הוא מניע מכה ראשונה ונותן בראש למיטב תוצרת אמריקה ויפן אבל אני לעולם לא אמכור !!!!!!!!!!!!!
עוד מעט אתה תעזור לתכנן לו כלוב חדש ואז תראה
חוצמזה "העשבים" זה תוספת מחיר!!
Printable View
נראה לי שהגזמתם קצת עם הירידות על הסמוראי הארוך..אני מכיר את המוכר הרבה זמן והאוטו מושקע:
נעילה אחורית בת פחות משנה
סרנים רחבים
טרנספר 1000
כל הדרייבשאפטים והצלבים במצב מצויין
רוקר פאנלים
ארגז ציוד
פילטר פתוח
קרבורטור סובארו
קאמשאפט חם
שנורקל
235 ברישיון גאנטים 8' כולל הספייר (צמיגים במצב טוב)
פגושי ברזל עם נקודות גרירה (אחורי עם רסיברים לכננות)
רישוי לכננת ולוו גרירה
כנפונים רחבים
מיגון טנק דלק
כסאות מגולף גי טי אי
הדרס
לאחרונה שופצו או הוחלפו
רדיאטור חדש, תיבת הגה אחרי שיפות, דרייבשאפט גיר טרנספר חדש (צלבים מהחברה), דראג לינק חדש
אחרי טיפול 10K
מערכת חשמל - חדשה עלה לי 2000
קלאץ בן חצי שנה , ברקסים אחוריים חדשים מהחברה (דראמים 800 שקל)
ברקסים קדמיים תקינים, מצבר בן שנה
תושבות טרנספר החלפתי, טרמוסטט חדש , פאן קלאץ חדש, בולמים קדמיים בני שנה וחצי
מגניב.
הכל מסביב חדש/משופר.
רק האוטו חרא.
תמצא סמוראי אחר, סטנדרטי ובמצב טוב.
תקנה את הנבלה הזו, תשחט ממנה את כל הדברים הטובים ותתקין על הסמוראי הטוב.
ועכשיו ברצינות - הטרופר היה עושה 1:7? אז למה מכרת בכלל?
בשביל 1:8 או 1:9 לא הייתי יורד מטרופר לסמוראי. הפער ביניהם בנוחות ובאיכות החיים בכביש וגם בשטח, גדול מדי.
תבין - אני כמעט ממליץ לך לחזור לטרופר.
הטרופר היה עושה 1 ל6.5, אמת.
והאחזקה שלו לא הייתה יקרה בכלל(כמובן שהיו לי כמה טעויות שעלו לי ביוקר)
והוא היה משופר למשעי, ARB, הגבהה של 4" פגושים מיגונים וכו'.
בהחלט רכב טוב במחיר עוד יותר טוב.
אבל - מכרתי אותו כי חיפשתי משהו אחר, אני יודע שזה נשמע ציורי מדיי
קיטשי, או איך שתרצו לקרוא לזה. אפילו "נשי"...
אבל אני מחפש משהו שיגרום לי להרגיש יותר טוב בטיול, בטיול האחרון בטרופר, היינו במקום מדהים בגלבוע, נופים, חיות, מרוחקים מהכל...אבל הרגשתי מנוכר ולא מחובר.
לא יודע אם אתם מבינים על מה אני מדבר...
אבל הכתבה הזאת, צבטה לי את הלב:
http://jeepolog.com/375.html
חשבתי שרכב פתוח ישנה לי את ההרגשה הזאת...לא דווקא סיקס.
אני רוצה רכב שאפשר להוריד לו את הדלתות, לראות ויותר חשוב - להרגיש, את השטח.
לדעתי בכלל טעית כשמכרת את הטרופר, אבל אם כתבות כאלה מזיזות לך - אז אתה רוצה וצריך סיקס. זה הג'יפ האמיתי והמקורי, האחד והיחיד לטוב ולרע.
