תגובה להודעה: הפקת מימן ושימושו ברכב, או..צנצנת הינדרבורג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_b.s
206/tndsc01163.th.jpg[/IMG][/URL]
ג'ו
לגבי המפריד נוזלים, זה מה שהיה לי זמין ולא רציתי יותר מידי התעסקות בניתי הכל מתוך סקרנות עם ציוד שהיה לי זמין, ראיתי הרבה שחיברו ישירות לקרב' כמו שעשיתי ויש גם כאלו שחיברו לנקודת וואקום בסעפת, השאלה מה עדיף לדעתך ולמה?
בהנחה שאני בונה מתקן חדש עם מפריד (לא חסרות שיטות) שימנע שאיבת מים לתוך המנוע יש איזשהו יתרון לחיבור כזה?
ואם לוקחים בחשבון שאני מחבר מפסק שמנתק את המתח למתקן בסרק עדיין יהיה לי וואקום במתקן לא?
היית חייב להזכיר הזרקת מים?..עכשיו אני אהיה חייב לנסות גם את זה:idea:
ושאלה לא קשורה ישירות לייצור מימן, יש איזשהו יתרון בחימום מקדים של הדלק שנכנס לקרב' ? יש לי קרב' עם חיבור מים שאמור לחמם את הדלק לפני הכניסה למנוע מעולם לא חיברתי את זה.
ליאור
אני לא רואה בעיה במה שיש עכשיו, יש מערכות NOX והזרקת פרופאין שמחוברות בדיוק ככה
מניעת שאיבת המים בהחלט טובה לדיוק מדעי אבל, למטרת חיסכון בדלק......לא יודע...
יש לי הרגשה שתהליך האלקטרולציה מערבל את המים והאויר בצנצנת ואתה שואב המון לחות לתוך המנוע בנוסף למימן והחמצן, הלחות לבד תגרום לבעירה משופרת אולי בכלל כדאי לבנות מערכת הזרקת מים ולעשות השוואה למערכת הנוכחית, אני חושב שהתוצאות יהיו מאד קרובות למה שיש עכשיו.
QUOTE:
ואם לוקחים בחשבון שאני מחבר מפסק שמנתק את המתח למתקן בסרק עדיין יהיה לי וואקום במתקן לא
ואים יהיה ואקום אז מה?
כל עוד יש חלל בין המים וצינור המים לא ישאבו, חבר משאבת ואקום ידנית לצנצנת ותראה מה יקרה(כל זה במידה שהצנצנת אטומה) אחרת, יהיה לך דליפת אויר.
QUOTE:
ואם לוקחים בחשבון שאני מחבר מפסק שמנתק את המתח למתקן בסרק עדיין יהיה לי וואקום במתקן לא
חימום הדלק אכן תאורטית עוזר לחסכון ע'י אטומזציה יותר טובה, אבל זה גם יוצר בעיות
במיוחד ברכב עם קרבורטור, ראה vapor lock
במרצדס V8 לדוגמה, נמצאת מערכת לקרור דלק ע'י מחליף חום בצנרת המזגן.....הניחוש שלי, שהמהנדסים במרצדס קצת יותר...אה...נגיד..מתוחכמים מהמהנדסים בלאדה.....אבל אולי אני טועה.
או שבכלל חימום הדלק נועד לאקלים קר במיוחד...