי)? לדעתי מי שערך מחקר עמוק והגיע לתוצאה שחברת השליחיות "סופה" היא הטובה במזרח התיכון חייב להיות מסטול,רק מסטול יבדוק מה מצב השליחים בבגדד ודמשק.
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
לדעתי הוא באמת מחליף כל שנתיים משום שהוא יכול וגם משום שהוא מסיים את דיגום הרכב ומוכר אותו למשוגע הבא.
להרוויח כסף זאת סיבה מספקת..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
הבן אדם יותר מ20 שנה עם דיפנדרים ונוסע בכל העולם,אם לא היה מרוצה היה עובר למשהו אחר,מה של כתבתי בכתבה זה שהוא קיבל עשרות פניות מבעלי רכב אחרים כמו הG למשל ופטרולים שיבצע עבורם דיגום זהה למה שהוא מרכיב על הדיפנדרים והוא סירב להתקרב בכלל לרכבים אחרים,משום שהוא מוכר רכב למסע עולמי ומבחינתו רק הדיפנדר ראוי למשימה כזו..
בזמנו היתה כתבה יפה על זוג גרמנים מבוגרים שעשו כמליון ק"מ עם G מהדגמים הספרטניים, עם מנוע 2.4 אטמוספרי בהספק של 88כ"ס במסעות סביב לעולם.
לדבריהם הם לא חוו אף תקלה שתקעה אותם, הרכב היה מלא בחלפים וציוד מסע.
אני זוכר את הכתבה הזו,היא נר לרגלי ומסכמת את "מה אני רוצה לעשות אחרי שהילדים יגדלו",למסע כזה אני בוודאי הייתי יותא רק עם רכב מהסוג הספארטני הישן TDI300 יעשה את העבודה מצויין.אם אני טל רותם,במקום לקנות רכב חדש יותר,אני מזמין מנוע חדש לגמרי מאנגליה כולל כל האביזרים ורכבת כח,קצת קוסמטיקה ויש לך דיפנדר TDI 300 חדש מהשקית.
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
אם אני טל רותם,במקום לקנות רכב חדש יותר,אני מזמין מנוע חדש לגמרי מאנגליה כולל כל האביזרים ורכבת כח,קצת קוסמטיקה ויש לך דיפנדר TDI 300 חדש מהשקית.
דרור הראל
הוא עזב את אמסטרדם בטיסה ישירה ל...קולומביה... :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
,מה של כתבתי בכתבה זה שהוא קיבל עשרות פניות מבעלי רכב אחרים כמו הG למשל ופטרולים שיבצע עבורם דיגום זהה למה שהוא מרכיב על הדיפנדרים והוא סירב להתקרב בכלל לרכבים אחרים,משום שהוא מוכר רכב למסע עולמי ומבחינתו רק הדיפנדר ראוי למשימה כזו.
דרור הראל
שמע....אני אומנם רק איזה שנה/שנתיים על דיפנדר ,אבל לדעתי יש איזה רכב או 2 שיותר מתאימים למסעות עולמיים מדיפנדר,אתה יודע מה, נהיה אופטימים ונגיד -לא יותר מתאימים, מתאימים לא פחות(רק יותר אמינים)...
קדימה ארז,אתה היחידי בשרשור הנ"ל עם דיפנדר מהדגם החדש-אני מאד אשמח לקרוא על ההתרשמות שלך,בעיקר מבחינת האמינות והתקלות שחוויתה .
דרור הראל
האמת שאני כנראה מגיע לאמסטרדם שבוע הבא
ההתרשמות שלי? מבחינת רכב, זה הדיפנדר הטוב ביותר שהיה לי,נקודה.
הרכב נוסע נהדר,מאיץ כמו רכבים אחרים על הכביש(בTDI300 בחורות על אופניים היו עוקפות אותי ברמזור...) שקט הרבה יותר מדורות קודמים(גם במהירות תלת ספרתית מדברים בשקט ברכב, השג מפוקפק מול רכבים אחרים ,אבל למי שיש דיפנדר ישן יותר יודע שמדובר על מהפכה של ממש...), משייט במהירויות נורמאליות על הכביש המהיר ובשטח מתנהג מצויין,למנוע הרבה מומנט בסל"ד נמוך, יש מערכות אלקטרוניות שעוזרות מאוד, בקיצור כל מה שתמיד רציתי מדיפנדר(משמע כמו TDI300 רק שיסע ויהיה שקט כמו רכב על הכביש ולא כמו כירכרה רומית....)