גם סופה פתוחה תעשה לך את זה. נכון - היא טיפה יותר מתורבתת ופחות "בראשיתית" מהסיקס, אבל היא חדשה יותר ואמינה יותר בסדרי גודל, וזה גם הדבר הכי קרוב שיש לקונספט הג'יפ האמיתי. גם דיפנדר פתוח זה כלי נהדר שנמצא בשכונה הזו, אבל הוא יקר יותר ואמין פחות, גם כן בסדרי גודל. היילקס? כלי נהדר, אמין, עביר, יכול לסחוב חצי בית. אבל הוא חלש ואיטי ברמות שקשה לסבול, בוודאי כשיורדים מטרופר בנזין וגם כשמשווים לסופה ואפילו לסיקס, ומעבר לזה - זה כמו טרופר - קבינה מתורבתת של פרייבט יפני שמנתקת אותך מהחוויה שאתה מחפש.
ג'ימני? אחלה, אוטו מדליק ונהדר. אבל הוא סגור - ניתוק מהחוויה וכו'.... אתה רוצה פתוח.
סמוראי? אני מת על הסמוראי, אבל כבר לא תתפוס אותי באחד כזה כי עברתי את השלב הזה בחיים - אני זקן מדי לקפיצות ולחבטות שלו, וגם כשאני מטייל לבד אני סוחב יותר ציוד ממה שאפשר לדחוס בו.
דרור תודה על ההתייחסות בשעות האלו של הלילה...כמו להקריא סיפור לילדים שלך לא?
אז ככה, אני עכשיו בן 22, צעיר.אין לי בעיה עם הכאבי גב של הסמוראי.
והקטע של החלפים הזולים יותר של רכבי ג'יפ מרכבי סוזוקי - אין לי בעיה לשלם יותר על חלקים, אבל בתכיפות רחוקה יותר.
דווקא הסיקס הוא מה שעושה לי את זה...אבל אני מפחד שאני לא אוכל לעמוד בהוצאות שלו, ושהוא יעייף אותי(נסעתי פעם בסיקס בכביש מבאר שבע עד תל אביב - לא תענוג גדול, דווקא בסמוראי היה יותר נסבל).
חוצמזה - כמו שנכתב פה, המחירים הם גבוהים לרכבים טובים, ואני עדיין לא בטוח שאני מוכן להשקיע סכום גבוה כזה ברכב ישן כל כך.
אני יודע שכמה מאוהבי ה-CJ יאכלו לי את הראש עכשיו - אבל סיקס כבר לא מתאים לשמש כרכב יומיומי. הוא ישן ולכן פחות אמין ברמה הכרונית. אם בסופה (שזה הדבר הכי קרוב לסיקס מכל הבחינות) פעם-פעמיים בשנה אתה צריך לשים לב לאיזה חיישן, אז בסיקס הציפורניים שלך תמיד שחורות. תמיד יהיה לו חופש מכני או נזילה איפה שהוא, תמיד יהיה סדק איפה שהוא.
יש סיקסים מדהימים, טובים באמת. הבעיה שלהם היא שבעליהם לא יהיו מוכנים להיפרד מהם גם תמורת סכומים גבוהים.
סופה טובה גם כן כבר לא קל למצוא, וגם המחירים לאחרונה מוגזמים בעליל. מוזר, אבל זה השוק עכשיו. אבל יש הרבה יותר סופות טובות מאשר סיקסים טובים. עניין של שנת ייצור צעירה יותר, בכל זאת.
סמוראי מקביל אליהם בספרטניות שלו, אבל זה משהו אחר. לשעשועים הוא נהדר, אבל לטיולים?לטעמי הוא פשוט קטן מדי.
צר לי לאכזב אותך אבל דיסקברי יתן לך את האמצע בין מה שאתה מחפש לבין מה שהטרופר נתן לך.
יש משהו בתנוחת הישיבה וההרגשה של החוסן שהרכב הזה משדר לנהג. נכון שזה לא סיקס או דיפנדר פתוח אבל זה רחוק גם מתחושת האקוריום שנותנים לך שאר הSUVים.
אם תצליח למצוא רכב במצב טוב (והם נדירים היום) עלות ההחזקה שלו תהיה נמוכה מהטרופר.
גם בצריכת סולר הוא ידוע כחסכוני, 1ל9 ואפילו יותר על המהיר.
סורי, עם כל הכבוד אני לא חושב שאחרי שנה עם טרופר אפשר לעבור לרכב שבגודלו שווה להפתעות שמגיעות עם ביצי קינדר או גרוע מכך לסמוראי 87 מקרטע.
יוני
לכל מי ששאל בפרטי...
זה הרכב:
http://64.50.169.115/forums/attachme...5&d=1257282692
http://64.50.169.115/forums/attachme...4&d=1257282692
אחרי 2 סמוראים וויטארה אחת, כולם פתוחים אני יכול להגיד שזה אמנם כיף לא נורמאלי לטייל בלי גג בכלל (ובסמוראים הישנים עם שמשה קדמית מקופלת) ברוח הכתבה ששמת (בימים הבודדים בשנה שמזג האויר מתאים), אבל צריך להיות מודעים לחסרונות של רכב פתוח ונכתב על זה כאן לא מעט.
כמו שתרד בגודל מטרופר לסוזוקי כך גם תרד רמת החיים ברכב.
אם אתה לא מתכוון לטייל לבד, חשוב שזוגתך תהיה מודעת לנושא (מתי כבר תקנה אוטו נורמאלי שאפשר לדבר בו ולא לצעוק?).
מי טו סנטס.
בתור מי שמחזיק סמוראי ארוך בחודשים האחרונים ועדיין מתקן דברים 30 אלף זו הערכה אופטימית למי שרוצה לקחת רכב שחוט כמו שאתה מתאר ולבנות אותו מחדש אתה מדבר על כיוון החמישים אלף פחות או יותר. עדיף לדעתי אם בא לך סמוראי ארוך לחפש אחד טוב. יש שמועה שמורי מוכר את הכתום. אוטו שאמור להיות מושלם. תבדוק כמה הוא רוצה.
האוטו של מורי באמת מדהים..
אבל הוא לא מתאים לי..לא במחיר, ויש גם משהו שם במכניקה שאני לא מתחבר אליו.
אבל בהחלט רכב מצוין.
בנתיים אני בודק אופציות לסופה+פרייבט קטן
ומחפש עוד סמוראים/ג'ימנים..
מוכן לשמוע הצעות
צריך את עזרתכם לגבי סופה...
האם שווה להשקיע עוד כסף ולקנות שנתון חדש יותר?
נגיד שנתון 2001-1998 או להסתפק בשנתונים המוקדמים 1992-1994?
בהנחה שהמצב של שני הרכבים זהה...האם גם בסופה, ובסופות שהיו במג"ב בפרט..האם החוק של יותר חדש - יותר אמין תופס?
קודם כל - סופות אחרי 96 מגולוונות. וזה טוב. סופות אחרי 98 מכילות עוד כל מיני שיפורים, וזה גם טוב. הכי טוב זה אחת מה(בערך 500) סופות המצריות שהורכבו אחרי 96 וחלקן הקטן מצאו את דרכן ללקוחות אזרחיים.
אבל... סופה שהיתה במג"ב עשויה להיות במצב רע מאוד גם אם היא 2001. במיוחד שים לב שרוב הסופות הירוקות מהשנתונים האחרונים היו ממוגנות (ולפני המכרז הורידו את המיגון). רואים את זה בחיזוקים של הבודי, ובקנט השונה. הסופות האלו גמורות, לא משנה כמה המכלולים שלהן טובים.
אסף.
http://img204.imageshack.us/img204/4153/pc002.jpg
זה תמונה שלה, היא מוצעת למכירה פה באתר...
אני לא יודע למצוא את ההבדלים בקנטים..אתה אולי כן?