מבחינת אמינות, היו הרבה בעיות בהתחלה(שזה מבחינתי מובן, דגם חדש...), אצלי הוחלפו כמה מכלולים ומאז יש שקט(ואני עושה ק"מ גדול).
לי, בניגוד לארז, אין נסיון בעבר עם דיפנדרים. היו מגנום ושברולט מעודנים יותר.
את הדיפנדר שלי (2009) קניתי לפני כ- 4 חודשים ובחששות כבדים. האמת שלא ידעתי למה אני נכנס. בתחילה נראה לי שלקרא לזה אוטו זה יומרני. החלטנו שזו מכונה.
נכון להיום ולאחר 18000 ק"מ אני וגם המשפחה ואפילו אשתי, לא מוכנים לוותר עליו או להחליפו במשהו אחר. לדעתי האוטו האולטימטיבי. לי הוא מזכיר קצת פולקסוואגן דבל קבינה של פעם שהיינו עושים איתו הכל.
נכון, כפי שארז כותב, גם אצלי היו כמה מחלות ילדות, שחלקן כבר נפתר וחלקן אולי לא תפתרנה לעולם כי זה דיפנדר.
אני מתנהל עם הרכב ביום יום, כולל בשטח, ובטיולי סופ"ש ואין כל בעיה. המערכות האלקטרוניות בהחלט מסייעות ולא הגעתי למצב שדרש נעילה (אין). מערכת ה- ANTI STALL, אדירה. שים ראשון ב- LOW רד מהרכב והוא ממשיך לבד. ראשון LOW בירידה ותרד בקצב הליכה של ילדה בת 3.
הרכב מגיע בקלות למהירות 130 (מתנתק אלקטרונית קצת מעבר לכך), גמיש ומאיץ בשישי כמעט בכל מצב בכביש המהיר. משייט ב 100 ב 2000 סל"ד.
מזגן - מפוצל שמקרר טוב את כל הרכב, וגם היושבים בשורה השלישית, שבנסיעות משפחתיות תמיד מאוכלסת, נהנים. פתחי האוורור האמצעיים בלוח השעונים אינם ניתנים לכיוון והרוח מכה על הכתף. מעצבן (יותר מכל דבר אחר) ולא ברור מי החמור. אני חושב לשתול שם פתחים אחרים.
המחיר??? - גבוה אך כל אחד והחשבון שלו. בעלות החודשית, חלקו ל 5 שנים ויצא זול יותר מכל ג'יפון ב- 220000 ש"ח שתשלמו עליו שווי שימוש בקבוצה 6 2000-3000 ש"ח בחודש ומהשנה רק השוכן במרומים יודע. בדוק - הייתי בסרט. הדיפנדר זול יותר ומהנה יותר בעשרות מונים.
אמיר
רק דיפנדר גם בשבילי אומנם השני שלי אבל תענוג לנסוע אמין בטוח האוטו לא הבעיה
זה המכונאים שמקלקלים מי שרוצה רכב כזה כדי שיאהב גם ללטף לשפץ ולחזק
באהבה אין סופית את הצעצוע ואני לא מקבל הגיון בזה!
מוריד קצת אבק מהשרשור...
קודם כל תודה לכל העונים,
לא ברור לי לגבי פתחי המזגן שאמרת שהם לא מתכווננים,נסעתי ברכב הדגמה ולא הייתה כל בעייה לכוון... למעלה למטה\לסובב את הפתחים,
ועוד שאלה,
כמה עולה ביטוח לדבר כזה?
בדשבורד ישנם 4 פתחים. 2 עגולים מתכווננים מצויין. השניים האמצעיים המלבניים אינם מתכוונים ואינם ניתנים לסגירה, רק ע"י הפניית הרוח לפתחים עיליים לחלון הקדמי או תחתונים לרגליים.
גם אני לא שמתי לב לכך בעת ההדגמה.
ביטוח מקיף לשנה כ- 8500 ש"ח לשנה. בבדיקות שעשיתי בקשו גם 10000- 130000.
חובה אני לא יודע במדוייק מאחר והמשכתי ביטוח קיים.
אמיר
כנראה בגלל הדאבל דין שמותקן שם...
תודה!
טל.
סליחה על השאלה המטומטמת,
אבל 200Kש"ח בשביל שהדיפנדר יהיה שקט יותר עם לוח שעונים טוב יותר?
חוץ מזה, שלפי דעתי הלא מלומדת בעליל, דיפנדר שעולה 300 אלף ש"ח הוא חיה הרבה פחות עבירה מדיפנדר של 70-80 אלף. למה? ככה, פסיכולוגיה בגרוש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
landY
סליחה על השאלה המטומטמת,
אבל 200Kש"ח בשביל שהדיפנדר יהיה שקט יותר עם לוח שעונים טוב יותר?
חוץ מזה, שלפי דעתי הלא מלומדת בעליל, דיפנדר שעולה 300 אלף ש"ח הוא חיה הרבה פחות עבירה מדיפנדר של 70-80 אלף. למה? ככה, פסיכולוגיה בגרוש.
תעשה נסיעת מבחן על החדש...
היום,כשאני צריך לעצור בצד בשביל לנהל שיחת טלפון...כי לא נעים לי לצעוק על הלקוחות שלי... :) זה כן בא לידי ביטוי...
חוץ מזה שאני עושה הרבה ק"מ כל יום בכביש,ולכן אני רוצה רכב שיהיה יותר נעים בכביש... אפילו חשבתי לקנות פרייבט ליום יום,אבל אישתי אמרה (וצדקה...אבל אל תגיד לה שאמרתי את זה) שהפרייבט יעמוד ביום יום ואני אמשיך לנסוע בדיפנדר כל יום... (אבל עם חיוך)
מעבר לעובדה זה חלום ישן להיות יד ראשונה על דיפנדר :)
LANDY,
כל אחד עם השיקולים שלו, עם הפסכולוגיה שלו בגרוש או בליסינג או בהלוואה בנקאית.
אני נוסע כ- 4000 עד 5000 ק"מ בחודש עם דיפנדר חדש. ליד הבית עומד פרייבט שאישתי משתמשת בו ביום יום. הכוונה במקור הייתה שהדיפנדר ישמש אותי בעיקר בעבודה בשטח ולטיולי סוף שבוע, וביום יום נשתמש בפרייבט. בפועל, הדיפנדר הוא הרכב העיקרי, עד רמת הסעות הילדים לביה"ס ולחוגים. בכל נסיעה הדיפנדר בעדיפות ע"י כולם.
כשלאבי היה מוסך, ולי היה זמן וחשק להתעסק עם כל המחלות של רכב ישן או בכלל עם רכבים משומשים,אז כן, הייתי חושב כמוך. היום כשאין זמן לתקלות (בכל זאת בדיפנדר חדש יש פחות)
ואחרי היונדאי טרג'ט שהיה הרכב המשומש האחרון שלי, שעלה במשך שנתיים למעלה מ- 80000 ש"ח, וזה לרוב בעלויות מוסך, החלטתי רק חדש. מאחר ובסופו של דבר הרכב עולה ברמה החודשית כמו קפטיבה או סנטה פה מאחר והוא מוכר במס כמו משאית, אז הבחירה נפלה על חדש.
תאמין לי, אין כמוהו וגם אם מקבל שריטות, אלו שריטות של הנאה וכנראה גם במוח שלנו, הנוסעים בדיפנדר.
נקודה למחשבה - נכון שזה לא תמיד כלכלי אך לרוב לקנות חדש פשוט וקל יותר מלקנות משומש.
אמיר
לא מבין על מה אתם מדברים.
דיפנדר שמתוחזק כמו שצריך, לא מתקלקל יותר מחדש.
גם אצלנו הדיפנדר הפך לרכב העיקרי, אפילו שהוא בן 13.
בשביל שקט בנסיעה לשלם 200K? שיהיה.
אני לא פוסל את הקנייה של חדש, אני רק אומר, שאם הדיפנדר שלי היה חדש יותר, כנראה שהוא היה הרבה פחות עביר...
חזרתי השבוע מצפון איטליה, והופתעתי לראות כמות מרשימה של דיפנדרים (חדשים, לפי הבליטה במכסה המנוע), יותר מכל גיפ אחר, כמעט כמו פראדו בארץ.
אז, או שבאמת LR פגעו בול (למרות החששות הכבדים מהאלקטרוניקה העודפת והתנהגותה לאורך זמן) או שהגעתי לאיזה מפגש של אורן דוכן האיטלקי...